Turín – Chievo 2:1 (kon.) | Empoli – AC Miláno 1:4 (kon.)
koniec
Empoli FC
1:4 (1:1)
AC Miláno
Sobota 26.11.2016, 20:45Talianska Seria A • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    AC Miláno predviedlo ukážkový druhý polčas. Súpera pustilo do šance až v nadstavenom času. Do tej doby bol náskok "Kuckovcov" už trojgólový, keďže sa presadil Suso, ktorý dal svoj štvrtý gól za posledné tri duely vrátane dvoch v derby proti Interu, vlastného brankára prekonal Costa a všetko uzavrel druhým presným zásahom v stretnutí Lapadula. (23:08:03)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Maccarone bol veľmi blízko aspoň zníženia, pretože po skvelom centri Pasquala z krídla sa tento kapitán Empoli dostal z hranice päťky k výbornému zakončeniu, lenže trafil iba brvno.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Giuseppe Bellusci (Empoli FC).
     
    87
    Gilardino sa takmer dostal k odrazenej lopte na hranici šestnástky AC Milána, no nakoniec pri nej nebol skôr ako Gomez, ktorú ju odpratal preč.
     
    86
    Bonaventura vyskúšal prekvapiť Skorupskeho z diaľky, ale ten veľa práce s jeho projektilom nemal. Rýchlo rozohráva dopredu, lenže v strede poľa akciu domácich zastavil faul.
     
    84
    Striedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza Gianluca Lapadula, prichádza Andrea Poli.
     
    83
    Do veľkej šance sa dostal takmer aj striedajúci Niang, ktorý sa už v šestnástke protivníka hotoval do zakončenia, no všetko zastavil hvizd rozhodcu a to kvôli ofsajdu.
     
    81
    Po neúspešnom rohovom kope sa dopredu snažil dostať Niang. Aj keď bol bránený dvomi hráčmi, tak loptu udržal a s ňou aj cenné sekundy.
     
    80
    Pasqual hľadal centrom zľava niektorého zo svojich spoluhráčov v šestnástke, no lopta neprešla cez pozornú defenzívu hráčov AC Milána.
     
    79
    Striedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza Mario Pašalić, prichádza M´Baye Niang.
    77. Gianluca Lapadula (ACM) - 1:4
     
    77
    AC Miláno dalo gól!
    Teraz už ale gól platí a dá sa povedať, že hostia tento zápas vyhrajú. GIANLUCA LAPADULA sa z hranice ofsajdu dostal do šestnástky, oklamal Costu a tvrdou strelou prekonal aj Skorupskeho.
     
    77
    Hostia znova dostali loptu do siete, ale z ofsajdu. Kucka si to stredom nasmeroval do šestnástky, prestrčil loptu na Susa a ten mieril k zadnej žrdi. Skorupski zakročil a Pašalič dorazil. Všetko zastavil ofsajd.
     
    75
    Maccarone síce bol s loptou v šestnástke, no nie v najlepšej pozícii, no aj napriek tomu vystrelil. Jeho pokus smeroval nad.
     
    74
    Striedanie v tíme Empoli FC: z ihriska odchádza Guido Marilungo, prichádza Alberto Gilardino.
     
    73
    AC Miláno sa snaží kontrolovať si hru, ale aj domáce Empoli vie stále nebezpečne zahroziť, takže hráči v modrom ešte zbrane nezložili.
     
    71
    Zambelli sa aj s menšími problémami dostal na krídle k centru a navyše presne našiel Marilunga, lenže ten hlavičkoval nepresne a navyše a fauloval.

    Matej Kubove

    Góly: 17. Saponara – 15. Lapadula, 61. Suso, 64. Costa (vla.), 77. Lapadula

    Karty:   37. Krunić (EMP), 89. Bellusci (EMP) – 4. A. Romagnoli (ACM), 31. Kucka (ACM), 42. Bonaventura (ACM)


    Empoli FC: Skorupski – Veseli (68. Zambelli), Bellusci, Costa, Pasqual – Krunić (68. Tello), Dioussé, Croce – Saponara – Maccarone, Marilungo (74. Gilardino).
    Náhradníci: Pugliesi, Pelagotti – Zambelli, Barba, Dimarco, Ćosić, J. Mauri, Gilardino, Maiello, Pereira, Marcel Büchel, Tello.

    AC Miláno: G. Donnarumma – Abate, G. Gomez, A. Romagnoli, De Sciglio – Pašalić (79. Niang), Locatelli, M. Fernández (10. Kucka) – Suso, Lapadula (84. A. Poli), Bonaventura.
    Náhradníci: Gabriel, Guarnone – Niang, J. Sosa, Kucka, Honda, Antonelli, Adriano, Bertolacci, A. Poli, Paletta, C. Zapata.