Chelsea – Tottenham 2:2 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:2 (0:2)
Tottenham Hotspur
Pondelok 02.05.2016, 21:00 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+6
    Podráždení a frustrovaní hráči Tottenhamu absolútne nezvládajú finiš svojich majstrovských ambícií. Po ďalšej strkanici sa do Clattenburgovho adresára zapísal i Ryan Mason.
     
    90+5
    Svoju frustráciu si vybil aj útočník Harry Kane, ktorý absolútne zbytočne na polovici ihriska skolil driblujúceho Williana. Za svoju nevyberavú reakciu si trest vyslúžil i Dembélé.
     
    90+1
    V jej úvode prichádza Pochettino s posledným striedaním, na pľac posiela Belgičana Nacera Chadliho, ktorý vymenil zraneného krajana Alderweirelda.
     
    87
    Záver duelu na Stamford Bridge sa mení na škaredú kopanicu z okresnej ligy na Kysuciach. Eric Dier škaredo zostrelil unikajúceho Edena Hazarda, svojho klubového dribléra sa okamžite surovo zastal Obi Mikel. Clattenburg znovu rozdal na obe strany po žltej.
     
    83
    Chelsea dala gól!
    EDEN HAZARD v končiacom ligovom ročníku dlhú dobu mlčal, prakticky počas celého jeho priebehu, no teraz svojim bonbónom rozjasal nielen modrý Londýn, ale i celý Leicester! Chelsea v ostatných minútach útočila s čoraz väčšou intenzitou a zhruba desať minút pred koncom stiahla dvojgólové manko na Tottenham! Dynamickú akciu The Blues vyšperkoval Diego Costa, ktorý pred šestnástkou prihral doľava na belgického čarodeja. Hazard si loptu neprebral, z prvej zakrútil banán priamo do ľavej šibenice diváka Huga Llorisa, ktorý nemal absolútne žiaden nárok. Za týchto okolností sa Leicester o desať minút môže tešiť z premiérového ligového titulu!
    Eden Hazard (CHE) - 2:2
     
    82
    Danny Rose pomalým krokom opúšťa zelený pažiť Stamford Bridge, pri postrannej čiare je už pripravený jeho alternant Ben Davies.
     
    78
    Guus Hiddink posilňuje ofenzívu domáceho mužstva. Namiesto defenzívneho štítu Nemanju Matiča prichádza juhoamerický filigrant Oscar.
     
    77
    Fantastický Asmir Begovič pohotovým reflexom zachránil bodové šance Chelsea i nádej na pondelkové majstrovské oslavy Leicestru City. Christian Eriksen rozprávkou diagonálou objavil na pravej strane priestor pre Kyla Walkera. Anglický obranca prihral po zemi na hranicu veľkého vápna, kde sa ocitol nedôsledne bránený náhradník Ryan Mason. Stredopoliar sa pokúsil prestreliť gólmana Bosny a Hercegoviny na pravej tyči, no Begovič šiel včas na zem a loptu stačil vytesniť do strany. Z následnej dorážky cez padajúceho Ivanoviča neposlal loptu do siete ani Harry Kane.
     
    71
    Rozdiel čiastočne skresal Branislav Ivanovič, ktorý na pravej strane ihriska podrazil nohy práve unikajúceho Eriksena.
     
    70
    Christian Eriksen nedovoleným blokom proti Willianovi upravil bilanciu žltých kariet na 5:1 z pohľadu hosťujúceho mužstva.
     
    65
    Mauricio Pochettino po prvýkrát siahol do zloženia svojho mužstva. Trávnik opustil strelec doposiaľ rozdielového gólu – Heung-min Son. Nahradil ho Ryan Mason.
    58. Gary Cahill (CHE) - 1:2
     
    58
    Chelsea dala gól!
    Hostujúcich „kohútov" môžu mrzieť zahodené príležitosti z úvodnej desaťminútovky druhého dejstva. Nepremenené pološance Kana a Sona strestal na druhej strane nekompromisný stopér GARY CAHILL. Ten sa v šestnástke Tottenhamu najlepšie zorientoval po rohovom kope Brazílčana Williana. Benevolentná defenzíva Spurs nechala anglického obrancu spracovať loptu a následne ju nezastaviteľne poslať cez hradbu tiel až do siete. Koncovku z bezprostrednej vzdialenosti nezastavil na čiare ani Hugo Lloris, Chelsea sa vracia do stretnutia!
     
    51
    Typický late challenge, po ktorom sa žltilo pred očami Érika Lamelu. Obeťou nevyberavého zákroku sa pri postrannej čiare stal Cesc Fábregas.
     
    46
    Guus Hiddink prišiel do druhého polčasu s jednou personálnou zmenou. Exbarcelončana Pedra vymenil belgický krídelník Eden Hazard.
     
    45+1
    Ďalšia roztržka nezvykle nervóznej konfrontácie na Stamford Bridge. Pri postrannej čiare pred lavičkami sa pochytil Rose s Willianom, kohútov oddeľoval i manažér Mauricio Pochettino. Clattenburg ohodnotil potyčku rovnakým metrom a teda žltou kartou pre oboch búrlivákov.
    44. Son Heung-min (TOT) - 0:2
     
    44
    Tottenham dal gól!
    Žeby si musel Leicester ešte minimálne týždeň počkať? Chelsea nezvláda jednoduchú rozohrávku a po druhýkrát v stretnutí inkasuje. Willian nezvládol spracovanie Begovičovho výkopu, Ivanovič odrazenú loptu rozohral len na kopačku atakujúceho Harryho Kana. Najlepší strelec súťaže prenechal rozohrávku Christianovi Eriksenovi, ktorý geniálne vysunul z pravej strany nabiehajúceho HEUNG-MIN SONA. Juhokórejský krídelník prešprintoval všetky prekážky a ponad vybiehajúceho Begoviča zdvojnásobil vedenie veriaceho Tottenhamu.
     
    38
    Diego Costa znovu hrá svoje mind games, do ktorých tentokrát zatiahol Jana Vertonghena. Belgičan v sebaobrane sotil španielskeho útočníka a práve zadák Tottenhamu bol jediným potrestaným mužom celého incidentu.
    35. Harry Kane (TOT) - 0:1
     
    35
    Tottenham dal gól!
    Ako som už deklaroval, maximálne koncentrovaní hostia sú dnes pripravení počkať si na svoju kľúčovú šancu a hneď tú prvú sa im podarilo pretaviť na dôležitý otvárací gól. Po rýchlej výmene lopty po osi Dier-Eriksen-Lamela sa guľatý predmet zábavy dostal k HARRYMU KANOVI, ktorý využil prázdne zaklapnutie ofsajdovej pasce Chelsea. Nenatiahol ju kapitán John Terry, ktorý si nepostrážil ofsajdovú líniu. Najlepší strelec súťaže Kane si následne rutinérsky položil Begoviča a zasunul loptu do odkrytej časti bránky. Zlé správy pre Chelsea i majstrovské oslavy Leicestru City.
     
    31
    Diego Costa sa napriek nervóznemu prejavu dostáva do prevádzkovej teploty a začína zamestnávať francúzskeho gólmana Huga Llorisa. Neistý Kyle Walker na pravej strane stratil loptu v súboji s Pedrom. Barcelonská posila okamžite expedovala loptu na os ihriska, kde operoval naturalizovaný Španiel s brazílskymi koreňmi. Costa sa krátkou kľučkou zbavil Alderweirelda a prudko vypálil presne pod brvno hosťujúcej svätyne. Pohotový Lloris stačil vytiahnuť jedovatý pokus nad hornú konštrukciu bránky Spurs.
    27. Cesc Fàbregas (CHE)
     
    27
    Obrovský boj o stred ihriska na Stamford Bridge pokračuje, no miestami sa na jednej či druhej strane urodí i nejaká pohľadná akcia. Na začiatku tejto bol nevyberaný zákrok Kyla Walkera pri pravej postrannej čiare, kde zostrelil otáčajúceho sa Pedra. Clattenburg citlivo pustil hru ďalej, z čoho ťažil Azpilicueta, prihrávajúci na Diega Costu. Španielsky forward sa pred vápnom šikovne obtočil s loptou a našiel nepokrytého Fábregasa. Ďalší zástupca krajiny úradujúceho európskeho šampióna zamieril prízemnou strelou k pravej tyči, ktorú minul o zhruba pol metra. Walker bol za svoj zákrok dodatočne potrestaný žltou kartou.
     
    11
    Danny Rose takmer poslal senzačnou ranou hostí do vedenia! Asmir Begovič pri bombe ľavého obrancu nemal nárok na akúkoľvek reakciu. Chelsea len so šťastím drží čisté konto. Po zrazenom centri z pravej strany od Heung-min Sona sa skákajúca lopta odrazila na ľavú stranu, kde sa pohyboval bek Rose. Odchovanec Leedsu dlho nepremýšľal a loptu napálil celou silou smerom k ľavej šibenici Asmira Begoviča. Domáci gólman síce reagoval zdvihnutou ľavačkou, no na delovú ranu by nemal ranu. Našťastie pre domácich, Rose z nejakých 23 metrov mieril tesne nad.

    Erik Farkaš

    Góly: 58. Cahill, 83. E. Hazard – 35. Kane, 44. Son Heung-min

    Karty:   45+1. Willian (CHE), 71. Ivanović (CHE), 87. Mikel (CHE) – 27. Walker (TOT), 38. Vertonghen (TOT), 45+1. Rose (TOT), 51. Lamela (TOT), 70. Eriksen (TOT), 87. Dier (TOT), 90+5. Kane (TOT), 90+5. Dembélé (TOT), 90+6. R. Mason (TOT)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:20.
    Chelsea FC: Begović – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Mikel, Matić (78. Oscar) – Willian, Fàbregas, Pedro (46. E. Hazard) – D. Costa.
    Náhradníci: Amelia – Baba, Oscar, E. Hazard, Traoré, Kenedy, Loftus-Cheek.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld (90+1. Chadli), Vertonghen, Rose (82. Davies) – Dier, Dembélé – Lamela, Eriksen, Son Heung-min (65. R. Mason) – Kane.
    Náhradníci: Vorm – R. Mason, N'Jie, Chadli, Wimmer, Carroll, Davies.

    Rozhodca: Mark Clattenburg – S. Beck, J. Collin – A. Marriner