Metallurg Magnitogorsk – Jugra Chanty-Mansijsk 6:2 (kon.) | Čeljabinsk – Barys 2:1 (kon.) | Ufa – Jekaterinburg 4:5 (kon.)
HC Slovan – Novosibirsk 2:3 (kon.) | CSKA Moskva – Riga 5:0 (kon.) | D. Moskva – Vladivostok 3:4 (0:1 po s.n.)
Nižnekamsk – Omsk 1:4 (kon.) | Viťaz – Chabarovsk 2:1 (kon.) | Záhreb – Novokuzneck 4:3 (3:2 po s.n.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
6:2 (1:0, 2:1, 3:1)
Jugra Chanty-Mansijsk
cz Utorok 01.09.2015, 16:00 • Metallurg Ice Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Metallurg Magnitogorsk splnil roli favorita a v domácím prostředí porazil Jugru Chanty-Mansijsk 6:2!

    První třetina nabídl velmi pohledný hokej! Do utkání vstoupili aktivnější domácí hokejisté, kteří se již v jedenácté minutě dostali do vedení, když přihrávku Wojteka Wolskiho srazil do vlastní sítě Djakov. Následně měla Jurga k dispozici dvě přesilové hry, avšak ani z jedné se nedokázala prosadit. Nutno říci, že Košečkin v první třetině příliš těžkých zákroků nepředvedl.

    Do druhé třetiny vstoupil lépe Metallurg, který se prosadil již po sedmnácti sekundách, kdy Mozjakin našel krásnou přihrávkou Viktora Antipina, který měl situaci jednoduchou. Po druhé brance měly oba týmy dvě velké šance, které však zůstaly nevyužity. Ve 27. minutě se radovala také Jugra! Od modré vypálil Alexej Vasiličenko a puk skončil v síti! O šest minut později si vzal Metallurg vedení zpět, když se prosadil Jaroslav Chabarov střelou z mezikruží.

    Ve třetí třetině jsme viděli celkem čtyři branky! Tomáš Filippi nejdříve vyhrál vhazování a poslal puk na volného Oskara Osalu, který zvýšil na 4:1! Pátou branku zaznamenal Sergej Mozjakin, který si za svůj výkon branku rozhodně zasloužil! Zápas zdramatizoval ješět Alexej Michnov, který snížil na 2:5. Poslední slovo měl však domácí tým! Danis Zaripov dosal přihrávku od Osaly a propálil Gelašviliho.

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (18:20:11)
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Od modré střílel nepřesně Želdakov. Kotouč se následně zmocnil Chris Lee, který jej vyhodil z pásma ven!
     
    59:06
    Metallurg i druhé oslabení v krátkém časovém sledu zvládá skvěle!
     
    58:45
    Jugra měla dlouho signalizovanou výhodu. Tu zakončil střelou od modré Seleznjov. Na trestnou lavici míří Jevgenij Timkin!
     
    58:28
    Z hranice pravého kruhu střílel Alexej Michnov, avšak mířil mimo.
     
    57:59
    Až v závěru přesilové hry se Jugra dostala do útočného pásma. Do zakončení se dostal Bortnikov, nicméně mířil pouze do připraveného Košečkina.
     
    57:29
    Ve vlastním oslabení se do samostatného úniku dokázal dostat Arťjom Želdakov, který vypíchl puk na modré čáře, nicméně zakončení se mu vůbec nepovedlo.
     
    56:41
    První polovina přesilové hry Jugry je za námi a hostující celek se zatím nedostal ani do útočného pásma!
     
    56:19
    Metallurg však zatím hraje v oslabení naprosto výborně a Jugra se zatím nedokázala dostat do útočného pásma.
     
    55:50
    V závěru si Metallurg zahraje v oslabení! Bartyšin míří na trestnou lavici za podražení!
     
    55:39
    Po levé straně najel do pásma Jevgenij Timkin, který posílal puk před branku pro Platonova, avšak ruský útočník na puk nedosáhl.
     
    55:18
    Jugra Chanty-Mansijsk kombinovala ve vlastním pásmu a pokoušela se dostat do útoku. Metallurg však výborně napadal a dostal se ke kotouči.
     
    54:59
    Do zakončení se dostal v útočném pásmu Jaroslav Chabarov, nicméně Gelašvili dokázal zasáhnout.
    Danis ZARIPOV - 6:2
     
    54:06
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Domácí tým však pokračuje ve skvélé produktivitě a dává šestou branku! Za brankou vybojoval kotouč Oskar Osala, který našel najetého DANISE ZARIPOVA, který podtrhuje skvělý výkon i brankou! Asistence: Oskar Osala
     
    53:29
    Kovář najel do útočného pásma, avšak kotouč ztratil a založil protiútoku Jugry. Do zakončení se dostal Nikita Gusev, nimcéně Košečkin zasáhl.
     
    52:59
    Hostující celek se dostal do dalšího zakončení. Z pravé strany střílel Ivan Jacenko, Košečkin tentokrát dokázal zasáhnout.

    Jan Havlovic

    Góly a asistencie: 11. Wolski (Kovář, Mozjakin), 21. Antipin (Mozjakin, Birjukov), 33. Chabarov (Timkin), 44. Osala (Filippi), 49. Mozjakin (Kovář), 55. Zaripov (Osala) – 27. Vasiličenko (Gusev), 53. Michnov


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Antipin, Birjukov (A), Lee, Chabarov, Batyršin, Těreščenko, Medvěděv – Wolski, Kovář, Mozjakin (C) – Zaripov (A), Zacharov, Kosov – Timkin, Osala, Železkov – Filippi, PLatonov, Potěchin
    Jugra Chanty-Mansijsk: Gelašvili (Jezovskich) – Vasilčenko, Pogorišnij, Mamkin, Želdakov, Chvostov, Djakov, Seleznjov – Pervušnin, Sitnikov, Ivanov (C) – Panov (A), Bortnikov, Gusev – Bulajnskij, Taraťuchin (A), Medvěděv – Michnov, Jacenko, Varfomejev

    Rozhodca: Ibatulin, Kadrjov – Bersenjov, Judin