Burnley – Manchester City 1:2 (kon.) | Hull City – West Bromwich 1:1 (kon.) | Leicester – Middlesbrough 2:2 (kon.)
Liverpool – Sunderland 2:0 (kon.) | Swansea – Crystal Palace 5:4 (kon.) | Chelsea – Tottenham 2:1 (kon.)
koniec
Swansea City
5:4 (1:1)
Crystal Palace FC
cz Sobota 26.11.2016, 16:00 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, s konstatováním, že tomuto spektakulárnímu duelu na Liberty Stadium přihlíželo 20 276 diváků, se s Vámi loučím. Příjemný zbytek víkendu, někdy příště se budu těšit na počtenou! (18:27:56)
     
    Je dobojováno, neuvěřitelný zápas plný obratů nakonec šťastněji skončil pro Swansea City, které poráží Crystal Palace 5:4, a může tak slavit první vítězství od 13. srpna! Na to, že se dnes střetl dvacátý tým s tím šestnáctým, jsme byli svědky velice kvalitního utkání, po jehož skončení musíme podotknout, že mu nechybělo absolutně nic! Do vedení se v devatenácté minutě dostali hosté, prosadil se Wilfried Zaha! V devětatřicáté minutě však bylo srovnáno, když přímý kop suverénně k tyči uklidil tradiční exekutor Gylfi Sigurdsson.

    Úvod druhého poločasu v daleko lepším rozpoložení zastihl Labutě, které hru naprosto kontrolovaly a v rozmezí mezi šestašedesátou a osmašedesátou svému soupeři odskočily na rozdíl dvou branek, v obou případech se mezi střelce zapsal vždy správně postavený Leroy Fer! Orli se ale nehodlali vzdát, v pětasedmdesáté minutě je zpět na dostřel vrátil James Tomkins, sedm minut nato už bylo znovu srovnáno, když po Zahově centru balon do vlastní sítě nešťastně nasměroval Jack Cork! To ale zdaleka nebylo všechno, opařený velšský celek neubránil další rohový kop a jako na zlatém podnose nabídl gól Christianu Bentekemu. Závěr dnešního utkání byl ale naprosto neuvěřitelný, domácím se zničehonic podařilo srovnat zásluhou Fernanda Llorenteho, tentýž hráč se pak ve třiadevadesáté minutě prosadil podruhé, a všechny tři body tak nakonec zůstaly na Liberty Stadium!
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Hostům tečou nervy, vzhledem k tomu, jak konec zápasu probíhá, je to ale naprosto pochopitelné. Yohan Cabaye si neodpustil nevhodné slovní výlevy na stranu hlavního sudího, který jej ocenil žlutou kartou.
     
    90+5
    Jefferson Montero se zjevil zcela osamocen na levé straně, nakonec se s balonem přilepeným u nohy dostal až do šestnáctky, kde se ještě rozhodl nahrávat na Sigurdssona, vybíhající Wayne Hennessey byl ale proti.
     
    90+4
    Do konce utkání zbývají už jen tři minuty, dnes jsme si ale zvykli na to, že i za takto krátký čas se toho na hřišti může hodně udát. Dočkáme se ještě nějaké branky?
    90+3. Fernando LLORENTE - 5:4
     
    90+3
    Swansea právě vstřelila branku!
    Netřeba slov, tohle je naprosto neuvěřitelné, Swansea dokonává už druhý obrat v tomto duelu a ve třetí nastavené minutě se ujímá vedení 5:4! Po faulu na Fernándeze rozehrával přímý kop Sigurdsson, po jehož nákopu míč doputoval až k na zadní tyči číhajícímu Taylorovi, který jej dokázal posunout přesně do míst, kde číhal FERNANDO LLORENTE a ten bez zaváhání rozjásal domácí fanoušky v ochozech!
     
    90+2
    Nad rámec základní hrací doby se bude nastavovat hned sedm minut!
    90+1. Fernando LLORENTE - 4:4
     
    90+1
    Swansea právě vstřelila branku!
    Tento zápas je naprosto neskutečný, na Liberty Stadium je totiž znovu srovnáno! Neil Taylor byl na levém křídle nepříjemně atakován, i tak ale dokázal odcentrovat, FERNANDA LLORENTEHO ale v tutové šanci vychytal Hennessey. Vzápětí se však k odraženému míči dostal Sigurdsson, jehož přízemní ránu mimo dosah hostujícího gólmana tečoval právě španělský dlouhán!
     
    89
    Domácí by se potřeboval usadit na útočné polovině, to se jim ale stále ne a ne podařit. Nyní za to díky nepřesnému pasu mohl Cork, na to konto se kupředu vydal sil plný Bakary Sako, Jordi Amat ale ze svého arzenálu vytáhl další dobrý obranný zákrok.
     
    88
    Wilfried Zaha podnikl další ze svých individuálních průniků, na jeho konci pro Crystal Palace vybojoval rohový kop. Ten hosté podle očekávání rozehráli na krátko, příliš času ale nezískali, Sakovi balon utekl mimo hrací plochu.
     
    86
    Poslední střídání tohoto mače. Teď jsou to domácí, kteří potřebují všechny své zbylé síly vrhnout do útoku, proto na plac přichází Jefferson Montero, jenž vystřídá obránce Naughtona.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Jay Fulton (Swansea City).
    84. Christian BENTEKE - 3:4
     
    84
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    To snad není možné, jsme svědky dalšího obratu, totálně zdecimovaný tým Labutí totiž za deset minut inkasuje už třetí branku! Hosté se opět prosadili z rohového kopu, Cabaye nacentroval na hranici penaltového puntíku, kde Scott Dann předskočil svého strážce a posunul balon ke kopačkám CHRISTIANA BENTEKEHO, který střelou z otočky propálil Fabiańského!
    82. Jack CORK - 3:3
     
    82
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Na Liberty Stadium se dnes dějí šílené věci, hosté během pár okamžiků smazali dvoubrankový deficit, znovu tak máme vyrovnáno! Při fotbalistech Crystal Palace ale nyní stálo štěstí, zdánlivě neškodný centr od Zahy totiž v šestnáctce hlavou tečoval kapitán JACK CORK, na změnu směru v dráze letu kulatého nesmyslu neměl Fabiański šanci zareagovat!

    Vojtěch Tůma

    Góly: 36. G. Sigurdsson, 66. Fer, 68. Fer, 90+1. F. Llorente (G. Sigurdsson), 90+3. F. Llorente (Taylor) – 19. Zaha (Ch. Benteke), 75. Tomkins (McArthur), 82. Cork (vla.), 84. Ch. Benteke (Dann)

    Karty:   22. Routledge (SWN), 27. Cork (SWN), 72. Naughton (SWN), 86. Fulton (SWN) – 42. Hennessey (CRP), 54. Townsend (CRP), 67. Puncheon (CRP), 68. Kelly (CRP), 90+6. Cabaye (CRP)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 10:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:25.
    Swansea City: Fabiański – Naughton (86. Montero), F. Fernández, Amat, Taylor – Fulton, Cork (C), Fer – Barrow (80. Rangel), G. Sigurdsson, Routledge (66. F. Llorente).
    Náhradníci: Nordfeldt – Rangel, van der Hoorn, Dyer, Montero, McBurnie, F. Llorente.

    Crystal Palace FC: Hennessey – J. Ward, Dann (C), Tomkins, Kelly (73. Fryers) – Zaha, Cabaye, McArthur (82. Sako), Puncheon – Ch. Benteke, Wickham (52. Townsend).
    Náhradníci: Speroni – Fryers, Delaney, Sako, Ledley, Townsend, Campbell.

    Rozhodca: Kevin Friend – Jake Collin, Matthew Wilkes

    Diváci: 20 276