Levante – Valencia 1:1 (kon.) | Getafe – Barcelona 1:2 (kon.) | Real Betis – La Coruña 2:1 (kon.)
Atlético Madrid – Malaga 1:0 (kon.)
koniec
Levante UD
1:1 (1:1)
Valencia CF
Sobota 16.09.2017, 13:00Španielska LaLiga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vyrovnané stretnutie s minimom šancí si remízu zaslúžilo a s bodom musia byť spokojné obe mužstvá. Skóre otvoril Rodrigo, ešte do polčasu vyrovnával Bardi. Ja sa s vami lúčim a teším sa na stretnutie pri ďalších textových prenosoch. (14:53:48)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Hráči domáceho mužstva si po centri pred Neta ešte chceli vytvoriť asi poslednú príležitosť, no Kondogbia loptu odobral a navyše bol faulovaný.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Po rýchlom prechode hostí pred šestnástku Levante si streleckú parketu vytvoril Carlos Soler a vyslal poriadne jedovatú ranu. Fernandéz bol ale na mieste a zasiahol.
     
    89
    Center z krídla nenašiel hráčov Levante, Murillo nasmeroval loptu dovoleným spôsobom k Netovi a celú akciu ukončil.
     
    88
    Levante po dlhšom čase na polovici súpera, kde sa snažilo vymyslieť prienik až do šestnástky, no hostia okamžite odkopli.
     
    87
    Martin Montoya dostal presný pas k hranici šestnástky, odkiaľ sa z prvej pokúsil odcentrovať, lenže loptu nasmeroval iba k brankárovi Fernándezovi.
     
    85
    Valencia je v posledných minútach aktívnejším tímom, no nedokáže túto aktivitu pretaviť do nejakých šancí a už vôbec nie do gólov.
     
    84
    Krídelný pokus o prienik od hráčov hostí sa nevydaril, Zaza loptu vrátil len smerom dozadu a celé to zbrzdil.
     
    83
    Faul v strede ihriska si odskákal Parejo, ktorý však udržal loptu pre svoj tím. Valencia zakladá ďalšiu akciu.
     
    81
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Enis Bardi, prichádza Cheick Doukouré.
     
    80
    Začína záverečná pasáž stretnutia, ktoré sa stále nesie v nerozhodnom duchu. Uvidíme, či niekto strhne vedenie na svoju stranu.
     
    79
    Simone Zaza sa prvýkrát po príchode na ihrisko dostal k strele, tá však vyletela vysoko nad priestor troch žrdí Fernándeza.
     
    78
    Levante poslalo dlhý nákop do pokutového územia súpera, kde sa síce k lopte domáci hráči dostali, no všetko zastavil ofsajd.
     
    77
    Murillo si splnil defenzívne povinnosti veľmi dobre, keď loptu dostal preč z vlastnej polovice, lenže poslal ju iba za autovú čiaru.
     
    76
    Ďalší dlhý nákop z polovice Valencie, postaral sa oň Parejo, no Rodrigo sa ocitol v postavení mimo hry.
     
    74
    Guedes spracoval ťažkú prihrávku za obranu, dostal sa k strele cez dvoch hráčov súpera, ktorých sa najskôr zbavil, avšak lopta smerom na zadnú tyč bránu minula.
     
    73
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Santiago Mina, prichádza Simone Zaza.
     
    71
    Carlos Soler centroval smerom na Rodriga, Valencia získala iba rohový kop. Parejo poslal nízky center, defenzíva Levante si s ním poradila.
     
    70
    Až v posledných minútach sa aspoň ako-tak hra v druhom polčase rozbehla. Stav ostáva nerozhodný, v závere sa môžeme tešiť na to, či niekto prikloní misky váh na svoju stranu.
     
    69
    Guedes si síce naviezol loptu do streleckej pozície, no bloky súpera neprestrelil. Vzápätí loptu vybojoval späť a po centri do malého vápna sa pokúsil nožničkami zakončiť Rodrigo. To sa mu nepodarilo.
     
    67
    Ani do tretice žiadosti domácich vypočuté nie sú. Tentoraz na hranici šestnástky zastavil Toňa Kondogbia.
     
    66
    Teraz by zas fanúšikovia Levante chceli pokutový kop. Murillo síce predviedol nebezpečný sklz, avšak trafil loptu a spoločne s ňou išiel jeden z hráčov súper k zemi.
     
    65
    Domáci hráči aj fanúšikovia si pýtajú priamy kop, pretože Ivi spadol tesne pred šestnástkou protivníka. Hlavný arbiter nereaguje.
     
    64
    Toňo dobehol loptu na hracej ploche, takže z prvej okamžite poslal center po zemi do druhej vlny. Situáciu vyriešil Kondogbia, ktorý pred dvojicou súperov odkopol a navyše bol faulovaný.
     
    63
    Hráči Valencie držia loptu na polovici ihriska a postupne sa posúvajú smerom k bráne Levante. V týchto chvíľach je tempo hry dosť upadnuté.
     
    61
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Andreas Pereira, prichádza Gonçalo Guedes.
     
    60
    Carlos Soler sa na krídle uvoľnil cez protihráča, prešiel až do šestnástky, kde prudkým pasom po zemi hľadal v šanci Minu, ten loptu nedokázal trafiť. Tesne ju minul.
     
    59
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Alex Alegría, prichádza Samuel.
     
    57
    Toňo vnikol do šestnástky z krídla. Chvíľu to vyzeralo aj na dobrú možnosť, z ktorej keby prišiel presný center mohlo byť zlo, to sa nepodarilo.
     
    55
    Rodrigo sa síce natlačil k centrovanej lopte od Pereiru, avšak cez Postiga ju nedokázal nasmerovať smerom medzi tri žrde.
     
    54
    Pedro López si nabehol do pokutového územia, prihrávku od spoluhráčov spracovať nedokázal. Odkopávať bude môcť Neto.
     
    53
    Parejo rozohral priamy kop dobrým centrom, lenže defenzíva Levante zvolila taktiku ofsajdovej pasce, keď všetci hráči domácich vybehli zo šestnástky a klaplo to.
     
    51
    Parejo sa zbavil súpera, ktorého mal prilepeného na chrbte a posla peknú kolmicu do šestnástky pre Minu, lenže ten sa až do šance neprebil.
    50. Rodrigo (VAL)
     
    50
    Rodrigo sa dostal k lopte za obranu, pokúsil sa prehodiť brankára Fernándeza, avšak guľatý nezmysel nasmeroval na hornú sieť brány.
     
    49
    Tú brankár Levante síce naozaj mal, lenže po rozohrávke na krátko prišla strela, s ktorou problém nemal.
     
    48
    Parejo vybojoval priamy kop na polovici súpera, keďže bol faulovaný pri postrannej čiare. Fernández bude mať prácu.
     
    47
    Zaujímavý center do malého vápna Valencie zakončením neskončil, lopta sa odrazila od Garaya a ten ju dostal do bezpečia.
     
    46
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Jefferson Lerma, prichádza Roberto Suárez Pier.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas dlho neprinášal nič zaujímavé, až sa gólovo dokázal presadiť Rodrigo a hra sa postupne zlepšila. Levante následne vyrovnalo, aby ešte viac zlepšilo hru a takmer pridalo ďalší presný zásah.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
    45. Jason (LVN)
     
    45
    Ďalšia ohromná možnosť! Neto jedovatú strelu Campaňu vyrazil iba pred seba, kde dobehol Jason, lenže zoči-voči brazílskemu brankárovi prestrelil bránu.
     
    44
    Center z pravej strany šancou neskončil, hráči Valencie odkopli až k brankárovi Fernándezovi. Domáci sú však po vyrovnaní na koni.
     
    42
    Levante je pri chuťi! Zrazený center do pokutového územia smeroval do veľkej šanci pre Alegríu, no Neto v štýle Supermana vyrazil. Následná strela z diaľky opustenú svätyňu minula.
    41. Enis Bardi (LVN) - 1:1
     
    41
    Levante dalo gól!
    Center do šestnástky sprava sa síce hosťom podarilo odvrátiť, lenže iba na hranicu veľkého vápna, kde loptu získal ENIS BARDI a prudkou ranou k žrdi nedal Netovi najmenšiu šancu.
     
    40
    Žltú kartu dostáva Rodrigo (Valencia CF).
     
    38
    Valencia získala priamy kop, po ktorom prišiel center pred Fernándeza, no hosťom sa z ponúknutej príležitosti nepodarilo vyťažiť vôbec nič.
     
    37
    Žltú kartu dostáva Enis Bardi (Levante UD).
     
    36
    Znova ide dopredu Valencia. Brankár Fernández sa ocitol takmer až v strede ihriska, aby odkopol loptu pred Minom. Toho síce nastrelil, ale následne si situáciu postrážili obrancovia.
    35. Carlos Soler (VAL)
     
    35
    Obrovská možnosť Valencie, už to mohlo byť 0:2. Mina síce neposlal presnú hlavičku, pretože ho vyrušil Postigo, avšak lopta spadla na brvno, čo prekvapilo úplne všetkých. Odrazila sa pred prázdnu časť brány, kde sa ocitol úplne voľný Soler, Fernández na bránkovej čiare predviedol famózny reflexívny zákrok.
     
    34
    Domáci sa posúvajú smerom dopredu po pravej strane, ich postup je však veľmi opatrný a postupný.
     
    33
    Po strelenom góle sa hra vrátila do stredu poľa, kde sa lopta pohybovala aj predtým. Levante musí odpovedať.
    31. Rodrigo (VAL) - 0:1
     
    31
    Valencia dala gól!
    RODRIGO MORENO spracoval dlhý pas pred šestnástkou súpera, posunul loptu do krídla na Pereiru a ten ho nádherným pasom našiel na hranici malého vápna. Prudká hlavička voľného odchovanca Realu Madrid potom prepadla cez ruku Fernándeza do siete.
     
    30
    Po polhodine hry musíme konštatovať, že šance sa zatiaľ nezrodili žiadne. Stále čakáme na nejaký moment, ktorý by nás zodvihol zo sedadiel.
     
    29
    Nádejná snaha hostí bola ukončená postavením mimo hry, kde sa ocitol Santi Mina. Postigo napriek tomu dobre zasiahol a mladíkovi loptu zobral.
    28. Carlos Soler (VAL)
     
    28
    Rodrigo nedokázal spracovať ťažký nápad na hranicu šestnástky, lenže lopta prepadla do miest, kde si nabehol Carlos Soler. Ten si pripravil pozíciu, no strelu po zemi nasmeroval iba do Fernándeza.
    27. José Campaña (LVN)
     
    27
    Prudký center z krídla do pokutového územia Valencie ešte tečoval Bardi, avšak lopta sa medzi tri žrde nezmestila. Neto preto zasahovať nemusel.
     
    25
    Dobrá lopta z pravej strany tak zaskočila obranu Valencie. Alegría ju síce nezasiahol, ale do zakončenia sa dral Jason. V poslednej chvíli odkopol Gayá.
     
    24
    Ďalší faul v strede ihriska, tentoraz sa Pedro López stal jeho obeťou, nakoľko šlapákom ho zasiahol Rodrigo.
     
    23
    Pedro López nebezpečne nakopol Pereiru, ktorý sa snažil kapitána domáceho mužstva obhodiť. Žltá karta v tejto situácii nepríde.
     
    22
    Lerma presunul hru presným pasom na pravú stranu, tam sa Pedro López cez Gayu nepresadil. Levante ostáva pri lopte.
     
    21
    Nebezpečný center priletel do pokutového územia hostí, pred Alegríom dokázal včas odkopnúť krajná obranca Gayá.
     
    20
    Diváci na štadióne sa bavia a vytvárajú úžasnú kulisu, lenže hráči na trávniku sa zatiaľ šancami, nie to ešte gólmi, neodvďačili.
     
    19
    Jason si splnil svoje defenzíve povinnosti, Andresa Pereiru cez seba ďalej nepustil. Valencia sa preto otočila smerom na vlastnú bránu.
     
    18
    Postup domácich po ľavom krídle skončil vedľa pokutového územia, kde loptu odvrátil Montoya, aby vzápätí prišiel faul Toňa Garcíu.
     
    17
    Alegría nedokázal v strede poľa udržať loptu na kopačkách hráčov Levante, to sa navyše previnilo aj faulom.
     
    16
    Nákop na ľavé krídlo García nedokázal zachytiť na hracej ploche, lopta skončila vedľa brány hostí. Neto môže rozohrávať.
     
    15
    Žltú kartu dostáva Dani Parejo (Valencia CF).
     
    14
    Zápas je vo svojom začiatku dosť ostrý a bez nejakých šancí, ktoré by dvíhali ľudí zo sedadiel. Na začiatok derby sa to hodí.
     
    12
    Kondogbia poslal dobrý pas, ktorým sa pokúsil nájsť útočnú dvojicu hostí. Loptu nakoniec zasiahol Chema. Aj keď nepresne, tak sa odrazila do rukavíc Fernándeza.
     
    11
    Pereira sa pokúsil z otočky prestrčiť loptu na Minu do pokutového územia, dobre zasiahol Postigo a odvrátil odkopom guľatý nezmysel preč.
     
    10
    Nepresnosť sa dostala na kopačku Alegríu, lopta sa odráža k brankárovi Netovi. Tomu ju stačilo zodvihnúť zo zeme.
     
    9
    Pokus hostí o prechod dopredu sa skončil nepresným nákopom Solera končiacim pri gólmanovi Fernándezovi.
     
    8
    Domáci hráči síce získali priamy kop na polovici protivníka, lenže center do pokutového územia okamžite Valencia dostala do bezpečia.
     
    7
    Dlhý pas zo stredu poľa mal na hranici šestnástky nájsť nabiehajúceho Minu, pred ním zasiahol brankár Raúl Fernández.
     
    5
    Santi Mina síce potiahol loptu do pokutového územia, avšak následne ju nepresne posunul na Pereiru, ktorý sa k centru síce dostal, ten bol veľmi nepresný.
     
    4
    Štandardnú situáciu rozohral Parejo strelou na bližšiu žrď, čo brankára domácich trochu zaskočilo, keďže skôr čakal center, lenže lopta bránu minula.
     
    3
    Žltú kartu dostáva Sergio Postigo (Levante UD).
     
    2
    Center do šestnástky hostí sa neujal, lopta sa ale vrátila späť a opäť museli zakročiť obrancovia Valencie, ktorí všetko zvládli.
     
    1
    Valencijské derby sa rozbehlo. Domáci hrajú v klasickej bordovo-modrej kombinácii, hostia sú bielo-čierni.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Levante UD: Fernández – Pedro López (C), Postigo, Chema, Toňo – Lerma, Campaña – Jason, E. Bardi, López – Alegría.
    Náhradníci: Langerak – Suárez Pier, Doukouré, Samuel, Nano, E. Boateng, Luna.

    Valencia CF: Neto – Montoya, Garay, Murillo, Gayá – Soler, Kondogbia, Parejo (C), Pereira – S. Mina, Rodrigo.
    Náhradníci: Doménech – Gabriel, Nemanja Maksimović, Guedes, Zaza, Lato, Vidal..
     
    Valencijské derby je po sezóne bez Levante opäť na scéne a zastihlo oba celky v pomerne dobrej forme. Oba totiž v posledných kolách bodovali proti Realu Madrid na Santiago Bernábeu.

    Levante UD

    Nováčik zažíva skvelý štart sezóny. Hneď v prvom kole doma porazil nepríjemný a silný Villarreal. O všetkom v závere strelou z penalty rozhodol José Luis Morales. Následne zverenci Juana Ramóna López Muñiza bodovali aj v druhom domácom stretnutí, avšak Deportivo La Coruña bralo po remíze 2:2 bod. Ten zachránil Ivi López, taktiež z penalty. Práve spomínaný strelec Levante sa postaral o jediný presný zásah proti Realu Madrid, avšak na bod za remízu 1:1 to stačilo a prekvapenie bolo na svete.

    Valencia CF

    "Netopiere" sú na tom prakticky rovnako, ako ich súper, iné je iba skóre. Taktiež Valencia na úvod ročníka vyhrala 1:0. Bolo to proti UD Las Palmas, o všetkom rozhodol Simone Zaza. Potom prišiel zlatý bod z Bernábeua. Dva góly Marca Asensia vyrovnali Carlos Soler a Geoffrey Kondogbia. Výsledok 2:2 bol pre hráčov trénera Marcelina určite nesmierne cenným a rovnakú príchuť má aj ďalší bodík po nerozhodnom výsledku 0:0 s Atléticom Madrid.
     
    Postavenie tímov v tabuľke

    8. Levante 3 1 2 0 4:3 5
    9. Valencia 3 1 2 0 3:2 5
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Matej Kubove

    Góly: 41. E. Bardi – 31. Rodrigo

    Karty:   3. Postigo (LVN), 37. E. Bardi (LVN) – 15. Parejo (VAL), 40. Rodrigo (VAL)


    Levante UD: Fernández – Pedro López (C), Postigo, Chema, Toňo – Lerma (46. Suárez Pier), Campaña – Jason, E. Bardi (81. Doukouré), López – Alegría (59. Samuel).
    Náhradníci: Langerak – Suárez Pier, Doukouré, Samuel, Nano, E. Boateng, Luna.

    Valencia CF: Neto – Montoya, Garay, Murillo, Gayá – Soler, Kondogbia, Parejo (C), Pereira (61. Guedes) – S. Mina (73. Zaza), Rodrigo.
    Náhradníci: Doménech – Gabriel, Nemanja Maksimović, Guedes, Zaza, Lato, Vidal.