Čeljabinsk – Jugra Chanty-Mansijsk 3:5 (kon.) | D. Moskva – Novokuzneck 4:3 (kon.) | Nižnekamsk – Jekaterinburg 1:2 (kon.)
Viťaz – Novosibirsk 1:5 (kon.) | Záhreb – Vladivostok 3:1 (kon.) | HC Slovan – Chabarovsk 0:1 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Metallurg Novokuzneck
cz Piatok 28.08.2015, 18:30 • Lužniki Palace of Sports • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (20:53:22)
     
    Skvělým výkonem se prezentoval domácí forvard Daugavinš, jenž si připsal na své konto hned tři asistence. Za hosty se stejně jako v minulém zápase ukázal jednou asistencí český útočník Robert Kousal.
     
    Byla to tuha bitva po celý zápas, nakonec ale Dinamo potvrdilo roli favorita a získalo nad Novokuzněckem tři body. Hosté se nemají za co stydět, o výsledku zkrátka rozhodly dvě proměněné přesilovky soupeře zkraje posledního dějství. Na tyhle momenty Metallurg stačil zareagovat pouze jednou brankou, a ta k úspěchu jednoduše nevedla.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Karsmus se řítil za pukem, aby dal do prázdné svatyně pojišťující gól, nakonec ale pod tlakem upadl a srazil soupeřovu branku.
     
    59:20
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:18
    Novokuzněck není schopen udělat pásmo. S tímhle se se zlou potká.
     
    59:05
    Neuvěřitelné! Karpov mohl rozhodnout, zachytil puk a řítil se podél levé strany. Na pravé straně měl Karsumse, on ale volil střelu žabkou. Neudělal dobře, touš se zastavil o boční síť.
     
    58:55
    Dinamo málem dostalo puk pod kontrolou a mohlo střílet do prázdné branky. Nakonec je z toho další zakázané uvolnění.
     
    58:23
    Karejev je mimo branku, hosté zkouší power-play!
     
    58:23
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:22
    Dinamo se zbavilo kotouče jen za cenu zakázaného uvolnění. Novokuzněck má už jen málo času. A uvidíme, jestli z branky půjde Karejev.
     
    58:00
    V Moskvě byla zahlášený poslední dvě minuty utkání.
     
    57:30
    Daugavinš je v posledních několika minutách k neudržení. Teď se zase dostal do mezikruží, jeho rána byla tentokráte neúspěšná.
     
    55:04
    Cvetkov se řítil do útočného pásma za pukem, ale byl na to sám. Domácí se už tak dopředu neženou, asi chtějí udržet těsný náskok.
     
    54:30
    Domácí fanoušci tlačí své miláčky dopředu. Hromové Dinamo ale tak trochu burcuje i soupeře. Tomu chybí jediný gól k tomu, aby vyrovnal.
     
    53:47
    Dinamo se řítilo do brejku dva na jednoho! Nakonec ale najíždějící si Karsums nedostal přesnou přihrávku. Metallurg se se štěstím ubránil.
     
    53:12
    Mironovova rána od modré čáry. Karejev jí jen vyrazil před sebe, takže Dinamo mohlo dorážet. Naštěstí pro hosty neúspěšně.
     
    52:16
    Do konce utkání zbývá nějakých osm minut. Oba týmy se snaží útočit a to je pro oko nezaujatého diváka jedině dobře.

    Patrik Sandev

    Góly a asistencie: 13. Galimov (Babenko, Višněvskij), 32. Robinson (Daugavinš), 43. Pestuško (Daugavinš), 45. Cvetkov (Daugavinš, Mironov) – 1. Kazakov (Stoa), 35. Manuchov (Kaprizov), 50. Musin (Kousal)


    Dynamo Moskva: Šaryčenkov (Lazušin) – Robinson, Višněvskij, Hietanen, Mironov, Osipov, Korjagin, A. Volkov – Karpov, Cvetkov, Karsums – Pestuško, Gorovikov, Daugavinš – Kokarev, Dugin, Avcin – Aleksejev, Babenko, K. Volkov – Galimov
    Metallurg Novokuzneck: Karejev (Podjapolskij) – Manuchov, Fairchild, Postnikov, Kuklev, Skutar, Amirov, Antonovskij, Kamalov – Kaprizov, Stoa, Kazakov – Orlov, Kousal, Komaristyj – Musin, Romanov, Berdnikov – Kuvajev, Drugov, Karavajev

    Rozhodca: Bondar, Gašilov – Goljak, Dědjulja