Čeljabinsk – Jugra Chanty-Mansijsk 3:5 (kon.) | D. Moskva – Novokuzneck 4:3 (kon.) | Nižnekamsk – Jekaterinburg 1:2 (kon.)
Viťaz – Novosibirsk 1:5 (kon.) | Záhreb – Vladivostok 3:1 (kon.) | HC Slovan – Chabarovsk 0:1 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Metallurg Novokuzneck
cz Piatok 28.08.2015, 18:30 • Lužniki Palace of Sports • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:05
    Neuvěřitelné! Karpov mohl rozhodnout, zachytil puk a řítil se podél levé strany. Na pravé straně měl Karsumse, on ale volil střelu žabkou. Neudělal dobře, touš se zastavil o boční síť.
     
    58:23
    Karejev je mimo branku, hosté zkouší power-play!
    51:36. tutovka Daugavinše
     
    51:36
    Teď je to nahoru, dolů! Daugavinš se řítil sám na Karejeva, hezky si ho na levé straně roztáhl a jen posunul puk pod jeho betony. Puk ovšem v brance neskončil a zastavil se smolně pro Dinamo o tyčku. Touš pak dojel pod výstroj hostujícího brankáře.
     
    51:03
    A velká šance pro Novokuzněck! Munin byl málem hostujícím hrdinou. U levé tyčky byl naprosto sám, jakmile převzal přihrávku, ale poloodkrytou klec nakonec netrefil. Velká škoda pro Metallurg!
    49:23. Ilja MUSIN - 4:3
     
    49:23
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Hostující celek je zpátky v zápase! Na další brance se podílel také český útočník Kousal, který na velmi krátkou vzdálenost postrčil puk na volného ILJU MUSINA a ten z blízkosti střelou švihem zamířil přesně nad rameno Šaryčenkova. Asistence: Robert Kousal.
     
    46:13
    Teď spálil velkou tutovku Karavajev! Dostal přihrávku přímo na hranici brankoviště, odtud ale trestuhodně Šaryčenkova neprostřelil.
    44:17. Aleksej CVETKOV - 4:2
     
    44:17
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    ALEKSEJ CVETKOV střílí důležitou branku. Dvě využité přesilovky během druhé třetiny, to je dobrá bilance Dinama. Tohle byla výborná akce, dvěma přihrávkami se domácí dostali do vyložené šance. Domácí centr pak vybruslil před Karejeva a své sólo zakončil bekhendovou kličkou. Asistence: Kaspars Daugavinš, Andrej Mironov.
     
    42:33
    Tohle hostům určitě nepomáhá. Dalšího přestupku se dopustil Kousal (NOV), jenž odešel na trestnou lavici za držení.
    42:04. Maksim PESTUŠKO - 3:2
     
    42:04
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Domácím se přece podařilo využít početní výhodu. Hietanenovu ránu z blízkosti vyrazil Karejev pouze před sebe, kde se ocitl volný Daugavinš. I s jeho střelou si dokázal hostující gólman poradit, na dorážku MAKSIMA PESTUŠKA už ale neměl. Asistence: Kaspars Daugavinš.
     
    41:17
    Tohle byla nádherná kombinace! Chyběla tomu jen gólová tečka. Dinamo úplně vyšachovalo soupeřovu obranu, která nevěděla, kam dřív skočit, až byl nakonec na pravém kruhu úplně volný Robinson. Ten ale trefil jen betony Karejeva.
     
    40:21
    A hned na úvod tohoto dějství tu je další vyloučení. Tentokráte rozhodčí potrestali hostujícího hráče Kazakova (NOV) za hákování.
     
    36:49
    Kuvajev (NOV) je dalším hráčem, který musel odejít na trestnou lavici, a to za sekání. Teď má početní výhodu po delší odmlce Dinamo.
    35:00. Roman MANUCHOV - 2:2
     
    35:00
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Galimovo vyloučení stálo Dinamo vedení. ROMAN MANUCHOV nahodil puk na branku, před Šaryčenkovem si domácí nedobře vyčistili tečující hráče, kteří brankáři Dinama skvěle clonili, a ten tak nemohl zareagovat včas. Asistence: Kirill Kaprizov.
     
    33:59
    Trošku zbytečné vyloučení. Galimov (DIN) se dopustil úderu do hlavy a krku, a nejenže vyfasoval trest na 2 minuty, ale také navíc ještě 10 minut osobního trestu.
    31:24. Mat ROBINSON - 2:1
     
    31:24
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    A domácí se ujali poprvé v utkání vedení. Skvělou práci odvedl Daugavinš, který si sjel do mezikruží a odtud švihem vypálil. Jeho střelu u tyčky ještě parádně tečoval MAT ROBINSON a gólman Karejev mohl být zkrátka bezmocný. Asistence: Kaspars Daugavinš.
    28:15. skvělý zákrok lapačkou od Šaryčenkova
     
    28:15
    Fantastický zákrok domácího gólmana! Orlov pálil ihned z první z mezikruží, kde měl před sebou pouze soupeřovu branku. V ní se ale se svou lapačkou vytasil Šaryčenkov. To byl semafor, panečku!
     
    26:43
    Robinson (DIN) příliš dlouho držel puk ve své ruce a sudí ho vyloučili na dvě minuty. Tohle budou kruté chvíle pro domácí celek.
     
    26:29
    Hietanen (DIN) se dopustil hry vysokou holí a je dalším potrestaným hráčem domácího celku.
     
    26:17
    A Karejev musel zasáhnout! Karpov si sjel podél pravého mantinelu, předložil puk na rozjetého Cvetkova, který vypálil. Teď měl Metallurg štěstí, že jeho gólman stačil zasáhnout.
     
    22:33
    Osipov (DIN) se dopustil držení, také Metallurg bude mít k dispozici první početní výhodu.
     
    14:33
    Drugov (NOV) odešel na dvě minuty na trestnou lavici za faul kolenem.
    12:01. Ansel GALIMOV - 1:1
     
    12:01
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    ANSEL GALIMOV ukazuje, že si nzaslouží být ve čtvrté lajně. Už od začátku je v útoku velmi aktivní. Teď předvedl úchvatnou kličku, jakmile vyjel zpoza branky, a z blízkosti zamířil přesně pod břevno. Asistence: Jurij Babenko, Dmitrij Višněvskij.
     
    10:11
    Cvetkovova střela od modré čáry! Tohle byla dobrá pozice pro domácího centra. Ale branku nakonec minul.
     
    07:35
    Tohle je velká škoda! Galimov byl na pravé straně docela sám a kdyby dostal přesnou přihrávku, pálil by do odkryté branky. Jenže puk dostal za svoje brusle.
     
    06:45
    Metallurg je pod velkým tlakem! Ale Dinamo své akce dost překombinovává. Zatím se ke střele sotva dostal, snad jen Hietanen z mezikruží vyslal ostrou jedovku, kterou ale Karejev polapil. Jinak početní výhoda pro domácí nevypadá špatně.
     
    06:22
    Kazakov (NOV) se dopustil nedovoleného bránění, a Metallurg tak minimálně na dvě minuty bude hrát opět v oslabení.
     
    03:15
    Dobrá možnost na srovnání pro Dinamo! K. Volkov si sjel do pravého kruhu, odtud vypálil a jeho střelu Karejev neudržel. Dorážet se snažili Babenko nebo Galimov, ale ani jeden z nich neuspěli.
     
    02:31
    Postnikov (NOV) je prvním vyloučeným hráčem, dvě minuty obdržel od rozhodčích za hákování.
    00:19. Maksim KAZAKOV - 0:1
     
    00:19
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Tak to je bleskový vstup do utkání ze strany hostů. MAKSIM KAZAKOV byl po nahození od Stoy u levé tyčky naprosto nehlídaný, jako by nevěděl, co by, a tak i z těžkého úhlu vypálil. K překvapení všech usměrnil puk za záda nepozorného Šaryčenkova. Tenhle gól jde na jeho vrub. Asistence: Ryan Stoa.

    Patrik Sandev

    Góly a asistencie: 13. Galimov (Babenko, Višněvskij), 32. Robinson (Daugavinš), 43. Pestuško (Daugavinš), 45. Cvetkov (Daugavinš, Mironov) – 1. Kazakov (Stoa), 35. Manuchov (Kaprizov), 50. Musin (Kousal)


    Dynamo Moskva: Šaryčenkov (Lazušin) – Robinson, Višněvskij, Hietanen, Mironov, Osipov, Korjagin, A. Volkov – Karpov, Cvetkov, Karsums – Pestuško, Gorovikov, Daugavinš – Kokarev, Dugin, Avcin – Aleksejev, Babenko, K. Volkov – Galimov
    Metallurg Novokuzneck: Karejev (Podjapolskij) – Manuchov, Fairchild, Postnikov, Kuklev, Skutar, Amirov, Antonovskij, Kamalov – Kaprizov, Stoa, Kazakov – Orlov, Kousal, Komaristyj – Musin, Romanov, Berdnikov – Kuvajev, Drugov, Karavajev

    Rozhodca: Bondar, Gašilov – Goljak, Dědjulja