Freiburg – Hoffenheim 3:2 (kon.) | Hertha – Bayern 2:2 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Lipsko 1:2 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:2 (0:1)
Bayern Mníchov
Nedeľa 01.10.2017, 15:30Nemecká Bundesliga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    87
    Máme tu posledné striedanie dnešného zápasu. Z ihriska odíde Genki Haraguči, ktorý sa zaskvel najmä pred gólom Ondreja Dudu. Namiesto Japonca už je na ihrisku Alexander Esswein.
     
    80
    Po nepresnom streleckom pokuse z kopačky Corentina Tolissa registrujeme aj druhé striedanie na strane Pála Dardaia. Ten z ihriska sťahuje Vladimíra Daridu, ktorý sa snažil najmä v prvom polčase. Namiesto českého tvorcu hry už na trávniku vidíme Fabiana Lustenbergera.
     
    79
    Willy Sagnol dnes poslednýkrát strieda. Zápas nedohrá Jérôme Boateng, ktorého vystreda ďalší defenzívny špecialista Niklas Süle.
     
    75
    Ondrej Duda si dnes svoju úlohu splnil nad plán, keď strelil svoj premiérový gól v Bundeslige. Na poslednú štvrťhodinu hracieho času prepúšťa talentovaný Slovák svoje miesto Valentinovi Lazarovi.
     
    72
    Futbalisti Bayernu začínajú byť už aj poriadne nervózni, Joshua Kimmich sa teraz dostal do slovnej potýčky so štvrtým rozhodcom, za čo mu ten hlavný udeľuje žltú kartu.
     
    62
    Franckovi Ribérymu napokon museli z ihriska pomôcť členovia lekárskeho tímu Bayernu. Namiesto francpzskeho stredopoliara prichádza jeho krajan Kingsley Coman.
     
    59
    Willy Sagnol reaguje na nepriaznivý vývoj pre svoj tím a po prvý raz strieda. Z ihriska odchádza Arjen Robben a na jeho miesto prichádza defenzívnejšie ladený Thiago Alcântara.
     
    56
    Hertha dala gól! Joshua Kimmich si počínal nedovolene proti Ondrejovi Dudovi a Berlínčania mali k dispozícii ďalšiu štandardnú situáciu. Marvin Plattenhardt ju previedol dokonale, keď našiel Karima Rekika, od ktorého sa lopta odrazila k SALOMONOVI KALOUOVI, a ten vyrovnáva stav zápasu na 2:2!
     
    52
    Tak druhý polčas je do týchto chvíľ zatiaľ poriadne rušný. Ak sa nemýlim, Mathew Leckie prenikal do šestnástky Bayernu a len za cenu faulu ho zastavil Corentin Tolisso, ktorý vidí za tento zákrok z rúk hlavného rozhodcu aj žltú kartu.
    51. Ondrej Duda (HER) - 1:2
     
    51
    Hertha dala gól! Tak to bola blesková odpoveď zo strany domácich. Genki Haraguči predviedol nádherný slalom z ľavej strany až na pravú v pokutovom území, aby následne poslal loptu na voľného ONDREJA DUDU, ktorý strieľa svoj premiérový gól v Bundeslige, a to hneď do siete bavorského veľkoklubu!
    49. Robert Lewandowski (BAY) - 0:2
     
    49
    Bayern dal gól! Ďalšia obrovská chyba defenzívy znamená ďalší inkasovaný gól na strane domácich. Niklas Stark prehral osobný súboj s Robertom Lewandowskim, poľský kanonier sa tak ocitol sám proti Runemu Jarsteinovi a v takýchto pozíciách sa už Lewandowski nemýli!
     
    44
    Jérôme Boateng našiel peknou vysokou loptou Roberta Lewandowského, po zmätkoch zo strany najmä Mitchella Weisera sa napokon Poliak dostal aj do zakončenia, z ťažkej pozície tesne míňa.
     
    40
    Salomon Kalou sa ocitol na pravej strane, pokúsil sa odcentrovať, Sven Ulreich loptu vyboxoval len do ihriska. Tlak Herthy pokračoval a o pár sekúnd už bol Kalou v pozícii zakončujúceho, no svoj halfvolej po prihrávke Mtichella Weisera nasmeroval len nad bránu.
     
    37
    David Alaba sa dostal až do pokutového územia, pokúsil sa prízemnou strelou z ostrého uhla prekvapiť Runeho Jarsteina, ten však dokázal loptu vytlačiť aspoň na rohový kop.
    35.
     
    35
    No a už to mohlo byť o dva góly. Robert Lewandowski sa ocitol za obranou Herthy, prebral si skvelú prihrávku, obišiel aj Runeho Jarsteina, na bránkovej čiare však skvelo zasiahol Niklas Stark!
     
    18
    Tak si to predstavte, žiadna penalta v prospech Berlínčanov sa napokon nekoná. Hlavný arbiter po prezretí opakovaného záberu usúdil, že Javi Martínez najskôr zasiahol loptu a svoj pôvodný verdikt tak poopravil.
     
    16
    Tak pozor! V pokutovom území Bayernu prišlo ku kontaktu medzi Javim Martínezom a Vladimírom Daridom, hlavný rozhodca píska pokutový kop v prospech Herthy, podľa všetkého si však pôjde situáciu prezrieť na videu!
     
    15
    Akoby som to privolal. Mitchell Weiser sa rozbehol po pravej strane, odovzdal loptu Vladimírovi Daridovi, ktorý dostal pred šestnástkou až príliš veľa priestoru, a tak neváhal. Napriahol, no jeho strela pravačkou minula ľavú žrď Ullreichovej brány!
    10. Mats Hummels (BAY) - 0:1
     
    10
    Bayern dal gól! Tak toto bola veľká chyba berlínskej defenzívy. Tej sa síce podarilo odvrátiť center Joshuu Kimmicha, loptu pred Jarsteina však vrátil Jérôme Boateng, Karim Rekik úplne zabudol na voľného MATSA HUMMELSA, ktorý loptu nasmeroval svojou hlavou úplne presne k žrdi!

    Jakub Kocourek

    Góly: 51. Duda, 56. Kalou – 10. Hummels, 49. Lewandowski

    Karty:   52. Tolisso (BAY), 72. Kimmich (BAY)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:9. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:11.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Stark, Rekik, Plattenhardt – Skjelbred (C), Darida (80. Lustenberger) – Leckie, Duda (75. Lazaro), Haraguči (87. Esswein) – Kalou.
    Náhradníci: Kraft – Pekarík, Esswein, Stocker, Lazaro, Torunarigha, Lustenberger.

    Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, J. Boateng (79. Süle), Hummels, Alaba – Javi Martínez, Tolisso – Robben (59. Th. Alcântara), T. Müller (C), Ribéry (62. Coman) – Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – Süle, Th. Alcântara, James Rodríguez, Rafinha, Rudy, Coman.

    Rozhodca: Harm Osmers