Chelsea – Tottenham 2:2 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:2 (0:2)
Tottenham Hotspur
Pondelok 02.05.2016, 21:00 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    83
    Chelsea dala gól!
    EDEN HAZARD v končiacom ligovom ročníku dlhú dobu mlčal, prakticky počas celého jeho priebehu, no teraz svojim bonbónom rozjasal nielen modrý Londýn, ale i celý Leicester! Chelsea v ostatných minútach útočila s čoraz väčšou intenzitou a zhruba desať minút pred koncom stiahla dvojgólové manko na Tottenham! Dynamickú akciu The Blues vyšperkoval Diego Costa, ktorý pred šestnástkou prihral doľava na belgického čarodeja. Hazard si loptu neprebral, z prvej zakrútil banán priamo do ľavej šibenice diváka Huga Llorisa, ktorý nemal absolútne žiaden nárok. Za týchto okolností sa Leicester o desať minút môže tešiť z premiérového ligového titulu!
    Eden Hazard (CHE) - 2:2
    58. Gary Cahill (CHE) - 1:2
     
    58
    Chelsea dala gól!
    Hostujúcich „kohútov" môžu mrzieť zahodené príležitosti z úvodnej desaťminútovky druhého dejstva. Nepremenené pološance Kana a Sona strestal na druhej strane nekompromisný stopér GARY CAHILL. Ten sa v šestnástke Tottenhamu najlepšie zorientoval po rohovom kope Brazílčana Williana. Benevolentná defenzíva Spurs nechala anglického obrancu spracovať loptu a následne ju nezastaviteľne poslať cez hradbu tiel až do siete. Koncovku z bezprostrednej vzdialenosti nezastavil na čiare ani Hugo Lloris, Chelsea sa vracia do stretnutia!
    44. Son Heung-min (TOT) - 0:2
     
    44
    Tottenham dal gól!
    Žeby si musel Leicester ešte minimálne týždeň počkať? Chelsea nezvláda jednoduchú rozohrávku a po druhýkrát v stretnutí inkasuje. Willian nezvládol spracovanie Begovičovho výkopu, Ivanovič odrazenú loptu rozohral len na kopačku atakujúceho Harryho Kana. Najlepší strelec súťaže prenechal rozohrávku Christianovi Eriksenovi, ktorý geniálne vysunul z pravej strany nabiehajúceho HEUNG-MIN SONA. Juhokórejský krídelník prešprintoval všetky prekážky a ponad vybiehajúceho Begoviča zdvojnásobil vedenie veriaceho Tottenhamu.
    35. Harry Kane (TOT) - 0:1
     
    35
    Tottenham dal gól!
    Ako som už deklaroval, maximálne koncentrovaní hostia sú dnes pripravení počkať si na svoju kľúčovú šancu a hneď tú prvú sa im podarilo pretaviť na dôležitý otvárací gól. Po rýchlej výmene lopty po osi Dier-Eriksen-Lamela sa guľatý predmet zábavy dostal k HARRYMU KANOVI, ktorý využil prázdne zaklapnutie ofsajdovej pasce Chelsea. Nenatiahol ju kapitán John Terry, ktorý si nepostrážil ofsajdovú líniu. Najlepší strelec súťaže Kane si následne rutinérsky položil Begoviča a zasunul loptu do odkrytej časti bránky. Zlé správy pre Chelsea i majstrovské oslavy Leicestru City.

    Erik Farkaš

    Góly: 58. Cahill, 83. E. Hazard – 35. Kane, 44. Son Heung-min

    Karty:   45+1. Willian (CHE), 71. Ivanović (CHE), 87. Mikel (CHE) – 27. Walker (TOT), 38. Vertonghen (TOT), 45+1. Rose (TOT), 51. Lamela (TOT), 70. Eriksen (TOT), 87. Dier (TOT), 90+5. Kane (TOT), 90+5. Dembélé (TOT), 90+6. R. Mason (TOT)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:20.
    Chelsea FC: Begović – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Mikel, Matić (78. Oscar) – Willian, Fàbregas, Pedro (46. E. Hazard) – D. Costa.
    Náhradníci: Amelia – Baba, Oscar, E. Hazard, Traoré, Kenedy, Loftus-Cheek.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld (90+1. Chadli), Vertonghen, Rose (82. Davies) – Dier, Dembélé – Lamela, Eriksen, Son Heung-min (65. R. Mason) – Kane.
    Náhradníci: Vorm – R. Mason, N'Jie, Chadli, Wimmer, Carroll, Davies.

    Rozhodca: Mark Clattenburg – S. Beck, J. Collin – A. Marriner