Lipsko – Stuttgart 1:0 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 1:5 (kon.) | Frankfurt – Dortmund 2:2 (kon.)
Augsburg – Hannover 1:2 (kon.) | Hamburger – Bayern 0:1 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
2:2 (0:1)
Borussia Dortmund
cz Sobota 21.10.2017, 15:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (17:30:15)
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 4:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 13:11.
     
    Je dobojováno. V nádherném utkání plném šancí na obou stranách se nakonec zrodila remíza 2:2. V sedmapadesáté minutě poslal hosty do dvoubrankového náskoku Maximilian Philipp, jenže domácí dokázali snížit, když pokutový kop proměnil Sébastien Haller. No a aktivitu domácích pak dokázal zúročit Marius Wolf, jenž vyrovnal. Poté se už nikdo mezi tři tyče netrefil. V závěru utkání pak mohli jít hosté znovu do vedení, ale trefu Nuriho Şahina do prázdné branky zastavil v pravý čas Makoto Hasebe. Oba celky si tak do tabulky připíší po jednom bodu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Christian Pulisic ještě poslal centr do pokutového území, kde ho sebrali domácí obránci a odkopli míč do bezpečí. Čas se naplnil a je tu už závěr celého utkání, ve kterém jsou rozhodně spokojenější domácí hráči.
     
    90+2
    Hosté se znovu dostali do šance, ale domácí hráči zamkli prostor před vlastní brankou a nedovolili Borussii jít do zakončení.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase hlavní sudí nastaví ještě tři minuty navíc.
     
    90
    Marc Bartra dostává žlutou kartu za nešetrný zákrok na soupeře. Už jsme v devadesáté minutě.
    89. Şahinovu střelu do prázdné branky vykopl za pět minut dvanáct do bezpečí Hasebe.
     
    89
    Obrovská šance Dortmundu! Nuri Şahin zakončoval do odkryté branky domácích, ale na poslední chvíli jeho stoprocentní gólovku zastavil na brankové čáře Makoto Hasebe, jenž tak podržel slibný výsledek svého týmu!
     
    88
    Domácí se vrhli do další útočné akce a před brankou Dortmundu bylo živo. Ale znovu pozorná obrana žlutočerných zapracovala na jedničku. Spokojenější jsou zatím ale rozhodně domácí hráči.
     
    87
    Christian Pulisic nacentroval míč směrem před domácí brankou, ale do jeho přihrávky spoluhráči vložil nohu Carlos Salcedo, jenž tak znovu hodně pomohl svému brankáři.
     
    86
    Nic z toho ale nebylo a hosté hned po zisku míče spěchají před domácí branku, kde se ještě pokusí strhnout vedení na svou stranu.
     
    86
    Ante Rebić se uvolnil a nabíhal si před hostující branku, branka Dortmundu ovšem znovu zakročila a pro domácí je tu alespoň rohový kop, který rozehraje Gaćinović.
     
    85
    Na druhé straně se pak uvolnil před brankou domácích Makoto Hasebe, ale nedokázal se pak protáhnout mezi obránci hostů a ti tak zastavili další akci domácích.
     
    84
    Jetro Willems z pravé strany vyslal dobrý centr, který se snesl těsně před velké vápno, ale na míč si doskočili hosté a zabránili tak další domácí aktivitě před Bürkiho brankou.
     
    84
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Maximilian Philipp, přichází Jadon Sancho.
     
    83
    Na druhé straně se neujala střela z velké dálky z kopačky Mijata Gaćinoviće a útočit půjdou znovu hosté.
     
    82
    A znovu agilní Maximilian Philipp, jenž uvnitř velkého vápna poslal dloubáčkem míč na Pierreho-Emericka Aubameyanga, jenže ten na něho nedosáhl. Rázem tak slibná akce hostů končí.

    Vendula Zdražilová

    Góly: 64. Haller (pen.), 68. M. Wolf (Gaćinović) – 18. Şahin (Bartra), 57. Philipp (M. Götze)

    Karty:   41. Gaćinović (FRN) – 45+1. Weigl (DOR), 63. Bürki (DOR), 90. Bartra (DOR)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 4:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 13:11.
    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Russ (59. Hrgota), Hasebe, D. Abraham (C) – Chandler (37. Salcedo), K-P. Boateng, Gaćinović, Willems – M. Wolf (76. Tawatha), Haller, Rebić.
    Náhradníci: Zimmermann – Tawatha, Salcedo, de Guzmán, Barkok, Hrgota, Blum.

    Borussia Dortmund: Bürki – G. Castro (59. Kagawa), Subotić, Bartra, Toljan – Şahin, Weigl (58. Zagadou), M. Götze – Pulisic, Aubameyang (C), Philipp (84. Sancho).
    Náhradníci: Weidenfeller – Zagadou, Kagawa, Jarmolenko, Sancho, Isak, Bruun Larsen.

    Rozhodca: Hartmann – Leicher, Schüler