Manchester City – Mönchengladbach 4:0 (kon.) | Leverkusen – CSKA Moskva 2:2 (kon.) | Tottenham – Monaco 1:2 (kon.)
Real Madrid – Lisabon 2:1 (kon.) | Légia Varšava – Dortmund 0:6 (kon.) | Brugge – Leicester 0:3 (kon.)
Porto – Kodaň 1:1 (kon.) | Lyon – D. Záhreb 3:0 (kon.) | Juventus – Sevilla 0:0 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
1:2 (1:2)
AS Monaco
Streda 14.09.2016, 20:45 • Wembley • Liga majstrov • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Vítame vás pri on-line prenose zo skupinovej fázy Ligy Majstrov. V rámci skupiny E proti sebe postavia celky Tottenham Hotspur a AS Monaco FC. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Tottenham Hotspur
    Domácim sa zatiaľ v Premier League darí veľmi dobre, z úvodných štyroch duelov získali 8 bodov za dve výhry a dve remízy, čo ich radí na piate miesto tabuľky. Naposledy vyhrali vysoko 4:0 na pôde tímu Stoke City.
     
    AS Monaco FC
    Monaco momentálne vedie tabuľku francúzskej Ligue 1 spolu s Nice, keď má po štyroch odohraných dueloch na svojom konte 10 bodov. Naposledy hráči Monaca vyhrali ako hosťujúci tím nad Lille po výsledku 4:1.
     
    Vzájomné zápasy
    Teito dva celky sa proti sebe postavili aj v minulej sezóne, keď sa dvakrát stretli v rámci skupinovej fázy Európskej ligy. V prvom stretnutí na pôde Monaca sa zrodil nerozhodný výsledok 1:1, v tom druhom zápase na anglickej pôde však vyhral vtedy domáci Tottenham Hotspur vysoko 4:1.
     
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies – Dier, Alli – Son Heung-min, Eriksen, Lamela – Kane.
    Náhradníci: Vorm – V. Janssen, Wanyama, Dembélé, Trippier, Moussa Sissoko, Carter-Vickers

    AS Monaco FC: Subašić – Raggi, Glik, Jemerson, Sidibé – Fabinho, Bakayoko – Dirar, Moutinho, B. Silva – Falcao.
    Náhradníci: De Sanctis – Germain, Traoré, Lemar, Jean, A. Diallo, A. Touré.

    Rozhodca: G.Rocchi – :G.Cariolato, F.Meli.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    V úvode prvého polčasu držia loptu na svojej polovici hostia.
     
    2
    Stále pri lopte hráči AS Monaco, tentokrát sa však už hostia presunuli do oblasti stredového kruhu.
     
    3
    Walker sa snažil z pravého krídla odcentrovať pred bránu na Kanea, ale bude z toho len rohový kop.
     
    4
    Po rohovom kope sa pri jednom zo súbojov zranil hosťujúci Dirar a momentálne je v opatere klubových lekárov. Vyzerá to na problém s členkom.
     
    5
    Striedanie v tíme AS Monaco FC: z ihriska odchádza Nabil Dirar, prichádza Thomas Lemar.
     
    6
    Dirar v zápase kvôli zraneniu končí, nahradil ho Lemar a hra pokračuje na obrannej polovici hostí, kde sa o strelu pokúsil Son Heung-min, ale bol z toho len odkop od brány.
     
    7
    Silva bol faulovaný na pravom krídle a Monaco bude zahrávať priamy kop zo strednej vzdialenosti!
     
    8
    Priamy kop zahrával Moutinho, ale jeho center smerujúci do vápna odvrátil jeden z domácich bekov. Krátko potom na druhej strane ihriska krásne Kane našiel Son Heung-mina, ktorý síce prekonal z ľavej strany vápna prízemnou strelou Subašiča, ale trafil len jedného zo zadákov Monaca, ktorý odvrátil loptu na bránkovej čiare!
    8.
     
    10
    V strede pola držia loptu na svojich kopačkách hráči domáceho Tottenhamu, je za nami úvodná desaťminútovka dnešného duelu.
    10.
     
    11
    V strede pola sa pri hlavičkovom súboji zranil Bakayoko a je momentálne v opatere klubových lekárov. Zdá sa však, že na rozdiel od Dirara bude môcť Bakayoko pokračovať v zápase.
     
    12
    Domáci opäť pohrozili hosťujúcej defenzíve, ale strieľaný center Eriksena minul bránu a Subašič odkopom od nej vracia loptu späť do hry.
     
    14
    Oba celky sa striedajú v držaní lopty v strede pola.
     
    15
    Monaco dáva gól!
    Na konci úvodnej štvrťhodinky hry sa vedenia ujíma hosťujúce Monaco, keď BERNARDO SILVA zúžitkoval prihrávku Fabinha a otvoril skóre.
    15. Bernardo Silva (ASM) - 0:1
     
    17
    Po veľkej šanci z kopačky Kanea zahrávali domáci roh z ľavej strany, ale po ňom prišli o loptu a do brejku sa rútil Silva, ale autor prvého gólu v zápase sa tentokrát do zakončenia nedostal.
     
    20
    Za nami je úvodných dvadsať minút zápasu, vo vedení je Monaco, ktoré momentálne drží loptu a kombinuje v strede pola.
    20.
     
    21
    V strede pola vybojpovali loptu domáci a majú ju vo svojej moci, ale zatiaľ kombinujú len na vlastnej polovici.
     
    22
    Hráči Tottenhamu stratili loptu potom, čo Walker pri postrannej čiare fauloval Silvu.
     
    24
    Oba tímy sa pokúšali o prekľučkovanie do šestnástky súpera, ale najskôr neuspel proti defenzívnej presile Lamela, krátko potom dopadol rovnako na druhej strane ihriska Bakayoko.
     
    25
    Oba celky sa vystriedali v držaní lopty, momentálne ju v strede pola držia na kopačkách hráči Tottenhamu Hotspur.
     
    27
    Walker posielal pekný center do vápna, ten bol však odvrátený hosťujúcou obranou. Krátko na to sa na pravej strane ihriska pokúšal Walker opäť odcentrovať do vápna, ale lopta mu ušla z kopačky mimo hracej plochy a späť do hry ju vhodením spoza postrannej čiary vrátil Davies.
     
    28
    Aj hostia to skúsili ďalekonosným centrom na pravé krídlo, ale tam boli úspešnejší domáci zadáci a vybojovali loptu pre Tottenham.
     
    29
    Silva sa snažil o predratie do vápna domáceho celku, čo sa mu nepodarilo a stratil loptu. Domáci nezaváhali a okamžite založili protiútok, kedy smeroval na Kanea prízemný pas do behu, ale domáci útočník sa nestihol dostať do zakončenia, pretože vynikajúco pred ním odkopol loptu do bezpečia Glik.
    29.
     
    31
    Monaco dáva gól!
    Aj v závere druhej štvrťhodinky zápasu sa hostia gólovo presadzujú, tentokrát sa po centri z ľavej strany pred bránou najlepšie zorientoval striedajúci THOMAS LEMAR, ktorý svojou strelou z voleja nedal Llorisovi šancu a poslal Monaco do dvojgólového vedenia.
    31. Thomas Lemar (ASM) - 0:2
     
    33
    Monaco okamžite po rozohrávke domácich získalo loptu a hráči Tottenhamu sa k nej stále nevedia dostať. Nič na tom nezmenil ani útočný faul Diera, po ktorom rozohral Moutinho voľný kop Monaca.
     
    35
    Žltú kartu za faul na Fabinha dostáva Harry Kane (Tottenham Hotspur).
    35. Harry Kane (TOT)
     
    36
    Lloris odkopával do svojej brány na krátko po nepresnej strele od jedného z hosťujúcich hráčov. Uvidíme ako dlho si hráči Tottenhamu dokážu udržať loptu na svojich kopačkách.
     
    37
    Falcao sa pekne snažil zbaviť bekov na pravej strane domáceho vápna, ale bol sám proti trojici domácich obrancov, ktorí ho napokon o loptu pripravili. Ale len s veľkými problémami!
     
    38
    Nepresný Kaneov pokus znamenal len odkop od brány v podaní Subašiča.
     
    39
    Hosťujúci Jemerson hľadal centrom Falcaa vo vápne domácich, ale jeho pokus o prihrávku letel mimo hracej plochy.
     
    40
    Tottenham drží loptu na svojich kopačkách v strede pola, prvý polčas vstupuje do svojej poslednej päťminútovky.
     
    41
    Falcao sa rútil do šestnástky, ale videl pred sebou dvoch domácich bekov a tak poslal loptu na ľavé krídlo Sidibému, ktorý bol však taktiež zdvojený a napokon po húževnatom boji pri rohovej zástavke o loptu prišiel.
     
    43
    Ťažiskom hry momentálne stred pola, pri lopte domáci hráči.
     
    44
    Jeden z domácich hráčov hľadal prihrávkou do behu na pravom krídle Walkera, ten bol však v postavení mimo hry a lopty sa tal zmocnia hráči AS Monaco.
     
    45
    Kane svojou aktivitou na pravej strane útočnej polovice vybojoval rohový kop pre Tottenham. Hrá sa posledná minúta riadnej hracej doby prvého polčasu.
     
    45
    Tottenham dal gól!
    Na center od pravej rohovej zástavky si najvyššie vyskočil TOBY ALDERWEIRELD, ktorý hlavičkou k bližšej tyči prekonal hosťujúceho gólmana a gólom do šatne znižuje na 1:2.
    45+1. Toby Alderweireld (TOT) - 1:2
     
    45+3
    Lamela svojím centrom z pravej strany vápna hľadal na druhej strane pokutového územia Son Heung-mina, ten sa však k zakončeniu dostať nedokázal.
     
    45+3
    V absolútnom závere mohol vyrovnať domáci Alli, ktorý sa pekne snažil doraziť do siete loptu po centri z pravej strany, ale jeho pokusu chýbala razancia a lopta skončila len v náručí pripraveného Subašiča!
    45+3.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas priniesol dynamický a zaujímavý zápas, v ktorom sme zatiaľ videli tri góly. O jeden viac než súper vsietilo Monaco, ktoré sa presadilo v 15. a v 31. minúte, ale domácemu Tottenhamu sa podarilo v závere prvého dejstva znížiť na 1:2 a zdramatizovať tak dnešný duel pred druhým polčasom.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Son Heung-min, prichádza Moussa Dembélé.
     
    47
    Dembélé sa hneď pri prvom kontaklte s loptou dopustil útopčného faulu a v strede pola tak zahrávali hráči Monaca voľný kop.
     
    48
    Autor druhého gólu hostí Lemar sa snažil prekľučkovať bližšie k šestnástke domácich, ale to sa mu nepodarilo a získali loptu hráči Tottenhamu. Ich ofenzívnu akciu zakončil centrom pred bránu z ľavej strany Eriksen, ktorý síce Kanea pred svätyňou Monaca nenašiel, ale získal pre svoj tím aspoň roh.
    48.
     
    49
    Po rohovom kope sa k strele spoza šestnástky dostal Alli, ktorý svojou prudkou delovkou získal ďalší roh pre domáci tím.
     
    50
    Alli padol pred šestnástkou po súboji s Glikom a bol z toho priamy kop pre Tottenham. Ten zahrával Eriksen, ale jeho strieľaný center trafil len múr brániacich hráčov.
    51. Kamil Glik (ASM)
     
    52
    Po prvýkrát v druhom dejstve nebezpečne pohrozili aj hostia, keď si na ľavej strane vymenil Moutinho loptu s Falcaom, ale druhý menovaný sa nedokázal zbaviť beka a loptu získal Tottenham.
     
    53
    Jeden z hostí sa na pravej strane útočnej polovice dopustil faulu a domáci zahrávali voľný kop.
     
    54
    Po nenápadne vyzerajúcom pase Eriksena na pravé krídlo sa Harry Kane ocitol vo vápne, kde sa kľučkou zbavil jedného z brániacich hráčov hostí, ale svojou strelou následne trafil iného muža v drese Monaca.
     
    55
    Žltú kartu za podkopnutie súpera dostáva Fabinho (AS Monaco FC).
    55. Fabinho (ASM)
     
    57
    Po Fabinhovom faule vzrástli emócie na trávniku, ale tie už opadli a hra sa presunula do stredu pola, kde sme svedkami viacerích nepresností na oboch stranách.
     
    59
    Strela Harryho Kanea z pravej strany bola zblokovaná a bol z toho roh pre domáci tím. Tottenham však krátko po centri od rohovej zástavky o loptu prišiel.
     
    60
    Alli prihrávkou do behu hľadal Kanea na pravej strane, bude z toho roh pre domáci celok. Je za nami hodinka hry.
     
    61
    Následne po rohovom kppe z pravej strany zahrávali domáci roh aj od ľavej rohovej zástavky, ale po druhom rohu už obrana hostí odvrátila dlhým odkopom loptu do stredu pola.
     
    63
    Tottenham si opäť vybojoval roh, ale po Eriksonovom centri od ľavej rohovej zástavky opäť odkopla obrana hostí loptu do stredu pola, kde sa je zmocnil jeden z domácich hráčov.
     
    64
    Tottenham dostal v posledných minútach svojho súpera pod tlak. Lemar to svojím faulom na Eriksena v strede pola len potvrdil.
     
    65
    Pri lopte stále domáci hráči, ale po vysokom centri na Kanea, ktorý sa snažil vyhrať hlavičkový súboj pred šestnástkou,sa k nej na chvíľu dostali hostia.
     
    66
    AS Monaco sa už niekoľko minút márne snaží zmocniť lopty na dlhší čas a hostia v posledných momentoch len odkopávajú lopty do stredu pola. Na druhej strane ich ofenzíva funguje dobre, o čom svedčí aj fakt, že Tottenham sa nevedel dostať cez prehustený stred pola a musel si prihrávať až k vlastnému gólmanovi.
     
    68
    Po dlhšom čase sa Monaco predsa len dostalo na dostrel domácej brány, ale center z kopačky Fabinha letel mimo a loptu späť do hry vrátil okopom od brány Lloris.
     
    70
    Videli sme nepresnosti na oboch stranách, oba celky pokazili finálnu prihrávku pred šestnástkou súpera. Pred nami je posledných dvadsať minút dnešného merania síl.
     
    71
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Érik Lamela, prichádza Vincent Janssen.
     
    72
    Tlak Tottenhamu v posledných minútkach opadol, hra sa vyrovnáva a jej tempo sa pomaly znižuje. Domáci sa snažili o prienik po ľavom krídle a hoci sa Alli peknou kľučkou zbavil beka, lopta mu následne ušla z kopačky za postrannú čiaru.
     
    73
    Domáci zahrávali priamy kop zo strednej vdzialenosti, ale Eriksenov center odvrátil hlavou Sidibé do stredu pola.
     
    74
    Po dlhom dlhom čase sme videli strelecký pokus od hráčov AS Monaco. Spoza šestnástky to skúšal Lemar, ale lopta z jeho kopačky skončila len rukaviciach Llorisa.
     
    76
    Tažiskom hry je momentálne stred pola, hrá sa už posledná štvrťhodinka duelu.
     
    77
    Po Walkerovej akcii z pravej strany sa k strele spoza šestnástky dostal Alli, ale jeho vysoký strieľaný lob skončil len v náručí Subašiča.
    77.
     
    78
    Pred šestnástkou hostí bol odzbrojený prenikajúci Dembélé, krátko potom bol pred šestnástkou domáceho tímu prekazený pas Silvu na Lemara.
     
    79
    Po prihrávke z pravej strany vápna sa dostal do veľkej šance domáci Harry Kane, ale stav stretnutia sa po tejto nebezpečne vyzerajúcej situácii nemení a Kaneova strela končí len v rukaviciach Subašiča!
    79.
     
    80
    Sidibé sa snažil o center z ľavého krídla, ale lopta z jeho kopačky sa do vápna nedostala vďaka dobrému zákroku jedného z domácich bekov.
     
    81
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Eric Dier, prichádza Moussa Sissoko.
     
    81
    Striedanie v tíme AS Monaco FC: z ihriska odchádza Radamel Falcao, prichádza Valère Germain.
     
    83
    Lemar predviedol krásny šprint po pravom krídle, dostal sa až do vápna, kde krížnym prízemným pasom posielal loptu pred bránu, ale jeho prihrávka trafila len jedného z domácich obrancov.
     
    84
    Hráči Tottenhamu si prihrávajú na vlastnej polovici, ale dá sa od nich očakávať ešte ofenzívny nápor v závere stretnutia.
     
    85
    Silva bol faulovaný pri postrannej čiare a Monaco bude zahrávať priamy kop zo strednej vzdialenosti, zatiaľ čo sa začína posledná päťminútovka riadneho hracieho času druhého dejstva.
    85.
     
    87
    Striedajúci Sissoko vyskúšal spoza šestnástky pozornosť Subašiča, ale ten si so strelou z väčšej diaľky bez problémov poradil.
     
    88
    Kane sa snažil na ľavej strane vápna o zakončenie, ale Subašič si s pokusom domáceho útočníka poradil a zmocnil sa lopty.
     
    90
    Striedajúci Germain sa dopustil faulu v strede pola. Hrá sa posledná minúta riadneho hracieho času druhého polčasu.
    90.
     
    90+1
    Sissoko sa na pravom krídle snažil o center do vápna a vybojoval rohový kop pre domáci tím. Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90+2
    Hostia po rohovom kope z pravej strany dokázali odvrátiť loptu do stredu pola, tam ju držia na svojich kopačkách hráči Tottenhamu.
     
    90+3
    Hráči Monaca si prihrávajú na útočnej polovici a zbierajú v závere stretnutia cenné sekundičky.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase dnešného duelu už gól nepadol a hoci sme videli relatívne vyrovaný zápas, v ktorom ťahal za lepší koniec raz jeden a raz druhý tím, body si po výhre 1:2 pripisuje hosťujúce Monaco.

    S konštatovaním, že Tottenham Hotspur doma podľahol tímu AS Monaco 1:2, sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dnešného večera. (22:39:59)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 45. Alderweireld – 15. B. Silva, 31. Lemar

    Karty:   35. Kane (TOT) – 50. Glik (ASM), 55. Fabinho (ASM)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 2:3. Rohy: 11:0. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:4.
    Tottenham Hotspur: Lloris – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies – Dier (81. Moussa Sissoko), Alli – Son Heung-min (46. Dembélé), Eriksen, Lamela (71. V. Janssen) – Kane.
    Náhradníci: Vorm – V. Janssen, Wanyama, Dembélé, Trippier, Moussa Sissoko, Carter-Vickers.

    AS Monaco: Subašić – Raggi, Glik, Jemerson, Sidibé – Fabinho, Bakayoko – Dirar (5. Lemar), Moutinho, B. Silva – Falcao (81. Germain).
    Náhradníci: De Sanctis – Germain, Traoré, Lemar, Jean, A. Diallo, A. Touré.

    Rozhodca: G.Rocchi – :G.Cariolato, F.Meli