Metallurg Magnitogorsk – Jugra Chanty-Mansijsk 6:2 (kon.) | Čeljabinsk – Barys 2:1 (kon.) | Ufa – Jekaterinburg 4:5 (kon.)
HC Slovan – Novosibirsk 2:3 (kon.) | CSKA Moskva – Riga 5:0 (kon.) | D. Moskva – Vladivostok 3:4 (0:1 po s.n.)
Nižnekamsk – Omsk 1:4 (kon.) | Viťaz – Chabarovsk 2:1 (kon.) | Záhreb – Novokuzneck 4:3 (3:2 po s.n.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
6:2 (1:0, 2:1, 3:1)
Jugra Chanty-Mansijsk
cz Utorok 01.09.2015, 16:00 • Metallurg Ice Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Metallurg Magnitogorsk splnil roli favorita a v domácím prostředí porazil Jugru Chanty-Mansijsk 6:2!

    První třetina nabídl velmi pohledný hokej! Do utkání vstoupili aktivnější domácí hokejisté, kteří se již v jedenácté minutě dostali do vedení, když přihrávku Wojteka Wolskiho srazil do vlastní sítě Djakov. Následně měla Jurga k dispozici dvě přesilové hry, avšak ani z jedné se nedokázala prosadit. Nutno říci, že Košečkin v první třetině příliš těžkých zákroků nepředvedl.

    Do druhé třetiny vstoupil lépe Metallurg, který se prosadil již po sedmnácti sekundách, kdy Mozjakin našel krásnou přihrávkou Viktora Antipina, který měl situaci jednoduchou. Po druhé brance měly oba týmy dvě velké šance, které však zůstaly nevyužity. Ve 27. minutě se radovala také Jugra! Od modré vypálil Alexej Vasiličenko a puk skončil v síti! O šest minut později si vzal Metallurg vedení zpět, když se prosadil Jaroslav Chabarov střelou z mezikruží.

    Ve třetí třetině jsme viděli celkem čtyři branky! Tomáš Filippi nejdříve vyhrál vhazování a poslal puk na volného Oskara Osalu, který zvýšil na 4:1! Pátou branku zaznamenal Sergej Mozjakin, který si za svůj výkon branku rozhodně zasloužil! Zápas zdramatizoval ješět Alexej Michnov, který snížil na 2:5. Poslední slovo měl však domácí tým! Danis Zaripov dosal přihrávku od Osaly a propálil Gelašviliho.

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (18:20:11)
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Od modré střílel nepřesně Želdakov. Kotouč se následně zmocnil Chris Lee, který jej vyhodil z pásma ven!
     
    59:06
    Metallurg i druhé oslabení v krátkém časovém sledu zvládá skvěle!
     
    58:45
    Jugra měla dlouho signalizovanou výhodu. Tu zakončil střelou od modré Seleznjov. Na trestnou lavici míří Jevgenij Timkin!
     
    58:28
    Z hranice pravého kruhu střílel Alexej Michnov, avšak mířil mimo.
     
    57:59
    Až v závěru přesilové hry se Jugra dostala do útočného pásma. Do zakončení se dostal Bortnikov, nicméně mířil pouze do připraveného Košečkina.
     
    57:29
    Ve vlastním oslabení se do samostatného úniku dokázal dostat Arťjom Želdakov, který vypíchl puk na modré čáře, nicméně zakončení se mu vůbec nepovedlo.
     
    56:41
    První polovina přesilové hry Jugry je za námi a hostující celek se zatím nedostal ani do útočného pásma!
     
    56:19
    Metallurg však zatím hraje v oslabení naprosto výborně a Jugra se zatím nedokázala dostat do útočného pásma.
     
    55:50
    V závěru si Metallurg zahraje v oslabení! Bartyšin míří na trestnou lavici za podražení!
     
    55:39
    Po levé straně najel do pásma Jevgenij Timkin, který posílal puk před branku pro Platonova, avšak ruský útočník na puk nedosáhl.
     
    55:18
    Jugra Chanty-Mansijsk kombinovala ve vlastním pásmu a pokoušela se dostat do útoku. Metallurg však výborně napadal a dostal se ke kotouči.
     
    54:59
    Do zakončení se dostal v útočném pásmu Jaroslav Chabarov, nicméně Gelašvili dokázal zasáhnout.
    Danis ZARIPOV - 6:2
     
    54:06
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Domácí tým však pokračuje ve skvélé produktivitě a dává šestou branku! Za brankou vybojoval kotouč Oskar Osala, který našel najetého DANISE ZARIPOVA, který podtrhuje skvělý výkon i brankou! Asistence: Oskar Osala
     
    53:29
    Kovář najel do útočného pásma, avšak kotouč ztratil a založil protiútoku Jugry. Do zakončení se dostal Nikita Gusev, nimcéně Košečkin zasáhl.
     
    52:59
    Hostující celek se dostal do dalšího zakončení. Z pravé strany střílel Ivan Jacenko, Košečkin tentokrát dokázal zasáhnout.
    Alexej MICHNOV - 5:2
     
    52:30
    Jugra právě vstřelila branku!
    Jugra se osm minut před koncem prosazuje a snižuje na rozdíl tří branek! Na modré čáře se k puku dostal ALEXEJ MICHNOV, který dokázal vystřelit přes obránce Chabarova a poslal puk do šibenice! Bez asistence.
     
    51:29
    Další velká šance Metallurgu! Útočnou akci rozjel Kovář, jehož bekhendové zakončení vyrazil Gelašvili, následně se k dorážce dostal Zaripov, avšak Gelašvili předvedl skvělý zákrok!
     
    51:06
    Honza Kovář dostal přihrávku na hranici levého kruhu a pokoušel se najít před brankou Wolskiho. Přihrávka však byla zablokována.
     
    50:36
    V pásmě Jugry operoval s pukem Danis Zaripov, kterého však poslal k zemi Gusev. Dle názoru hlavního rozhodčí se však o faul nejednalo.
     
    50:02
    Metallurg hraje i po páté brance velmi aktivně a chce utkání dohrál v tempu!
     
    49:09
    Na druhé straně měl obrovskou příležitost Ivan Jacenko, kterého našel na pravé straně Michnov. Ruského útočníka však vychytal skvělý Košečkin!
    Sergej MOZJAKIN - 5:1
     
    48:31
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Metallurg se prosazuje popáté v tomto zápase! Nejdříve střílel Mozjakin těsně mimo. Kotouč se následně dostal před branku, kde se jej zmocnil Honza Kovář a poslal puk na SERGEJE MOZJAKINA, který překonal Gelašviliho tvrdou střelou! Asistence: Jan Kovář
     
    48:04
    Přesilovkové komando Metallurgu opět "zatopilo" obraně Jugry, nicméně domácí tým zastavil ofsajd!
     
    47:45
    Mozjakin našel pěknou křížnou přihrávkou na pravé straně Kováře, avšak český útočník se ke střele neodhodlal.
     
    47:19
    Ve středním pásmu se dostal ke kotouči Igor Bortnikov, který jej chytře zavezl do pásma a následně jej vyhodil Vasilčenko k brance Košečkina.
     
    46:53
    Metallurg však nezačíná svou druhou přesilovku v poslední třetině ideálně a Jugra se zatím výborně brání!
     
    46:25
    Krásnou přihrávku před branku vymyslel Danis Zaripov, který hledal před brankou Sergeje Mozjakina. Domácího kapitána však vychytal Gelašvili. Navíc byl Mozjakin faulován Arťjomem Buljanskim a Metallurg bude mít k dispozici další přesilovou hru!
     
    45:50
    Oskar Osala ztratil kotouč za brankou a Vasilčenko jej mohl vyhodit. Na modré však situaci zachránil Mozjakin!
     
    45:25
    Od modré čáry střílel opět Sergej Mozjakin, jehož ránu tentokrtá Gelašvili vyrazil pouze před sebe a k dorážce se málem dostal Filippi. Gelašvili však puk rychle schoval pod svou lapačku.
     
    45:12
    Hned po vhazování se k tvrdé střele dostal Sergej Mozjakin, nicméně jeho rána mířila mimo!
     
    44:49
    Metallurg dlouhou dobu kombinoval v útočném pásmu, nicméně do zakončení se nedostal. Následně Gelašvili dostal branku z původního postavení a hra je přerušna!
     
    44:08
    Metallurg si navíc zahraje další přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Pavel Medveděv a Jugra je ve velmi obtížné situaci!
    Oskar OSALA - 4:1
     
    43:39
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tak to byla hokejová paráda! Tomáš Filippi vyhrál vhazování před brankou Gelašviliho a poslal puk přímo na hůl OSKARA OSALY, který jej poslal za záda Gelašviliho! Domácí odskakují na rozdíl tří branek! Asistence: Tomáš Filippi.
     
    43:19
    Do velké příležitosti se dostal Nikita Gusev, který si najel s pukem mezi kruhy. Jeho rána zápěstím však trefila tyč!
     
    42:59
    Domácí celek kombinoval v útočném pásmu, nicméně přihrávka Mozjakina na modrou čáru, kde se nacházel Lee, nebyla přesná.
     
    42:26
    Za brankou Jugry se dokázal uvolnit Denis Platonov, který dostal puk na modrou čáru k Bartyšinovi, jehož rána však zalétla do lapačky Gelašviliho.
     
    41:54
    V obranném pásmu Metallurgu zakombinoval Tarťuchin s Buljanskijem. Ke střele se dostal druhý jmenovaný, který však Košečkina nepřekonal.
     
    41:25
    Jaroslav Chabarov hledal dlouhou přihrávkou na útočné modré Timkin, který se však k puku přes obránce nedostal.
     
    41:06
    Magnitogorsk vyhrál vhazování ve vlastním pásmu a do protiútoku se dostal Osala. Střela finského útočníka však Gelašviliho nepřekvapila.
     
    40:59
    Na druhé straně se dostal do zakončení hostující Alexej Michnov, avšak Košečkin jeho slabou střelu dokázal lapit.
     
    40:19
    Poslední třetinu začal aktivnější domácí celek, který se pokoušel prodrat do pásma Jugry. Obrana hostujícího celku však zafungovala na jedničku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Do druhé třetiny vstoupil lépe Metallurg, který se prosadil již po sedmnácti sekundách, kdy Mozjakin našel krásnou přihrávkou Viktora Antipina, který měl situaci jednoduchou. Po druhé brance měly oba týmy dvě velké šance, které však zůstaly nevyužity. Ve 27. minutě se radovala také Jugra! Od modré vypálil Alexej Vasiličenko a puk skončil v síti! O šest minut později si vzal Metallurg vedení zpět, když se prosadil Jaroslav Chabarov střelou z mezikruží.

    Jugra ztrácí před třetí třetinou dvě branky a bude mít ve třetí třetina co dělat, ta začne přibližně v 17:42!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:37
    Wojtek Wolski si prodložil střídání a pokoušel se ještě napadat rozehrávky Jugry, avšak kotouč nezískal.
     
    38:54
    Sražená střela Viktora Antipina propadla k Wolskimu, nicméně polský kanonýr nedokázal zkrotit skákavý puk.
     
    38:28
    První útok Metallurgu se opět usadil v útočném pásmu. Do zakončení se dostal Birjukov, který však branku netrefil.
     
    37:48
    Konstantin Panov dostal přihrávku do středního pásma od Bortnikova, nicméně mu puk uskočil a ruský útočník tak založil protiútoku Metallurgu.
     
    36:54
    Denis Platonov operoval s pukem za brankou, následně jej však předal Tomáši Filippimu, který jej ztratil. Platonov navíc zavadil o nohu Gelašviliho, který upadl a ruský útočník může být rád, že nebyl vyloučený.
     
    36:11
    Na vlastní modré předvedl obrovskou chybu Kirill Djakov, který namazal Birjukovi. Střela ruského obránce však mířila těsně mimo!
     
    35:40
    Medvěděv našel dlouhou přihrávkou na útočné modré Potěchina, který však střelou zápěstím minul!
     
    34:27
    Chris Lee na malou chvíli zaváhal na vlastní modré, nicméně puku se následně zmocnil Danis Zaripov, který najel do vápna, a vypálil. Jeho ránu však vyrazil Gelašvili!
     
    34:02
    O podobný kousek se pokoušel Sergej Mozjakin, který však hledal Wolskiho před brankou marně.
     
    33:24
    Jan Kovář dostal přihrávku do jízdy od Wojteka Wolskiho. Kovář však puk vracel svému polskému spoluhráči, přihrávka byla zablokována.
     
    33:02
    V posledních minutách je hra velmi často přerušována. V posledním případě se jednalo o přihrávku rukou Alexeje Michnova.
     
    32:40
    Batyršin hledal dlouhou přihrávkou na soupeřově modré Zaripova. Zkušenému útočníkovi však nesedlo zpracování.
    Jaroslav CHABAROV - 3:1
     
    32:02
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Magnitogorsk opět odskakuje na rozdíl dvou branek! Za brankou Jugry vybojoval důležitý kotouč Jevgenij Timkin, který jej dostal mezi kruhy, kde se nacházel JAROSLAV CHABAROV. Střela ruského obránce mířila k tyči a Gelašvili nestačil zasáhnout! Asistence: Jevgenij Timkin.
     
    31:09
    Tomáš Filippi si to od mantinelu zamířil přímo před branku, kde se pokoušel zakončit. Ke střele se nakonec dostal jeho spoluhráč Osala, jenže Fin mířil mimo.
     
    30:27
    Chris Lee poslal skvělou přihrávku na modrou pro Potěchina, který střílel přes obránce, avšak Gelašvili vytáhl parádní zákrok vyrážečkou!
     
    29:59
    Na druhé straně se pokoušel ohrozit branku Košečkina obránce Vasilčenko, avšak jeho rána k ruskému brankáři neprošla.
     
    29:29
    Tlak Metallurgu pokračoval a ke střele se dostal Sergej Mozjakin. Jeho zakončení však nebylo příliš přesné. Následně kotouč před branku vrátil Osala, ale Gelašvili hru přerušil. Následuje komerční přestávka.
     
    29:04
    Zajímavou přihrávku na levou stranu dostal Viktor Antipin, který si však na zakončení netroufl a zajel s pukem za branku.
     
    27:59
    Metallurg se ještě dobrou minutu držet v útočném pásmu, avšak hostující tým se nakonec k puku dostal a vyváží jej do středního pásma.
     
    27:06
    Metallurg se po obdržené brance dostal do kombinace v útočném pásmu. Dobrou práci odvedl Platonov, který dlouho držel kotouč na své holi, avšak ke střele se nedostal.
    Alexej VASILIČENKO - 2:1
     
    26:28
    Jugra právě vstřelila branku!
    Jugra ihned po vypršení trestu Guseva snižuje! Po návratu z trestné lavice se k puku dostal Nikita Gusev, který našel přesnou přihrávkou na modré čáře ALEXEJE VASILIČENKA, jehož rána mířila přesně k tyči! Asistence: Nikita Gusev
     
    25:54
    Tentokrát už se Jugra brání skvěle a Buljanskij kotouč nadvakrát vyhodil do útočného pásma.
     
    25:25
    Wolski s Mozjakinem vytvořili střleckou pozici pro Chrise Leeho. Kanadský obránce však trefil pouze betony Gelašviliho.
     
    24:49
    Na druhé straně si vyměnili puk Wolski s Kovářem a český útočník střílel na vzdálenější tyč. Jeho rána však mířila těsně mimo!
     
    24:29
    Ve vlastním oslabení se dostal do samostatného úniku Buljanskij, kterého však dojel Chris Lee a o puk ho obral!
     
    24:06
    Hostující tým si zahraje opět v oslabení! Jugra pyká za špatné střídání! Na trestnou lavici jde Nikita Gusev.
     
    23:44
    Do útočného pásma tentokrát zavezl kotouč hostující Igor Bortnikov, který jej však pouze nahodil do pásma a Jugra o něj musí bojovat za brankou.
     
    23:15
    Chris Lee nabral rychlost ve vlastním pásmu a dostal se až na útočnou modrou, kde kotouč přenechal Osalovi. Střela finského útočníka však mířila mimo branku.
     
    22:53
    První formace domácího celku opět způsobila velký rozruch v útočném pásmu. V rohu vybojoval kotouč Wojtek Wolski, který jej zavezl před branku. Dorážet se ještě pokoušel Honza Kovář, avšak Gelašvili kotouč udržel před brankovou čárou!
     
    22:02
    Do zakončení se dostal i Metallurg, jenže rána od modré z hole Alexeje Bereglazova mířila do ochranné sítě.
     
    21:19
    Na druhé straně předvedla Jugra krásnou kombinaci, když puk do pásma zavezl Taraťuchin, posunul pod sebe na Želdakova, který našel přihrávkou před brankou Bulajnskije. Ruský útočník však mířil těsně mimo!
     
    20:50
    Tomáš Filippi ztratil puk ve vlastním pásmu, nicméně skvěle napadal a kotouč vybojoval zpět. Český útočník se následně dostal do úniku a křížnou přihrávkou hledal Platonova, pas byl však zablokován.
    Viktor ANTIPIN - 2:0
     
    20:17
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tak to je parádní vstup domácího celku do druhé třetiny! Sergej Mozjakin operoval s puke na levé straně a následně překvapil celou obranu hostů krásným pasem na pravou stranu, kam si najel VIKTOR ANTIPIN, který poslal kotouč do prázdné branky! Asistence: Sergej Mozjakin, Jevgenij Birjukov
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina nabídl velmi pohledný hokej! Do utkání vstoupili aktivnější domácí hokejisté, kteří se již v jedenácté minutě dostali do vedení, když přihrávku Wojteka Wolskiho srazil do vlastní sítě Djakov. Následně měla Jurga k dispozici dvě přesilové hry, avšak ani z jedné se nedokázala prosadit. Nutno říci, že Košečkin v první třetině příliš těžkých zákroků nepředvedl.

    Druhá třetina začně přibližně v 16:53!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Tomáš Filippi poslal křížnou přihrávku na pravou stranu, kam si najel Danis Zaripov. Zkušený ruský útočník se však nacházel v ofsajdu.
     
    19:16
    Tomáš Filippi se pokoušel proniknout do pásma po levé straně, avšak jeho postup zastavil hostující obránce.
     
    18:44
    Chris Lee poslal na levou stranu puk pro Sergeje Mozjakina, který vypálil z první. Jeho rána však skončila pouze v boční síti!
     
    18:21
    Honza Kovář hledal opět křížnou přihrávkou na pravé straně Wolskiho, tentokrát však přihrávka neprošla.
     
    18:00
    V závěru první třetiny přichází přesilová hra pro Metallurg! Na trestnou lavici míří za nedovolené bránění Konstantin Panov!
     
    17:59
    Velmi jednoduše prošel středem hřiště Vitalij Sitnikov, který se však do zakončení nedostal, naopak kotouč ztratil. Na druhé straně mohl zaútočit Denis Platonov, avšak i on kotouč ztratil.
     
    17:29
    Na pravé straně si vyjel mezi kruhy Ivan Jacenko, který vypálil k pravé tyči. Košečkin si však svůj prostor u tyče pohlídal.
     
    17:16
    Na druhé straně se dostal do úniku Andrij Ivanov, který chytře obrkoužil branku a mohl zasunout puk do branky. Ještě před tím však dostal branku z původního postavení Konstantin Panov!
     
    16:29
    Wojtek Wolski rovnou zamířil do útoku s Chabarovem, který se akorát vrátil z trestné lavice. Polský kanonýr vzal akci na sebe a vystřelil. Gelašvili však dokázal dostat puk mimo branku!
     
    16:09
    Jugra se dokázala těsně udržet v útočném pásmu, avšak zanedlouhou se dostal ke kotouči Wolski.
     
    15:19
    Aktivní kombinace Jugry pokračovala, avšak Metallurg se dokázal dostat k puku, který následně vyhodil k Gelašvilimu.
     
    14:48
    Jugra velmi dobře kombinovala v útočném pásmu a do dobré střelecké pozice se dostal Vasilčenko. Jehot vrdou ránu však zablokoval obětavý Platonov!
     
    14:19
    Máme tu další vyloučení! Přesilovou hru si zahraje opět Jugra, neboť za faul v souboji s Panovem míří na trestnou laavici Jaroslav Chabarov.
     
    14:08
    Sergej Mozjakin zavezl kotouč do pásma a najel do středu, následně našel chytrou zadovkou Chabarova, jehož střelu zápěstím lapil Košečkin!
     
    13:43
    Hodně prostoru na hranici pravého kruhu dostal Sergej Mozjakin, jehož tvrdá rána však mířila těsně mimo branku! Gelašvili toho moc neviděl.
     
    13:29
    V útočném pásmu se k odraženému puku dostal Honza Kovář, který pohotově vypálil. Jeho rána však byla sražena do ochranné sítě. Následuje komerční přestávka.
     
    12:59
    Chvilku před skončením trestu Timkina pálil Djakov, avšak jeho střela byla zbytečná, neboť rozhodčí odpískal postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    12:29
    Od modré vyslal nebezpečnou ránu obránce Jakov Seleznjov. Košečkin však dokázal za pomoci svých spoluhráčů dostat míč za branku.
     
    12:03
    Magnitogorsk zatím zvládá přesilovou hru velmi dobře, nicméně momentálně je Jugra usazena v útočné pásmu a kombinuje.
     
    11:39
    Do útočného pásma najel Konstantin Panov, který nahodil kotouč na Košečkin, který raději přerušuje hru.
     
    11:13
    Hned po úvodní brance rozhodčí znovu vylučují. Na trestnou lavici míří Jevgenij Timkin, který se provinil sekáním!
    Wojtek WOLSKI - 1:0
     
    10:23
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Metallurg přesilovou hru využívá a dostává se zaslouženě do vedení! Kovář poslal krásnou křížnou přihrávku brankovištěm na Wojteka Wolskiho. Poský kanonýr vracel puk českému hráči, nicméně přihrávku zastavil Djakov, od kterého se kotouč odrazil do branky! Vlastní branka, která je připsána WOJTEKU WOLSKIMU! Asistence: Jan Kovář, Sergej Mozjakin
     
    09:59
    Na pravé straně střílel Wojtek Wolski, avšak jeho ránu lapil Gelašvili. Dorážet se pokoušel Kovář, avšak marně!
     
    09:39
    Magnitogorsk si zahraje první přesilovou hru v tomto utkání! Na trestnou lavici Chvostov!
     
    09:17
    Ke střele se dostal i Tomáš Filippi, avšak jeho přízemní rána mířila pouze do boční sítě. Následně Magnitogorsk přišel o pásmo.
     
    08:49
    Magnitogorsk i po vhazování pokračoval v kombinaci. Zajímavý puk před branku posílal Danis Zaripov, avšak přihrávku zablokoval jeden z obránců.
     
    08:17
    První útok domácího celku pokračoval v nátlaku v útočném pásmu, avšak přihrávka Kováře byla sražená jedním z hráčů hostujícího celku a puk skončil v hledišti.
     
    08:01
    Honza Kovář našel křížnou přihrávkou na levé straně Wolskiho, který se však do zakončení nedostal.
     
    07:16
    Jugra se pokoušel napadat rozehrávku Magnitogorsku, k puku se avšak nedostal. Naopak v útočném pásmu se ke střele dostal Denis Platonov, který branku netrefil.
     
    06:41
    Od vlastní modré napálil puk na branku Košečkina Želdakov, avšak branku netrefil a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    06:03
    Do útočného pásma si středem najel Taraťuchin, který vystřelil přes obránce. Vasilij Košečkin byl však jistý.
     
    05:34
    Na vlastní modré se k puku dostal Vasilčenko, který lehkou žabičkou málem dostal do úniku Pervušina. Ruský útočník se však k puku nedostal přes Zaripova, který se dobře vrátil.
     
    05:14
    Do zajímavého průniku se dostával polský kanonýr Wojtek Wolski, který se však přes obránce Djakova do zakončení nedostal.
     
    04:49
    Sledujeme zatím hodně opatrný hokej, oběma týmům se zatím příliš nedaří rozehrávka, tudíž jsme příliš šancí neviděli.
     
    04:07
    Magnitogorsk se dokázal ubránit a útok domácího celku zakládal Sergej Těreščenko, kterému se však rozehrávka nepovedla a u puku je Jugra.
     
    03:26
    Jevgenij Timkin velmi dobře napadal v útočném pásmu, avšak velmi dobře to udělal také Vasilčenko, který se dostal s pukem do středního pásma a míří na dostřel branky Košečkina.
     
    02:57
    Hodně tvrdé nahození Chrise Leeho se odrazilo od mantinelu na hůl Oskara Osaly. Finský útočník se však do zakončení nedostal.
     
    02:12
    Z velké dálky zkoušel své štěstí obránce Vasilčenko, avšak Košečkin byl velmi pozorný a střelu vyrazil k svému obránci.
     
    01:39
    Hostující tým velmi rychle překonal střední pásmo a rázem ujížděl Michnov s Jacenkem dva na jednoho. Druhý jmenovaný však neposlal ideální přihrávku a bylo po acki.
     
    01:21
    Na druhé straně zahrozil také Magnitogorsk! Po levé straně najel do útočného pásma Jaroslav Kosov, který se nerozpakoval a vypálil. Gelašvili však kotouč lapil do lapačky.
     
    00:31
    Domácí tým však puk velmi rychle ztratil a na druhé straně se dostal k nebezpečné střele Vladimir Pervušin. Košečkin musel vytáhnou první zákrok!
     
    00:09
    Úvodní vhazování tohoto zápasu zvládl lépe domácí Jan Kovář, který poslal kotouč na obránce a Metallurg míří do prvního útoku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Antipin, Birjukov (A), Lee, Chabarov, Batyršin, Těreščenko, Medvěděv – Wolski, Kovář, Mozjakin (C) – Zaripov (A), Zacharov, Kosov – Timkin, Osala, Železkov – Bereglazov, PLatonov, Potěchin

    Jugra Chanty-Mansijsk: Gelašvili (Jezovskich) – Vasilčenko, Pogorišnij, Mamkin, Želdakov, Chvostov, Djakov, Seleznjov – Pervušnin, Sitnikov, Ivanov (C) – Panov (A), Bortnikov, Gusev – Bulajnskij, Taraťuchin (A), Medvěděv – Michnov, Jacenko, Varfomejev.
     
    JURGA CHANTY-MANSIJSK
    Jurga vstoupila do nové sezóny prohrou. Na ledě Nižněkamsku prohrála 1:2, což pro svěřence Pavla Jezovskicha nebyl dobrý výsledek. Nižněkamsk by se měl pohybovat tabulkově na stejné úrovni jako Jurga. V dalším utkání si však Jurga spravila chuť, když dokázala zvítězit na ledě Traktoru Čeljabinsk 5:3! V posledním utkání ji však potkal velmi těžký soupeř. Na ledě Salavatu Ufa Jurga prohrávala po první třetině 0:3 a dokázala výsledek korigovat pouze na 2:4!
     
    METALLURG MAGNITOGORSK
    Metallurg vstoupil do nové sezóny utkání na půdě Barysu Astana, který zažil přes léto velmi obměnu kádru. A byl to právě domácí celek, který se dostal do vedení! Metallurg však dokázal skóre dvěma brankami otočit a na obě přihrával Tomáš Filippi! V dalším utkání si Magnitogorsk připsal další výhru. V Omsku došlo utkání až do nájezdů, které nakonec rozhodl Danis Zaripov. Na domácím kluzišti se však úvodní zápas svěřencům Mike Keenana nepovedl. S Avtomobilistem prohráli 1:2 a ani branka Jana Kováře nepomohla. Do dnešního utkání však vstupuje Metallurg v roli jasného favorita.
     
    Příjemné úterní odpoledne! Kontinentální hokejová liga dnes pokračuje dalšími devíti zápasy! My se společně zaměříme na utkání Metallurgu Magnitogorsk proti Jurze Chanty-Mansijsk. Úvodní vhazování je naplánováno v 16:00 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Jan Havlovic

    Góly a asistencie: 11. Wolski (Kovář, Mozjakin), 21. Antipin (Mozjakin, Birjukov), 33. Chabarov (Timkin), 44. Osala (Filippi), 49. Mozjakin (Kovář), 55. Zaripov (Osala) – 27. Vasiličenko (Gusev), 53. Michnov


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Antipin, Birjukov (A), Lee, Chabarov, Batyršin, Těreščenko, Medvěděv – Wolski, Kovář, Mozjakin (C) – Zaripov (A), Zacharov, Kosov – Timkin, Osala, Železkov – Filippi, PLatonov, Potěchin
    Jugra Chanty-Mansijsk: Gelašvili (Jezovskich) – Vasilčenko, Pogorišnij, Mamkin, Želdakov, Chvostov, Djakov, Seleznjov – Pervušnin, Sitnikov, Ivanov (C) – Panov (A), Bortnikov, Gusev – Bulajnskij, Taraťuchin (A), Medvěděv – Michnov, Jacenko, Varfomejev

    Rozhodca: Ibatulin, Kadrjov – Bersenjov, Judin