Chelsea – Watford 4:2 (kon.) | Huddersfield Town – Manchester United 2:1 (kon.) | Manchester City – Burnley 3:0 (kon.)
Newcastle – Crystal Palace 1:0 (kon.) | Stoke City – Bournemouth 1:2 (kon.) | Swansea – Leicester 1:2 (kon.)
Southampton – West Bromwich 1:0 (kon.)
koniec
Newcastle United
1:0 (0:0)
Crystal Palace FC
Sobota 21.10.2017, 16:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ďakujem za pozornosť a teším sa na stretnutie pri ďalších textových prenosoch. (17:55:04)
     
    Newcastle United vo veľmi vyrovnanom a napínavom zápase berie všetky tri body. V druhom polčase boli domáci o niečo aktívnejší a hladnejší po víťazstve, nakoľko na futbalistoch Crystal Palace bolo vidieť, že by im stačila aj remíza. O všetkom v závere po rohovom kope rozhodol striedajúci Mikel Merino.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Nákop Loftusa-Cheeka smerom dopredu nebol zlý, avšak Yedlin predskočil Danna a stopér Crystal Palace si pomohol faulom. Navyše, Mitrovič avizuje nejak zdravotné problémy, čím naťahuje čas.
     
    90+3
    Newcastle veľmi dobre potiahlo loptu dopredu a aj keď o ňu "straky" prišli, tak donútili hostí v rozohrávke spraviť chybu. Aut pre domácich.
     
    90+2
    "Orli" sa aj naďalej snažia tlačiť do brány súpera. V tejto chvíli sa však lopta dostala na tribúnu, k fanúšikom Newcastle, ktorí ju nechceli vrátiť späť do hry.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    89
    Crystal Palace si v závere stretnutia chce vytvoriť tlak, čo sa hosťom niekoľkými nakopávanými loptami aj darí, lenže Newcastle sa zatiaľ odkopmi dokáže brániť.
     
    88
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza James McArthur, prichádza Bakary Sako.
     
    86
    Newcastle United dal gól!
    Kvázi tlak domácich žne úspech, pretože po rohovom kope sa k lopte dostal MIKEL MERINO a aj keď takou divnou hlavičkou, no predsa poslal loptu od brvna do siete, na čo bol Speroni prikrátky.
     
    85
    Po faule na Mitroviča sa Newcastle znova dostalo na polovicu súpera. Je vidieť, že domáci chcú dnes bodovať naplno, hosťom bude stačiť aj bod.
     
    84
    Po rozohrávke na krátko prišiel center do malého vápna, obrancovia Crystal Palace sa ubránili a idú dopredu. Ich akcia sa ale zastavila a premenila na postupnú.
     
    83
    Elliot po faule takmer v strede ihriska od hráčov hostí nakopáva dopredu, kde sa lopty dotkol van Aanholt. Newcastle pokračuje rohový kopom.
     
    81
    Ruben Loftus-Cheek potiahol loptu k šestnástke, kde sa pošmykol Atsu, takže anglický mladík prihrával na druhú stranu malého vápna, kde van Aanholt pred prázdnou bránou guľatý nezmysel minul.
     
    80
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Joselu, prichádza Aleksandar Mitrović.
     
    79
    Atsu dostal pred pokutovým územím loptu ideálne proti nohe, takže na nič nečakal a poslal poriadnu šupu. Tou však trafil len niekoľko málo metrov pred sebou stojaceho Danna rovno do hlavy. Stopér Palace je poriadne otrasený, no bude v poriadku.
     
    78
    Ritchie si vymenil loptu s Joseluom a po zemi krásne centroval smerom na zadnú tyč. Túto prihrávku stopol brankár Speroni, v poslednej chvíli zasiahol pred dorážajúcim Španielom Sakho.
     
    77
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Wilfried Zaha, prichádza Ruben Loftus-Cheek.

    Matej Kubove

    Góly: 86. Merino

    Karty:   21. Lejeune (NEW), 60. Manquillo (NEW), 67. Joselu (NEW) – 28. Cabaye (CRP), 29. van Aanholt (CRP)


    Newcastle United: Elliot – Manquillo, Lejeune, Lascelles, Yedlin – Hayden (56. Merino), Shelvey, Atsu, Ayoze Pérez (66. Diamé) – Ritchie, Joselu (80. A. Mitrović).
    Náhradníci: Darlow – Clark, Diamé, Gámez, Merino, A. Mitrović, Jacob Murphy.

    Crystal Palace FC: Speroni – Dann, J. Ward, M. Sakho, van Aanholt – McArthur (88. Sako), Cabaye, Milivojević, Schlupp – Townsend, Zaha (77. Loftus-Cheek).
    Náhradníci: Hennessey – Fosu-Mensah, Loftus-Cheek, Puncheon, Riedewald, Sako, Tomkins.