Chelsea – Tottenham 2:2 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:2 (0:2)
Tottenham Hotspur
Pondelok 02.05.2016, 21:00 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zatiaľ čo Mauricio Pochettino upokojuje svojich zverencov, ktorí by v tuneli z frustrácie najradšej roztrhali hráčov Chelsea, v leicesterských krčmičkách a v dome Jamieho Vardyho, kde sa dnes zišla tlupa Claudia Ranieriho, sa začína dlhý oslavný večierok. Dosluhujúci šampión dnes symbolickým bodovým ziskom odovzdal žezlo na poslednú chvíľu zachránenému tímu vlaňajšieho ročníka. Leicester City sa po prvýkrát v histórii stal majstrom Anglicka. Definitíva padla vďaka dnešnému zmŕtvychvstaniu The Blues, ktorí gólmi Cahilla a Hazarda zmazali dvojgólové manko na korunného princa Anglicka. Rozčarovaní „kohúti" sa v závere postarali o nechutnú dohru stretnutia, ktoré prinieslo až dvanásť kartových napomínaní, deväť na strane hostí. Rozprávka partie okolo Claudia Ranieriho, Jamieho Vardyho, Riyada Mahreza a Wesa Morgana sa dočkala posledných riadkov.

    Leicester City je novým šampiónom anglickej Premier League. Lepším statusom sa s romantikmi a milovníkmi ostrovného futbalu snáď ani nemôžem rozlúčiť. Tešme sa, že sme toho súčasťou. Erik Farkaš a portál onlajny.eu želajú príjemný zvyšok pondelňajšieho večera. (23:06:51)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Podráždení a frustrovaní hráči Tottenhamu absolútne nezvládajú finiš svojich majstrovských ambícií. Po ďalšej strkanici sa do Clattenburgovho adresára zapísal i Ryan Mason.
     
    90+5
    Svoju frustráciu si vybil aj útočník Harry Kane, ktorý absolútne zbytočne na polovici ihriska skolil driblujúceho Williana. Za svoju nevyberavú reakciu si trest vyslúžil i Dembélé.
     
    90+4
    Eden Hazard sa pokúsil o druhý lahôdkový gól z hranice šestnástky, no tentokrát trafil iba chrbát spoluhráča Oscara.
     
    90+3
    Mauricio Pochettino sa ešte snaží vliať svojim zverencom kvapku dôvery, no „kohútom" po druhom inkasovanom góle spadol hrebienok.
     
    90+2
    Zaujímavá skutočnosť, Eden Hazard v rohu ihriska zdržuje hru v prospech Leicestru, respektíve skorej v neprospech konkurenčného Tottenhamu.
     
    90+1
    V jej úvode prichádza Pochettino s posledným striedaním, na pľac posiela Belgičana Nacera Chadliho, ktorý vymenil zraneného krajana Alderweirelda.
     
    90
    To sa bude dohrávať ešte počas šesťminútovej nadstavenej extraporcie, ktorú pridáva rozhodcovská štvorica na čele s Markom Clattenburgom.
     
    89
    Kyle Walker dokonca s rozbitým nosom, Toby Alderweireld s nakopnutým členkom od Diega Costu. Lamela ešte predtým na zemi prišliapol ruku ležiaceho Fábregasa. Nechutný záver londýnskeho derby.
     
    87
    Záver duelu na Stamford Bridge sa mení na škaredú kopanicu z okresnej ligy na Kysuciach. Eric Dier škaredo zostrelil unikajúceho Edena Hazarda, svojho klubového dribléra sa okamžite surovo zastal Obi Mikel. Clattenburg znovu rozdal na obe strany po žltej.
     
    85
    Mauricio Pochettino akoby si uvedomil, že Leicester už v aktuálnom ročníku nedoženie. Frustrovane pôsobí i majiteľ „kohútov" Daniel Levy.
     
    83
    Chelsea dala gól!
    EDEN HAZARD v končiacom ligovom ročníku dlhú dobu mlčal, prakticky počas celého jeho priebehu, no teraz svojim bonbónom rozjasal nielen modrý Londýn, ale i celý Leicester! Chelsea v ostatných minútach útočila s čoraz väčšou intenzitou a zhruba desať minút pred koncom stiahla dvojgólové manko na Tottenham! Dynamickú akciu The Blues vyšperkoval Diego Costa, ktorý pred šestnástkou prihral doľava na belgického čarodeja. Hazard si loptu neprebral, z prvej zakrútil banán priamo do ľavej šibenice diváka Huga Llorisa, ktorý nemal absolútne žiaden nárok. Za týchto okolností sa Leicester o desať minút môže tešiť z premiérového ligového titulu!
    Eden Hazard (CHE) - 2:2
     
    82
    Danny Rose pomalým krokom opúšťa zelený pažiť Stamford Bridge, pri postrannej čiare je už pripravený jeho alternant Ben Davies.
     
    81
    Danny Rose zostáva sedieť na hracej ploche, ktorú bude musieť zrejme vynútene opustiť. Nervózny bek bol už hodnú dobu zrelý na striedanie.
     
    80
    Kyle Walker s exkluzívnym defenzívnym zákrokom proti unikajúcemu Willianovi, ktorý stopol v šestnástke chirurgickým sklzom.
     
    78
    Guus Hiddink posilňuje ofenzívu domáceho mužstva. Namiesto defenzívneho štítu Nemanju Matiča prichádza juhoamerický filigrant Oscar.
     
    77
    Fantastický Asmir Begovič pohotovým reflexom zachránil bodové šance Chelsea i nádej na pondelkové majstrovské oslavy Leicestru City. Christian Eriksen rozprávkou diagonálou objavil na pravej strane priestor pre Kyla Walkera. Anglický obranca prihral po zemi na hranicu veľkého vápna, kde sa ocitol nedôsledne bránený náhradník Ryan Mason. Stredopoliar sa pokúsil prestreliť gólmana Bosny a Hercegoviny na pravej tyči, no Begovič šiel včas na zem a loptu stačil vytesniť do strany. Z následnej dorážky cez padajúceho Ivanoviča neposlal loptu do siete ani Harry Kane.

    Erik Farkaš

    Góly: 58. Cahill, 83. E. Hazard – 35. Kane, 44. Son Heung-min

    Karty:   45+1. Willian (CHE), 71. Ivanović (CHE), 87. Mikel (CHE) – 27. Walker (TOT), 38. Vertonghen (TOT), 45+1. Rose (TOT), 51. Lamela (TOT), 70. Eriksen (TOT), 87. Dier (TOT), 90+5. Kane (TOT), 90+5. Dembélé (TOT), 90+6. R. Mason (TOT)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:20.
    Chelsea FC: Begović – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Mikel, Matić (78. Oscar) – Willian, Fàbregas, Pedro (46. E. Hazard) – D. Costa.
    Náhradníci: Amelia – Baba, Oscar, E. Hazard, Traoré, Kenedy, Loftus-Cheek.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld (90+1. Chadli), Vertonghen, Rose (82. Davies) – Dier, Dembélé – Lamela, Eriksen, Son Heung-min (65. R. Mason) – Kane.
    Náhradníci: Vorm – R. Mason, N'Jie, Chadli, Wimmer, Carroll, Davies.

    Rozhodca: Mark Clattenburg – S. Beck, J. Collin – A. Marriner