Bayern – Mainz 4:0 (kon.) | Brémy – Schalke 1:2 (kon.) | Frankfurt – Augsburg 1:2 (kon.)
Stuttgart – Wolfsburg 1:0 (kon.) | Lipsko – Mönchengladbach 2:2 (kon.)
koniec
RB Lipsko
2:2 (2:1)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 16.09.2017, 18:30 • Red Bull Arena (Leipzig) • Nemecká Bundesliga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 4. kolo nemeckej Bundesligy, kde RB Leipzig privíta na svojom trávniku Borussiu Mönchengladbach. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    RB Leipzig:

    Obrovské minuloročné prekvapenie sa bude niečo podobné snažiť zopakovať aj v novom ročníku Bundesligy. Vlaňajší vicemajster momentálne figuruje na peknej 4. priečke so ziskom 6 bodov. Po neúspešnom úvode si dokázal jednoznačnými výsledkami v zápasoch s Freiburgom a Hamburgom napraviť chuť a získať prvé body do tabuľky. Naposledy futbalisti Leipzigu cestovali do Hamburgu, kde sa diváci dočkali úvodného gólu až v druhom polčase a to z kopačky hosťujúceho Keitu. V 75. minúte išli hostia už do dvojgólového vedenia zásluhou Tima Wernera, ktorý je s tromi presnými zásahmi momentálny líder tabuľky strelcov. To bol napokon posledný gól zápasu a tak Leipzig cestoval domov s plným bodovým ziskom po výsledku 2:0.

    Borussia Mönchengladbach:

    Futbalisti tohto celku sa v aktuálnom ročníku nachádzajú na 10. priečke so ziskom 4 bodov. Na svojom konte majú jedno víťazstvo, jednu remízu a jednu porážku. Nedokázal naplno bodovať v posledných dvoch zápasoch. V tom poslednom sa predstavili pred vlastnými fanúšikmi v zápase s Frankfurtom, ktorí sa gólu svojich miláčikov nedočkali. V tomto stretnutí padol len jeden presný zásah a to z kopačky hosťujúceho Beotenga v 13. minúte zápasu. Borussia bude chcieť zlomiť zlú sériu z posledných zápasov a naplno bodovať. Podarí sa jej to s favorizovaným domácim celkom?

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    RB Leipzig: Gulácsi – Klostermann, Ilsanker, Upamecano, Bernardo – Keïta, Laimer – Kampl, Forsberg – Augustin, Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Y. Poulsen, Bruma, Schmitz, Kaiser, Demme, Compper.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – J. Hofmann, Kramer, Zakaria, T. Hazard – Stindl, Raffael.
    Náhradníci: Sippel – Oxford, Herrmann, Johnson, Villalba, Bobadilla, Cuisance.

    Rozhodca: Fritz – Schaal, Stein..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Obrovskú šancu na skórovanie spálil jeden z hráčov Borussie. Zbehol si do šestnástky súpera, kde dostal presnú prihrávku. Do lopty sa oprel z prvej, ale namieril to vysoko nad. Nasledovať bude odkop od bránky Leipzigu.
    2.
     
    3
    Futbalisti domáceho celku sa usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok s cieľom rozhodiť jeho defenzívu.
     
    4
    Laimer si spracoval prihrávku svojho spoluhráča a zakončil z rohu šestnástky súpera. Jeho mäkkučké zakončenie smerovalo len tesne vedľa pravej tyčky.
     
    5
    Keita robil čo mohol, aby stihol nepresnú prihrávku jeho spoluhráča. To sa mu však nepodarilo a lopta smerovala do zámedzia.
     
    6
    Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí sa nachádzajú na vlastnej polovice ihriska.
     
    7
    Už to vyzeralo tak, že sa Augustin dostane do vážnejšej príležitosti na skórovanie, ale v tom ho zastavil verdikt asistenta rozhodcu. Ofsajd!
     
    8
    Dobre načasovaným sklzom sa teraz prezentoval Elvedi, ktorý tak zastavil rozbiehajúci sa útok súpera.
     
    9
    RB Leipzig má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    10
    To je šanca! Konrad Laimer vyprodukoval super strelu z hranice šestnástky. Brankár mal šťastie, keď lopta preletela kúsok nad brvnom.
     
    11
    Kramer sa krátkou prihrávkou pokúšal nájsť lepšie postaveného spoluhráča. To sa mu však nepodarilo, pretože jeho úmysel vystihol jeden z brániacich hráčov.
     
    12
    Stindl sa dopustil ostrého zákroku a Marco Fritz za tento jeho priestupok hvizdom zastavil hru.
     
    14
    Lopta sa nachádza na polovici Borussie Mönchengladbach, ale sú to práve hostia, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    15
    Vďaka svojej útočnej snahe si domái hráči dokázali vybojovať rohový kop, ktorý budú zahrávať z pravej strany.
     
    16
    K rohovej zástavke sa postavil Kampl a poslal prudký center smerom k bránke, ale jeho pokus zachytil jeden z brániacich hráčov.
     
    17
    Naby Keita si vytvoril priestor na hranici šestnástky a napriahol veľmi nebezpečne. Prudký projektil z jeho kopačky zablokoval obranca.
     
    17
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    Najlepší bundesligový strelec TIMO WERNER otvára stav stretnutia po tom, čo si zbehol do šestnástky súpera s cieľom reagovať na prihrávku svojho spoluhráča. Do lopty sa oprel z prvej a poslal ju do pravej časti bránky. Stav stretnutia je 1:0! Asistenciu si pripíše Bernardo.
    17. Timo Werner (RBL) - 1:0
     
    19
    Timo Werner bol v súboji potiahnutý za dres, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra. Ten svojím hvizdom vstupuje do diania hry.
     
    20
    Domáci sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si vytvárajú menší tlak.
     
    21
    Emil Forsberg zbytočne nešpekuloval a zakončil z väčšej vzdialenosti. Jeho strelecký pokus končí úplne mimo bránky.
     
    22
    Timo Werner skúsil svoje šťastie z hranice veľkého vápna po brilantnom sóle. Celé to ale skončilo obrancom a jeho zablokovaním.
     
    23
    Po sérii krátkych prihrávok sa k lopte dostal aj Sommer, ktorý hral na istotu a poslal loptu čo najďalej od vlastného vápna.
     
    24
    Borussia Mönchengladbach získava výhodu outového vhadzovania na vlastnej polovici ihriska.
     
    25
    Marco Fritz vstupuje do diania na ihrisku. Na vine je taktický faul a hlavným vinníkom je Bernardo. Jeden z hráčov tímu Mönchengladbach bude mať možnosť skórovať z bieleho bodu.
     
    25
    Mönchengladbach dal gól!
    Autorom gólu z pokutového kopu je THORGAN HAZARD, ktorý to nakompromisne poslal do protipohybu gólmana. Stav stretnutia je vyrovnaný 1:1!
    25. Thorgan Hazard (MNC) - 1:1
     
    27
    Zaznel hvizd hlavného arbitra. Ten si všimol, že si jeden z hráčov Mönchengladbachu pomáhal v súboji nedovoleným spôsobom.
     
    28
    Skvelá práca v podaní Elvediho, ktorý dokázal zachytiť nepríjemný center súpera smerujúci z ľavej strany ihriska.
     
    29
    Emil Forsberg s nebezpečným pasom do veľkého vápna. Súperovi obrancovia dokázali loptu odkopnúť.
     
    30
    Timo Werner hľadal centrom niekoho lepšie postaveného, ale našiel len hlavu brániaceho hráča, ktorý upratal loptu za hranicu vlastného vápna.
     
    31
    Timo Werner zamieril center zo strany do pokutového územia s cieľom nájsť spoluhráčov. Nepodarilo sa mu to ale a akcia nepriniesla želané ovocie.
     
    31
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    JEAN-KÉVIN AUGUSTIN šikovnou kľučkou oklamal celú defenzívu súpera, priblížil sa bližšie k šestnástke a zakončil presne k ľavej tyčke. Aké to je jednoduché. Stav stretnutia je 2:1! Asistenciu si na svoje konto pripíše Naby Keita.
    31. Jean-Kévin Augustin (RBL) - 2:1
     
    32
    Jeden z hráčov hostí si to zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    33
    Arbiter bol na správnom mieste a videl faul Jonas Hofmann. Ten držal protihráča.
     
    34
    Jean-Kevin Augustin skúsil doručiť center s cieľom nájsť spoluhráča. Defenzíva súpera vďaka dobrej práci odvrátila nebezpečie.
     
    35
    Priebeh hry sa nám trocha upokojil. Lopta sa nachádza na polovici RB Leipzigu, ale sú to práve domáci hráči, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    36
    Jean-Kevin Augustin padol po súboji v šestnástke súpera na trávnik a dožadoval sa pokutového kopu. Hlavný arbiter ukázal jasne, že sa v hre bude pokračovať bez prerušenia.
     
    37
    Lukas Klostermann sa predral cez obranu súpera a prihráva z hranice veľkého vápna. Jean-Kevin Augustin loptu prebral, ale vzápätí ju stráca na úkor protihráča.
     
    38
    Naby Keita si to namieril smerom k bránke, ale obranca súpera výborne zakročil voči tejto snahe.
     
    39
    Konrad Laimer sa dopustil nešetrného zákroku voči súperovi pri snahe získať loptu. Marco Fritz mal jasný výhľad a fúkol do píšťalky.
     
    40
    Domáci hráči zakladali útok po pravej strane ihriska. Ten im nevyšiel podľa predstáv, ale budú pokračovať outovým vhadzovaním.
     
    41
    Jonas Hofmann sa ocitol sám v sľubnej šance po prevzatí dobrého pasu na hranici pokutového územia. Jeho pokus o fúz preletel vedľa ľavej žrde. To bola šanca!
     
    42
    Po súboji ostáva na trávniku ležať otrasený Naby Keita, ktorý potrebuje opateru lekárov. Dúfajme, že bude v poriadku a do hry opäť naskočí bez nejakého zdravotného obmedzenia.
     
    43
    Vyzerá to tak, že bude Naby Keita v poriadku a do hry ešte zasiahne.
     
    44
    Loptu majú pevne pod kontrolou domáci hráči, ktorí kombinujú v strede ihriska a vyčkávajú na moment prekvapenia.
     
    45
    Jeden z hráčov hostí bol v útoku až príliš aktívny, čo si všimol aj hlavný arbiter a odpískal nedovolený zákrok.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca v prvom polčase nadstavuje jednu minútu navyše.
    45+1.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme tu koniec prvého polčasu. V ňom smemali možnosť vidieť tri presné zásahy, no napriek tomu sa tento zápas nedá nazvať ako futbalové gala predstavenie. Domáci celok dnes vsadil na kombinačný štýl hry a naopak hostia na pevnú defenzívu a udrieť sa snažia po rýchlych kontrách. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Jonas Hofmann, prichádza Patrick Herrmann.
     
    47
    Z tejto akcie mal byť gól! Timo Werner poslal do pokutového územia presnú prihrávku, ale Emil Forsberg neprekabátil obranu súpera a stratil tak kontrolu nad loptou.
     
    49
    Naby Keita sa hnevá na verdikt hlavného arbitra. Ten prerušil hru po nedovolenom zákroku. Pri lopte budú hostia.
     
    50
    Pretiahnutý center do šestnástky, ktorý poslal Thorgan Hazard, končí nezdarom. Upratala ho obrana súpera.
     
    51
    Bernando bol v súboji faulovaný. RB Leipzig bude zahrávať voľný kop z veľkej vzdialenosti.
     
    52
    Exekútor voľného kopu sa ho rozhodol rozohrať krátkou formou. Domáci tak môžu aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    53
    Lars Stindl nedokázal krásny center pretaviť na gól. Škoda preškoda tejto šance.
     
    54
    Skvelá obranná činnosť v podaní Klostermanna, ktorý za seba nepustil rozbiehajúci sa útok súpera.
     
    55
    Borussia Mönchengladbach bude zahrávať rohový kop.
     
    56
    Centrovanú loptu po rohovom kope dokázal zachytiť jeden z brániacich hráčov a poslať ju do bezpečia.
     
    57
    To bola veľká strelecká príležitosť! Denis Zakaria predviedol dobrý nábeh do veľkého vápna a milimetrový pas za obranu poslal na bránku. Jeho pokus ale jeden z obrancov zablokoval brilantným sklzom. Mönchengladbach má výhodu rohového kopu.
     
    58
    Rohový kop, ktorý zahral Oscar Wendt, odvrátila obrana súpera.
     
    59
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Jean-Kévin Augustin, prichádza Diego Demme.
     
    60
    Timo Werner si nabehol na presný pas a sám pred brankárom umiestnil loptu do hornej časti bránky. Yann Sommer predviedol svoje kvality a štýlovo strelecký pokus zlikvidoval.
     
    61
    Mönchengladbach dal gól!
    LARS STINDL si spracoval prihrávku svojho spoluhráča a ďalej zbytočne nešpekulovala poslal delovku z väčšej vzdialenosti. Jeho strelecký pokus nasmeroval do pravej časti bránky a bol úspešný. Stav stretnutia je opäť vyrovnaný 2:2! Asistenciu si na svoje konto pripíše Denis Zakaria.
    61. Lars Stindl (MNC) - 2:2
     
    63
    Borussia Mönchengladbach bude po nedovolenom zákroku zahrávať voľný kop zo strednej vzdialenosti.
     
    64
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala do hĺbky šestnástky domácich, kde si loptu pohodlne prevzal brániaci hráč.
     
    65
    To bola veľká strelecká príležitosť! Timo Werner predviedol dobrý nábeh do veľkého vápna a milimetrový pas za obranu poslal na bránku. Jeho pokus ale jeden z obrancov zablokoval brilantným sklzom. Hlavný arbiter signalizuje rohový kop. Výhodu získava RB Lipsko.
     
    66
    Aj s týmto rohovým kopom si defenzíva hostí bez problémov poradila a loptu odvrátila.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Lars Stindl (Borussia Mönchengladbach).
     
    70
    Thorgan Hazard centruje z priameho kopu, ale nepresne. Loptu zachytil jeden z obrancov súpera.
     
    71
    Vďaka svojej útočnej aktivite si hostia dokázali vybojovať rohový kop.
     
    72
    Centrovaná lopta po rohovom kope bola veľmi pretiahnutá a smerovala len do priestorov nikoho.
     
    73
    Naby Keita takmer stiahol dres jedného zo súperov a Marco Fritz tak musel odpískať nedovolený zákrok.
     
    74
    Pomer držania lopty je: 55% – 45%.
     
    75
    Domáci celok získal výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    76
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Kevin Kampl, prichádza Bruma.
     
    77
    Naby Keita a jeho výborné spracovanie lopty! Nabehol si na precíznu nahrávku a z hranice pokutového územia vystrelil veľmi nepresne. Jeho snaha skončila niekoľko metrov od pravej žrde. Aká škoda!
     
    79
    Klostermann sa prezentoval veľmi dobre načasovaným sklzom, vďaka čomu prekazil rozbiehajúcu sa akciu súpera.
     
    80
    Timo Werner poslal pas do šestnástky, kde bol pripravený súperov obranca, ktorý celú vec upratal do bezpečia. RB Lipsko aktuálne s rohovým kopom.
     
    81
    Timo Werner zareagoval výborne v blízkosti jedenástky na center, ale hlavičku nedokázal umiestniť do siete. Jeho pokus putuje slušný kus nad brvno.
     
    82
    Červenú kartu dostáva Naby Keïta (RB Leipzig).
     
    83
    Po tvrdom zákroku Nabyho Keitu ostáva ležať na trávniku zakrvavený hráč súpera. Už k nemu beží tím lekárov, ktorý mu podá prvú pomoc.
     
    85
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Emil Forsberg, prichádza Yussuf Poulsen.
     
    87
    Pri lopte sú hráči Borussie, ktorí sa snažia usadiť na polovici súpera. Dokážu využiť početnú výhodu na vsietenie víťazného gólu?
     
    88
    Hostia sa už usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    89
    Wendt si zbehol do šestnástky súpera, kde reagoval na prihrávku svojho spoluhráča strelou z prvej. Jeho strelecký pokus smeroval len do miest, kde stál pripravený Gulácsi, ktorý jeho pokus zachytil.
     
    90
    Thorgan Hazard si nabehol na milimetrový pas do priestoru, ale brániaci hráč ho zbavil lopty. Parádny zásah beka.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol v druhom polčase nadstaviť ešte 4 minúty navyše.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Timo Werner (RB Leipzig). Po tomto nedovolenom zákroku budú hostia zahrávať priamy voľný kop zo zaujímavej pozície.
     
    90+3
    Denis Zakaria sa rukou dotkol lopty. Čo sa toleruje v iných športoch, ale nie vo futbale.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:3.
    Střely mimo: 6:6.
    Rohy: 3:2.
    Ofsajdy: 3:3.
    Fauly: 14:10.
     
    Máme tu koniec stretnutia. To možno označiť ako veľmi atraktívne. Mali sme možnosť vidieť množstvo šancí na oboch stranách a takisto množstvo gólov. Oba celky sa snažili kontrolovať priebeh hry a držať loptu na svojich kopačkách tak dlho, ako to len išlo. Odo mňa to je z tohto stretnutia všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (20:25:15)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 17. Werner, 31. Augustin – 25. T. Hazard (pen.), 61. Stindl

    Karty:   90+2. Werner (RBL) – 67. Stindl (MNC)   82. Keïta (RBL)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 14:10.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Ilsanker, Upamecano, Bernardo – Keïta, Laimer – Kampl (76. Bruma), Forsberg (85. Y. Poulsen) – Augustin (59. Demme), Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Y. Poulsen, Bruma, Schmitz, Kaiser, Demme, Compper.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – J. Hofmann (46. Herrmann), Kramer, Zakaria, T. Hazard – Stindl, Raffael.
    Náhradníci: Sippel – Oxford, Herrmann, Johnson, Villalba, Bobadilla, Cuisance.

    Rozhodca: Fritz – Schaal, Stein.