Real Betis – Vigo 3:3 (kon.) | Bilbao – Eibar 3:1 (kon.) | Alavés – Las Palmas 1:1 (kon.)
Gijón – Osasuna 3:1 (kon.) | Valencia – Malaga 2:2 (kon.)
koniec
Deportivo Alavés
1:1 (1:0)
UD Las Palmas
Nedeľa 04.12.2016, 18:30Španielska LaLiga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Deportivo Alavés

    Nováčik sa po dobrom štarte pomaly prepadá tabuľkou nadol, aktuálne je trinásty. V poslednom kole však šokoval Villarreal, keďže na jeho pôde vyhral 2:0. Dobre poskladaný tím myslí na udržanie sa v lige. To by mu mal vystrieľať najlepší strelec Deyverson. Veľmi dobre sa ukazuje niekoľko ďalších hráčov ako brankár Fernando Pacheco, záložník Marcos Llorente alebo Victor Camarasa.

    UD Las Palmas

    Ostrovný celok zažil po dvoch výhrach úžasný štart do sezóny, lenže teraz sa to dostáva do priemeru a tomu nasvedčuje aj postavenie v tabuľke. Presne stred, desiate miesto, otupili veľké nádeje tímu, ale stále nie je nič stratené. V poslednom kole si futbalisti Las Palmas poradili so silným Bilbaom. Výborne sa ukazuje predsezónna posila Kevin-Prince Boateng, ktorý je s piatimi gólmi najlepším strelcom, štyri má Jonathan Viera.
     
    Úvodné zostavy:

    Deportivo Alavés: Pacheco (C) – Vigaray, Alexis, Feddal, Hernández – M. Llorente, D. Torres – Méndez, Camarasa, I. Gómez – Deyverson.
    Náhradníci: Ortolá – Carnero García, García, Laguardia, Katai, Santos, Toquero.

    UD Las Palmas: Varas – Michel, David García (C), Bigas, H. Lopes – Montoro – Tana, Viera, V. Gómez, Momo – Livaja.
    Náhradníci: Lizoain – J. Castellano, Asdrubal, Tyronne, Mateo, Hernán, Simón..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Domáci už v úvode dostali možnosť priameho kopu. Samotný center síce nebezpečenstvo nenarobil, ale strela Ibaia Goméza z hranice šestnástky už v bráne skončiť mohla. Nakoniec ju minula.
     
    3
    Alavés pokračuje v ofenzívnej aktivite a Vigaray získava rohový kop. Nízky center je odvrátený na ďalší roh. Ten dopadol o niečo lepšie, avšak zakončenie taktiež neprišlo.
     
    4
    Tím Alavés práve strelil gól!
    Domáci vyleteli na súpera hneď od začiatku a slávia úspech, pretože stopér ALEXIS ostal v šestnástke Las Palmas po rohovom kope, čo využil jeho spoluhráč a po centri zľava úplne nepokrytý Španiel skóruje.
    4. Alexis (DAL) - 1:0
     
    7
    Ofenzívna snaha domácich streleným gólom ako keby opadla a do hry sa dostávajú už aj hostia, aj keď je to veľmi ďaleko od Pachecovej brány.
     
    9
    Žltú kartu dostáva Hélder Lopes (UD Las Palmas).
     
    10
    Alavés dostal ďalší priamy kop z pozície pred šestnástkou súpera a Ibai Goméz takmer loptu nasmeroval do brány. Jeho pokus k bližšej žrdi bránu tesne minul.
     
    12
    Ofenzívny akcia hostí je na krídle zastavená len odkopom do autu, takže ľavá strana Las Palmasu mohla pokračovať ďalej. O loptu ale prišla.
     
    13
    Deyverson sa takmer zapísal na streleckú listinu po strele v šestnástke, kde dostal center za obranu, lenže jeho zakončenie v páde mierilo vysoko nad.
     
    15
    Chybička v rozohrávke Alavésu ostáva nepotrestaná, pretože domáci sa okamžite sformovali a prihrávku súpera zachytili. Dostali sa s loptou dokonca až na polovicu súpera.
     
    16
    Žltú kartu dostáva Theo Hernández (Deportivo Alavés).
     
    17
    Center pred Pacheca sa neujal, pretože dobre zakročila domáca defenzíva a loptu odpratala aspoň na roh, ktorý je pre hostí dnes vôbec ich prvým.
     
    18
    Po rozohrávke na krátko sa lopta dostala až za šestnástku, odkiaľ prišiel dobrý pas na Jonathana Vieru stojaceho na hranici malého vápna, lenže chýbalo mu kúsok presnosti.
     
    20
    Po dvadsiatich minútach môžeme zhodnotiť, že sledujeme pomerne slušný španielsky futbal. Hrá sa viac medzi šestnástkami, ale videli sme už jeden gól. Viac hry má Alavés, no Las Palmas sa v posledných minútach snaží protivníkovi vyrovnať.
     
    23
    Center sprava do šestnástky hostí zrazil hlavou Bigas priamo k brankárovi Varasovi, takže ten nemal s chytením loptu zo vzduchu prakticky žiadny problém.
     
    25
    Nepresnosť od Moma pripravila hostí o loptu pred šestnástkou. Záložník tohto španielskeho celku úplne zbytočne pokazila prihrávku.
     
    26
    H. Lopes sa aj so šťastím dostal cez niekoľko hráčov až pred šestnástku Alavésu, ale prihrávkou do nej nikoho nenašiel, keďže hlavne Livaja sa niekde zabudol.
     
    26
    Žltú kartu dostáva Marko Livaja (UD Las Palmas).
     
    29
    Livaja udržal loptu pred šestnástkou súpera a hľadal si miesto, kde by dostal center, ale tento úmysel mu nevyšiel. Získal aspoň roh, ten sa neujal.
     
    30
    Domáci prešli do rýchlej kontry, avšak po pase sprava padajú dvaja domáci futbalisti. Faul sa nepíska ani v jednom prípade, aj keď sa Alavés na arbitra hnevá.
     
    31
    Pred Vierom sa otvoril priestor a využil ho na rýchlu strelu smerom pod brvno Pachecovej brány spoza šestnástky. Priestor troch žrdí však netrafil.
     
    33
    Ďalšie nedôrazné zakončenie spoza pokutového územia domáceho celku. Pacheco sa asi prvýkrát musel ukázať so zákrokom, lenže mal úplne jednoduchú pozíciu.
     
    34
    Livaja sa pokúsil o nožničky pred hranicou malého vápna, pretože tam dostal ideálny center, lenže loptu nezasiahol, naopak, Thea Hernándeza už áno.
     
    36
    Momo vnikol cez otvorený priestor až do šestnástky súpera, snažil sa prihrať na Livaju do malého vápna, ale loptu mu skĺzla po kopačke na nemala presnosť.
     
    39
    Lopes na krídle o loptu prišiel, aj keď sa mu to vôbec nepáči, ale rozhodnutie rozhodcu už nezmení.
     
    41
    Las Palmas v ostatných minútach prebralo iniciatívu a snaží sa streliť ešte do polčasu vyrovnávajúci gól, lenže brankár Pacheco nemusel čeliť ešte ani jednej šanci.
     
    42
    Rýchla akcia domácich po krídle gólom skončiť nemohla, pretože Deyverson namiesto zakončenia spadol. Hlavný arbiter necháva hru plynúť ďalej.
     
    45
    Polčas speje do záveru a nezdá sa, že by sa hosti dokázali zomknúť a streliť gól.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    48
    Druhý polčas sa pomaly dostáva do tempa. Oba tímy hrajú len medzi šestnástkami, do nich sa dostávajú iba veľmi ťažko.
     
    51
    Druhému polčasu stále chýba tempo a tímy často strácajú lopty. Verme, že hra sa časom zlepší.
     
    53
    Akcia hostí po ľavej strane pre hostí nedopadla dobre, pretože Alexis si veľmi dobre postrážil teritórium a nechal loptu prejsť za bránkovú čiaru.
     
    54
    Žltú kartu dostáva Michel (UD Las Palmas).
     
    56
    Pád Camarasu pred šestnástkou súper ako faul posúdený nie je, aj keď by si to mladý záložník prial. Hlavný arbiter však rozpažil.
     
    57
    Tím Las Palmas práve strelil gól!
    Rýchly prechod hostí dopredu končí presným zásahom. Dá sa povedať, že to bola vôbec prvý poriadna šanca Las Palmas, lenže obrancovia Alavésu totálne zabudli na MARKA LIVAJU a ten z prvej trafil nechytateľne pod brvno.
    57. Marko Livaja (LPA) - 1:1
     
    60
    Takmer to bolo 2:1 pre hostí, ale proti bol brankár Pacheco, ktorý si poradil s tvrdou ranou spoza šestnástky. Dorážka už prišla z ofsajdu.
     
    63
    Hra sa po dvoch vážnych situáciách pred bránou Pacheca presunula do stredu, ale Michel sa znova snažil poslať do šestnástky nebezpečný pas. Bude to roh.
     
    64
    Hosťom sa síce podarilo hlavou aj zakončiť, ale nebolo to vôbec presne a po následnom pase späť prichádza tvrdí zrážka. Už druhýkrát sa dnes pokúsil Theo Hernández zamedziť súperovi vystrihnúť nožničky, čo sa mu znova podarilo, lenže opäť mal menšie zdravotné problémy.
     
    66
    Deyverson dostal asi prvý presný center v tomto zápase a hneď z toho bolo nebezpečenstvo, keďže Brazílčan bol úplne osamotený pred Varasom. Zakončenie však nebolo prudké a ani nebezpečné.
     
    67
    Na druhej strane to bol Momo, kto spracoval prihrávku v šestnástke, zasekol si Torresa a ľavačkou mieril k žrdi, ale svätyňu Pacheca tesne minul.
     
    68
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Marko Livaja, prichádza Felix Asdrubal.
     
    70
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Edgar Méndez, prichádza Víctor Laguardia.
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Ibai Gómez, prichádza Christian Santos.
     
    73
    Dlhý pas na hrot Deyverson nezachytil a nepodarilo sa mu loptu získať ani po tom, ako začal napádať rozohrávku.
     
    75
    Deyverson si síce hodil pred šestnástkou súpera loptu od nohy ďaleko, ale dokázal ju prihrať a následne ho tvrdo zasiahol jeden zo súperov. Brazílčan teda pre svoj tím získal dobrý priamy kop.
     
    76
    K rozohrávke sa postavil Theo Hernández, lenže jeho center skončil v rukaviciach brankára Varasa, ktorého ešte fauloval Alexis.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Alexis (Deportivo Alavés).
     
    79
    Domáci sa vkuse dostávali dopredu len vďaka odkopov, ale po jednom si v strede poľa faulom pomáhal Santos, takže prechod ďalej sa nekoná.
     
    80
    Center na hranicu malého vápna od Thea Hernandéza síce našiel hlavu Deyversona, ale ten sa cez dvoch obrancov k presnému zakončeniu nedostal a jeho hlavička skončila nad bránou.
     
    82
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Angel Montoro, prichádza Hernán.
     
    85
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Daniel Torres, prichádza Gaizka Toquero.
     
    86
    Po rýchlom prechode až k šestnástke Alavésu pálil cez padajúceho obrancu Laguardiu Asbrudal, ale jeho pokus presný nebol. Letel vysoko nad.
    86. Jonathan Viera (LPA)
     
    88
    Blíži sa záver riadnej hracej doby a prípadný gól už rozhodne zápas. Podarí sa ho jednému z tímov streliť, alebo sa rozídu so zaslúženou remízou?
     
    90
    Vyzeralo to na dobrú kontru hráčov Las Palmas, ale všetko sa zastavilo a tak dopredu prešli domáci. Center na Toquera však nevyšiel tiež.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+2
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Jonathan Viera, prichádza Mateo.
     
    90+3
    Do šestnástky domáceho celku priletel nebezpečný center, ale hráči Las Palmas nedokázali zakončiť a tak sa dral k strele na druhej strane Deyverson. Bol ustrážený.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Zaslúžená remíza. Do vedenia išli v prvom polčase domáci vďaka Alexisovi, ale Livaja využil zaváhanie defenzívy v druhom dejstve a vyrovnal. (20:22:02)

    Matej Kubove

    Góly: 4. Alexis – 57. Livaja

    Karty:   16. Hernández (DAL), 76. Alexis (DAL) – 9. H. Lopes (LPA), 26. Livaja (LPA), 54. Michel (LPA)


    Deportivo Alavés: Pacheco (C) – Vigaray, Alexis, Feddal, Hernández – M. Llorente, D. Torres (85. Toquero) – Méndez (70. Laguardia), Camarasa, I. Gómez (70. Santos) – Deyverson.
    Náhradníci: Ortolá – Carnero García, García, Laguardia, Katai, Santos, Toquero.

    UD Las Palmas: Varas – Michel, David García (C), Bigas, H. Lopes – Montoro (82. Hernán) – Tana, Viera (90+2. Mateo), V. Gómez, Momo – Livaja (68. Asdrubal).
    Náhradníci: Lizoain – J. Castellano, Asdrubal, Tyronne, Mateo, Hernán, Simón.