Poprad – Martin 2:3 (kon.) | Trnava – Topoľčany 6:8 (kon.) | Detva – Budapešť 4:1 (kon.)
Trenčín – Kometa Brno 2:2 (kon.) | Miškovec – Bardejov 3:2 (kon.)
koniec
HK Poprad
2:3 (0:2, 2:1, 0:0)
HK VITAR Martin
Piatok 28.08.2015, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V poslednej časti hry gól nepadol, Martin si udržal stav a z Popradu odchádza s ďalším víťazstvom. Poprad naopak nedokázal prvýkrát v priebehu prípravy vyhrať.

    Ďakujem vám za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. (19:17:06)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:31
    V momente, keď Kostúr odišiel z brány Bartečko z medzikružia príklepom vypálil na bránu, puk sa kotúľal cez bránkovú čiaru, no zasiahol tam perfektne obranca Martina, ktorý zabránil, aby sa zápas posunul do predĺženia!
     
    59:04
    Do prečíslenia unikol Poliaček, z pravého kruhu posunul na opačnú stranu Pokrivčákovi, jeho strela z prvej však letela mimo brány.
     
    58:26
    Gólman Kostúr sa už pýtal z brány, no tréner Paukovček mu nedal jasný verdikt, Popradčania totižto ešte neboli na sto percent pri puku v pásme.
     
    57:21
    Krotákovi uchmatol puk v útočnom pásme Themár, ktorý sa rozbehol po pravom krídle, našťastie to za popradského kapitána dokázal vyžehliť spoľahlivý obranca Štefan Fabian.
     
    56:33
    Ťavoda z horného vrcholu na pravom kruhu bekhendom nahadzoval, Bartečko puk ale nedokázal spracovať. Následne už boli pri puku Martinčania.
     
    56:04
    V obrovskej príležitosti z tesnej blízkosti brány sa ocitol Peter Gápa, nedokázal však prekonať ležiaceho Dzubinu, ktorý len tak tak prikryl puk pod svoju lapačku!
     
    55:27
    Tomáš Pokrivčák mohol využiť zaváhanie popradskej defenzívy, zrýchlil smerom ku pravému kruhu, ale Kostúr zmenšil strelecký uhol a vyrazil hokejkou.
     
    54:53
    Štrauch nakrátko z medzikružia bekhendom posunul na blížiaceho sa Krotáka ku bráne hostí, ale kapitán kamzíkov už nedokázal zastihnúť puk.
     
    54:36
    Kroták nahral na pravý kruh Matejovi Síkelovi, jeho zakončenie bolo zblokované hráčom Martina a puk skončil na ochrannej sieti.
     
    53:37
    Domáci hráči sa teraz chvíľu snažili ťažiť v útočnom pásme, Kasík nahadzoval na bránu, o dorážku sa pokúšal Branislav Rapáč s Bajarunsom, ale Dzubina všetko spoľahlivo pokryl.
     
    53:15
    Kasík od modrej čiary nastrelil na Dzubinu, gólman Nitry však dokázal strelu zastaviť na betóne.
     
    52:49
    Kamzíci prečkali presilovku, Rapáč sa vracia na ľad, ale martinskí hokejisti sú ešte stále v útočnej tretine.
     
    52:07
    Pokrivčák najprv napriahol na modrej, ale potom si to premyslel, videl pred sebou voľný priestor, a tak sa ešte priblížil ku bráne, ale následnú strelu Kostúr vyrážačkou likvidoval.
     
    51:24
    Domáci hokejisti sa zatiaľ bránia zodpovedne, bezpečne posielajú všetky puky von z obranného pásma.
     
    50:47
    Poprad bude hrať oslabenie. Branislav Rapáč dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    50:39
    Branislav Rapáč sa snažil prekabátiť Jokeľa obhodením si ho o mantinel, hráč Martina mu však na to neskočil a pozorne zastavil puk.
     
    49:55
    Matejka poslal puk cez celé ihrisko, rozhodcovia avizovali icing, ale napokon sa k puku ešte dostal hráč Martina a hra pokračuje ďalej.
     
    48:52
    Richard Rapáč vystrelil z pravého kruhu spoza Dvořáka, Dzubina bol v permanencii a strelu vyrazil svojou hokejkou smerom do rohu klziska.
     
    48:11
    Poprad už je v plnom počte, Martinčania sú s pukom za vlastnou bránou. Je pri ňom obranca Ozols, ktorý bude aktérom rozohrávky.
     
    48:02
    Strieľal tentokrát od modrej čiary Branislav Rapáč, pre gólmana Martina to však nebolo ťažké zachytiť puk do lapačky. Hra bola prerušená.
     
    47:50
    Z pravého kruhu otestoval pozornosť gólmana Dzubinu Andreas Štrauch, jeho strela skončila v náručí martinského brankára.
     
    47:22
    Po zabudnutom puku Jáchyma hľadal Bartečko z pravého kruhu v medzikruží Bajarunsa, prihrávku mu ale ešte dokázal vypichnúť Poliaček.
     
    46:38
    Kroták sa dostal k puku v rohu klziska a poslal ho dlhou žabkou von z obrannej tretiny.
     
    46:08
    Poprad sa bude brániť. Richard Rapáč odchádza na trestnú lavicu za hákovanie. Poprad teda bude hrať opäť v oslabení.
     
    45:57
    Suchý pekne našiel na útočnej modrej čiare Laurisa Bajarunsa, ktorý neváhal a tvrdo pálil, ale jeho delovku Dzubina vykryl svojimi betónmi.
     
    45:24
    Bjalončík hľadal spoza bránky pred bránkoviskom Bartečka, ten sa však vyskytoval pár metrov vedľa miesta, kde smeroval puk.
     
    44:18
    Trávniček po vyhratom vhadzovaní Martina bez žiadnych kompromisov vyhodil puk po mantineli a domáci musia rozohrávať od Kostúra.
     
    43:56
    František Poliaček sa dostal k strele z pravého kruhu, jeho strela forhendom, však letela do protiľahlého rohu klziska.
     
    43:18
    Po motanici pri mantineli vyšermovali puk nakoniec Martinčania a nekompromisne sa oslobodili vyhodením.
     
    42:51
    Vypršali sa už všetky tresty z predošlej tretiny, no prichádza ďalší. Martin dostáva dve minúty za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Odpyká si to Tomáš Môcik.
     
    42:42
    Oliver Jokeľ získal rýchlosť cez stred ihriska, dostal sa do samostatného prieniku, vystrelil z ľavého kruhu. Gólman Kostúr ale likvidoval strelu na betóne.
     
    42:24
    Andreas Štrauch predviedol šikovný individuálny pohyb, keď prekorčuľoval poza bránku a potom spred bránkoviska zakončoval. Dzubina zachytil puk vo výstroji.
     
    41:50
    Od modrej vypálil obranca Michal Dvořák, jeho prízemný projektil bol zastavený na betóne Matúša Kostúra.
     
    41:24
    Arne Kroták si pripravil puk na modrej čiare a prudkou strelou švihom preveril pozornosť brankára Michala Dzubinu. Gólman Mountfieldu bezpečne vyrazil betónom do rohu klziska.
     
    40:57
    Surovka skúšal strieľať z pravého kruhu, na korčuliach mu ale zakončenie zblokoval Ľuboš Bartečko.
     
    40:17
    Tretiu tretinu začínajú v početnej výhode štyroch proti trom martinskí hokejisti, majú k dispozícii menej než minútu času.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V prostrednej časti hry najprv martinskí hokejisti zvýšili vedenie gólom z hokejky Murčeka, ale potom Popradčania na čele s aktívnym Bartečkom strelili dva góly. Jeden práve z jeho hokejky a následne z jeho dobrej práce v 35. minúte profitoval Kroták.
    Tretia časť hry začne približne o 18:46.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:45
    Hlavný rozhodca vylučuje ďalej. Za nedovolenú hru vysokou hokejkou odchádza na trestnú lavicu Branislav Rapáč.
     
    39:26
    Do takmer samostatného prieniku sa vysunul aj Oliver Jokeľ, do jeho strely ale ešte Fabian vložil hokejku a teda zblokoval puk na ochrannú sieť.
     
    38:59
    Po chybe Tomu sa k puku v medzikruží dostal Matej Dírer, zakončoval s pekným rozhľadom a trafil hornú konštrukciu bránky!
     
    38:41
    Ľuboš Bartečkou zárukou dobrej práce v útočnom pásme vybojoval pre svoj tím hru štyroch proti štyrom. Na trestnú lavicu odchádza Ján Tabaček. Dostáva dve minúty za nedovolené bránenie a dve minúty za krosček.
     
    38:06
    Tvrdý hit od Pitku inkasoval Tomáš Môcik, ten sa však z ľadu dostal po svojich a preventívne ho domáci lekár vyšetrí.
     
    37:25
    Ďalšiu výbornú prácu vykonal aj Kroták, ktorý sa s pukom pohral v strednom pásme, chránil si ho pre seba a potom ho vyhodil vzduchom až ku Dzubinovi.
     
    36:45
    Bartečko získal puk v obrannom pásme, dostal sa s ním do útočného, tam ho chvíľu zdržal a ešte pekne posunul do obrany Ťavodu. Kamzíci takýmto spôsobom ideálne získali cenné sekundy.
     
    36:18
    Lauris Bajaruns dokázal vyhodiť puk vonm cez celé klzisko, úvod zatiaľ domácim vychádza.
     
    36:05
    Ľubomír Malina nebezpečne fauloval Michala Kokavca, ktorý odchádza z ľadu priamo do kabíny, kde bude ošetrený. Malina dostáva od hlavného rozhodcu 5 minút plus dokonca zápasu za faul kolenom!
     
    35:40
    Török takmer narobil svojmu tímu problémy, keď mu puk na modrej čiare odskočil a získal ho Matejka, no na pomoc mu prišiel Kasík a ten vrátil puk naspäť na popradské hokejky.
     
    34:48
    Poprad dal gól!
    Rovnako identická akcia už kamzíkom vyšla! Fabian napálil od modrej, Dzubina vyrazil, Bartečko posunul krížom cez bránkovisko na ARNEHO KROTÁKA a ten jednoduchou dorážkou popod brankárov betón znižuje na 2:3!
    Asistencie: Ľuboš Bartečko, Štefan Fabian.
     
    34:18
    Fabian vypálil príklepom od modrej, Dzubina vyrazil do pravej strany, kde bol Bartečko, ktorý ihneď dával na opačnú strenu pre Krotáka, ktorému však puk prišiel iba medzi nohy.
     
    33:53
    A Poprad bude mať minútu a 28 sekúnd presilovku o dvoch hráčov. Michal Kokavec dostáva menší trest za podrazenie.
     
    33:21
    Svojou agresívnou hrou si Poprad vybojoval presilovú hru. Patrik Bačik dostáva dve minúty za držanie.
     
    32:44
    Šanca pre Poprad! Po Suchého prihrávka Síkela získal rýchlosť na pravom krídle, z kruhu dával spätne do medzikružia na Krotáka, ktorý ale trafil Dzubinov betón! Brankár Martina nemal puk pod kontrolou, dorážal tam Štrauch, ale nepretlačil puk!
     
    32:07
    Individuálny prienik od mantinelu ku bráne od Matejku už Kostúr zastavil na svojom výstroji, hra bola prerušená, a tak môžu domáci po už uplynutom treste Krotáka poslať na ľad kompletnú formáciu.
     
    31:37
    Martinskí hokejisti sa rozostavili v útočnom pásme, z rohu klziska Kokavec ideálne našiel pred bránkoviskom Matejku, jeho strela z prvej však neletela do priestoru brány!
     
    31:03
    Z medzikružia zakončoval švihom Filip Surovka, jeho strela nemierila do priestoru brány.
     
    30:05
    Od modrej tvrdo vypálil Ján Tabaček, jeho delovka nakoniec letela iba na zadný mantinel. Potom Kostúr pre istotu prikryl puk.
     
    29:57
    Popradský kapitán Kroták je vyslaný na trestnú lavicu za nedovolené bránenie a jeho tím sa bude dve minúty brániť.
     
    29:31
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti ešte neskladajú zbrane a znižujú stav! Od modrej čiary nahodil puk na bránku Tomáš Török a a jeho strelu spred Dzubinu šikovne tečoval ĽUBOŠ BARTEČKO!
    Asistencie: Tomáš Török a Peter Bjalončík.
     
    29:07
    Martin dal gól!
    Martinčania využili následnú chybu v defenzíve domácich, cez stred ihriska vykorčuľoval s pukom Ozols, Kostúr vyrazil jeho strelu, ale dôrazný v dorážke bol MICHAL MURČEK, ktorý teda strelil tretí gól Martina!
    Asistencia: Kalvis Ozols.
     
    28:58
    Pitka ešte zachránil útočné pásmo, posunul ku ľavej žrdi na Petra Gápu, no ten nedokázal v dobrej šanci zakončiť puk do bránky.
     
    28:33
    Malina našiel od mantinelu v medzikruží Bjalončíka, ktorý si musel ešte prikopnúť puk korčuľou, ale vtedy už bol pri ňom martinský hráč a ten mu jednoznačne nedovolil vystreliť.
     
    27:45
    Znížiť mohol aj Tomáš Török, ktorý sa dostal k strele z prvej z blízkosti ľavej žrde, ale mal to na opačnú stranu hokejky a aj z ostrého uhla, neprekonal Dzubinu.
     
    26:56
    Na svoje plecia hru vzal Arne Kroták, ktorý si spracoval prihrávku v okolí červenej čiary, preštrikoval sa cez dvoch hráčov a samostatne z ľavého kruhu zakončil, ale Dzubina pozorne jeho strelu vyrazil! Pekná akcia skúseného a tradičného hráča kádra kamzíkov.
     
    26:31
    Martin bude hrať v oslabení. Kalvis Ozols dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    26:24
    Prvej popradskej formácii nevyšiel prechod cez útočnú modrú čiaru, Török už zrýchľoval svoj pohyb, ale aj tak to nakoniec nebolo vôbec platné.
     
    26:08
    Jána Tabačeka nezastavili asi traja popradskí hráči, obranca Martina prekorčuľoval cez medzikružie a poza bránu a rozhodol sa už zakončiť z dolnej časti pravého kruhu. Kostúr schoval puk v niektorej časti výstroje.
     
    25:22
    Martinskí hokejisti si nerozumeli v kombinácii a v založení útoku, puk preletel cez celé klzisko, a to znamená zakázané uvoľnenie.
     
    25:07
    Trávniček sa snažil krížnou prihrávkou rýchlo preniesť hru na Tibora Vargu, prihrávka však smerovala do ofsajdu.
     
    24:46
    Hostia podnikli rýchly protiútok, Pokrivčák zatiahol puk po pravej strane a servíroval pred bránkovisko na Tabačeka, ktoré zakončenie Kostúr zachytil. Pri zákroku posunul bránu a vhadzuje sa v obrannom pásme kamzíkov.
     
    24:22
    Kroták našiel pred bránkou Laurisa Bajarunsa, jeho strela z prvej neskončila v priestore brány a ani na Dzubinovej výstroji.
     
    23:35
    Ľuboš Bartečko zakončil z pravého kruhu, jeho strelu zápästím reflexívne vyrazil brankár Dzubina smerom do rohu klziska.
     
    23:11
    Popradu to s prechodom cez útočnú modrú čiaru nevyšlo bez chyby, po avizovanom postavení mimo hry sa teda bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    22:54
    Následne bol Štrauch nepríjemne zrazený na zem Lukášom Matejkom, ktorého hlavný rozhodca posiela na trestnú lavicu za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    22:47
    Andreas Štrauch mohol vyrovnať skóre po tom, čo sa ocitol s pukom na ľavom kruhu, priblížil sa ku bráne a zakončil, no iba vyprášil Dzubinove betóny!
     
    22:18
    Róbert Varga šikovne našiel z rohu klziska na pravom kruhu Andreja Juráška, jeho strela letela tesne vedľa ľavej žrde bránky gólmana Kostúra.
     
    21:25
    Kroták vybojoval puk v strednom pásme po nepresnostiach na martinských hokejkách a zatiahol puk do útočnej tretiny.
     
    20:46
    Brankár Kostúr pre istotu podržal puk vo svojom výstroji, čo znamená, že sa bude vhadzovať po jeho ľavej ruke.
     
    20:21
    Kokavec vybojoval puk na ľavom krídle, dostal sa do útočného pásma a v medzikruží hľadal voľného Tibora Vargu, lenže tomu sa podarilo zakončiť už iba cez protihráča a puk skončil na ochrannej sieti.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V úvodnej časti hry sme videli dynamický hokej, ktorý sa začal pomerne rýchlym gólom Jokeľa zo 4. minúty, pokračoval nevydarenými pokusmi domácich zaútočiť, čo využil v 11. minúte Themár a následne sa už hralo bez gólov.
    Druhá dvadsaťminútovka začne približne o 17:52.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:46
    Peter Bjalončík vzal puk za bránkou, dostal sa ku ľavej žrdi a z otočky sa snažil prekvapiť Dzubinu, ten však svojím ramenom vytlačil puk.
     
    19:29
    Bude sa vhadzovať v strednom pásme a martinskí hokejisti sa musia v štvorici brániť už len 10 sekúnd.
     
    18:58
    Lavrovsovi sa zamotal puk medzi nohami, Martinčanai to využili na rýchle prečíslenie, Dvořák dokázal pred bránkou nájsť Tomáša Môcika ale jeho strelu Kostúr likvidoval betónom!
     
    18:06
    Dírer získal puk v obrannom pásme po nepresnej prihrávke Bartečka, Martinčania teda aspoň v stredovej tretine získali pár sekúnd k dobru.
     
    17:52
    Bartečko to nahodením z pravého kruhu urobil šikovne, Dzubina puk nemal v moci na sto percent. Dorážal tam teda Richard Rapáč, ale nakoniec nepretlačil puk.
     
    17:39
    Poprad bude hrať v početnej prevahe. Obranca Lukáš Matejka si odpyká menší trest za nedovolené bránenie.
     
    17:05
    Martinský gólman Michal Dzubina si na svoje konto pripísal úspešný zákrok, keď zlikvidoval Suchého nahodenie od modrej čiary na svojom výstroji.
     
    16:52
    Lavrovs hľadal prihrávkou z pravéh kruhu Krotáka, ktorý smeroval ku bráne, no nakoniec to pre popradského kapitána bol ťažký puk na spracovanie.
     
    16:03
    Poprad sa napokon dokázal ubrániť, pri puku sú hosťujúci hráči, ktorí štyria odišli striedať a obranca Trávniček čaká na nových spoluhráčov.
     
    15:43
    Štrauch získal puk a z rohu klziska ho efektívnym bekhendom poslal von cez celé klzisko.
     
    14:42
    Gáborčíkov pokus o vyhodenie puku skončil na hokejke hráča Martina v strednom pásme. Hostia sa ale rozhodli pre komplexnú rozohrávku z hĺbky obrannej tretiny.
     
    13:52
    A bude to kvôli vylúčeniu. Matúš Török sa snažil získať pre svoj tím presilovku ľahkým pádom po zákroku, no nakoniec tímu nepomôže. Hlavný rozhodca ho posiela na trestnú lavicu za filmovanie.
     
    13:46
    Potom sa icingom previnili martinskí hokejisti, vhadzovanie sa muselo opakovať, ale potom bola hra okamžite prerušená.
     
    13:23
    Török iba nahodil puk do útočného pásma po mantineli, ktorý sa koniec koncov odrazil až späť do obrannej tretiny Popradu. Aj toto je znakom, že tréner Paukovček stále nevie nájsť správne zloženia formácií a skúša to kadejako.
     
    12:47
    Štvrtý popradský útok to s rozohrývkou neurobil dobre, dopustil sa icingu a nemôže prestriedať. Čelí tretej martinskej formácii.
     
    12:33
    Hlavný rozhodca posiela domácich do stredného pásma, pretože krídelník Gápa prihrával rukou.
     
    12:12
    Kasík nahodil puk zo stredného pásma na Dzubinu, ktorý pre istotu kvôli blížiacemu sa Branislavovi Rapáčovi prikryl. Kamzíci to zatiaľ skúšajú často takýmto spôsobom, na presné prihrávky sa im zatiaľ nedarí kombinovať.
     
    11:44
    Tomáš Pokrivčák opäť skúšal šťastie, keď švihom zakončoval z ľavého kruhu, brankár Kostúr bol tento raz v permanencii a výstrojou zastavil puk.
     
    11:30
    Arne Kroták riešil situáciu jednoducho, puk zo stredného pásma poľahky nahodil do útočnej tretiny. Tam už však moc prebrali Martinčania a rozohrali akciu, ktorá sa následne skončila postavením mimo hry.
     
    10:41
    Martin dal gól!
    Rýchla martinská akcia znamená druhý gól v Kostúrovej sieti! Vhadzovanie hostia vyhrali, rýchlo tromi prihrávkami presunuli puk na ANDREJA THEMÁRA, ktorý od modrej čiary tvrdou strelou prepálil Kostúra medzi betóny!
    Asistencie: Martin Vyskoč, Tomáš Pokrivčák.
     
    10:35
    Martinské oslabenie sa skončilo a v momente sa hokejisti z Turca dostali do útočného pásma. K strele z pravého kruhu sa dostal Tomáš Pokrivčák, ktorého zakončenie Kostúr zachytil vo výstroji.
     
    09:52
    Poprardčania sa už rozostavili v útočnom pásme, Branislav Rapáč sa vysunul spoza bránky a snažil sa prekvapiť Dzubinu, ten v skúške pozornosti obstál.
     
    09:19
    Matej Síkela zrýchlil cez stredné pásmo a vypracoval si individuálnu príležitosť, jeho bekhendové zakončenie však Dzubina vyrazil, ale lapačkou.
     
    09:02
    Török chcel krížnou prihrávkou popred bránkovisko nájsť v dobrej šanci Branislava Rapáča, brankár Dzubina však hokejkou zblokoval puk smerom na ochrannú sieť.
     
    08:32
    Bartečko to prihrávkou na Fabiana neurobil dobre, puk zastavil na korčuliach Kokavec a poslal ho aspoň do stredného pásma.
     
    08:15
    Poprad bude 57 sekúnd hrať v presilovke o dvoch korčuliarov! Na trestnú lavicu odchádza Michal Murček a bude to za podrazenie.
     
    08:00
    Kamzíkov, konkrétne Arneho Krotáka, zastavil na modrej čiare ofsajd, zatiaľ domácim hokejistom hra v presilovke nevychádza.
     
    07:51
    Hostia sa oslobodili, k puku korčuľuje Radoslav Suchý, ktorý rozohrá ďalšiu poradskú presilovkovú akciu.
     
    07:32
    Ťavoda prihrával nepresne smerom na Bartečka, ktorý puk nestihol a rozhodcovia dali najavo, že toto bolo zakázané uvoľnenie.
     
    07:12
    Kamzíci budú hrať v početnej výhode. Ján Tabaček dostáva dve minúty za hákovanie. Na presilovku nastupuje prvá popradská formácia, ale namiesto Bjalončíka je tam Richard Rapáč.
     
    06:38
    Gáborčíkovo nahodenie zo stredného pásma zastavil na chráničoch Pokrivčák a ihneď nahodil puk na popradskú bránku, v ktorej Kostúr pre istotu zákrokom prerušil hru.
     
    05:52
    Malina si v strednom pásme nerozumel so Štrauchom, k puku sa už dostal hosťujúci Kalvis Ozols a oba tímy následne urýchlene prestriedali.
     
    05:24
    Štvrtá popradská formácia nedovolila Petrovi Trávničkovi rozohrať presne, domáci sa tak dostanú do útočného pásma.
     
    05:01
    V týchto chvíľach sa vypršal trest už aj pre Töröka, Popradčania v oslabení po inkasovanom góle vcelku obstáli a nedovolili súperovi dostať sa tesne pred gólmana.
     
    04:25
    Tabaček nabil Vargovi na modrú čiaru, strela martinského vodcu bola opäť zastavená na betónoch gólmana Kostúra, Porpad už hrá so štyrmi hráčmi.
     
    04:08
    Ku strele z medzikružia sa dostal kapitán Tibor Varfa, jeho strelu však Kostúr zlikvidoval svojím betónom.
     
    03:27
    Žiaden z Popradčanov sa po góle nevrátil z trestnej lavice, Martinčania môžu ďalej ťažiť v presilovke o dvoch hráčov niečo vyše minútu.
     
    03:02
    Martin dal gól!

    Martinskí hokejisti šikovne zakombinovali v útočnej tretine a dostávajú sa do vedenia! Od modrej čiary presne posunul puk Jáchym na OLIVERA JOKEĽA ku dolnej časti pravého kruhu a na strelu z prvej nemal gólman kamzíkov žiaden nárok!
    Asistencie: Miloslav Jýáchym, Patrik Bačik.
     
    02:48
    Jokeľ hľadal pred bránkou na strelu z prvej Môcika, tomu však puk na hokejku nesadol a puk letel mimo brány.
     
    02:21
    Popradčania sa budú musieť brániť v trojici ešte dve minúty a 57 sekúnd! Radoslav Suchý dostáva dve minúty za seknutie.
     
    01:32
    Richard Rapáč získal puk, vyviedol ho von z útočného pásma a prihrávkou na opačný kruh hľadal Síkelu, no pas nebol presný.
     
    01:18
    Porpad bde ešte hrať aj v oslabení. Matúš Török dostáva štyri minúty za hru so zlomenou hokejkou.
     
    01:18
    Trestné strieľanie realizoval Tomáš Pokrivčák, ale strelou medzi nohy Kostúra neprekvapil.
     
    01:18
    Tentokrát pochybila aj popradská defenzíva a do samostatného blafáku sa dostal Michal Murček, no ten bol hákovaný, a tak má možnosť na repete z trestného strieľania!
     
    00:43
    Martinská obrana zaspala a do samostatného úniku sa dostal Lauris Bajaruns, ale v zakončení trafil prízemnou strelou žŕdku!
     
    00:29
    Surovka si šikovne v útočnom pásme vymenil puk s Michalom Kokavcom, ktorý strieľal z pravého kruhu. Kostúr nemusel zasahovať, puk letel na pleksisklo.
     
    00:08
    Na úvodnom vhadzovaní stretnutia zvíťazil domáci center Bjalončík, ale Surovka mu okamžite vzal puk a posunul ho na obranné rady svojho tímu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci tréner Pavol Paukovček má už dnes k dipozícii brankára Matúša Kostúra, ktorý si ide odchytať prvé minúty v príprave na sezónu 2015/2016. Domáci hráči dnes nastúpia v bielych dresoch, Martinčania sa predvedú v typických tmavomodrých a koučovať ich bude skúsený Ivan Dornič.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Kostúr (Svoboda) – Suchý, Ťavoda, Fabian (A), Malina, Kasík, Gáborčík, Pitka – Bartečko (A), Bjalončík, Török – Kroták (C), Lavrovs, Bajaruns – R. Rapáč, Síkela, B. Rapáč – Gápa, Toma, Štrauch

    MHC Mountfield (Martin): Dzubina (Orčík) – Tabaček (A), Matejka (A), Ozols, Dvořák, Jáchym, Bačik, Vyskoč, Trávniček – T. Varga (C), Surovka, Kokavec – Pokrivčák, Murček, Poliaček – Môcik, Dírer, Jokeľ – Themár, Juríšek, R. Varga

    Rozhodca: Snášel – Bednár, Štofančík.
     
    Rozcvička je v plnom prúde

    text
     
    Prajem vám pekný piatkový podvečer a vítam vás pri sledovaní prípravného stretnutia medzi HK Poprad a MHC Mountfield Martin. Zápas sa začína na popradskom zimnom štadióne o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Podtatranci odštartovali zápasovú časť prípravy na novú sezónu Tipsport extraligy domácim zápasom 31. júla proti Košiciam, ktorým podľahli 1:3. Pokračovali 4. augusta, keď ich doma zdolal Liptovský Mikuláš. Siedmeho augusta hrali s oceliarmi odvetu, no v Steel aréne prehrali 3:0. Ďalší zápas, ktorý sa mal hrať 11. augusta v Olomouci s domácim celkom bol však zrušený, a tak si kamzíci zahrali 14. augusta, keď vonku podľahli práve Martinu výsledkom 5:3. Ďalej nasledoval už len tradičný domáci turnaj Tatranský pohár, kde kamzíci vyhoreli na plnej čiare. V kvalitne obsadenom turnaji obsadili poslednú priečku so ziskom 0 bodov. Na úvod prehrali s rakúskym Grazom 99ers 0:4, podľahli aj Slavii Praha vysoko 3:7 a v poslednom zápase sa snažili ako tak si prinavrátiť reputáciu, no s bieloruským tímom HC Junosť Minsk prehrali 2:4 a zaznamenali tak najlepší výsledok na turnaji. Pohár si domov priviezli hokejisti Grazu.

    MHC Mountfield Martin
    Hokejista z Turca odštartovali prípravu domácim zápasom 4. augusta proti Dukle Trenčín, ktorú zdolali po nájazdoch 5:4, ďalej pokračovali takisto na domácom klzisku a zdolali MHK 32 Liptovský Mikuláš 3:1. V odvete na mikulášskom ľade sa Martinčania takisto radovali z víťazstva, keďže Liptákov porazili 1:4. Potom prišla spomínaná výhra proti Popradu 5:3 a prvýkrát bol Martin v príprave porazený kazašským tímom Beibarys Atyrau výsledkom 2:3. Martinský Mountfield Cup odštartoval 21. augusta, Martinčania si postupne počínali takto: prehra s BK Mladá Boleslav 3:5, prehra s HC 05 Banská Bystrica 0:7 a prehra s Mountfield Hradec Králové 0:4. Martinskí hokejisti, rovnako ako popradskí, tiež neboli úspešní na domácom turnaji, kde taktiež inkasovali od súperov trpké prehry.

    Z hľadiska doterajších zaznamenaných výsledkov v príprave sú mierne favorizovaní Martinčania, ale Poprad by určite chcel po nevydarenom Tatranskom pohári doma konečne zvíťaziť a zároveň prvýkrát v priebehu prípravy vôbec okúsiť chuť výhry, pretože doteraz sa kamzíkom v príprave ešte nepodarilo vyhrať. Sledujte nás na Onlajny.eu a dozviete sa viac.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 30. Bartečko (Török, Bjalončík), 35. Kroták (Bartečko, Fabian) – 4. Jokeľ (Jáchym, Bačik), 11. Themár (Vyskoč, Pokrivčák), 30. Murček (Ozols)


    HK Poprad: Kostúr (Svoboda) – Suchý, Ťavoda, Fabian (A), Malina, Kasík, Gáborčík, Pitka – Bartečko (A), Bjalončík, Török – Kroták (C), Lavrovs, Bajaruns – R. Rapáč, Síkela, B. Rapáč – Gápa, Toma, Štrauch
    HK VITAR Martin: Dzubina (Orčík) – Tabaček (A), Matejka (A), Ozols, Dvořák, Jáchym, Bačik, Vyskoč, Trávniček – T. Varga (C), Surovka, Kokavec – Pokrivčák, Murček, Poliaček – Môcik, Dírer, Jokeľ – Themár, Juríšek, R. Varga

    Rozhodca: Snášel – Bednár, Štofančík