Burnley – Manchester City 1:2 (kon.) | Hull City – West Bromwich 1:1 (kon.) | Leicester – Middlesbrough 2:2 (kon.)
Liverpool – Sunderland 2:0 (kon.) | Swansea – Crystal Palace 5:4 (kon.) | Chelsea – Tottenham 2:1 (kon.)
koniec
Burnley FC
1:2 (1:1)
Manchester City
Sobota 26.11.2016, 13:30 • Turf Moor • Anglická Premier League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Manchester City sa po prvom zápase 13. kola dostáva na čelo tabuľky anglickej Premier League. Na svoje konto si pripisuje deviate víťazstvo, keď triumfoval na Turf Moor po výsledku 1:2. Hrdinom zápasu nie je nikto iný ako Sergio Agüero. Argentínčan strelil oba góly svojho tímu a svoju zbierku presných zásahov v tejto sezóne zaokrúhlil na rovných desať. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný deň. (15:30:56)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Z poslednej akcie zápasu mohol vyrovnať Ashley Barnes. Pohotovým zakončením chrbtom k bráne, ale Claudia Brava neprekonal. Zápas sa tak končí.
     
    90+3
    Kevin De Bruyne sa teraz previnil zbytočným faulom. Matthew Lowton tak bude môcť poslať loptu do pokutového územia hostí.
     
    90+2
    Burnley sa nevie presadiť cez zorganizovanú obranu manchesterského klubu. Nicolás Otamendi bol teraz istý v hlavičkovom súboji a poslal loptu do bezpečia.
     
    90+1
    Podobne ako v prvom polčase sa budú nadstavovať ešte štyri minúty. Na konci tej prvej držia hostia loptu na svojich kopačkách a kontrolujú záver zápasu.
     
    90
    Scott Arfield sa po centri z pravej strany dostával do akrobatického zakončenia. Pri snahe o nožničky ale loptu netrafil.
     
    89
    Posledné striedanie zápasu. Pep Guardiola necháva vytlieskať Sergia Agüera, ktorý zrejme zabezpečil hosťom tri body. Na jeho miesto prichádza Jesús Navas.
     
    88
    Z pravej strany centroval Matthew Lowton. Svoj pas ale poriadne natiahol, a tak bude nasledovať len odkop od brány.
     
    87
    Domácim sa zakončiť nepodarilo a takmer na to doplatili. Rýchly brejk potiahol Yaya Touré, no jeho prihrávka smerovala len na päty Kevina de Bryuneho.
     
    86
    Nedovolený zákrok v podaní Sergia Agüera. Z vlastnej polovice ihriska bude nakopávať loptu dopredu brankár Paul Robinson.
     
    85
    Nicolás Otamendi dlhým pasom hľadal svojho krajana Sergia Agüera. Pri lopte ale bol ako prvý brankár Paul Robinson, ktorý okamžite rozohráva.
     
    84
    Andre Marriner teraz píska proti domácemu tímu. Tomu sa čas na vyrovnanie veľmi rýchlo kráti a zatiaľ si nevypracovalo žiaden tlak.
     
    83
    Leroy Sané svojim prízemným pasom hľadal v šestnástke Sergia Agüera. Ani tentokrát sa ale táto spolupráca neskončila úspešne.
     
    82
    Nicolás Otamendi opäť nepredviedol práve najistejší zákrok, no napokon zabránil aspoň rohovému kopu. Burnley bude v okolí šestnástky len vhadzovať.
     
    81
    Posledné striedanie na domácej strane. Na záverečných desať minút prichádza Ashley Barnes, ktorý nahradil Stevena Defoura.
     
    80
    Leroy Sané si prebral loptu na hranici šestnástky a odhodlal sa k streleckému pokusu. Jeho strela ľavačkou ale mierila nad bránu Paula Robinsona.
     
    78
    Druhýkrát v dnešnom zápase strieda Pep Guardiola. Španielsky tréner sťahuje z hry Nolita, ktorého nahradí Kevin De Bruyne.
     
    77
    Vzrušenie na Turf Morr bolo zbytočné. Jeffrey Hendrick síce zakončoval z dobrej pozície, no v čase prihrávky bol v jasnom ofsajde.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 14. Marney – 37. Agüero, 60. Agüero

    Karty:   34. Marney (BLY) – 45+4. Otamendi (MAC), 70. Agüero (MAC), 74. Nolito (MAC)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 0:8. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 8:15.
    Burnley FC: Robinson – Lowton, M. Keane, Mee, S. Ward – Gudmundsson (43. Tarkowski), Marney (40. Arfield), Defour (81. Barnes), Boyd – Hendrick – Vokes.
    Náhradníci: Pope – J. Flanagan, Gray, Barnes, Kightly, Tarkowski, Arfield.

    Manchester City: Bravo – Sagna, Otamendi, Kolarov, Clichy – Fernandinho, Fernando – Sterling (57. Sané), Y. Touré, Nolito (78. De Bruyne) – Agüero (89. Navas).
    Náhradníci: Caballero – Zabaleta, Navas, De Bruyne, Iheanacho, Silva, Sané.

    Rozhodca: Andre Marriner