Carolina – Boston 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Tampa Bay 6:2 (kon.) | Columbus – Philadelphia 2:1 (po pr.)
Ottawa – Edmonton 5:3 (kon.) | Chicago – Nashville 5:2 (kon.) | Anaheim – Minnesota 1:2 (kon.)
koniec
Chicago Blackhawks
5:2 (2:1, 0:0, 3:1)
Nashville Predators
cz Pondelok 09.01.2017, 01:00 • United Center, Chicago • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:28 Ryan HARTMAN - 5:2
     
    59:28
    Chicago právě vstřelilo branku!
    RYAN HARTMAN završil první hattrick své kariéry! Tentokrát zamířil do prázdné hostující branky ze středního pásma – 5:2. Asistence: Patrick Kane a Niklas Hjalmarsson.
     
    59:03
    Predátoři to opět zkoušejí bez gólmana!
    58:46 Ryan HARTMAN - 4:2
     
    58:46
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! RYAN HARTMAN odvedl skvělou práci, když dostal pod tlak obránce Irwina, kterému vypíchl kotouč a ten se doklouzal až do opuštěné klece hostí. Situaci ještě kontroloval Richard Pánik, ale puku se zřejmě nedotkl. Bez asistence.
     
    58:24
    Pekka Rinne míří na střídačku!
     
    53:01
    To není možné, další tyčka! Tentokrát ji orazítkoval ranou od modré Mattias Ekholm. Predátoři mají obrovskou smůlu.
     
    51:59
    Järnkrok mohl bleskově vyrovnat! Jeho pohotovou střelu ukryl ve výstroji Carey Crawford!
    51:49 Ryan HARTMAN - 3:2
     
    51:49
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí se radují! Před Rinnem se zjevil Richard Pánik, jenž ani nadvakrát nedostal puk za jeho záda, ale kotouč se nakonec odrazil do branky od nohy RYANA HARTMANA. Vzápětí byla klec posunuta a rozhodčí tak ještě raději zatelefonovali kolegovi u videa. Gól každopádně platí – 3:2. Asistence: Richard Pánik a Tanner Kero.
     
    49:39
    Krásná akce domácích po ose Hinostroza – van van Riemsdyk – Hossa a opět Hinostroza. Ten na zadní tyčce nedokázal zasunout puk přes položený beton Rinneho!
     
    48:35
    Ryan Johansen poslal do úniku Frédéricka Gaudreaua. Ten se řítil na Crawforda z pravé strany, ale nedokázal domácího gólmana překonat!
     
    45:25
    Velké štěstí pro domácí! Ránu Ryana Ellise tečoval Craig Smith a za Crawfordem zvonila tyčka!
    42:01 Austin WATSON - 2:2
     
    42:01
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hosté vyrovnávají! Po vyhraném buly pálil Mattias Ekholm. Trefil sice jen Anisimova, ale ten puk nedokázal vyhodit a z toho mohl těžit Mike Fisher. Střela zkušeného útočníka propadla Crawfordovi mezi betony a puk se zastavil těsně před brankovou čarou. Tam si ho našel AUSTIN WATSON, který už měl snadnou práci. Asistence: Mike Fisher.
     
    39:36
    Síly na ledě se vyrovnají! Artěmij Panarin u mantinelu vlétl do Ekholma a jeho zákrok je klasifikován jako napadení.
     
    38:28
    Kevin Fiala sekl Kempného a domácí budou hrát přesilovku!
     
    38:04
    Dvě velké šance měl Artěmij Panarin! Nejprve po šikovném uvolnění z mezikruží těsně minul branku a o pár sekund později se proti jeho dorážce do odkryté poloviny klece fantasticky natáhl Pekka Rinne!
     
    34:17
    Až teď hru přerušila pohotová lapačka Pekky Rinneho, která si smlsla na dobře umístěné střele Jordina Tootooa z osy hřiště! Reklamní přestávka.
     
    Po skončení třetiny došlo k šarvátce, kterou musejí uklidňovat rozhodčí! Zda se bude vylučovat, se zřejmě dozvíme před začátkem druhé části.
    14:04 Niklas HJALMARSSON - 2:1
     
    14:04
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou dnes podruhé do vedení! Od modré čáry vypálil NIKLAS HJALMARSSON a brankář Rinne puk zřejmě zaregistroval až v síti. Přes clonu, kterou utvořili Anisimov a jeho spoluhráč Johansen totiž nemohl nic vidět. Asistence: Duncan Keith a Patrick Kane.
     
    11:16
    Michal Kempný oslabuje domácí tým. Český bek vyhodil puk do hlediště, což je klasifikováno jako zdržování hry.
    08:30 Mattias EKHOLM - 1:1
     
    08:30
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hosté odpovídají tím nejlepším možným způsobem! Ve středním pásmu získal kotouč Mike Fisher, který ho zavezl až k levému kruhu, kde hrací předmět přenechal MATTIASOVI EKHOLMOVI a švédský bek vystřeli zápěstím ke vzdálenější tyčce – 1:1. Asistence: Mike Fisher.
    07:45 Artěmij PANARIN - 1:0
     
    07:45
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tohle byla nádherná střela! Patrick Kane zavezl puk do útočného pásma a naservíroval ho ARTĚMIJOVI PANARINOVI, který střelou z první od levého mantinelu vymetl bližší šibenici branky, kterou hájí Pekka Rinne. Asistence: Patrick Kane a Brian Campbell.
     
    05:25
    Velká šance hostí! Ryan Johansen předložil puk na levý kruh Kevinovi Fialovi, který měl před sebou poloodkrytou branku. Crawford se však přesunul opravdu bleskově a zabránil tak gólu.
     
    04:29
    Zatímco Patrick Kane pomalu odjížděl na střídačku, jeho spoluhráč už naskočil na led. Rozhodčí to posoudili jako příliš mnoho hráčů na ledě a Nashville tak bude hrát přesilovku.
     
    00:26
    Patrick Kane a Trevor van Riemsdyk si prohodili pozice a zřejmě tak zmátli hostující obranu. Patrick Kane nahazoval puk od modré čáry a obránce van Riemsdyk před brankou pohotově tečoval. Rinne kotouč vytěsnil reflexivním zákrokem!

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 8. Panarin (P. Kane, B. Campbell), 15. Hjalmarsson (Keith, P. Kane), 52. Hartman (Pánik, Kero), 59. Hartman, 60. Hartman (P. Kane, Hjalmarsson) – 9. Ekholm (Fisher), 43. Watson (Fisher)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – T. van Riemsdyk, Keith (A), Seabrook (A), Kempný, Hjalmarsson, B. Campbell – Hossa, Toews (C), Hinostroza – P. Kane, Anisimov, Panarin – Pánik, Kero, Hartman – Tootoo, Rasmussen, Desjardins.
    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Ellis (A), Josi (A), Irwin, Ekholm, Y. Weber, Bitetto – Järnkrok, Johansen, Forsberg – Sissons, Fisher (C), Watson – C. Smith, Ribeiro, Fiala – F. Gaudreau, Kameněv, Zolnierczyk.

    Rozhodca: Meier, St. Pierre – Cameron, Mills

    Diváci: 21658