Chelsea – Tottenham 2:2 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:2 (0:2)
Tottenham Hotspur
Pondelok 02.05.2016, 21:00 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vitajte na Stamford Bridge, kde sa dnes v rámci pondelňajšej dohrávky 36. kola anglickej Premier League môže rozhodnúť o novom majstrovi.

    Scenár záverečného programu najsledovanejšej ligovej súťaže sveta je prostý. Aby Leicester City senzačne nezískal svoj premiérový titul, musel by všetky svoje stretnutia prehrať a aktér dnešného stretnutia Tottenham by musel všetky zostávajúce duely doviesť do trojbodového konca.
    Vyriešime dnes v rámci londýnskeho derby otázku nového anglického šampióna?

    Tabuľkové postavenie:

    10. Chelsea: 12 – 11 – 11; skóre 53:46; body 47
    2. Tottenham: 19 – 12 – 4; skóre 65:26; body 69

    Forma:

    Chelsea: P – R – V – P – P – V
    Tottenham: P – V – R – V – V – R

    Londýnska Chelsea má pre aktuálnu sezónu „vystarané." The Blues už vypadli zo všetkých pohárov, v ligovej tabuľke sa neposunú na miesta, garantujúce účasť v európskych súťažiach. Guus Hiddink pripravue mužstvo na novú etapu, ktorá v lete započne príchodom talianskeho lodivova Antonia Conteho.
    Modrí sa nemôžu spoľahnúť ani na dlhodobo silnú zbraň – nedobytnosť Stamford Bridge. Chelsea čaká na domáci ligový triumf už tri stretnutia (R: 2; P: 1). Môže zato i slabá hra zadných radov. Dosluhujúci šampión v ostatných desiatich ligových dueloch udržal jediné čisté konto.

    Čo je to v porovnaní s prepracovanou obrannou hrou Mauricia Pochettina, ktorého mužstvo v minulých šiestich zápasov v rámci Premier League inkasovalo len dvakrát. Posledný gól z hlavy Craiga Dawsona ich ale mrzel dvojnásobne, pretože znamenalo stratu dvoch dôležitých bodov v súboji s West Bromwichom.
    Spurs v predmetnom stretnutí len remizovali a dostali sa tým do súčasnej prekérnej situácie. Inak ale vykazujú v závere sezóny jednoznačne najlepšiu formu. V ostatných štrnástich ligových stretnutiach našli len jedného premožiteľa (V: 10; R: 3). Začiatkom marca padli na inej londýnskej pôde a síce v dueli na West Hame (0:1). Dnešný prípadný neúspech by ukončil sen „kohútov" o titule.

    Vzájomné zápasy:

    29.11.2015; Tottenham – Chelsea 0:0

    01.03.2015; Chelsea – Tottenham 2:0
    (finále ligového pohára)
    (Terry, Walker/VG)

    01.01.2015; Tottenham – Chelsea 5:3
    (2x Kane, Rose, Townsend, Chadli – Diego Costa, E. Hazard, Terry)

    03.12.2014; Chelsea – Tottenham 3:0
    (E. Hazard, Drogba, Rémy)

    08.03.2014; Chelsea – Tottenham 4:0
    (2x D. Ba, Eto´o, E. Hazard)

    28.09.2013; Tottenham – Chelsea 1:1
    (G. Sigurdsson – Terry)

    Tottenham v doterajších dvadsiatich piatich dueloch v rámci Premier League na Stamford Bridge ešte nikdy nevyhral (R: 8; P: 17)!
    Naposledy tu slávil ešte v starej Division One. Vo februári 1990 vyhral v derby na londýnskom Stamforde tesne 2:1.

    Absencie:

    Domáci dnes očakávajú návrat stopérskej dvojice Cahill-Terry, ktorá by mala byť pripravená po vyriešení nedávnych zdravotných patálií.
    Na maródke zostáva francúzsky tandem Rémy a Zouma. The Blues nepomôže ani gólman Courtoisa, ktorý si odpykáva druhý diel svojho kartového trestu.

    Rovnako z disciplinárneho dôvodu nepomôže Tottenhamu záložník Dele Alli, ktorý vynechá zvyšok ligového ročníka.
    Spurs nepomôže ani alžírsky stredopoliar Nabil Bentaleb, no späť by po doliečení mohol byť defenzívny univerzál Eric Dier.

    Môj tip: 1:2
     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Begović – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Mikel, Matić – Willian, Fàbregas, Pedro – D. Costa.
    Náhradníci: Amelia – Baba, Oscar, E. Hazard, Traoré, Kenedy, Loftus-Cheek.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Dier, Dembélé – Lamela, Eriksen, Son Heung-min – Kane.
    Náhradníci: Vorm – R. Mason, N'Jie, Chadli, Wimmer, Carroll, Davies.

    Rozhodca: Mark Clattenburg – S. Beck, J. Collin – A. Marriner.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáca Chelsea celá v modrom práve ako prvá uviedla loptu do pohybu. Tottenham v bielom s víťazným imperatívom v prvej časti sprava-doľava.
     
    2
    Hostia začínajú stretnutie s vysokým a pomerne agresívnym pressingom. Son na súperovej polovici fauloval Fábregasa, Chelsea zostane v držaní lopty.
     
    3
    The Blues v úvode duelu sebavedomo kombinujú bez straty. Tottenham pôsobí dojmom predátora, pripraveného počkať si na svoju šancu.
     
    4
    Zatiaľ ale neprichádza, po Walkerovom defenzívnom zákroku budú domáci naopak rozohrávať rohový kop z ľavej strany.
     
    5
    Od rohovej zástavky centroval Cesc Fábregas, ktorý našiel hlavu Garyho Cahilla. Anglický stopér hlavičkoval poldruha metra mimo ľavej žrde.
     
    6
    Dosluhujúci šampión v prvých minútach diktuje tempo, no zatiaľ sa svojimi kombináciami nedostáva na dostrel kapitána Spurs Huga Llorisa.
     
    7
    Moussa Dembélé v ostrej potýčke s Obim Mikelom, Mark Clattenburg musí po prvýkrát krotiť vyhrotené emócie londýnskeho derby.
     
    8
    Po prvýkrát kontinuálne kombinuje i Tottenham Hotspur. „Kohúti" sa ale taktiež nedostávajú do miest, z ktorých by domáceho gólmanovi hrozilo bezprostredné nebezpečie.
     
    9
    Érik Lamela zbytočne fauloval na ľavej strane Williana, Tottenham sa s dostupovaním súpera zatiaľ príliš nebabre.
     
    10
    Walker riskantnou rozohrávkou poriadne zašil stopéra Jana Vertonghena, ktorý pod tlakom stačil odvrátiť loptu pred dobiedzajúcim Diegom Costom.
     
    11
    Danny Rose takmer poslal senzačnou ranou hostí do vedenia! Asmir Begovič pri bombe ľavého obrancu nemal nárok na akúkoľvek reakciu. Chelsea len so šťastím drží čisté konto. Po zrazenom centri z pravej strany od Heung-min Sona sa skákajúca lopta odrazila na ľavú stranu, kde sa pohyboval bek Rose. Odchovanec Leedsu dlho nepremýšľal a loptu napálil celou silou smerom k ľavej šibenici Asmira Begoviča. Domáci gólman síce reagoval zdvihnutou ľavačkou, no na delovú ranu by nemal ranu. Našťastie pre domácich, Rose z nejakých 23 metrov mieril tesne nad.
     
    13
    Rose následne nešetrne dohral v súperovom rohu ihriska Ivanoviča, jednalo sa už o piaty nedovolený zákrok našťartovaných hostí.
     
    14
    Šiesty patril Dembélému, ktorý na ľavej strane fauloval Diega Costu. Mark Clattenburg ani v tomto prípade nesiahol do kapsy.
     
    15
    Ofenzívna snaha The Blues pokračovala po štandardke Willianovou akciou po pravej strane, kde vybojoval pre domácich rohový kop.
     
    16
    Ten našiel na prvej tyči pripraveného Fábregasa, ktorému ale neponúkol dostatok priestoru belgický zadák Jan Vertonghen. Španiel pod tlakom minul bránku.
     
    17
    Dier s krásnou diagonálou doprava na Walkera, ktorý zapojil i Sona. Kórejčan v rohu ihriska udržal loptu pre Spurs, ktorí budú vhadzovať.
     
    18
    Nervózny úvod londýnskeho derby pokračuje. Walker po faule na Pedra ešte dohral španielskeho krídelníka, Clattenburg má opäť plné ruky práce.
     
    19
    Kamera zachytila vtipný banner za bránkou Asmira Begoviča s nápisom „Let´s do it for Ranieri," respektíve „Dokážte to pre Ranieriho."
     
    20
    Fanúšik tým samozrejme poukázal na skutočnosť, že v prípade akéhokoľvek bodového zisku The Blues v dnešnom zápase sa novým majstrom stane mužstvo bývalého lodivoda Chelsea.
     
    21
    Willianov center od rohovej zástavky mal nájsť na prvej tyči Cahilla, pred ktorým ale vyrástol Belgičan Toby Alderweireld.
     
    22
    Lloris s riskantnou rozohrávkou pre napádajúcim Costom, no francúzsky kapitán Tottenhamu stačil rozohrať na Alderweirelda.
     
    23
    Dierov center na druhej strane mal v šestnástke osloviť Kana, no defenzívne povinnosti si na výbornú splnil i kapitán Terry.
     
    24
    Heung-min Son na ľavej strane využil voľný priestor, ktorý zostal za Ivanovičom, no center do šestnástky sa stal ľahkou korisťou Johna Terryho.
     
    25
    Lamelov center z rohového kopu sa poodrážal až k Eriksenovi, ktorý ale krkolomnou koncovkou napálil loptu len vysoko nad.
     
    26
    Diego Costa lapený v postavení mimo hru, reakcia španielskeho búrliváka sa samozrejme nezaobišla bez teatrálnych gest.
     
    27
    Obrovský boj o stred ihriska na Stamford Bridge pokračuje, no miestami sa na jednej či druhej strane urodí i nejaká pohľadná akcia. Na začiatku tejto bol nevyberaný zákrok Kyla Walkera pri pravej postrannej čiare, kde zostrelil otáčajúceho sa Pedra. Clattenburg citlivo pustil hru ďalej, z čoho ťažil Azpilicueta, prihrávajúci na Diega Costu. Španielsky forward sa pred vápnom šikovne obtočil s loptou a našiel nepokrytého Fábregasa. Ďalší zástupca krajiny úradujúceho európskeho šampióna zamieril prízemnou strelou k pravej tyči, ktorú minul o zhruba pol metra. Walker bol za svoj zákrok dodatočne potrestaný žltou kartou.
    27. Cesc Fàbregas (CHE)
     
    29
    Na druhej strane sa v zaujímavej pozícii ocitol Son, ktorý zakončil rýchlu kontru Spurs, no bránku minul zhruba o meter.
     
    30
    Rovnakú odchýlku mal i priamy kop Harryho Kana z necelých tridsiatich metrov. Najlepší strelec súťaže pre zmenu mieril nad bránku.
     
    31
    Diego Costa sa napriek nervóznemu prejavu dostáva do prevádzkovej teploty a začína zamestnávať francúzskeho gólmana Huga Llorisa. Neistý Kyle Walker na pravej strane stratil loptu v súboji s Pedrom. Barcelonská posila okamžite expedovala loptu na os ihriska, kde operoval naturalizovaný Španiel s brazílskymi koreňmi. Costa sa krátkou kľučkou zbavil Alderweirelda a prudko vypálil presne pod brvno hosťujúcej svätyne. Pohotový Lloris stačil vytiahnuť jedovatý pokus nad hornú konštrukciu bránky Spurs.
     
    33
    Po vyše polhodine hry teda pokračujeme za bezgólového stavu, no šance našťastie začínajú na Stamford Bridge pribúdať.
     
    34
    Nebezpečnejším celkom do týchto chvíľ asi londýnsky Chelsea, no opticky aktívnejším celkom je asi výber Mauricia Pochettina.
     
    35
    Tottenham dal gól!
    Ako som už deklaroval, maximálne koncentrovaní hostia sú dnes pripravení počkať si na svoju kľúčovú šancu a hneď tú prvú sa im podarilo pretaviť na dôležitý otvárací gól. Po rýchlej výmene lopty po osi Dier-Eriksen-Lamela sa guľatý predmet zábavy dostal k HARRYMU KANOVI, ktorý využil prázdne zaklapnutie ofsajdovej pasce Chelsea. Nenatiahol ju kapitán John Terry, ktorý si nepostrážil ofsajdovú líniu. Najlepší strelec súťaže Kane si následne rutinérsky položil Begoviča a zasunul loptu do odkrytej časti bránky. Zlé správy pre Chelsea i majstrovské oslavy Leicestru City.
    35. Harry Kane (TOT) - 0:1
     
    38
    Diego Costa znovu hrá svoje mind games, do ktorých tentokrát zatiahol Jana Vertonghena. Belgičan v sebaobrane sotil španielskeho útočníka a práve zadák Tottenhamu bol jediným potrestaným mužom celého incidentu.
     
    40
    Skvelá príležitosť pre Tottenham, v šestnástke sa k lopte dostal Lamela, ktorý ale neprestrelil padajúci blok Chelsea. Rovnako tak nepochodil ani dorážajúci Son.
     
    41
    Na druhej strane natiahol k strele Willian, ktorého pokus sa mu zviezol po kopačke a letel poldruha metra mimo ľavej tyče Huga Llorisa.
     
    42
    Rozčertený Mauricio Pochettino si znovu sadol pokojne na lavičku, jeho zverenci už pomaly smerujú k polovičnému úspechu.
     
    43
    Nič na tom nezmenil ani Fábregasov center z nepriameho kopu, ktorý odpratal do bezpečia aktívny fullback Danny Rose.
     
    44
    Diego Costa medzitým v ďalšom postavení mimo hru, no nutné je dodať, že tentokrát len vo veľmi tesnom a možno i nesprávne posúdenom.
     
    44
    Tottenham dal gól!
    Žeby si musel Leicester ešte minimálne týždeň počkať? Chelsea nezvláda jednoduchú rozohrávku a po druhýkrát v stretnutí inkasuje. Willian nezvládol spracovanie Begovičovho výkopu, Ivanovič odrazenú loptu rozohral len na kopačku atakujúceho Harryho Kana. Najlepší strelec súťaže prenechal rozohrávku Christianovi Eriksenovi, ktorý geniálne vysunul z pravej strany nabiehajúceho HEUNG-MIN SONA. Juhokórejský krídelník prešprintoval všetky prekážky a ponad vybiehajúceho Begoviča zdvojnásobil vedenie veriaceho Tottenhamu.
    44. Son Heung-min (TOT) - 0:2
     
    45+1
    Ďalšia roztržka nezvykle nervóznej konfrontácie na Stamford Bridge. Pri postrannej čiare pred lavičkami sa pochytil Rose s Willianom, kohútov oddeľoval i manažér Mauricio Pochettino. Clattenburg ohodnotil potyčku rovnakým metrom a teda žltou kartou pre oboch búrlivákov.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Tottenham Hotspur veľmi profesionálnym výkonom smeruje k natiahnutiu majstrovského závodu minimálne o ďalší víkend. Vyčkávajúci Spurs udreli desať minút pred polčasom, keď sa po šikovnej kľučke presadil Harry Kane. Vedenie „kohútov" zdvojnásobil Heung-min Son, ktorý gólom do šatne zdvojnásobil vedenie tímu Mauricia Pochettina. Chelsea zatiaľ v nervóznom derby stráda, čím príliš nepomáha ani Leicestru City, čakajúcemu na majstrovskú korunováciu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Guus Hiddink prišiel do druhého polčasu s jednou personálnou zmenou. Exbarcelončana Pedra vymenil belgický krídelník Eden Hazard.
     
    47
    Uvidíme, kedy bude po prvýkrát striedať Mauricio Pochettino. Traja členovia obrannej štvorky Spurs hrajú s kartovým napomínaním. Na striedanie je súci predovšetkým podráždený Danny Rose.
     
    48
    Tottenham medzitým zahral rohový kop, Alderweireldova hlavička smerovala priamo do náruče Asmira Begoviča. Od rohovej zástavky sa bude kopať i na druhej strane a to po akcii Edene Hazarda.
     
    49
    Willian odcentroval priamo do priestoru, ktorému by mal a taktiež i dominoval francúzsky kapitán „kohútov" – Hugo Lloris.
     
    50
    Mauricio Pochettino i naďalej nervózne prešľapuje pre svojou striedačkou. Argentínčan si uvedomuje, že Chelsea je mužstvo schopné veľkých obratov.
     
    51
    Érik Lamela krásne našiel na ľavom okraji šestnástky Harryho Kana, ktorý sa pokúsil obstreliť Begoviča, no gólman z Bosny a Hercegoviny bol na zemi včas.
     
    51
    Typický late challenge, po ktorom sa žltilo pred očami Érika Lamelu. Obeťou nevyberavého zákroku sa pri postrannej čiare stal Cesc Fábregas.
     
    52
    Harry Kane sa po pravej strane krásne predral okolo Azpilicuetu, no na konci svojho úniku nedokázal presne odcentrovať na Eriksena.
     
    53
    Christian Eriksen vo výsostnej pozícii exekútora štandardnej situácie, no center od rohovej zástavky našiel len hlavu Garyho Cahilla.
     
    54
    Harry Kane pred šestnástkou modrých prudko otočil loptu na Rosa, ktorý pripravil parketu Sonovi, no Kórejčan prízemným pokusom znovu minul.
     
    55
    Rose navyše inkasoval tvrdý hit od Brazílčana Williana, ktorý ho v páde zasiahol lakťom do tváre. Anglický bek by mal byť v poriadku.
     
    56
    Nemanja Matič v netradičnej pozícii centrujúceho hráča z krídelného priestoru, Srbov pas pristál len u Llorisa.
     
    57
    Fábregas sa znovu snažil vytvoriť podporu pre Edena Hazarda, no pred Belgičanom zahral vynikajúco jeho krajan Alderweireld.
     
    58
    Chelsea dala gól!
    Hostujúcich „kohútov" môžu mrzieť zahodené príležitosti z úvodnej desaťminútovky druhého dejstva. Nepremenené pološance Kana a Sona strestal na druhej strane nekompromisný stopér GARY CAHILL. Ten sa v šestnástke Tottenhamu najlepšie zorientoval po rohovom kope Brazílčana Williana. Benevolentná defenzíva Spurs nechala anglického obrancu spracovať loptu a následne ju nezastaviteľne poslať cez hradbu tiel až do siete. Koncovku z bezprostrednej vzdialenosti nezastavil na čiare ani Hugo Lloris, Chelsea sa vracia do stretnutia!
    58. Gary Cahill (CHE) - 1:2
     
    60
    Záverečná polhodinka na Stamford Bridge sľubuje ešte poriadnu drámu, čo si uvedomuje už aj o niečo nervóznejší Mauricio Pochettino.
     
    61
    Rozpumpovaná Chelsea sa momentálne necháva unášať na eufórii zo strelenia kontaktného gólu a neustále sa tlačí dopredu.
     
    62
    Diego Costa dokázal zakončiť cez Vertonghena, no ešte pred samotnou strelou si pri spracovaní pomáhal hornou končatinou.
     
    63
    Willianov pokus už ale bude platiť. Brazílčan si prebral Costovu prihrávku na pravej strane ihriska, krížnou strelou však nenachytal pripraveného Llorisa.
     
    64
    Toby Alderweireld podčiarkol čoraz nervóznejší prejav hosťujúceho celku. Nepresnou diagonálou na Lamelu poslal loptu až na tribúnu.
     
    65
    Mauricio Pochettino po prvýkrát siahol do zloženia svojho mužstva. Trávnik opustil strelec doposiaľ rozdielového gólu – Heung-min Son. Nahradil ho Ryan Mason.
     
    66
    Z pohľadu typológie meniacich hráčov sa jedná jednoznačne o posilnenie defenzívy. Bitkár Mason by sa Spurs v závere mohol hodiť.
     
    67
    Harry Kane svojou aktivitou vybojoval pre Tottenham rohový kop z ľavej strany, ktorý opäť rozohral Eriksen. Na ďalší roh odvrátil Diego Costa.
     
    68
    Druhý exekúcia štandardnej situácie vyšla Eriksenovi ešte horšie, Fábregas bez problémov poslal loptu zo šestnástky The Blues.
     
    69
    Hostia ešte pokračovali v ofenzíve, Lamela odcentroval do vápna na Alderweirelda. Belgičan udrel loptu hlavou priamo do stredu.
     
    70
    Christian Eriksen nedovoleným blokom proti Willianovi upravil bilanciu žltých kariet na 5:1 z pohľadu hosťujúceho mužstva.
     
    71
    Rozdiel čiastočne skresal Branislav Ivanovič, ktorý na pravej strane ihriska podrazil nohy práve unikajúceho Eriksena.
     
    72
    Bilancia rohových kopov je naopak absolútne vyrovnaná, šiesty pokus hostí odvrátil na bližšej tyči postavený Gary Cahill.
     
    73
    Pár sekúnd neskôr sa už Spurs ujali vedenia v tejto bilancii, no vo vzduchu opäť úradovala modrá hlava, tentokrát Johna Terryho.
     
    74
    Diego Costa si až absurdne nerozumel s Hazardom, ktorému nedokázal opätovať prihrávku. Na Stamford Bridge to iba tak zahučalo.
     
    75
    Čo ešte po Azpilicuetovom rezanom centri z ľavej strany, ktorý si do vlastnej siete takmer zrazil obranca Kyle Walker. Chelsea sa nepresadila ani po následnom rohu.
     
    76
    Domáce kreatívne limity by už čoskoro mohol začať posúvať Brazílčan Oscar, ktorý je už pripravený pri postrannej čiare.
    76. Ryan Mason (TOT)
     
    77
    Fantastický Asmir Begovič pohotovým reflexom zachránil bodové šance Chelsea i nádej na pondelkové majstrovské oslavy Leicestru City. Christian Eriksen rozprávkou diagonálou objavil na pravej strane priestor pre Kyla Walkera. Anglický obranca prihral po zemi na hranicu veľkého vápna, kde sa ocitol nedôsledne bránený náhradník Ryan Mason. Stredopoliar sa pokúsil prestreliť gólmana Bosny a Hercegoviny na pravej tyči, no Begovič šiel včas na zem a loptu stačil vytesniť do strany. Z následnej dorážky cez padajúceho Ivanoviča neposlal loptu do siete ani Harry Kane.
     
    78
    Guus Hiddink posilňuje ofenzívu domáceho mužstva. Namiesto defenzívneho štítu Nemanju Matiča prichádza juhoamerický filigrant Oscar.
     
    80
    Kyle Walker s exkluzívnym defenzívnym zákrokom proti unikajúcemu Willianovi, ktorý stopol v šestnástke chirurgickým sklzom.
     
    81
    Danny Rose zostáva sedieť na hracej ploche, ktorú bude musieť zrejme vynútene opustiť. Nervózny bek bol už hodnú dobu zrelý na striedanie.
     
    82
    Danny Rose pomalým krokom opúšťa zelený pažiť Stamford Bridge, pri postrannej čiare je už pripravený jeho alternant Ben Davies.
    Eden Hazard (CHE) - 2:2
     
    83
    Chelsea dala gól!
    EDEN HAZARD v končiacom ligovom ročníku dlhú dobu mlčal, prakticky počas celého jeho priebehu, no teraz svojim bonbónom rozjasal nielen modrý Londýn, ale i celý Leicester! Chelsea v ostatných minútach útočila s čoraz väčšou intenzitou a zhruba desať minút pred koncom stiahla dvojgólové manko na Tottenham! Dynamickú akciu The Blues vyšperkoval Diego Costa, ktorý pred šestnástkou prihral doľava na belgického čarodeja. Hazard si loptu neprebral, z prvej zakrútil banán priamo do ľavej šibenice diváka Huga Llorisa, ktorý nemal absolútne žiaden nárok. Za týchto okolností sa Leicester o desať minút môže tešiť z premiérového ligového titulu!
     
    85
    Mauricio Pochettino akoby si uvedomil, že Leicester už v aktuálnom ročníku nedoženie. Frustrovane pôsobí i majiteľ „kohútov" Daniel Levy.
     
    87
    Záver duelu na Stamford Bridge sa mení na škaredú kopanicu z okresnej ligy na Kysuciach. Eric Dier škaredo zostrelil unikajúceho Edena Hazarda, svojho klubového dribléra sa okamžite surovo zastal Obi Mikel. Clattenburg znovu rozdal na obe strany po žltej.
     
    89
    Kyle Walker dokonca s rozbitým nosom, Toby Alderweireld s nakopnutým členkom od Diega Costu. Lamela ešte predtým na zemi prišliapol ruku ležiaceho Fábregasa. Nechutný záver londýnskeho derby.
     
    90
    To sa bude dohrávať ešte počas šesťminútovej nadstavenej extraporcie, ktorú pridáva rozhodcovská štvorica na čele s Markom Clattenburgom.
     
    90+1
    V jej úvode prichádza Pochettino s posledným striedaním, na pľac posiela Belgičana Nacera Chadliho, ktorý vymenil zraneného krajana Alderweirelda.
     
    90+2
    Zaujímavá skutočnosť, Eden Hazard v rohu ihriska zdržuje hru v prospech Leicestru, respektíve skorej v neprospech konkurenčného Tottenhamu.
     
    90+3
    Mauricio Pochettino sa ešte snaží vliať svojim zverencom kvapku dôvery, no „kohútom" po druhom inkasovanom góle spadol hrebienok.
     
    90+4
    Eden Hazard sa pokúsil o druhý lahôdkový gól z hranice šestnástky, no tentokrát trafil iba chrbát spoluhráča Oscara.
     
    90+5
    Svoju frustráciu si vybil aj útočník Harry Kane, ktorý absolútne zbytočne na polovici ihriska skolil driblujúceho Williana. Za svoju nevyberavú reakciu si trest vyslúžil i Dembélé.
     
    90+6
    Podráždení a frustrovaní hráči Tottenhamu absolútne nezvládajú finiš svojich majstrovských ambícií. Po ďalšej strkanici sa do Clattenburgovho adresára zapísal i Ryan Mason.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    Zatiaľ čo Mauricio Pochettino upokojuje svojich zverencov, ktorí by v tuneli z frustrácie najradšej roztrhali hráčov Chelsea, v leicesterských krčmičkách a v dome Jamieho Vardyho, kde sa dnes zišla tlupa Claudia Ranieriho, sa začína dlhý oslavný večierok. Dosluhujúci šampión dnes symbolickým bodovým ziskom odovzdal žezlo na poslednú chvíľu zachránenému tímu vlaňajšieho ročníka. Leicester City sa po prvýkrát v histórii stal majstrom Anglicka. Definitíva padla vďaka dnešnému zmŕtvychvstaniu The Blues, ktorí gólmi Cahilla a Hazarda zmazali dvojgólové manko na korunného princa Anglicka. Rozčarovaní „kohúti" sa v závere postarali o nechutnú dohru stretnutia, ktoré prinieslo až dvanásť kartových napomínaní, deväť na strane hostí. Rozprávka partie okolo Claudia Ranieriho, Jamieho Vardyho, Riyada Mahreza a Wesa Morgana sa dočkala posledných riadkov.

    Leicester City je novým šampiónom anglickej Premier League. Lepším statusom sa s romantikmi a milovníkmi ostrovného futbalu snáď ani nemôžem rozlúčiť. Tešme sa, že sme toho súčasťou. Erik Farkaš a portál onlajny.eu želajú príjemný zvyšok pondelňajšieho večera. (23:06:51)

    Erik Farkaš

    Góly: 58. Cahill, 83. E. Hazard – 35. Kane, 44. Son Heung-min

    Karty:   45+1. Willian (CHE), 71. Ivanović (CHE), 87. Mikel (CHE) – 27. Walker (TOT), 38. Vertonghen (TOT), 45+1. Rose (TOT), 51. Lamela (TOT), 70. Eriksen (TOT), 87. Dier (TOT), 90+5. Kane (TOT), 90+5. Dembélé (TOT), 90+6. R. Mason (TOT)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:20.
    Chelsea FC: Begović – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Mikel, Matić (78. Oscar) – Willian, Fàbregas, Pedro (46. E. Hazard) – D. Costa.
    Náhradníci: Amelia – Baba, Oscar, E. Hazard, Traoré, Kenedy, Loftus-Cheek.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld (90+1. Chadli), Vertonghen, Rose (82. Davies) – Dier, Dembélé – Lamela, Eriksen, Son Heung-min (65. R. Mason) – Kane.
    Náhradníci: Vorm – R. Mason, N'Jie, Chadli, Wimmer, Carroll, Davies.

    Rozhodca: Mark Clattenburg – S. Beck, J. Collin – A. Marriner