Burnley – Manchester City 1:2 (kon.) | Hull City – West Bromwich 1:1 (kon.) | Leicester – Middlesbrough 2:2 (kon.)
Liverpool – Sunderland 2:0 (kon.) | Swansea – Crystal Palace 5:4 (kon.) | Chelsea – Tottenham 2:1 (kon.)
koniec
Swansea City
5:4 (1:1)
Crystal Palace FC
cz Sobota 26.11.2016, 16:00 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+6
    Hostům tečou nervy, vzhledem k tomu, jak konec zápasu probíhá, je to ale naprosto pochopitelné. Yohan Cabaye si neodpustil nevhodné slovní výlevy na stranu hlavního sudího, který jej ocenil žlutou kartou.
    90+3. Fernando LLORENTE - 5:4
     
    90+3
    Swansea právě vstřelila branku!
    Netřeba slov, tohle je naprosto neuvěřitelné, Swansea dokonává už druhý obrat v tomto duelu a ve třetí nastavené minutě se ujímá vedení 5:4! Po faulu na Fernándeze rozehrával přímý kop Sigurdsson, po jehož nákopu míč doputoval až k na zadní tyči číhajícímu Taylorovi, který jej dokázal posunout přesně do míst, kde číhal FERNANDO LLORENTE a ten bez zaváhání rozjásal domácí fanoušky v ochozech!
    90+1. Fernando LLORENTE - 4:4
     
    90+1
    Swansea právě vstřelila branku!
    Tento zápas je naprosto neskutečný, na Liberty Stadium je totiž znovu srovnáno! Neil Taylor byl na levém křídle nepříjemně atakován, i tak ale dokázal odcentrovat, FERNANDA LLORENTEHO ale v tutové šanci vychytal Hennessey. Vzápětí se však k odraženému míči dostal Sigurdsson, jehož přízemní ránu mimo dosah hostujícího gólmana tečoval právě španělský dlouhán!
     
    86
    Poslední střídání tohoto mače. Teď jsou to domácí, kteří potřebují všechny své zbylé síly vrhnout do útoku, proto na plac přichází Jefferson Montero, jenž vystřídá obránce Naughtona.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Jay Fulton (Swansea City).
    84. Christian BENTEKE - 3:4
     
    84
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    To snad není možné, jsme svědky dalšího obratu, totálně zdecimovaný tým Labutí totiž za deset minut inkasuje už třetí branku! Hosté se opět prosadili z rohového kopu, Cabaye nacentroval na hranici penaltového puntíku, kde Scott Dann předskočil svého strážce a posunul balon ke kopačkám CHRISTIANA BENTEKEHO, který střelou z otočky propálil Fabiańského!
    82. Jack CORK - 3:3
     
    82
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Na Liberty Stadium se dnes dějí šílené věci, hosté během pár okamžiků smazali dvoubrankový deficit, znovu tak máme vyrovnáno! Při fotbalistech Crystal Palace ale nyní stálo štěstí, zdánlivě neškodný centr od Zahy totiž v šestnáctce hlavou tečoval kapitán JACK CORK, na změnu směru v dráze letu kulatého nesmyslu neměl Fabiański šanci zareagovat!
     
    82
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází James McArthur, přichází Bakary Sako.
     
    80
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Modou Barrow, přichází Ángel Rangel.
    75. James TOMKINS - 3:2
     
    75
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Brankové hody na Liberty Stadium pokračují, hostům se zničehonic podařilo snížit! Celá situace se narodila po rozehrání rohového kopu, Cabaye balon poslal k McArthurovi, jeho zakončení však postrádalo razanci, Fabiański ale špatně zasáhl, když míč vyboxoval jen k před prázdnou brankou stojícímu JAMESI TOMKINSOVI, jenž vstřelil jeden z nejsnadnějších gólů své kariéry!
     
    73
    Hosté musí posílit ofenzivu, proto přichází toto střídání. Ze hřiště odchází Martin Kelly, místo něj nastupuje daleko útočněji laděný Zeki Fryers.
     
    72
    Se žlutými kartami se v posledních okamžicích doslova roztrhl pytel, nyní je od sudího Frienda za zcela zbytečný zákrok proti Zahovi potrestán Kyle Naughton.
    68. Leroy FER - 3:1
     
    68
    Swansea právě vstřelila branku!
    Fotbalisté Swansea City přidávají druhý gól v krátkém časovém sledu a mílovými kroky se přibližují k dnešnímu vítězství! Po Kellyho faulu zahrávali domácí přímý kop, Sigurdssonův centrovaný balon nakonec skrze celou šestnáctku doskákal až k zadní tyči, kde zůstal zcela osamocený LEROY FER, který už měl snadnou práci!
     
    68
    Žlutou kartu dostává Martin Kelly (Crystal Palace FC).
     
    67
    Žlutou kartu dostává Jason Puncheon (Crystal Palace FC).
    66. Leroy FER - 2:1
     
    66
    Swansea právě vstřelila branku!
    Domácím se podařilo dokonat obrat, vzhledem k dosavadnímu průběhu druhého poločasu se do vedení dostávají naprosto zaslouženě! Sigurdssonův centr doputoval přesně na hlavu právě příchozího Llorenteho, na brankové čáře ale stačil Hennesseyho zastoupit Cabaye, který však ve snaze odkopnout balon nabídl dorážku pro LEROYE FERA a ten už se nemýlil!
     
    66
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Wayne Routledge, přichází Fernando Llorente.
     
    54
    Domácím se nepodařilo dostat k zakončení, jejich tlak ale pokračoval a vyústil až v Routledgeův individuální průnik, který faulem za žlutou kartu zastavil před pár okamžiky příchozí Andros Townsend.
     
    52
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Connor Wickham, přichází Andros Townsend.
     
    43
    S blížícím se koncem první půle domácí utahují smyčku kolem obrany svého oponenta! Naughtonův centr hostující defenziva odvrátila pouze k Ferovi, který nahrál Sigurdssonovi. Islandský šikula zachoval chladnou hlavu a připravil dobrou šanci pro Barrowa, ten ale branku minul!
     
    42
    Wayne Hennessey tak dlouho otálel s výkopem, až Kevinu Friendovi došla trpělivost. Hlavní sudí hostujícímu brankáři i přes hlasité protesty uděluje žlutou kartu.
    38.
     
    38
    Neuvěřitelné, Orli si ztracené vedení mohli okamžitě vzít zpět! Domácí obrana totiž totálně zaspala, brankář Fabiański navíc špatně vyběhl, načež Yohan Cabaye přetaženým centrem našel volného Zahu, který však z bezprostřední blízkosti trefil pouze břevno prázdné branky!
    36. Gylfi SIGURDSSON - 1:1
     
    36
    Swansea právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Rozehrávka standardní situace se kvůli nepokojům ve zdi neustále odkládala, sudí si nakonec za účelem uklidnění situace k sobě pozval oba kapitány. Nic z toho ale GYLFIHO SIGURDSSONA nerozhodilo, islandský technik přímý kop zahrál opravdu náramně, balon poslal přesně do protipohybu brankáře Hennesseyho, který neměl absolutní šanci zasáhnout!
     
    28
    Tady příliš nescházelo, hosté mohli vést už o dvě branky! Puncheon i pod tlakem dokázal udržet balon, navíc jej ještě přesunul k zapomenutému Kellymu, na jehož nadýchaný centr si v šestnáctce naskočil Connor Wickham, proti jeho hlavičce se ale dobrým zákrokem vyznamenal Fabiański!
     
    27
    Sigurdssonovi se však tento centr nepovedl, nikdo z jeho spoluhráčů na něj neměl šanci dosáhnout. Rodící se protiakci Crystal Palace musel Jack Cork zastavit taktickým faulem na unikajícího Zahu, za což byl odměněn žlutým kartónkem.
     
    22
    Sudí Friend je poprvé v utkání nucen tasit žlutou kartu. Wayne Routledge svůj skluz v souboji s Cabayem nenačasoval ale vůbec dobře, tady opravdu není o čem diskutovat, potrestání je na místě.
    19. Wilfried ZAHA - 0:1
     
    19
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Na první branku tohoto mače jsme nemuseli čekat ani dvacet minut, do vedení se zničehonic dostávají hosté! Benteke opět prokázal svou sílu a obrovskou kvalitu v hlavičkových soubojích, když předskočil Amata a prodloužil balon na za sebe si nabíhajícího WILFRIEDA ZAHU, jenž přetlačil svého strážce a nekompromisně prostřelil gólmana Fabiańského!
     
    6
    Další akce Orlů už vyústila v první střelecký pokus utkání, Cabaye ale trefil pouze před sebou stojícího Fernándeze. Následoval rohový kop, ze kterého hosté mohli a zřejmě i měli otevřít gólový účet. Po závaru v šestnáctce se balon odrazil k volnému Bentekemu, ten ale v tutovce branku přestřelil!

    Vojtěch Tůma

    Góly: 36. G. Sigurdsson, 66. Fer, 68. Fer, 90+1. F. Llorente (G. Sigurdsson), 90+3. F. Llorente (Taylor) – 19. Zaha (Ch. Benteke), 75. Tomkins (McArthur), 82. Cork (vla.), 84. Ch. Benteke (Dann)

    Karty:   22. Routledge (SWN), 27. Cork (SWN), 72. Naughton (SWN), 86. Fulton (SWN) – 42. Hennessey (CRP), 54. Townsend (CRP), 67. Puncheon (CRP), 68. Kelly (CRP), 90+6. Cabaye (CRP)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 10:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:25.
    Swansea City: Fabiański – Naughton (86. Montero), F. Fernández, Amat, Taylor – Fulton, Cork (C), Fer – Barrow (80. Rangel), G. Sigurdsson, Routledge (66. F. Llorente).
    Náhradníci: Nordfeldt – Rangel, van der Hoorn, Dyer, Montero, McBurnie, F. Llorente.

    Crystal Palace FC: Hennessey – J. Ward, Dann (C), Tomkins, Kelly (73. Fryers) – Zaha, Cabaye, McArthur (82. Sako), Puncheon – Ch. Benteke, Wickham (52. Townsend).
    Náhradníci: Speroni – Fryers, Delaney, Sako, Ledley, Townsend, Campbell.

    Rozhodca: Kevin Friend – Jake Collin, Matthew Wilkes

    Diváci: 20 276