Leverkusen – Hamburger 3:1 (kon.) | Wolfsburg – Kolín nad Rýnom 0:0 (kon.) | Ingolstadt – Hertha 0:2 (kon.)
Darmstadt – Frankfurt 1:0 (kon.) | Freiburg – Mönchengladbach 3:1 (kon.) | Lipsko – Dortmund 1:0 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
0:0 (0:0)
1. FC Kolín nad Rýnom
Sobota 10.09.2016, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V dnešnom stretnutí sme sa teda gólu nedočkali, hoci oba celky mali k nemu neraz blízko. Každopádne deľba bodov je viac-menej zaslúženým výsledkom a aj napriek tomu kanonierskemu pôstu, sme dnes videli záživný a zaujímavý zápas. Ďakujem za Vašu priazeň a prajem príjemný zvyšok víkendu. (17:24:45)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Müller vykopáva loptu od svojej brány po nepresnom centri domáceho tímu a dnešný zápas sa už chýli ku koncu.
     
    90
    K riadnej hracej dobe sa nadstavujú dve minúty. Ešte v poslednej minúte zápasu sa na pravej strane ofenzívnej polovice snažil o brejk Bruno Henrique, ale hosťujúca defenzíva jeho prienik zastavila.
     
    89
    Roh domácich nepriniesol žiadne vrzušenie pred bránou hostí, práve naopak boli to Kolínčania, kto sa pokúšal o ofenzívnu akciu, ale po nepresnom Mavrajovom centri skončila lopta mimo ihriska a späť do hry ju odkopom od brány vráti Casteels.
     
    88
    Draxler sa na pravej strane vápna hostí snažil peknými kľučkami o nájdenie priestoru na zakončenie, ale Mladenovič jeho pokus zblokoval na roh!
     
    87
    Striedanie v tíme 1. FC Köln: z ihriska odchádza Matthias Lehmann, prichádza Filip Mladenović.
     
    86
    Domáci hráči zahrávali rohový kop z pravej strany, ale Luiz Gustavo hlavičkoval po Draxlerovom centri tesne vedľa hosťujúcej brány.
     
    85
    Dnešné stretnutie sleduje 29 067 divákov. Zápas vstupuje do poslednej päťminútovky riadneho hracieho času.
     
    84
    Hosťujúci gólman Müller bude vykopávať od svojej svätyňe po nepresnom streleckom pokuse striedajúceho Maximiliana Arnolda.
     
    83
    Lehmann stále v opatere lekárov opúšťa ihrisko, pri lopte v strede pola hostia.
     
    82
    V strede pola ostáva ležať otrasený kapitán hostí Lehmann po jednom zo súbojov s Arnoldom.
     
    80
    Julian Draxler padol v snahe o zakončenie vo vápne Kolínčanov a jeho spoluhráči si pýtali penaltu, ale hlavný arbiter rázne ukončil všetky diskusie na túto tému. Loptu späť do hry vrátil odkopom od brány Müller.
     
    79
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Daniel Didavi, prichádza Josip Brekalo.
     
    79
    Striedanie v tíme 1. FC Köln: z ihriska odchádza Anthony Modeste, prichádza Simon Zoller.
     
    78
    Po osi Arnold – Didavi – Rodríguez sa posledný menovaný prekľučkoval pomedzi dvoch bekov na ľavom krídle a vyslal prudký cneter pred hosťujúcu bránu, kde sa snažil o zakončenie hlavou Gomez, ale jeden zo zadákov Kolína ho odzbrojil
     
    76
    Anthony Modeste sa dostal k strele na hranici šestnástky po odrazenej lopte od jedného z domácich hráčov, ale francúzsky útočník netrafil loptu optimálne a jeho strelecký pokus nenarobil Casteelsovi v domácej bráne žiadne problémy.
     
    75
    Hráči Wolfsburgu držia loptu na svojich kopačkách v strede pola, začína sa posledná štvrťhodinka dnešného merania síl a stále čakáme na prvý gól!
     
    73
    Žltú kartu za faul na Błaszczykowskeho dostáva Leonardo Bittencourt (1. FC Köln).
     
    72
    Draxler sa dopustil útočného faulu na polovici Kolínčanov a tí sa dostali k lopte. Krátko na to faulovali domáci znovu, tentokrát poslal Błaszczykowski v hlavičkovom súboji k zemi Högera.
     
    71
    Vstupujeme do poslednej dvadsaťminútovky druhého polčasu.
     
    70
    Takmer sme už videli otvárací gól dnešného stretnutia, keď si na nadýchaný Rodríguezov center pekne vyskočil Bruno Henrique, ale jeho prudká hlavička smerovala len do náruče pripraveného Müllera, gólmana hostí.
     
    68
    Domáci hráči si vybojovali roh, ale po centri od pravej rohovej zástavky sa lopty zmocnili futbalisti 1 FC Kolín.
     
    67
    Striedanie v tíme 1. FC Köln: z ihriska odchádza Juja Osako, prichádza Miloš Jojić.
     
    66
    Žltú kartu dostáva Matthias Lehmann (1. FC Köln).
     
    66
    Hosťujúci Höger dostáva žltú kartu za faul na Rodrigueza v oblasti stredového kruhu.
     
    65
    Domáci sa po dlhom vhadzovaníí spoza pravej postrannej čiary dostali do nebezpečne vyzerajúcej ofenzívnej akcie, ale napokon Draxler stratil na ľavom krídle loptu a nič z toho nebolo.
     
    64
    Bittencourt padol v strede po tvrdo vyzerajúcom faule domáceho Didaviho, ale hlavný arbiter napokon nevyťahuje žltú kartu.
     
    63
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Yannick Gerhardt, prichádza Maximilian Arnold.
     
    62
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Daniel Caligiuri, prichádza Bruno Henrique.
     
    62
    Wolfsburg sa snažil o rýchlu kontru, ale po nepresnosti pred pokutovým územím sa dostali k lopte hostia.
     
    61
    Osako spadol po šprintérskom súboji na ľavom krídle a vybojoval si faul a tým pádom aj priamy kop pre svoj tím. Ten zahrával Risse, ale po jeho centri lopta skončila v náručí Casteelsa. Za nami je hodinka hry.
     
    58
    Priamy kop hostí po Błaszczykowskeho faule zahrával Risse, ale jeho prudký strieľaný center dokázal Casteels šikovne vyraziť.
     
    57
    Domáci zadák Błaszczykowski sa dopustil faulu na ľavej strane vlastnej obrannej polovice a dostáva za to žltú kartu. Hráči Kolína budú navyše kopať priamy kpop z nebezpečnej vzdialenosti.
     
    56
    Hráči Wolfsburgu stratili loptu na útočnej polovici, kde sa jej zmocnili hráči Kolína a ich gólman Müller ju následne dlhým odkopom od brány poslal do stredu pola.
     
    55
    Jeden z domácich hráčov hľadal z ľavého krídla krížnym prízemným pasom Gomeza vo vápne, ale ten, tiesnený hosťujúcim zadákom, nedokázal dobre zakončiť a jeho strele chýbala razancia aj presnosť.
     
    54
    Z druhého priameho kopu hostí v tomto polčase však nevznikla nebezpečná situácia a pri lopte sú už hráči Wolfsburgu.
     
    53
    Kolín opäť bude zahrávať priamy kop, tentokrát zo vzdialenosti cca 20 metrov potom, čo bol Hector faulovaný Didavim.
     
    51
    Exekúcie priameho kopu hostí sa ujal Risse a jeho prudkú delovku z hranice šestnástky Casteels len tak tak dokázal v páde zablokovať!
     
    50
    Hosťujúci Osako sa pekne predieral do zakončenia, ale bol zastavený jedným z domácich hráčov. Krátko potom to Osako skúsil znova a tentokrát bol faulovaný na hranici vápna. Kolín bude zahrávať priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti!
     
    48
    V úvode druhého polčasu sa s loptou zoznámil aj hosťujúci muž v rukaviciach Müller, ktorý sa zmocnil lopty po prudkej strele domáceho beka Błaszczykowskeho.
     
    46
    V prvej minúte druhého dejstva si zachytal domáci Casteels potom, čo musel zasahovať proti Osakovemu centru z pravej strany, ktorým hosťujúci hráč hľadal spoluhráča Modesteho vo vápne.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme gól nevideli, hrá sa relatívne vyrovnaný zápas, v ktorom však majú jemne na vrch domáci, lenže ani hostia z Kolína nechodia ďaleko po nebezpečnú kombináciu, takže všetko je pred druhým polčasom stále otvorené.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Caliguiri zblokoval center od jedného z hostí a tí zahrávali roh. Po centri od rohovej zástavky nedokázal zakončiť Osako,ale Mavraj už áno! Jeho strelu však Casteels vyrazil pred seba a krátko na to sa lopty už zmocnil úplne.
     
    44
    Hostia z Kolína kombinujú na vlastnej polovici, je pred nami posledná minútka riadnej hracej doby prvého polčasu.
     
    43
    Centru od rohovej zástavky sa ujal Julian Draxler, ale po jeho nadýchanom vzdušnom pase pred Casteelsovu bránu sa lopty zmocnili hostia.
     
    42
    Po Błaszczykowskeho strieľanom centri rozohrajú domáci rohový kop z pravej strany.
     
    40
    Domáci Julian Draxler skúsil strelu z väčšej vzdialenosti, ale nemieril presne. Pred nami je posledných 5 minút riadnej hracej doby prvého polčasu.
     
    38
    Ani jeden z celkov nevie v posledných minútach získať hernú prevahu a ani si dlhšie postrážiť loptu na svojich kopačkách.
     
    36
    Lopta sa dostala od jedného gólmana k druhému a momentálne ju v strede pola držia domáci hráči, zatiaľ čo prvý polčas vstupuje do svojej poslednej desaťminútovky.
     
    35
    Hráči Wolfsburgu získali po dlhšom čase loptu na svoje kopačky a snažia sa kombinovaním na vlastnej polovici o ukľudnenie hry.
     
    33
    Hostia opäť výrazne pohrozili domácej defenzíve, keď Hector z pravej strany hľadal prízemným pasom Bittencourta pred bránou. Ten bol v bezprostrednej streleckej šanci ale odzbrojený Błaszczykowskim.
     
    32
    Domáci gólman Casteels vyrazil mimo priestorov brány loptu po streleckom pokuse od jedného z hostí a 1. FC Kolín zahrával roh. Po ňom musel domáci brankár opäť zasahovať proti strele Modesteho.
     
    30
    Prvé žlté napomenutie dnešného merania síl dostáva Daniel Caligiuri, ktorý fauloval v hlavičkovom súboji pri postrannej čiare. Za nami je prvá polhodinka zápasu.
     
    29
    Didavi krásnym nadýchaným centrom z ľavej strany hľadal vo vápne Goméza, ale ten nedokázal zakončiť. Domáci si vybojovali rohový kop z ľavej strany, ale krátko po ňom stratili loptu po nepresnosti Draxlera.
     
    27
    Tempo hry postupne opadá a oba celky sa striedajú v držaní lopty v strede pola, prípadne na vlastnej polovici.
     
    25
    Exekúcie rohového kopu sa ujal Rodríguez, ale po jeho centri od rohovej zástavky sa lopty zmocnili hostia, ktorí si teraz prihrávajú v oblasti stredového kruhu.
     
    24
    Didavi a Caliguiri kombinujú na súperovej polovici a po streleckom pokuse prvého menovaného si domáci vybojovali roh z ľavej strany!
     
    22
    Domáci hráči majú loptu na svojich kopačkách a kombinujú na vlastnej polovici.
     
    20
    Ospravedlňujeme sa za menší technický výpadok, beží 20.minúta stretnutia za stále bezgólového stavu 0:0.
     
    15
    Je za nami štvrťhodinka hry, zatiaľ je lepším celkom domáci Wolfsburg, ale momentálne sú v strede pola pri lopte hostia.
     
    13
    Domáci z priameho kopu vyťažili iba rohový kop a po ňom stratili svoje útočné postavenie.
     
    11
    Heintz fauloval jedného z domácich hráčov tesne pred pokutovým územím a Wolfsburg má možnosť nebezpečného priameho kopu!
     
    10
    Je za nami úvodná desaťminútovka dnešného duelu, videli sme po jednej streleckej šanci na každej strane.
     
    9
    Priamy kop si zahrali aj domáci, konkrétne Ricardo Rodríguez, ale jeho strelecký pokus preletel ponad brvno hosťujúcej brány.
     
    7
    Domáci kapitán Luiz Gustavo fauloval na vlastnej polovici a hostia z Kolína zahrávali priamy kop zo strednej vzdialenosti, ale center smerujúci pred bránu skončil v Casteelsovom náručí.
     
    5
    Po Gómezovej strele sa takmer okamžite dostal na druhej strane ihriska do brejku Anthony Modeste, ale Francúz nedokázal v sľubnej príležitosti prekabátiť Casteelsa v domácej bráne!
     
    4
    Po sérii krátkych prihrávok na pravom krídle sa dostali k strele na bránu domáci, konkrétne Mario Gómez, ale z hranice vápna mieril len do náruče pripraveného Müllera!
     
    3
    Po spolupráci Osaka a Bittencourta sa hostia dostali na dostrel domácej svätyne, ale strela spoza šestnástky bola zblokovaná domácou defenzívou na vhadzovanie spoza postrannej čiary.
     
    2
    Hráči Wolfsburgu si prihrávajú na vlastnej polovici, k lopte sa dostal aj gólman Casteels.
     
    1
    Domáci hneď v úvode duelu stratili loptu, krátko na to ju však získali znova po nepresnom pase od jedného z hosťujúcich hráčov pri postrannej čiare.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    VfL Wolfsburg: Casteels – Błaszczykowski, Bruma, Knoche, Ricardo Rodríguez – Gustavo, Gerhardt – Draxler, Didavi, D. Caligiuri – Mario Gómez.
    Náhradníci: Benaglio – Träsch, Schäfer, Horn, Arnold, Bruno Henrique, Brekalo.

    1. FC Köln: Müller – F. Sørensen, Mavraj, Heintz, Hector – Risse, Lehmann, Höger, Bittencourt – Modeste, Osako.
    Náhradníci: Hamrol – Zoller, S. Özcan, Jojić, Klünter, Mladenović, Olkowski.

    Rozhodca: Winkmann – Bandurski, Blos.
     
    Vzájomné zápasy
    V minulom ročníku sa tieto dva celky stretli dvakrát a v oboch prípadoch sa zrodil nerozhodný výsledok 1:1. Ak sa remízy dočkáme aj v dnešnom stretnutí, bude to už štvrtý nerozhodný výsledok za sebou vo vzájomnom meraní síl týchto dvoch súperov.
     
    1. FC Köln
    Rovnaký výsledok ako domáci, uhrali v prvom tohtosezónnom zápase aj hostia. Tí si doma pomerom 2:0 poradili s celkom Darmstadt 98, pričom prvý gól Kolína v tomto ročníku vsietil už po jedenástich minútach hry Nemec Marcel Risse a o rovných 50 minút neskôr uzavrel skóre na 2:0 francúzsky útočník Anthony Modeste.
     
    Vfl Wolfsburg
    Domáci vo svojom úvodnom stretnutí nového ročníka bodovali naplno, keď ako hosťujúci tím na ihrisku Augsburgu vsietili dva góly a vyhrali pomerom 0:2. O prvý presný zásah "Vlkov" v tejto sezóne sa v 35.minúte stretnutia proti Augsburgu postaral nemecký záložník Daniel Didavi a v 89.minúte zápasu potvrdil definitívu troch bodov pre Wolfsburg Švajčiar Ricardo Rodríguez.
     
    Vítame Vás pri 2.kole nemeckej Bundesligy v novej sezóne 2016-2017, v ktorom sa vo Volskwagen Aréne stretne domáci Vfl Wolfsburg s tímom 1.FC Köln.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Tomáš Pajerský

    Góly:

    Karty:   30. D. Caligiuri (WOF), 57. Błaszczykowski (WOF) – 66. Höger (KLN), 66. Lehmann (KLN), 73. Bittencourt (KLN)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 9:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:10.
    VfL Wolfsburg: Casteels – Błaszczykowski, Bruma, Knoche, Ricardo Rodríguez – Gustavo (C), Gerhardt (63. Arnold) – Draxler, Didavi (79. Brekalo), D. Caligiuri (62. Bruno Henrique) – Mario Gómez.
    Náhradníci: Benaglio – Träsch, Schäfer, Horn, Arnold, Bruno Henrique, Brekalo.

    1. FC Kolín nad Rýnom: Müller – F. Sørensen, Mavraj, Heintz, Hector – Risse, Lehmann (C) (87. Mladenović), Höger, Bittencourt – Modeste (79. Zoller), Osako (67. Jojić).
    Náhradníci: Hamrol – Zoller, S. Özcan, Jojić, Klünter, Mladenović, Olkowski.

    Rozhodca: Winkmann – Bandurski, Blos