Chelsea – Tottenham 2:2 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:2 (0:2)
Tottenham Hotspur
Pondelok 02.05.2016, 21:00 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+6
    Podráždení a frustrovaní hráči Tottenhamu absolútne nezvládajú finiš svojich majstrovských ambícií. Po ďalšej strkanici sa do Clattenburgovho adresára zapísal i Ryan Mason.
     
    90+5
    Svoju frustráciu si vybil aj útočník Harry Kane, ktorý absolútne zbytočne na polovici ihriska skolil driblujúceho Williana. Za svoju nevyberavú reakciu si trest vyslúžil i Dembélé.
     
    87
    Záver duelu na Stamford Bridge sa mení na škaredú kopanicu z okresnej ligy na Kysuciach. Eric Dier škaredo zostrelil unikajúceho Edena Hazarda, svojho klubového dribléra sa okamžite surovo zastal Obi Mikel. Clattenburg znovu rozdal na obe strany po žltej.
     
    71
    Rozdiel čiastočne skresal Branislav Ivanovič, ktorý na pravej strane ihriska podrazil nohy práve unikajúceho Eriksena.
     
    70
    Christian Eriksen nedovoleným blokom proti Willianovi upravil bilanciu žltých kariet na 5:1 z pohľadu hosťujúceho mužstva.
     
    51
    Typický late challenge, po ktorom sa žltilo pred očami Érika Lamelu. Obeťou nevyberavého zákroku sa pri postrannej čiare stal Cesc Fábregas.
     
    45+1
    Ďalšia roztržka nezvykle nervóznej konfrontácie na Stamford Bridge. Pri postrannej čiare pred lavičkami sa pochytil Rose s Willianom, kohútov oddeľoval i manažér Mauricio Pochettino. Clattenburg ohodnotil potyčku rovnakým metrom a teda žltou kartou pre oboch búrlivákov.
     
    38
    Diego Costa znovu hrá svoje mind games, do ktorých tentokrát zatiahol Jana Vertonghena. Belgičan v sebaobrane sotil španielskeho útočníka a práve zadák Tottenhamu bol jediným potrestaným mužom celého incidentu.
    27. Cesc Fàbregas (CHE)
     
    27
    Obrovský boj o stred ihriska na Stamford Bridge pokračuje, no miestami sa na jednej či druhej strane urodí i nejaká pohľadná akcia. Na začiatku tejto bol nevyberaný zákrok Kyla Walkera pri pravej postrannej čiare, kde zostrelil otáčajúceho sa Pedra. Clattenburg citlivo pustil hru ďalej, z čoho ťažil Azpilicueta, prihrávajúci na Diega Costu. Španielsky forward sa pred vápnom šikovne obtočil s loptou a našiel nepokrytého Fábregasa. Ďalší zástupca krajiny úradujúceho európskeho šampióna zamieril prízemnou strelou k pravej tyči, ktorú minul o zhruba pol metra. Walker bol za svoj zákrok dodatočne potrestaný žltou kartou.

    Erik Farkaš

    Góly: 58. Cahill, 83. E. Hazard – 35. Kane, 44. Son Heung-min

    Karty:   45+1. Willian (CHE), 71. Ivanović (CHE), 87. Mikel (CHE) – 27. Walker (TOT), 38. Vertonghen (TOT), 45+1. Rose (TOT), 51. Lamela (TOT), 70. Eriksen (TOT), 87. Dier (TOT), 90+5. Kane (TOT), 90+5. Dembélé (TOT), 90+6. R. Mason (TOT)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:20.
    Chelsea FC: Begović – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Mikel, Matić (78. Oscar) – Willian, Fàbregas, Pedro (46. E. Hazard) – D. Costa.
    Náhradníci: Amelia – Baba, Oscar, E. Hazard, Traoré, Kenedy, Loftus-Cheek.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld (90+1. Chadli), Vertonghen, Rose (82. Davies) – Dier, Dembélé – Lamela, Eriksen, Son Heung-min (65. R. Mason) – Kane.
    Náhradníci: Vorm – R. Mason, N'Jie, Chadli, Wimmer, Carroll, Davies.

    Rozhodca: Mark Clattenburg – S. Beck, J. Collin – A. Marriner