Freiburg – Hoffenheim 3:2 (kon.) | Hertha – Bayern 2:2 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Lipsko 1:2 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:2 (0:1)
Bayern Mníchov
Nedeľa 01.10.2017, 15:30Nemecká Bundesliga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Kto by to bol po prvom polčase povedal. Zápas medzi Herthou Berlín a Bayernom Mníchov sa napokon končí nerozhodne 2:2. Po dominancii v prvom polčase a rovnako rýchlom druhom góle v úvode druhej polovice zápasy v podaní Roberta Lewandowskeho to vyzeralo, že si Bayern pripíše do tabuľky dôležité tri body. Potom však prišla veľká chvíľa slovenského stredopoliara Ondreja Dudu, ktorý po skvelej individuálnej akcii Genkiho Haragučiho znížil a zaznamenal tak svoj premiérový gól v nemeckej Bundeslige. No a skóre zápasu na konečných 2:2 uzavrel o pár minút neskôr Salomon Kalou. Berlínčania najmä v druhom polčase predviedli, že do ďalšieho priebehu sezóny majú na čom stavať, naopak, nový kouč Bayernu Mníchov Willy Sagnol bude mať so svojimi zverencami, zdá sa, ešte veľa roboty. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok víkendu! Prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek. (17:33:06)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Bayern získal menšiu výhodu, keď pred pokutovým územím domácich zostal ležať Marvin Plattenhardt a hra pokračovala. Robert Lewandowski však center Joshuu Kimmicha využil len na nepresnú hlavičku.
     
    90+3
    Berlínčania mali dokonca príležitosť zaútočiť, pochváliť však teraz treba Joshuu Kimmicha. Alexander Esswein roztiahol hru doľava na Salomona Kaloua, proti nemu ale dobre pozične zapracoval práve Kimmich.
     
    90+2
    Kingsley Coman získal na ľavom krídle dobrú rýchlosť, chcel do pokutového územia vyslať strieľaný center, lopta mu však vôbec nesadla, a tak sa francúzsky talent môže len chytiť za hlavu.
     
    90+1
    Hertha sa už nikam neponáhľa a takmer všetci jej hráči sa stiahli do defenzívy. Futbalisti Bayernu operujú s loptou v blízkosti pokutového územia domáceho tímu, ich aktivitu však ukončil útočný faul Thomasa Müllera na Karima Rekika.
     
    90
    Nadstavovať sa budú v druhom polčase až štyri minúty.
     
    90
    Corentin Tolisso zostáva ležať na zemi a drží sa za chrbát, potom, čo celkom nepríjemne dopadol na trávnik po súboji s Perom Skjelbredom. Joshua Kimmich poslal loptu z následnej štandardnej situácie len do náruče Runeho Jarsteina.
     
    89
    Znova dobrá práca domácej defenzívy. Niklas Stark nedovolil Robertovi Lewandowskemu pretlačiť sa k lopte po skákavom centri Davida Alabu. Rune Jarstein si tak mohol aj tento zákrok vychutnať.
     
    88
    Bayern zahrával ďalší rohový kop, no ani tentokrát z toho nebol center pred Runeho Jarsteina. Nórsky gólman Herthy sa napokon k lopte dostal, keď ju z pravej strany "do ohňa" vracal Niklas Süle.
     
    87
    Máme tu posledné striedanie dnešného zápasu. Z ihriska odíde Genki Haraguči, ktorý sa zaskvel najmä pred gólom Ondreja Dudu. Namiesto Japonca už je na ihrisku Alexander Esswein.
     
    85
    Hertha Berlín drží loptu na svojich kopačkách a pravdepodobne sa bude v záverečných niečo viac ako piatich minútach snažiť postrážiť aspoň bod za remízu, ktorá by bola po doterajšom priebehu pre oba celky asi spravodlivá.
     
    84
    Marvin Plattenhardt tak ako pred pár minútami chcel nájsť vysokou loptou Genkiho Haragučiho, Japonec sa však ani tentokrát k lopte na ľavej strane ofenzívy nedostal.
     
    83
    Kingsley Coman to teraz skúsil indviduálne popri ľavej autovej čiare, tam ho však znova do ničoho nebezpečného nepustil krajný bek Mitchel Weiser.
     
    82
    Bayern nie je od druhého inkasovaného gólu vôbec vo svojej koži. Bavorom nevychádza vôbec nič, pozorná defenzíva Herthy si s ich pomalou rozohrávkou dokáže bez väčších problémov poradiť.
     
    81
    Valentino Lazaro vnikol s loptou až do pokutového územia Bayernu, no v súboji dvoch striedajúcich hráčov s Niklasom Sülem si počínal nedovolene, a tak pri lopte budú znova hostia.
     
    80
    Po nepresnom streleckom pokuse z kopačky Corentina Tolissa registrujeme aj druhé striedanie na strane Pála Dardaia. Ten z ihriska sťahuje Vladimíra Daridu, ktorý sa snažil najmä v prvom polčase. Namiesto českého tvorcu hry už na trávniku vidíme Fabiana Lustenbergera.
     
    79
    Willy Sagnol dnes poslednýkrát strieda. Zápas nedohrá Jérôme Boateng, ktorého vystreda ďalší defenzívny špecialista Niklas Süle.
     
    78
    Po dlhšej odmlke registrujeme aj strelecký pokus. Corentin Tolisso nabil na hranicu šestnástky Robertovi Lewandowskému, jeho projektil však minul pravú žrď domácej brány.
     
    77
    Robert Lewandowski sa pokúsil znova presadiť v pokutovom území individuálne, proti Mitchellovi Weiserovi sa mu to však nepodarilo, je z toho len odkop od Jarsteinovej brány.
     
    76
    Bayern sa v druhom polčase presadzuje cez pozornú defenzívu Berlínčanov len veľmi ťažko, a tak to stále viac skúša prostredníctvom vysokých lôpt. Ani tie však Bavorom zatiaľ úspech nepriniesli.
     
    75
    Ondrej Duda si dnes svoju úlohu splnil nad plán, keď strelil svoj premiérový gól v Bundeslige. Na poslednú štvrťhodinu hracieho času prepúšťa talentovaný Slovák svoje miesto Valentinovi Lazarovi.
     
    74
    Nevýrazný výkon od oboch tímov po vyrovnávajúcom góle Salomona Kaloua pokračuje. Ani jeden celok si nedokáže vytvoriť nejakú súvislejšiu akciu, ktorá by viedla k ohrozeniu jednej či druhej brány.
     
    73
    Čas v druhom počase veľmi rýchlo uteká. Bayernu stroskotal ďalší útok, a tak vznikla šanca na reakciu pre domácich. Genki Haraguči chcel zakombinovať s Marvinom Plattenhardtom, toho ale postrážil Mats Hummels.
     
    72
    Futbalisti Bayernu začínajú byť už aj poriadne nervózni, Joshua Kimmich sa teraz dostal do slovnej potýčky so štvrtým rozhodcom, za čo mu ten hlavný udeľuje žltú kartu.
     
    71
    Hertha v porovnaní s prvým polčasom pridala v defenzíve, čo spôsobuje hráčom Bayernu veľké problémy. Zatiaľ sa však domáci nevedia presadiť cez vysoké lopty mieriace na Salomona Kaloua.
     
    70
    Corentin Tolisso vymyslel francúzsku spoluprácu s Kingsleym Comanom, jeho vysoká lopta na mladého ofenzívneho stredopoliara však doputovala len do náruče Runeho Jarsteina.
     
    69
    Lewandowski si tam ešte s hlavným arbitrom dnešného stretnutia niečo vysvetľoval, a tak pripravil svoj tím o drahocenné sekundy. Bayern dnes potrebuje jednoznačne zvíťaziť, ak nechce stratiť kontakt so svojimi konkurentmi v boji o titul.
     
    68
    Hra je opäť prerušená, keď na trávniku zostáva po ďalšom zo série súbojov s Karimom rekikom ležať Robert Lewandowski. Hlavný rozhodca však aj tentokrát usúdil, že o faul v žiadnom prípade nešlo.
     
    67
    Tak po rušnom úvode druhého polčasu sú posledné minúty poriadne rozhárané. Hertha to skúsila vysokou loptou do pokutového územia, tam však Salomon Kalou nemal proti presile súperov šancu.
     
    66
    O pár sekúnd sa už Karim Rekik dostal do tvrdého súboja s Robertom Lewandowskim, po ktorom zostal talentovaný bek Berlínčanov na chvíľu ležať na hracej ploche, určite však bude v poriadku.
     
    65
    Keď to nejde kombinačne, skúsil to individuálne ďalší striedajúci hráč Kingsley Coman, proti nemu však veľmi dobre v defenzíve zapracoval Karim Rekik. Obrancovi Herthy za tento zákrok zatlieskal aj Peter Pekarík, ktorý sa v týchto momentoch rozcvičuje v blízkosti brány Runeho Jarsteina.
     
    64
    Ofenzíva Bayernu od druhého gólu nie je ani zďaleka taká nebezpečná a Bavori majú celkom veľký problém nejak nebezpečnejšie zakombinovať.
     
    63
    Ondrej Duda bojoval v blízkosti pokutového územia Bayernu s novým mužom na ihrisku Thiagom Alcântarom, Slovák to však s dôrazom trochu prehnal.
     
    62
    Franckovi Ribérymu napokon museli z ihriska pomôcť členovia lekárskeho tímu Bayernu. Namiesto francpzskeho stredopoliara prichádza jeho krajan Kingsley Coman.
     
    61
    Ribéry zostáva naďalej ležať na trávniku a s hviezdnym Francúzom to nevyzerá vôbec, ale vôbec dobre, keď sa na zranenú pravú nohu nedokáže ani len postaviť.
     
    60
    No a byzerá to tak, že dočasný kormidelník Bavorov bude musieť o malú chvíľu striedať aj po druhýkrát. Franck Ribéry si totiž absolútne nezavinene pri spracovávaní jednoduchej prihrávky spôsobil zranenie, ktoré mu nedovolí pokračovať v zápase.
     
    59
    Willy Sagnol reaguje na nepriaznivý vývoj pre svoj tím a po prvý raz strieda. Z ihriska odchádza Arjen Robben a na jeho miesto prichádza defenzívnejšie ladený Thiago Alcântara.
     
    58
    Naopak, Berlínčanov akoby niekto pokropil svätenou vodou. Mitchell Weiser prihral pod seba Salomonovi Kalouovi, ktorému však lopta tentokrát nesadla tak, aby vystrašil Svena Ulreicha.
     
    57
    Bayern v posledných minútach predvádza veľmi chaotický výkon, akoby ho ten druhý gól v úvode druhého polčasu uspokojil. Willy Sagnol rozhodne nemôže byť v týchto momentoch na lavičke pokojný.
     
    56
    Hertha dala gól! Joshua Kimmich si počínal nedovolene proti Ondrejovi Dudovi a Berlínčania mali k dispozícii ďalšiu štandardnú situáciu. Marvin Plattenhardt ju previedol dokonale, keď našiel Karima Rekika, od ktorého sa lopta odrazila k SALOMONOVI KALOUOVI, a ten vyrovnáva stav zápasu na 2:2!
     
    55
    Franck Ribéry prenikal z ľavej strany na os ihriska, kde ho však Ondrej Duda v spolupráci so svojimi spoluhráčmi do ničoho nebezpečného nepustil.
     
    54
    Bayern po inkasovanom góle evidentne znervóznel a v posledných desiatkach sekúnd spravil aj niekoľko zbytočných chýb v rozohrávke, čo sme v prvom polčase na strane úradujúceho majstra takmer nevideli.
     
    53
    Marvin Plattenhardt je v Nemecku známy svojou skvelou kopacou technikou. Šikovný ľavý bek Herthy to však pri tomto priamom kope vôbec nepotvrdil, keď bránu Svena Ulreicha vôbec netrafil.
     
    52
    Tak druhý polčas je do týchto chvíľ zatiaľ poriadne rušný. Ak sa nemýlim, Mathew Leckie prenikal do šestnástky Bayernu a len za cenu faulu ho zastavil Corentin Tolisso, ktorý vidí za tento zákrok z rúk hlavného rozhodcu aj žltú kartu.
    51. Ondrej Duda (HER) - 1:2
     
    51
    Hertha dala gól! Tak to bola blesková odpoveď zo strany domácich. Genki Haraguči predviedol nádherný slalom z ľavej strany až na pravú v pokutovom území, aby následne poslal loptu na voľného ONDREJA DUDU, ktorý strieľa svoj premiérový gól v Bundeslige, a to hneď do siete bavorského veľkoklubu!
     
    50
    Berlínčania si takýto vstup do druhého polčasu rozhodne nepredstavovali. Uvidíme, či dokážu na dvojgólové vedenie veľkého favorita zareagovať.
    49. Robert Lewandowski (BAY) - 0:2
     
    49
    Bayern dal gól! Ďalšia obrovská chyba defenzívy znamená ďalší inkasovaný gól na strane domácich. Niklas Stark prehral osobný súboj s Robertom Lewandowskim, poľský kanonier sa tak ocitol sám proti Runemu Jarsteinovi a v takýchto pozíciách sa už Lewandowski nemýli!
     
    48
    Mathew Leckie sa presunul na ľavú stranu, kde vyzval do kombinácie Marvina Plattenhardta, Leckieho prihrávka pod seba však našla len kopačky Thomasa Müllera.
     
    47
    Po ďalšej sérii tvdších vzájomných súbojov napokon hlavný rozhodca píska až po kontakte Ondreja Dudu s Javim Martínezom. Loptu prisudzuje hráčom Bayernu.
     
    46
    Druhý polčas odštartoval. Stalo sa tak po rozohrávke domáceho tímu, Hertha však stroskotala vo svojej ofenzívnej akcii hneď po pár sekundách, keď sa nepresadil Mathew Leckie. O pár sekúnd chcel do pokutového územia vniknúť Vladimír Darida, no ani tentokrát sa nepresadil cez Javiho Martíneza.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas zápasu medzi Herthou Berlín a Bayernom Mníchov mali úplne pod kontrolou hosťujúci futbalisti. Tí vstúpili do stretnutia aktívnejšie, čo využili aj na otvárací gól, keď sa presnou hlavičkou presadil v 10. minúte Mats Hummels. Vytvorili si aj niekoľko ďalších zaujímavých príležitostí, Runeho Jarsteina však už neprekonali. Hertha sa zatiaľ trápi najmä v prechode do ofenzívy. Napriek tomu mohli Berlínčania zahrávať pokutový kop, rozhodca Harm Osmers však svoj pôvodný verdikt za pomoci videa vzal späť. Berlínčania sú ale vpredu veľmi málo nebezpeční a ak chcú dnes proti favoritovi bodovať, budú musieť výrazne pridať.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Bayern sa zmocnil lopty na polovici ihriska a vyzerá to tak, že prvý polčas sa z oboch strán už len dohráva. Oba tímy tak čakajú už len na polčasový hvizd hlavného arbitra.
     
    45
    Nadstavovať sa bude ešte jedna minúta.
     
    45
    Bayern zahrával ďalší rohový kop, Franck Ribéry to znova skúsil centrom na Matsa Hummelsa, ktorý ale tentokrát bránu Runeho Jarsteina hlavičkou minul.
     
    44
    Jérôme Boateng našiel peknou vysokou loptou Roberta Lewandowského, po zmätkoch zo strany najmä Mitchella Weisera sa napokon Poliak dostal aj do zakončenia, z ťažkej pozície tesne míňa.
     
    43
    Chvíľu sa nehralo, Franck Ribéry by však mal byť podľa všetkého v poriadku, keď napokon nepotreboval ani ošetrenie od svojho lekárskeho tímu.
     
    42
    Mathew Leckie bojoval o loptu s Franckom Ribérym a vyzeralo to, že Austrálčan zasiahol svojho súpera do nohy. Hlavnýrozhodca Osmers si to však všimol až o niekoľko sekúnd neskôr a hru napokon prerušil.
     
    41
    Tak v týchto momentoch je hra poriadne rozkúskovaná, hlavný rozhodca odpískal asi tri nedovolené zákroky v priebehu pár sekúnd. Ani jeden z tímov sa tak nevie dostať poriadne do tempa.
     
    40
    Salomon Kalou sa ocitol na pravej strane, pokúsil sa odcentrovať, Sven Ulreich loptu vyboxoval len do ihriska. Tlak Herthy pokračoval a o pár sekúnd už bol Kalou v pozícii zakončujúceho, no svoj halfvolej po prihrávke Mtichella Weisera nasmeroval len nad bránu.
     
    39
    Berlínčania by už ale podľa svojho prejavu v posledných minútach potrebovali polčasovú prestávku "ako soľ". Najmä v ofenzíve im totiž chýba pohyb či väčšia presnosť v kombinácii. Ani túto štandardnú situáciu domáci futbalisti vôbec nezvládli.
     
    38
    Túto štandardnú situáciu Mníchovčania vôbec nezvládli, a tak sa hra presunula po dlhšom čase na druhú stranu ihriska. Center Marvina Plattenhardta však defenzíva Bayernu dokázala odvrátiť na rohový kop.
     
    37
    David Alaba sa dostal až do pokutového územia, pokúsil sa prízemnou strelou z ostrého uhla prekvapiť Runeho Jarsteina, ten však dokázal loptu vytlačiť aspoň na rohový kop.
     
    36
    Bayern sa v posledných minútach znova nasťahoval pred pokutového územie Berlínčanov a pomalou kombináciou sa snaží nájsť medzeru v zatiaľ sformovanej defenzíve domácich.
    35.
     
    35
    No a už to mohlo byť o dva góly. Robert Lewandowski sa ocitol za obranou Herthy, prebral si skvelú prihrávku, obišiel aj Runeho Jarsteina, na bránkovej čiare však skvelo zasiahol Niklas Stark!
     
    34
    Bayern sa snaží nešpekulovať na vlastnej polovici a hru presúva rýchlo až k Arjenovi Robbenovi. Ten si ale teraz nerozumel v kombinácii so svojimi spoluhráčmi.
     
    33
    Tak teraz sa nám na trávniku poriadne pritvrdilo. Zopakovala sa nám situácia približne spred 15 minút, keď sa znova v pokutovom území na zemi ocitol Vladimír Darida. Hlavný arbiter tentokrát na biely bod ani len neukázal a hru neprerušil. Následne sme v strede ihriska videli niekoľko tvrdších súbojov.
     
    32
    Herthe sa dnes nedarí zatiaľ vôbec nič. Aj ďalšia ofenzívna akcia domáceho tímu sa totiž končí len faulom Mitchella Weisera, a tak Berlínčania znova strácajú loptu.
     
    31
    Zaujímavý center do pokutového územia poslal Franck Ribéry, ktorý našiel hlavu Javiho Martíneza. Španielsky defenzívny univerzál sa zavesil do vzduchu, lopta však mierila len nad domácu bránu.
     
    30
    Na ofenzívny výlet sa vydal aj David Alaba. Rakúsky reprezentačný bek sa chcel presadiť cez Mitchella Weisera. Ten mu to síce nedovolil, no uvidíme ďalší rohový kop v podaní Bavorov.
     
    29
    Tak v posledných minútach sa na Olympijskom štadióne v Berlíne nedeje takmer nič zaujímavé. Domácim futbalistom sa síce darí držať loptu na svojich kopačkách, majú však veľký problém založiť nejakú nebezpečnejšiu akciu.
     
    28
    Dnes už po niekoľký raz sa v osobnom súboji stretli Robert Lewandowski s Karimom Rekikom. Tentokrát z neho vyšiel víťazne domáci stopér. Priznám sa však, že neviem, či hlavný arbiter odpískal nedovolený zákrok alebo ofsajd poľského zakončovateľa.
     
    27
    Bayern mal k dispozícii ďalší rohový kop, Rune Jarstein však v tomto prípade zasahovať vôbec nemusel. Jeho spoluhráči mu pomohli dobrou defenzívnou pozičnou hrou, a tak nórsky gólman domáceho tímu môže odkopávať od svojej brány.
     
    26
    Hráči Herthy sa pokúsili pridať na dôraze v osobných súbojoch. Znova to však vyústilo len do nedovoleného zákroku Karima Rekika na Roberta Lewandowského. Všetko sa ale deje v úctyhodnej vzdialenosti od Runeho Jarsteina.
     
    25
    Bayern teraz zatlačil Berlínčanov do hlbokej defenzívy. Problémy domáceho celku svojim nie príliš vydareným obranným zákrokom nevyriešil ani Genki Haraguči, pri lopte zostávajú hostia.
     
    24
    Nakopnutá lopta do pokutového územia Herthy doputovala až takmer k bránkovej čiare, kam sa vydal na ofenzívny výlet Corentin Tolisso. Ten si ale podľa názoru hlavného rozhodcu v osobnom súboji proti Mitchellovi Weiserovi počínal nedovolene.
     
    23
    Robert Lewandowski sa teraz poriadne čuduje rozhodnutiu hlavného arbitra, ktorý namiesto nedovoleného zákroku na kanoniera Mníchovčanov píska jeho nedovolenú hru rukou.
     
    22
    Domáci sa presunuli pred bránu súpera, Mathew Leckie nebol v pozícii na strelu, a tak sa rozhodol odovzdať loptu Ondrejovi Dudovi. Slovenský reprezentant svojim projektilom však míňa bránu hostí.
     
    21
    Ani Bayernu tentokrát nevyšiel útok po pravej strane, keď si tam nerozumel Joshua Kimmich s Thomasom Müllerom, je tu tak ďalšia príležitosť pre Berlínčanov.
     
    20
    Marvin Plattenhardt chcel pred Svenom Ulreichom nájsť centrovanou loptou pravdepodobne Salomona Kaloua, po jeho prihrávku si však bez problémov prišiel gólman Bayernu.
     
    19
    Dnešný zápas sa zatiaľ pre Herthu nevyvíja vôbec podľa predstáv. Rýchly inkasovaný gól, následne zrušený pokutový kop... Nič z tohto rozhodne zverencom Pála Dárdaia na pohode nepridá.
     
    18
    Tak si to predstavte, žiadna penalta v prospech Berlínčanov sa napokon nekoná. Hlavný arbiter po prezretí opakovaného záberu usúdil, že Javi Martínez najskôr zasiahol loptu a svoj pôvodný verdikt tak poopravil.
     
    17
    Je to tak, hlavný rozhodca Osmers situáciu v týchto momentoch študuje na videu. Uvidíme, ako rozhodne. V každom prípade sa naňho okamžite po verdikte vyhrnulo hneď niekoľko hráčov Bayernu.
     
    16
    Tak pozor! V pokutovom území Bayernu prišlo ku kontaktu medzi Javim Martínezom a Vladimírom Daridom, hlavný rozhodca píska pokutový kop v prospech Herthy, podľa všetkého si však pôjde situáciu prezrieť na videu!
     
    15
    Akoby som to privolal. Mitchell Weiser sa rozbehol po pravej strane, odovzdal loptu Vladimírovi Daridovi, ktorý dostal pred šestnástkou až príliš veľa priestoru, a tak neváhal. Napriahol, no jeho strela pravačkou minula ľavú žrď Ullreichovej brány!
     
    14
    V krátkom časovom slede sme videli po jednom nedovolenom zákroku na oboch stranách. Pri lopte sú momentálne hráči z Berlína, tí však od úvodu zápasu pôsobia veľmi zakríknutým dojmom.
     
    13
    Po postupnej kombinácii v tesnej blízkosti pokutového územia sa napokon lopta dostala k Arjenovi Robbenovi. Holanďanovi táto strela ale nesadla tak, ako by si predstavoval, a tak bránu Runeho Jarsteina minul.
     
    12
    Herthe znova nevyšla kombinácia na polovici súpera, keď si teraz nerozumeli Mathew Leckie s Vladimírom Daridom. Zaútočiť tak môžu zjavne pri chuti hrajúcu Bavori.
     
    11
    Úvod stretnutia jednoznačne patrí úradujúcemu majstrovi, ktorý svoj stupňujúci sa tlak korunoval aj pomerne rýchlym vedúim gólom. Uvidíme, ako si s touto situáciou poradia domáci futbalisti.
    10. Mats Hummels (BAY) - 0:1
     
    10
    Bayern dal gól! Tak toto bola veľká chyba berlínskej defenzívy. Tej sa síce podarilo odvrátiť center Joshuu Kimmicha, loptu pred Jarsteina však vrátil Jérôme Boateng, Karim Rekik úplne zabudol na voľného MATSA HUMMELSA, ktorý loptu nasmeroval svojou hlavou úplne presne k žrdi!
     
    9
    Franck Ribéry chcel vniknúť do pokutového územia po ľavej strane, obhodenie Mathewa Leckieho mu síce nevyšlo, no austrálsky stredopoliar ho musel následne faulovať.
     
    8
    Ani ďalšia štandardná situácia od pravej rohovej zástavky nepriniesla center pred domácu bránu, defenzíva Herthy dokázala súpera vytlačiť z nebezpečnej zóny.
     
    7
    Bayern sa po tomto rohovom kope usadil na polovici Herthy, defenzíva domácich však tento nápor zvláda bez väčších problémov, Rune Jarstein na ďalší zákrok čaká.
     
    6
    Vladimír Darida stroskotal pri svojom prieniku do pokutového územia, lopta sa veľmi rýchlo dostala na opačnú stranu ihriska k Robertovi Lewandowskému. Poľského ostrostrelca vytlačil Niklas Stark z ideálneho uhla a následnú strelu Arjena Robbena vytečoval na rohový kop Karim Rekik.
     
    5
    V týchto momentoch sme sledovali po jednej nepresnosti na oboch stranách. Najskôr Rune Jarstein nenašiel svojim nákopom na ľavú stranu Gekiho Haragučiho a následne sa to istého "podarilo" Matsovi Hummelsovi pri prihrávke na Francka Ribéryho.
     
    4
    Joshua Kimmich svojou aktivitou na pravej strane ofenzívy Bayernu vybojoval pre svoj tím premiérový rohový kop v zápase, ktorý následne aj sám rozohral. Po centri talentovaného beka sa do vzduchu zavesil Mats Hummels, svojou hlavičkou však minul ľavú žrď Jarsteinovej brány.
     
    3
    Ondrej Duda vypichol loptu čistým spôsobom Arjenovi Robbenovi, holandský stredopoliar však tento súboj neustál, spadol na Pera Skjelbreda a hlavný rozhodca píska v prospech Herthy.
     
    2
    No a druhú minútu nám ukončuje prvé zakončenie do prieestoru brány. Arjen Robben našiel vysokou loptou v pokutovom území Francka Ribéryho, ten ale medzi nebezpečných hlavičkárov nepatrí, a tak si Rune Jarstein s jeho zakončením bez najmenšéch problémov poradil.
     
    1
    Stretnutie odštartovali svojou rozohrávkou hostia z Mníchova. Už po prvých sekundách zápasu registrujeme aj prvý nedovolený zákrok, keď Ondrej Duda nedovolene zastavil Francka Ribéryho. Nič nebezpečné pre francúzskeho ofenzívneho stredopoliara to však nebolo.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Stark, Rekik, Plattenhardt – Skjelbred (C), Darida – Leckie, Duda, Haraguči – Kalou.
    Náhradníci: Kraft – Pekarík, Esswein, Stocker, Lazaro, Torunarigha, Lustenberger.

    FC Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Alaba – Javi Martínez, Tolisso – Robben, T. Müller (C), Ribéry – Lewandowski.
    Náhradníci: Süle, Th. Alcântara, James Rodríguez, Rafinha, Rudy, Coman.

    Rozhodca: Harm Osmers.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Nemecká Bundesliga má počas tohto víkendu na programe zápasy 7. kolo. Spoločne zavítame na Olympijský štadión do Berlína, kde domáca Hertha privíta úradujúceho majstra Bayern Mníchov. Stretnutie sa začína o 15:30.

    HERTHA BERLÍN

    Hertha neprežíva úplne ideálny vstup do sezóny. V domácej súťaži sa zatiaľ potýka s kolísavou formou, keď zo šiestich duelov má vyrovnanú bilanciu dve víťazstva, dve remízy a rovnaký počet prehier. V poslednom kole zverenci maďarského kouča Pála Dárdaia nepredviedli vôbec dobrý výkon na pôde Mainzu, odkiaľ odišli s prehrou 1:0. Navyše, v závere zápasu sa nechal vylúčiť kapitán Vedad Ibišević, ktorý tak bude svojmu tímu v dnešnom náročnom stretnutí chýbať. Počas týždňa odohrali Berlínčania druhý duel v rámci skupinovej fázy Európskej ligy UEFA. Na ihrisku švédskeho Östersundu však v roli favorita sklamali, znova vyšli strelecky naprázdno a museli sa zmieriť s ďalšou najtesnejšou porážkou. Pál Dárdai nebude mať okrem dištancovaného bosnianskeho kanoniera Ibiševića k dispozícii už dlhšie absentujúce kvarteto Julius Kade, Jonathan Klinsmann, Julian Schieber a Davie Selke. Pre slovenských fanúšikov bude zaujímavé sledovať, či sa na ihrisko dostane reprezentačné duo Peter Pekarík-Ondrej Duda. Kým prvý menovaný musí o svoje miesto v základnej zostave tvrdo bojovať, Duda si po dlhodobých zdravotných problémoch z minulého ročníka získava stále väčšiu dôveru hlavného trénera.

    BAYERN MNÍCHOV

    Bayern Mníchov je ako obhajca titulu najväčším favoritom na ligový primát. V Allianz aréne však neprežívajú práve najvydarenejší vstup do nového ročníka. Mníchovčanom nevyšla už príprava, v ktorej proti silnejším súperom zo šiestich duelov päťkrát prehrali, pričom v štyroch prípadoch dokonca neskórovali. V Bundeslige zatiaľ zo šiestich zápasov zaznamenali štyri víťazstvá, jednu remízu, ale aj jednu prehru. V uplynulom kole počas minulého víkendu Bavori v domácom súboji s Wolfsburgom viedli po prvom polčase 2:0, no napokon sa však museli uspokojiť len s jedným bodom za remízu 2:2. Navyše, v stredu prišla ďalšia facka v podobe jednoznačnej prehry 0:3 v rámci skupinovej fázy Ligy majstrov na ihrisku Parížu Saint-Germain. Po tomto neúspechu došla vedeniu klubu trpezlivosť a Carlo Ancelotti sa musel porúčať z pozície hlavného trénera. Skúseného Taliana nahradil jeho doterajší asistent Willy Sagnol. Ten sa bude pri svojej premiére na lavičke Mníchovčanov vyrovnať najmä s absenciou Manuela Neuera, ktorý laboruje so zlomenou nohou. Chýbať mu však bude aj španielsky obranca Juan Bernat.

    POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH ZÁPASOV:

    Hertha Berlín – Bayern 1:1
    Bayern – Hertha Berlín 3:0
    Hertha Berlín – Bayern 0:2
    Bayern – Hertha Berlín 2:0
    Bayern – Hertha Berlín 1:0
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Jakub Kocourek

    Góly: 51. Duda, 56. Kalou – 10. Hummels, 49. Lewandowski

    Karty:   52. Tolisso (BAY), 72. Kimmich (BAY)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:9. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:11.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Stark, Rekik, Plattenhardt – Skjelbred (C), Darida (80. Lustenberger) – Leckie, Duda (75. Lazaro), Haraguči (87. Esswein) – Kalou.
    Náhradníci: Kraft – Pekarík, Esswein, Stocker, Lazaro, Torunarigha, Lustenberger.

    Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, J. Boateng (79. Süle), Hummels, Alaba – Javi Martínez, Tolisso – Robben (59. Th. Alcântara), T. Müller (C), Ribéry (62. Coman) – Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – Süle, Th. Alcântara, James Rodríguez, Rafinha, Rudy, Coman.

    Rozhodca: Harm Osmers