Freiburg – Hoffenheim 3:2 (kon.) | Hertha – Bayern 2:2 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Lipsko 1:2 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:2 (0:1)
Bayern Mníchov
Nedeľa 01.10.2017, 15:30Nemecká Bundesliga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Kto by to bol po prvom polčase povedal. Zápas medzi Herthou Berlín a Bayernom Mníchov sa napokon končí nerozhodne 2:2. Po dominancii v prvom polčase a rovnako rýchlom druhom góle v úvode druhej polovice zápasy v podaní Roberta Lewandowskeho to vyzeralo, že si Bayern pripíše do tabuľky dôležité tri body. Potom však prišla veľká chvíľa slovenského stredopoliara Ondreja Dudu, ktorý po skvelej individuálnej akcii Genkiho Haragučiho znížil a zaznamenal tak svoj premiérový gól v nemeckej Bundeslige. No a skóre zápasu na konečných 2:2 uzavrel o pár minút neskôr Salomon Kalou. Berlínčania najmä v druhom polčase predviedli, že do ďalšieho priebehu sezóny majú na čom stavať, naopak, nový kouč Bayernu Mníchov Willy Sagnol bude mať so svojimi zverencami, zdá sa, ešte veľa roboty. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok víkendu! Prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek. (17:33:06)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Bayern získal menšiu výhodu, keď pred pokutovým územím domácich zostal ležať Marvin Plattenhardt a hra pokračovala. Robert Lewandowski však center Joshuu Kimmicha využil len na nepresnú hlavičku.
     
    90+3
    Berlínčania mali dokonca príležitosť zaútočiť, pochváliť však teraz treba Joshuu Kimmicha. Alexander Esswein roztiahol hru doľava na Salomona Kaloua, proti nemu ale dobre pozične zapracoval práve Kimmich.
     
    90+2
    Kingsley Coman získal na ľavom krídle dobrú rýchlosť, chcel do pokutového územia vyslať strieľaný center, lopta mu však vôbec nesadla, a tak sa francúzsky talent môže len chytiť za hlavu.
     
    90+1
    Hertha sa už nikam neponáhľa a takmer všetci jej hráči sa stiahli do defenzívy. Futbalisti Bayernu operujú s loptou v blízkosti pokutového územia domáceho tímu, ich aktivitu však ukončil útočný faul Thomasa Müllera na Karima Rekika.
     
    90
    Nadstavovať sa budú v druhom polčase až štyri minúty.
     
    90
    Corentin Tolisso zostáva ležať na zemi a drží sa za chrbát, potom, čo celkom nepríjemne dopadol na trávnik po súboji s Perom Skjelbredom. Joshua Kimmich poslal loptu z následnej štandardnej situácie len do náruče Runeho Jarsteina.
     
    89
    Znova dobrá práca domácej defenzívy. Niklas Stark nedovolil Robertovi Lewandowskemu pretlačiť sa k lopte po skákavom centri Davida Alabu. Rune Jarstein si tak mohol aj tento zákrok vychutnať.
     
    88
    Bayern zahrával ďalší rohový kop, no ani tentokrát z toho nebol center pred Runeho Jarsteina. Nórsky gólman Herthy sa napokon k lopte dostal, keď ju z pravej strany "do ohňa" vracal Niklas Süle.
     
    87
    Máme tu posledné striedanie dnešného zápasu. Z ihriska odíde Genki Haraguči, ktorý sa zaskvel najmä pred gólom Ondreja Dudu. Namiesto Japonca už je na ihrisku Alexander Esswein.
     
    85
    Hertha Berlín drží loptu na svojich kopačkách a pravdepodobne sa bude v záverečných niečo viac ako piatich minútach snažiť postrážiť aspoň bod za remízu, ktorá by bola po doterajšom priebehu pre oba celky asi spravodlivá.
     
    84
    Marvin Plattenhardt tak ako pred pár minútami chcel nájsť vysokou loptou Genkiho Haragučiho, Japonec sa však ani tentokrát k lopte na ľavej strane ofenzívy nedostal.
     
    83
    Kingsley Coman to teraz skúsil indviduálne popri ľavej autovej čiare, tam ho však znova do ničoho nebezpečného nepustil krajný bek Mitchel Weiser.
     
    82
    Bayern nie je od druhého inkasovaného gólu vôbec vo svojej koži. Bavorom nevychádza vôbec nič, pozorná defenzíva Herthy si s ich pomalou rozohrávkou dokáže bez väčších problémov poradiť.
     
    81
    Valentino Lazaro vnikol s loptou až do pokutového územia Bayernu, no v súboji dvoch striedajúcich hráčov s Niklasom Sülem si počínal nedovolene, a tak pri lopte budú znova hostia.
     
    80
    Po nepresnom streleckom pokuse z kopačky Corentina Tolissa registrujeme aj druhé striedanie na strane Pála Dardaia. Ten z ihriska sťahuje Vladimíra Daridu, ktorý sa snažil najmä v prvom polčase. Namiesto českého tvorcu hry už na trávniku vidíme Fabiana Lustenbergera.
     
    79
    Willy Sagnol dnes poslednýkrát strieda. Zápas nedohrá Jérôme Boateng, ktorého vystreda ďalší defenzívny špecialista Niklas Süle.

    Jakub Kocourek

    Góly: 51. Duda, 56. Kalou – 10. Hummels, 49. Lewandowski

    Karty:   52. Tolisso (BAY), 72. Kimmich (BAY)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:9. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:11.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Stark, Rekik, Plattenhardt – Skjelbred (C), Darida (80. Lustenberger) – Leckie, Duda (75. Lazaro), Haraguči (87. Esswein) – Kalou.
    Náhradníci: Kraft – Pekarík, Esswein, Stocker, Lazaro, Torunarigha, Lustenberger.

    Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, J. Boateng (79. Süle), Hummels, Alaba – Javi Martínez, Tolisso – Robben (59. Th. Alcântara), T. Müller (C), Ribéry (62. Coman) – Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – Süle, Th. Alcântara, James Rodríguez, Rafinha, Rudy, Coman.

    Rozhodca: Harm Osmers