Dunajská Streda – Michalovce 2:1 (kon.) | Podbrezová – Senica 2:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Prešov 3:0 (kon.)
Žilina – Slovan Bratislava 2:1 (kon.)
koniec
FC ViOn Zlaté Moravce
3:0 (1:0)
FC Tatran Prešov
Sobota 26.11.2016, 17:00 • Štadión FC ViOn, Zlaté Moravce • Niké liga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas oveľa lepšie vyšiel domácim. Najprv vedenie Vionu zvýšil v 68. minúte Orávik a na konečných 3:0 spečatil Boszorád gólom zo z 79. minúty.

    Pekný večer. (18:51:10)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Orávik centrom na hranicu šestnástky našiel Sedláka, ktorý si pripravil loptu a pálil. Prešovčania ho však dokázali zablokovať.
     
    89
    Vyzerá to tak, že Zlatým Moravciam sa už bez problémov podarí doviesť tento zápas do víťazného konca a asi aj udržať čisté konto pre Kováča.
     
    87
    Príležitosť pre Vion. Peter Orávik už siahal na hetrik. Spracoval si loptu od Bariša, dostal sa do šestnástky a zblízka to skúšal. Talian však aj sympaticky vyrazil.
     
    86
    Zlaté Moravce zahrávali rohový kop. K streleckému pokusu sa nedostali. Následne bol pískaný faul na prešovského hráča, a to je lopta pre Tatran.
     
    84
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Mateus De Oliveira Silva, prichádza Miroslav Sedlák.
     
    83
    Po dlhšom čase si na loptu siahol aj brankár Kováč. Miroslav Petko si pripravil loptu na hranici šestnástky a vypálil. Mieril však do stredu bránky.
     
    82
    Guilavogui vybehol s loptou na útočnej polovici, zasekol si ju a potom chcel krížom presunúť na Orávika. Loptu však zachytil Petko.
     
    81
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Martin Válovčan, prichádza Jozef Sombat.
     
    79
    Zlaté Moravce dali gól!
    Domáci zvyšujú svoje vedenie a tri body už pravdepodobne majú v suchu. De Silva predĺžil nakrátko na MARTINA BOSZORÁDA, ktorý zo šestnástky pohodlne zakončil!
     
    77
    Toto bola asi najväčšia šanca Prešova v tomto zápase! Katona prihrávkou našiel na pravej strane Lukáša Kubusa, ktorý bol celkom blízko pri bráne. Poslal tvrdú delovku, no bránu minul!
     
    76
    Kapitán domácich Peter Orávik zrejme túži po dosiahnutí hetriku. Pálil spoza pokutového územia a nevystrelil vôbec zle. Talian sa musel za loptou poriadne natiahnuť.
     
    74
    Domáci získavajú loptu vďaka faulu súperovho hráča. Vidíme ešte striedanie. Jozef Bujňák odchádza z ihriska a na trávnik prenecháva miesto Hectorovi Tamunoibitonovi Tubonemimu.
     
    73
    Orávik sa priblížil k šestnástke. Po jeho pravici sa mu rozbiehal De Silva, ktorému nakoniec aj prehodil, no poslal mu pridlhú loptu. Rozohrávať teda bude Talian.
     
    71
    Orávik je pri chuti a rozvíjal akciu. Posunul na pravú stranu Boszorádovi. Pred ním sa otvoril priestor a prihrávkou hľadal niekoho pred šestnástkou. Prešovčania tu však tiež boli v celkom hojnom počte.
     
    68
    Zlaté Moravce dali gól!
    Zlaté Moravce zvyšujú vedenie v tomto zápase! Domáci zvyšujú vedenie! Boszorád zvnútra šestnástky poslal mäkký center, ktorý však bol zbrzdený a lopta dorazila na kopačku PETRA ORÁVIKA. Ten iba namieril a loptu umiestnil k ľavej žrdi!
     
    68
    Dobrú robotu odviedol v týchto chvíľach striedajúci Guilavogui, ktorý sa priblížil ku Katonovi a obral ho o loptu.
     
    66
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Róbert Gešnábel, prichádza Pepe Guilavogui.
     
    65
    Príležitosť pre Zlaté Moravce! Boszorád z pravej strany posúval loptu centrom do vápna, kde si nabehol Matues de Oliveira Silva, ale hlavičkou ju z tesnej blízkosti poslal tesne mimo!
     
    63
    Po pár pokusoch o rozohrávku, ktoré boli krkolomné a skoro sa do šance dostali domáci, zachytil loptu brankár Talian a pre istotu podržal.
     
    61
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Dávid Leško, prichádza Lukáš Kubus.
     
    60
    Prešovčania vhadzovali aut, no ten im veľmi nepomohol. Loptu zachytili hráči Vionu a posunuli ju centrom dopredu. Potom ju už mal v moci brankár Talian.
     
    58
    K lopte sa postavil Dávid Leško a strieľal priamo. Štvorčlenný múr však napokon neprestrelil a trafil len priamo doň.
     
    57
    Ashiru Musefiu Olasunkanmi zrýchľoval cez stred ihriska, no svoj pohyb veľmi nedomyslel. Skončilo sa to však nakoniec faulom súpera a Prešov bude kopať štandardku.
     
    55
    Zlaté Moravce tlačia na svojho súpera, no Prešov je stále odolný. Tatran by však potreboval streliť gól, aby sa zápas viac vyrovnal.
     
    54
    Orávik centroval z rohového kopu. Futbalisti Tatrana sa rozostavili a bezpečne odvrátili hrozbu.
     
    52
    Válovčan si spracoval loptu pri kraji ihriska a presunul na stred Boszorádovi, ktorý vybehol smerom do šestnástky. Následne však jeho prihrávku sklzom zastavil niekto z Prešovčanov.
     
    50
    Petko šikovným sklzom odstavil od lopty Pastvu, no ten si potom našiel priestor a predsa len poslal center. Brankár Talian bol pripravený.
     
    48
    Karlík šikovnou prihrávkou v pokutovom území prihrávkou našiel Válovčana, ktorý okamžite pálil. Jeho pokus však smeroval nad bránku.
     
    47
    Druhý polčas sa zatiaľ začína vyrovnane. Prešovčania budú však určite chcieť čo najskôr vyrovnať, aby dali zápasu ten správny náboj.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodný polčas viac patril domácim, ktorí svojim divákom ukázali niekoľko zaujímavých šancí. Vion sa aj zaslúžene dostal do vedenia. Orávik skóroval z penalty v 33. minúte.
    Druhý polčas sa začne približne o 18:03.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Boszorád odkopol loptu na útočnú polovicu smerom k Barišovi. Domáci sa snažili dostať rýchlo do koncovky, no Tatran bránil pozorne.
     
    43
    Vion sa v týchto chvíľach snaží skôr upokojiť a neísť dopredu. Takáto neutrálna hra však v mnohých prípadoch vedie aj k strate lopty, čoho sú si hostia určite vedomí.
     
    41
    Olasunkanmi bol opäť aktívny a čosi chcel vymyslieť. Tentokrát už pri bránke boli viacerí jeho spoluhráči. Prihrávka mu nevyšla, smerovala vedľa.
     
    40
    Olasunkanmi vybojoval loptu pri rohovej zástavke, pozrel sa do šestnástky a hľadal prihrávkou niekoho zo svojich spoluhráčov. Bolo to tam však prehustené domácimi futbalistami.
     
    38
    Na opačnej strane Prešovčanom veľmi nevyšlo prečíslenie troch proti dvom. Leško to najprv dobre myslel prihrávkou na pravú stranu Katonovi, no bola trošku pridlhá a už hostí zbrzdila.
     
    37
    Ďalší gól už visel aj na vlásku. Po pravom krídle šiel dopredu Martin Válovčan. Talian predvídajúc strelu vyšiel z bránky a vyrazil ju na rohový kop.
     
    35
    Gešnábel si síce spracoval dlhý center na útočnej polovici, no potom k nemu okamžite dostúpil Petko a odkopol mu loptu spred kopačky.
     
    33
    Zlaté Moravce dali gól!
    Domáci už dlho čakali na otvárací gól, ktorý by si jednoznačne za svoju aktivitu zaslúžili. Napokon prišiel teraz, keď sa k bielemu bodu postavil PETER ORÁVIK a prízemnou strelou premenil penaltu!
     
    32
    Uvidiíme pokutový kop! Róbert Gešnábel sa hnal do šestnástky, ale jeho prihrávku následne rukou zachytil hosťujúci Miroslav Petko! Penaltu bude zahrávať Peter Orávik.
     
    31
    Center z pravej strany zachytil v šestnástke Michal Obročník. Strieľal na dvakrát, no najprv Jacko a potom brankár Talian skvelo podržali Tatran Prešov a potvrdili skalopevnú obranu Tatrana.
     
    30
    Brankár Talian zachytil odkopnutú loptu z kopačky hostí a momentálne si ju chvíľu drží v rukách, upokojí hru a rozohrá.
     
    28
    Kováč musel rýchlo odkopávať loptu pred Katonom, ktorý už nabiehal k bráne. Zlaté Moravce majú v posledných minútach navrch, Prešov sa horko-ťažko bráni.
     
    26
    Michal Obročník sa nepríjemne zrazil s Dávidom Kerestešom počas hlavičkového súboja. Obaja sú mierne otrasení, no čoskoro by mali pokračovať v hre.
     
    25
    Bariš zakombinoval párkrát s De Silvom. Prešovčania si už však na nejakú štvrtú prihrávku pred šestnástkou dali pozor a túto dvojicu zastavili.
     
    24
    De Oliveira Silva posielal loptu do šestnástky zo štandardky. Tatran sa bez problémov ubránil, Talian ani nemusel zasahovať.
     
    22
    Po pravej strane si nabiehal Bariš. Hosťom to však tentokrát nevyšlo. Lopta prekročila bránkovú čiaru a bude musieť rozohrávať Talian.
     
    21
    Príležitosti pre domácich! Najprv sa k strele z tesnej blízkosti dostal De Oliveira Silva. Talian vyrazil. Po následnom centri Pastvu bol v hlavičkovej možnosti Válovčan, ale Talian sa fantasticky natiahol a loptu tesne vyrazil popri žrde!
     
    19
    Vion pohrozil hosťujúcej defenzíve opäť. Po pravej strane vybehol s loptou Gešnábel, hľadal prihrávkou Válovčana v pokutovom území, no hosťujúci obranca sklzom zasiahol.
     
    18
    Orávik centroval z ďalšieho rohové kopu Zlatých Moraviec. Lopta šla nebezpečne pred bránku, hostia ju vyblokovali. Potom sa k strele z väčšej diaľky dostal taktiež Orávik, no Talian sebavedomo zakročil.
     
    17
    Z ľavej strany si loptu na center pripravil Pastva. Pintér však k nemu rýchlo pribehol a hostia získali loptu. Dopredu sa potom po pravom krídle vysunul Olasunkanmi, prihrával krížom cez šestnástku, no Kováč radšej na prvýkrát zachytil loptu do svojej moci.
     
    15
    Hostia chceli ísť opäť dopredu. Tentokrát sa však tak ľahko neprebojovali. Olasunkanmi síce posielal dlhý center. Pre Katonu a Rolinca to však bolo pridlhé.
     
    14
    Príležitosť pre Prešov! Hostia pekne zakombinovali na pár prihrávok. V šanci sa napokon ocitol Peter Katona. Jeho delovku Kováč skvelo vyrazil!
     
    13
    Po pár dobrých herných úsekoch od domácich prebrali iniciatívu Prešovčania. Rozohrávajú postupne až od brankára Taliana.
     
    11
    Po ďalšom rohovom kope sme videli veľkú šancu domácich hráčov! K hlavičke sa chcel dostať Obročník, no v poslednej chvíli vynikajúco zasiahol hosťujúci Jacko a hlavičkou loptu vytlačil preč!
     
    10
    Domáci to zahrali nakrátko. Hra však voľne pokračovala ďalej a k strele z pravej strany sa dostal Pastva. Delovka bola stečovaná a uvidíme ďalší roh.
     
    10
    Válovčan smeroval dopredu po ľavom krídle. Vybojoval druhý rohový kop pre svoj tím. Bude ho zahrávať kapitán Orávik.
     
    9
    Tak tomu bolo aj teraz. Olasunkanmi sa rozbehol s loptou po pravom krídle po tom, čo prepadla domáca defenzíva. Dlho váhal, mohol možno vystreliť, no rozhodol sa pre prihrávku, ktorá v šestnástke šla do územia nikoho.
     
    8
    Vion opäť získal loptu pod svoju kontrolu a začína postupným útokom. Hostia sa zatiaľ veľmi neponáhľajú a skôr to hrajú na protiútoky.
     
    7
    O center sa napokon postaral Silva. Chýbala tomu však razancia. Lopta letela aj veľmi nízko, a preto ju Prešovčania bez problémov odkopli.
     
    6
    Bariša nedovolene zastavil Leško na ľavej strane ihriska. Vion získava štandardku na zaujímavom mieste. Bude z toho center pred bránku.
     
    4
    Zlaté Moravce sa dostávajú k postupnej rozohrávke až od Kováča. Tatran zatiaľ hrá iba staticky. Asi je ešte otrasený po tej prvej veľkej šanci súpera.
     
    3
    Videli sme nebezpečnú strelu z hranice šestnástky. Lopta smerovala z kopačky De Oliveira Silvu. Jeho delovku Talian perfektne vyrazil!
     
    2
    Vion to skúšal prostredníctvom centrovanej lopty. Gešnábel si nabiehal do malého vápna, no stopéri Tatrana Prešov zasiahli nekompromisne. Uvidíme rohový kop.
     
    1
    Úvodného výkopu stretnutia sa zmocnil hosťujúci Jakub Rolinc. Prešovčania začali prihrávkami, ale loptu celkom rýchlo aj stratili.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na ploche už máme oba tímy. Vion dnes nastupuje v bielych dresoch, Tatran v zelených.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Boszorád, Karlík, Pastva, Pintér – Obročník – Gešnábel, Orávik (C), De Oliveira Silva, Bariš – Válovčan.
    Náhradníci: Novota – Ranko, Sombat, Sedlák, Kapor, Paixao da Silva, Guilavogui.

    1. FC Tatran Prešov: Talian – Bujňák, Bartek, Petko, Dzurík – Olansunjanmi, Jacko (C), Keresteš, Leško – Rolinc, Katona.
    Náhradníci: Penksa – Dupkala, Tubonemi, Kráľovič, Micherda, Kubus, Jacko..
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 17. kola futbalovej Fortuna ligy. FC ViOn Zlaté Moravce dnes na domácom trávniku privíta 1. FC Tatran Prešov. Stretnutie sa začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Na štadióne Zlatých Moraviec dnes uvidíme derby posledného s predposledným.
    Vionu patrí tá najhoršia 12. priečka, ktorá je zostupová. Moravce v aktuálnej sezóne dokázali vyhrať len dva zápasy, pripísali si tri remízy a 11 prehier. Preto majú 9 bodov a skóre 14:33. Moravce ťahali šnúru prehier, keďže ich postupne porazili Myjava 2:0, Slovan 1:5, Trenčín 2:0 a Michalovce 5:1, no v poslednom zápase našej najvyššej súťaže brali tri body po víťazstve nad Senicou vonku 1:3. Bolo to vôbec víťazstvo vo Fortuna lige po takmer štyroch mesiacoch. Naposledy sa z výhry Vion radoval 30. júla vrámci 3. kola, kedy zdolal Trenčín hladko 3:0.

    Prešovčania sú na tom len o niečo lepšie.
    Tatran sa nachádza na 11. meste so ziskom 12 bodov a gólovým skóre 9:26. Prešov je tým, ktorý spomedzi všetkých tímov súťaže strelil najmenej gólov. Tatran má na konte taktiež len dve výhry, osem prehier a až šesť remíz, čo je zhodou okolností najviac spomedzi fortunaligistov. Prešov si naposledy pripísal víťazstvo 15. októbra, kedy zdolal Ružomberok 2:1. Následne remízoval s Michalovcami 2:2, so Žilinou 1:1, so Senicou 0:0 a v poslednom zápase Fortuna ligy Prešov podľahol Trnave 1:3.

    V tejto sezóne sme už videli jedno meranie síl týchto dvoch tímov. Prešov porazil Zlaté Moravce 1:0 na svojom štadióne. Predtým sa tímy stretli vo Fortuna lige v sezóne 2012/2013. Zrodili sa dve remízy (0:0 a 1:1) a aj jedna výhra Zlatých Moraviec, a to doma 2:0.

    Aj boj o zotrvanie je rovnako náročný ako boj o miestenky do európskych klubových súťaží. Zlaté Moravce budú chcieť doma bodovať naplno a bodovo sa vyrovnať svojmu konkurentovi z Prešova. Tatran má zase ideálnu možnosť vzdialiť sa úplnému koncu tabuľky a pomaličky sa šplhať tabuľkou nahor. Live priebeh tohto zápasu môžete sledovať v on-line prenose na našom webe. Pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Tatran Prešov. Viac informácií tu.

    Góly: 33. Orávik (pen.), 68. Orávik (Boszorád), 79. Boszorád (De Oliveira Silva)


    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Boszorád, Karlík, Pastva, Pintér – Obročník – Gešnábel (66. Guilavogui), Orávik (C), De Oliveira Silva (84. Sedlák), Bariš – Válovčan (81. Sombat).
    Náhradníci: Novota – Ranko, Sombat, Sedlák, Kapor, Paixao da Silva, Guilavogui.

    FC Tatran Prešov: Talian – Bujňák (74. Tubonemi), Bartek, Petko, Dzurík – Olansunjanmi, Jacko (C), Keresteš, Leško (61. Kubus) – Rolinc, Katona.
    Náhradníci: Penksa – Dupkala, Tubonemi, Kráľovič, Micherda, Kubus, Jacko.