Metallurg Magnitogorsk – Jugra Chanty-Mansijsk 6:2 (kon.) | Čeljabinsk – Barys 2:1 (kon.) | Ufa – Jekaterinburg 4:5 (kon.)
HC Slovan – Novosibirsk 2:3 (kon.) | CSKA Moskva – Riga 5:0 (kon.) | D. Moskva – Vladivostok 3:4 (0:1 po s.n.)
Nižnekamsk – Omsk 1:4 (kon.) | Viťaz – Chabarovsk 2:1 (kon.) | Záhreb – Novokuzneck 4:3 (3:2 po s.n.)
koniec
HC Slovan Bratislava
2:3 (0:0, 2:2, 0:1)
HC Sibir Novosibirsk
Utorok 01.09.2015, 17:00 • Slovnaft Aréna, Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas v Bratislave sa skončil víťazstvom hostí a aj keď Slovan prestrieľal súpera pomerom striel smerujúcich medzi žrde 32:24, tri body zo Slovnaft Arény poputujú na Sibír. Najlepšími hráčmi v zápase vyhlásení: v tíme hostí Konstantin Alexejev, v tíme domácich Andrej Šťastný. Slovan aj Sibir mali pekné šance, gólmani ukázali niekoľko krásnych zákrokov, hokej sa musel divákom páčiť, no smutní odchádzali po záverečnej siréne. Nevadí, v nedeľu hostíme Medveščak Záhreb a ten sľubuje opäť krásne predstavenie v hokejovej aréne. Pekný večer všetkým želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (19:17:50)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:12
    Garnett nestihol vykorčuľovať na striedačku, Slovan nemohol hrať ani power play, Sibir ho drží na dištanc od Saláka.
     
    58:45
    Slovan nevie vyvinúť tlak a dostať sa s pukom do pásma hostí, Sibir excelentne narúša jeho rozohrávku a drží puk mimo svoje pásmo.
     
    58:05
    Vorošilo vystrelil z pravej strany z ťažkého uhla, puk len preletel popred bránku Garnetta a Slovan ho vyviezol von z pásma.
     
    57:09
    Sibir sa snaží držať puk čo najdlhšie a najďalej od svojej bránky, Slovan prestriedá a pôjde pred Saláka.
     
    56:22
    Hostia v plnom počte a navyše po chybe domácich skórovali.
     
    56:15
    Slovan s pukom v pásme Sibiri, zatiaľ si však streleckú pozíciu nevypracoval, presilovka sa blíži k záveru.
     
    55:13
    Novosibirsk dal gól!
    Paradoxne je to opačne, do prečíslenia dva na jeden sa dostali Ridderwall, ktorý umne z ľave strany poslal puk na tú pravú a MAXIM ŠALUNOV, ktorý poslal puk do siete skôr, ako sa stihol Garnett presunúť na druhú stranu bránky. Asistencia: Calle Ridderwall.
     
    54:22
    Vereščagin odkorčuľoval na lavicu hanby na dve minúty za podrazenie, ktorý hráč domácich mu ten pobyt tam skráti?
     
    54:20
    Starosta dostal puk na hokejku za pravý kruh, vystrelil, Salák puk zblokoval do rohu klziska a máme tu faul hráča hostí.
     
    52:32
    Slovan poslal puk za bránku Saláka, oba tímy striedajú, hráme v rýchlom tempe a diváci si veru prídu na svoje, Bratislava opäť raz vidí kvalitný hokej hodný úrovne KHL!
     
    51:47
    Slovan tiež krásne zakončil spoza kruhov a spoza obrancu, Salák v pokľaku puk schoval v náručí, škoda, že som nevidel autora tejto peknej strely.
     
    51:31
    Kopejkin dostal popred bránkovisko puk na ľavú stranu, v páde na ľad dokázal zakončiť, Garnett puk vyrazil späť do hry a vpred pôjdu belasí.
     
    51:08
    Jeglič s Tičarom sa snažili o brejkovú akciu, Rok vkorčuľoval skôr do pásma, ako Žiga s pukom, ofsajd.
     
    50:55
    Šalunov prešiel s pukom poza bránku na ľavý kruh, bekhendom zakončil a puk Garnett po krásnom semafóre ukryl do lapačky!
     
    50:40
    Ignatovič vystrelil švihom od modrej, Garnett šiel na ľad do pokľaku a puk bezpečne schoval vo svojom náručí.
     
    49:47
    Šumakov sa chcel na ľavej strane presadiť cez Švarného, Ivan mu puk na modrej zobral a Šumakov zostal bez puku aj bez šance.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 32. Šťastný (Jeglič), 38. Kašpar (Nedorost) – 26. Šalunov (Žafiarov, Gimajev), 27. Šumakov (Okulov), 56. Šalunov (Ridderwall)


    HC Slovan Bratislava: Garnett (Brust) – Barker, Sersen (A), Starosta, Švarný, Mihalik, Valach, Kozák – Kašpar, Nedorost, Surový (C) – Jeglič, Tičar, Šťastný – Skokan, Protasenja, Bartovič (A) – Skalický, Viedenský, Lušňák
    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Ibragimov, Vereščagin, Roth, Alexejev, Gimajev (A), Naumov, Meňšikov, Ignatovič – Kopejkin (C), Ullström, Moňa – Šumakov, Okulov, Ridderwall – Vorošilo, Fefelov, Sannikov – Šalunov, Gubin (A), Žafiarov

    Rozhodca: Dejev, Zacharenkov – Naumov, Sadovnikov

    Diváci: 7.547