Kostarika – Panama 1:0 (kon.) | USA – Salvador 2:0 (kon.)
koniec
Kostarika
1:0 (0:0)
Panama
cz Štvrtok 20.07.2017, 00:10 • Lincoln Financial Field (Philadelphia) • CONCACAF Gold Cup • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
    Mužem zápasu byl vyhlášen kostarický brankář Pemberton.

     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (02:13:13)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:6.
     
    Je konec! Kostarika se přes nevýrazný první poločas výrazně zvedla, a nakonec je to ona, kdo postupuje dále. Jedinou branku dnešního střetnutí si vstřelil panamský hráč Godoy, který nešťastně zamířil do vlastní sítě. Branka padla opravdu příliš pozdě, a tak na vyrovnání nezbylo už moc času.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Nepříjemná standardka pořádně vylekala kostarický tábor, následovat ještě bude jeden roh.
     
    90+3
    Panama je u míče, nicméně jejich soupeř je v jedenácti lidech kolem vlastní šestnáctky. Jedna z posledních šancí na vyrovnání.
     
    90+2
    Další zdravotní problémy má Kostaričan Calvo, který se drží za pravou ruku. Mezitím zkoušel vlastní branku odčinit Godoy, jeho rána se mu ale nepovedla.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    88
    Na opačné straně Pemberton vystartoval neohroženě za padajícím balónem. Při snaze vyboxovat míč sestřelil i Torrese, jenomže zdravotní problémy má pouze kostarický brankář.
    87. Francisco Calvo (CRC)
     
    87
    A málem to bylo o dvě branky! Waston prodloužil centrovaný balón na zadní tyč, kde se pohyboval Calvo. Ten z levé strany nepropálil Calderóna!
     
    86
    Střídání v týmu Kostarika: ze hřiště odchází Yeltsin Tejeda, přichází Kenner Gutiérrez.
     
    85
    Další centrovaný balón, tentokráte z pravé strany končí až u Pembertona. Ten je v dnešním utkání velmi jistý, bylo by překvapením, kdyby ještě v dnešním utkání kapituloval.
     
    84
    Murillův sražený centr se odrazil přímo k Tejedovi, který taktéž hledal spoluhráče na penaltovém puntíku. Kostaričané se i nadále úspěšně brání.
     
    83
    S míčem hraje i brankář Pemberton, který s rozehrávkou zcela jistě nepospíchá.
     
    82
    Hráči ve tmavých dresech si vybojovali další roh, který na přední tyči odvrátil jeden z protihráčů. Čas se krátí, Panama bude vhazovat u levé postranní čáry.
     
    81
    Kostarika ale nepouští svého soupeře k delšímu držení míče. Před malou chvílí se k zakončení tlačil Ureña, před ním na poslední chvíli zasáhl Tejeda.
     
    79
    To je obrovská smůla pro Panamu. Na vyrovnávací branku je ale ještě stále dostatek času, nyní se musí tým semknout.
    77. Aníbal GODOY - 1:0
     
    77
    Kostarika právě vstřelila branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Kostaričané zahrávali standardní situaci, která se snesla na hlavu panamského záložníka ANIBALA GODOYE. Ten si nechytatelnou hlavičkou střílí vlastní branku.
     
    77
    Střídání v týmu Kostarika: ze hřiště odchází Ariel Rodríguez, přichází Ulises Segura.
     
    76
    Na hřiště ulehl další hráč, tentokráte je to Rodríguez, který před pár minutami střídal Ramíreze. Hráč sám odkulhal za postranní čáru, za kterou se již připravuje střídání.
     
    75
    Na opačné straně si Kostaričané vybojovali autové vhazování, které musel až svým odkopem z malého vápna řešit zadák Murillo.
    74. Gabriel Torres (PNM)
     
    74
    Zčistajasna slibná příležitost Panamy! Do míče se z první opřel Torres a kostarický brankář měl velké potíže s jeho projektilem.
     
    72
    Panama tak kvůli dvěma zraněním sáhla už ke všem možnostem vystřídat. Do konce utkání zbývá necelých dvacet minut hry, Kostaričané mohou ještě dvakrát vystřídat.
     
    71
    Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Miguel Camargo, přichází Valentín Pimentel.
     
    70
    Na zemi zůstal opět ležet Camargo. Panamský křídelník bude muset k uvedení do výchozího stavu potřebovat také lékařský tým.
     
    69
    Míč se po několika odrazech dostal až k Escobarovi, který zcela klidným dojmem přihrává na levou stranu na Ovalleho.
     
    68
    Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Gabriel Gómez, přichází Leslie Heráldez.
     
    67
    Gómez předvedl velmi dobrý obranný zákrok, balón následně doputoval až ke Calderónovi. Atraktivita hry trochu upadla.
     
    65
    Střídání v týmu Kostarika: ze hřiště odchází David Ramírez, přichází Ariel Rodríguez.
     
    65
    Kostarice byla poskytnuta výhoda, kterou ale Ureña zazdil svojí pomalu a hlavně nepřesnou přihrávkou.
     
    64
    Hezká průniková přihrávka na Murilla skutečně nalezla pravého obránce Panamy, ten se ale místo střely ještě pokoušel nalézt některého ze spoluhráčů.
     
    63
    Camargo došel po svých za postranní čáru a po několika výklusech je znovu připraven ke vstupu na hrací plochu.
     
    62
    Na zeleném pažitu se v bolestech svíjí panamský Camargo, který v předešlém souboji utrpěl zřejmě nějaké menší zranění.
     
    61
    Počítáme další střelecký projektil. O ten se tentokráte přihlásil Bárcenas, který se pokoušel střílet nártem ke vzdálenější tyči. Myšlenka dobrá, zakončení o dost pokulhávalo.
     
    60
    Nový muž na trávníku se ihned zapojil do útočného výpadu, na pravé straně ale nedokázal procedit balón před Pembertonovu svatyni.
     
    58
    Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Armando Cooper, přichází Abdiel Arroyo.
    57. Bryan Ruiz (CRC)
     
    57
    V další šanci Bryan Ruiz! Zřejmě nejvěhlasnější hráč Kostariky se ocitl v pokutovém území ve velmi dobré pozici, svojí střelu tuším, že bodlem Calderón famózním zákrokem vyráží za brankovou čáru.
    56. David Guzmán (CRC)
     
    56
    Se střelami se nám roztrhl pytel! K odraženému míči se na hranici pokutového území dostal Guzmán, který střílel z voleje. Střela doplachtila Calderónovi přímo do náruče.
     
    55
    Na druhé straně napřáhl z pořádně vzdálenosti Ruiz. Pro změnu musel Calderón na zem, střela z kopačky bývalého hráče Fulhamu směřovala k pravé tyči.
     
    54
    Camargo si hezky obhodil Acostu, následný střílený centr ale poslal mimo Torresův dosah. Pemberton situaci řeší včasným zákrokem.
     
    52
    Druhý poločas je o dost živější, před malým momentem musel hasit situaci González, který přispěchal se záchrannou brzdou v podobě precizního skluzu.
     
    51
    I fotbalisté Panamy přispěchali s obdobnou příležitostí. Na malém vápně ale likviduje centr Calvo, posléze byla Cooperova nepřipravená střela hodně nepřesná.
     
    50
    Na ten se vyhoupl zadák González, který měl na hlavě úvodní branku dnešního střetnutí. Svojí hlavičku ale nedokázal sklopit, míč se vynesl hodně vysoko nad branku.
     
    49
    Ovalle zvládl na pravé straně ubránit Guzmána, Kostaričané budou zahrávat rohový kop.
     
    48
    Wastonova prudká přihrávka cílená na Ramíreze sice mířila na křídelníka Kostariky, ten ale na balón nedosáhl.
     
    47
    Úvodní rozehrávky se ujali pro změnu fotbalisté Panamy, kteří byli v prvním poločase o něco málo aktivnější.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Jak shrnout první dějství. Fotbal nezáživný, akce nepřesné, šance žádné. Ani jeden z celků nedokázal výrazněji ohrozit soupeřovu svatyni, což dost vypovídá o atraktivitě utkání. Doufejme tedy, že druhé dějství bude o něco atraktivnější, vypuknout by mělo v 01:19.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    A pozor! Kousek za šestnáctkou totiž ulehl k zemi Ureña a Kostaričané mají velmi dobrou střeleckou příležitost z přímého kopu.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Ojedinělá střela z kopačky Bryana Ruize trefila pouze před sebou stojícího protihráče. První poločas nám zřejmě branku nenabídne.
     
    43
    Hra se trochu uklidnila. Míč mají na kopačkách hráči Kostariky, kteří se snaží vést útočné akce vzduchem. To nevypadá, jako dobré řešení.
     
    42
    Ramírez sice na levé straně oloupil Bárcenase, tentýž hráč panamského výběru si míč vzal zpět, jenomže moc daleko s míčem na kopačkách nedošel.
     
    41
    Acosta tak dlouho okopával Godoye, až mu byl odpískán nedovolený zákrok. První poločas se nám pomalu a jistě chýlí ke konci.
    Bryan Ruiz hraje dnes již patnáctý duel v rámci GC.

     
    39
    Kostarika ožívá. Gómez obdržel přihrávku do pokutového území, odkud se ještě pokoušel nalézt Ureñu. Před ním skvěle zasáhl Chen, je tak po slibné šanci.
     
    38
    Cooper se hezky zbavil napadajícího protihráče, k hezkému průniku po levé straně ale nepřidal přesnou přihrávku.
     
    37
    Tohle bylo hodně hraniční. Ureña se dostal k hranici pokutového území, tam byl ale podražen. Píšťalka sudího zůstává němá.
     
    36
    Bryan Ruiz si při zpracování míče vypomohl rukou, z opakovaného záběru jsme ale žádné hraní horní končetinou nezaznamenali.
     
    35
    Utkání je opravdu velmi nezáživné. Předešlé vteřinky nabídly dva nepřesné nákopy, které se v obou případech dostaly až k brankářovi.
     
    34
    Murillo velmi dobře vystoupil za vysokým balónem, v opačném případě by Ramírez postupoval z boku dovnitř pokutového území.
     
    33
    Ovalle se omlouvá svým spoluhráčům, centr se mu totiž vůbec nepovedl. Levý bek Panamy se tak vrací na svojí výchozí pozici.
     
    32
    Stále čekáme na nějakou vážnější příležitost. Zatím jsme viděli pouze chabé ostřelování branek.
     
    30
    Kostariku trápí poměrně častá nepřesnost. Nyní si Guzmán neporozuměl s Ureñou, výsledkem je balón směřující až ke Calderónovi.
     
    29
    Torres použil ve vzdušném souboji s Wastonem ruce, Pemberton si tak může oddychnout, jeho branka zůstane i nadále bez ohrožení.
     
    28
    Na pravé straně měl dostatek času na centr Salvatierra, svůj centr ale nenasměroval do území, kde byl některý z jeho spoluhráčů.
     
    27
    Ramírez sice ještě zastihl balón na hrací ploše, v souboji s Murillem si pomohl nedovoleně a tak hráči v bílém budou rozehrávat kousek od svého pokutového území.
     
    26
    Na druhé straně s míčem došel na hranici šestnáctky Torres, aby následně vypálil hodně vedle levé tyče. Čtvrtý střelecký projektil z kopaček panamských fotbalistů.
     
    25
    Ruiz si šikovně zpracoval balón a následně se pokusil oslovit Ramíreze. Křídelníkovi Kostarikovi chyběly zhruba dva kroky ke zpracování míče.
     
    23
    Camargo se odhodlal ke střele z poměrně velké vzdálenosti. Jeho střela taky podle toho vypadala, neboť nebyla vůbec pro branku Kostariky nebezpečná.
     
    22
    Stále čekáme na nějaký střelecký pokus hráčů Kostariky. Ti byli před zápasem v roli mírného favorita, na trávníku to ale zatím moc nevypadá.
     
    21
    Žlutou kartu dostává David Ramírez (Kostarika).
     
    20
    Pemberton neodhadl výběh a může být hodně rád, že jeho nepovedené vyběhnutí ven z branky nepotrestal žádný z protihráčů.
     
    19
    Na druhé straně napřáhl ke střele útočník Torres, jeho střela mířící mezi tři tyče byla sražena za brankovou čáru. Roh pro Panamu.
     
    18
    Waston Manley si nechtěl přidělávat zbytečné starosti, a tak balón raději odehrál až na Pembertona.
     
    17
    Panama se nyní neprezentovala vůbec přesnou kombinací, o několik vteřinek později upadl z ničeho nic na zem Gómez. Z opakovaného záběru bylo vidět, že ho Guzmán zasáhl rukou do obličeje.
     
    16
    Na druhé straně musel rychle na zem Calderón, za míčem se totiž řítil velmi rychlý Ramírez.
     
    14
    Svižná akce fotbalistů Panamy skončila ofsajdovým postavením Torrese. Hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    13
    Dlouhý nákop na Ureñu zachytil Roberto Chen, který se svým zpracováním vyhnal ven ze hřiště. Posléze na zem upadl Dumzán, v roli faulujícího se ocitl Ovalle.
     
    12
    Úvod utkání je trochu rozpačitý, je zřetelné, že ani jeden celek nechce udělat žádnou fatální chybu.
     
    11
    První střelecký pokus! O něj se postaral panamský Camargo, který vyprodukoval štiplavou střelu, která nadělala Pembertonovi docela dost starostí.
     
    10
    Pokus o přenesení těžiště hry na Guzmána se minul úspěšné realizaci, s míčem se momentálně mazlí hráči v bílém kompletu.
     
    9
    Stále to samé. U míče jsou hráči Kostariky, kteří zamýšlejí, kudy povede jejich další útočný výpad.
     
    7
    Kostarika rozjíždí další poklidnou kombinaci od svých zadáků, momentálně je u kulatého nesmyslu González.
     
    6
    Bryan Ruiz si sbíhal do středu hřiště, odkud vyslal kolmici za obranu na Ureñu. Pas z jeho kopačky byl příliš dlouhý, balón končí až u panamského brankáře.
     
    5
    Cooper kombinoval se spoluhráči na pravé straně, posléze si Torres neporozuměl s naběhnuvším Camargem.
     
    4
    Panamský brankář Calderón si již staví balón k výkopu od své svatyně.
     
    3
    Salvatierra se chopil rozehrávky hned dvou autových vhazování, po jednom z nich se po levé straně prodíral do šestnáctky Ramírez, avšak neúspěšně.
     
    2
    Utkání nám konečně doznalo úvodního hvizdu, výkopu se chopili fotbalisté Kostariky, kteří hned svůj úvodní nákop poslali do zámezí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Panama

    Panama se umístila s totožným bodovým ziskem na druhé příčce, neboť první Američané sice měli taktéž sedm bodů, o první pozici ale rozhodl vyšší počet vstřelených branek. Panama se taktéž opírá o výbornou defenzívu, vizitkou jsou dva inkasované góly.
     
    Kostarika

    Kostaričané ovládli svojí skupinu a se ziskem sedmi bodů se umístili na první příčce. Jedinou ztrátu zaznamenali v souboji s Kanadou, který skončil nerozhodně 1-1. Kostarika se zároveň může společně s Hondurasem pyšnit nejlepší defenzívou soutěže, za tři utkání totiž inkasovala pouze jednu branku.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Zlatý pohár má na programu vyřazovací boje a my budeme společně sledovat souboj mezi Kostarikou a Panamou.

     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

    David Suchý

    Góly: 77. Godoy (vla.)

    Karty:   21. Ramírez (CRC)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:6.
    Kostarika: Pemberton – Salvatierra, G. González, Manley, J. Acosta – F. Calvo, Tejeda (86. K. Gutiérrez) – Guzmán, B. Ruiz, Ramírez (65. Ariel Rodríguez, 77. Segura) – Ureña.
    Náhradníci: Danny Carvajal, L. Moreira – Azofeifa, Marin, Leiton, Ordian, Segura, Ariel Rodríguez, Umaña, J. P. Vargas, K. Gutiérrez.

    Panama: Calderón – Murillo, Escobar, Chen, Ovalle – G. Gómez (68. Heráldez) – Bárcenas, Cooper (58. Abdiel Arroyo), Godoy, Camargo (71. Pimentel) – G. Torres.
    Náhradníci: Á. Rodríguez, Mosquera – Clarke, Abdiel Arroyo, Davis, Díaz, Heráldez, R. Miller, Núñez, Patrick, Pimentel, J. C. Vargas.

    Rozhodca: Moncada