Česko – Nemecko 8:1 (kon.)
koniec
Česko
8:1 (1:0, 4:0, 3:1)
Nemecko
cz Piatok 28.08.2015, 17:00 • Zimní stadion Sokolov • Reprezentácia žien
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zato Kerstin Spielbergerová svou bekhendovou kličku protlačila za záda roztažené Škodové – 0:1.
     
    58:35
    Už už se do gólové pozice tlačila Lanzlová, ale v poslední chvíli ji Petra Herzigová klepla do hokejky a střela šla hodně nad.
     
    54:56
    Po vhazování se Kateřina Flachsová vydala za pukem jako žralok za kořistí, až z toho byl samostatný únik. Přece jenom měla hráčku hned za zády, tak zvolila střelu, kterou si Bysziová pohlídala.
     
    54:22
    Chybná rozehrávka české reprezentace nabídla gólovou možnost německé kapitánce Julii Zornové. Na tu si však Škodová počíhala lapačkou!
     
    53:11
    Německo právě vstřelilo branku!
    Sedm minut před koncem zápasu bohužel Blanka Škodová přichází o čisté konto. Němky se po vhazování ve středním pásmu rychle dostaly k nám do třetiny a z pravého kruhu přesně vypálila EMILY NIXOVÁ – 8:1. Asistence: Daria Gleissnerová.
     
    51:06
    Místo toho mohla přijít další trefa na druhé straně, ze strany vyjela do brankoviště Tereza Vanišová. Na bekhendovou dorážku do prázdné jí ale kousek scházel.
     
    50:02
    A znovu se Němky dostaly až do českého brankoviště, puk naštěstí končí v náručí Blanky Škodové, před kterou vznikla velká mela. Dominika Forejtová (CZE) a Sophie Kratzerová (GER) jsou vyloučeny za hrubost, jde se hrát 4 na 4.
     
    49:46
    Při nahození od modré čáry nemohla česká gólmanka vůbec nic vidět, a tak jen roztáhla betony po brankové čáře. Tečovaný kotouč tak vyrazila.
     
    48:43
    Blanka Škodová by ráda přidala druhé čisté konto v řadě, ale taky si ho bude muset zasloužit. Vyrážečkou rozesmutnila Paulu Nixovou v samostatném nájezdu!
     
    47:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je tam osmý! Němkám se dneska určitě nebude spát dobře, na hotel si totiž ponesou plný batoh gólů. Martina Zedníková bojovala o puk na modré čáře a nakonec se k němu dostala VENDULA PŘIBYLOVÁ, jež ze střední vzdálenosti krásně trefila růžek nad vyrážečkou Bysziové – 8:0! Asistence: Martina Zedníková.
     
    43:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Sedm gólů jsme dali Slovenkám napoprvé i napodruhé. Teď je jasné, že i v prvním zápase s Německem tenhle výkon minimálně zopakujeme! Postarala se o to první formace, když Lédlová vybojovala puk pro VENDULU PŘIBYLOVOU, která vyjela z chumlu hráček a pak líbezně postrčila kotouč mezi betony Pauly Bysziové – 7:0! Asistence: Aneta Lédlová.
     
    43:02
    Ale nebezpečí hrozí i na druhé straně. Emily Nixová vybídla ke skórování Andreu Lanzlouvou, její střelu ale nad břevno pravděpodobně vytáhla Škodová svou lapačkou!
     
    41:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle už je pro německé hokejistky docela kruté, hned po přestávce inkasují šestý gól! Po pravé straně si nechaly prchnout LUCII POVOVOU, kterou parádně rozjela Katka Bukolská. Naše třináctka z pravé strany viděla, že Bysziová jde na led brzo, a kotouč jí poslala nechytatelně pod břevno – 6:0! Asistence: Kateřina Bukolská.
     
    Německo střídá brankářky, místo Franzisky Alblové nastupuje Paula Bysziová.
     
    39:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je tam, je tam! Chvíli před odchodem do kabin završují české hokejistky pověstné bůro, když využívají první – a skvělou – početní výhodu. Z pravé strany znovu pálila Přibylová a dorážely Lédlová s TEREZOU VANIŠOVOU. Poslední jmenovaná poslala puk pod břevno a zvyšuje už na 5:0! Asistence: Aneta Lédlová, Vendula Přibylová.
     
    39:06
    Němky nestihly dostřídat a další střelu ze stejné pozice měla Vendula Přibylová. Hrajeme výbornou přesilovku.
     
    38:23
    Černá nabila Křížové, ta se do puku opřela z první. Alblová musela vytáhnout puk z růžku a pak měla ještě štěstí, že ho Povová nedorazila do odkryté brány.
     
    37:52
    Chvíli před koncem druhé části je na světě vůbec první přesilovka zápasu! Dostává ji český výběr, Carina Strobelová (GER) je vyloučena za nedovolené bránění.
     
    37:20
    Výborné střídání čtvrté lajny. Nejdřív nabízela Patočková prudký puk před branku, potom si do gólové pozice najela Martina Vonková. První tyčku těsně míjí!
     
    33:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dámy a pánové, teď si DENISA KŘÍŽOVÁ podala přihlášku do Zlaté helmy a Němky musí jenom koukat, co se to kolem nich prohnalo. Naše desítka založila akci ve středním pásmu, přiťukla si s Lucií Povovou, která ji v útoku kotouč nádherně vrátila do volné pozice. A ne aby Křížová vystřelila, ona naznačila střelu, ale potom si přehodila puk na bekhend a jemně ho dopravila za čáru u druhé tyčky – 4:0! Asistence: Lucie Povová.
     
    31:39
    Panečku! Velké sebevědomí prokázala Katka Flachsová, která se nádhernou kličkou zbavila soupeřky, jež proti ní vyjela. Následný projektil na druhou tyč musela hasit Alblová.
     
    29:13
    Sledujeme trochu otevřenější pasáž, než bychom si přáli. Po pravém hrazení ujela Emily Nixová, pak už byla před Škodovou sama, jenže ani ona netrefila branku.
     
    28:33
    Už se ale zase hraje na druhé straně. Lédlová z rohu vytěžila puk pro Přibylovou, té však bohužel rána z první nesedla.
     
    27:56
    Pozor. České obránkyně si trochu dávaly přednost a z první střílela Karpfová, naštěstí českou svatyni minula.
     
    25:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výborně, stačila krátká chvilka a česká reprezentace vede už o tři branky! Znovu se nám přitom vyplatil obrovský nápor na brankoviště. Z levé strany si vybruslila Aneta Lédlová a i když se mohlo zdát, že Alblová má kotouč ve své moci, nebylo tomu tak. LUCIE POVOVÁ ho dotlačila do branky a dočkala se za svou hru zaslouženého gólu – 3:0! Asistence: Aneta Lédlová.
     
    23:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výborná minutová pasáž vede ke druhému gólu v německé síti! Parádní a příkladnou bojovnost předvedla Dominika Forejtová, která zvládla puk gólmance vypíchnout. Z její práce následně těžila juniorka BARBORA PATOČKOVÁ, jež z úhlu přehodila Alblovou a pak už se mohla radovat – 2:0! Asistence: Dominika Forejtová.
     
    22:57
    Křížová projela po levé straně a vybídla Vendulu Přibylovou. Ta ještě chtěla akci vyšperkovat a spoluhráče přihrávku vrátila, jenže Křížová už byla v opravdu velkém úhlu a kotouč příliš nečekala.
     
    20:49
    A byla to velká třenice, která vede k prvním trestům utkání. Vendula Přibylová (CZE) i Kerstin Spielbergerová (GER) jsou vyloučeny na dvě minuty za hrubost, bude se hrát čtyři na čtyři.
     
    19:56
    A další nápor Křížové s Povovou. Němky ovšem brání prostor kolem brankoviště hodně srdnatě.
     
    17:11
    Škoda, naše druhá formace by si dneska už gól zasloužila! Alblová se dezorientovaně otáčela ve svém brankovišti a puk jí opravdu vypadl. Dorážka Lucky Povové se bohužel zastavila na brankové čáře.
     
    16:51
    Denisa Křížová s Lucií Povovou si na ledě moc dobře rozumí. Teď z toho byla gólovka pro Křížovou, Povová dorážela, ale marně!
     
    10:31
    Od brankové čáry hledala Julia Seitzová svou spoluhráčku. Přihrávka nebyla úplně přesná a Škodová nemusela zasahovat, na rychlé německé akce si však musíme dávat pozor.
     
    04:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Solidní nástup české reprezentace je odměněn vedoucí trefou! A ukázalo se, že kromě dobré kombinace umíme taky parádně střílet. Denisa Křížová nabila od levého hrazení obránkyni ANNĚ ZÍKOVÉ, která se do puku položila z první a krásně se trefila do vzdálenějšího růžku – 1:0! Asistence: Denisa Křížová.
     
    03:53
    A jak to mohlo dopadnout jinak než dlouhým kotoučem na rozjetou Vendulu Přibylovou. Neměla moc místa něco vymýšlet, tak zkusila dloubnout puk mezi betony, ale zakončení bekhendem postrádalo větší rychlost.
     
    00:24
    Bleskový nástup českého týmu! Mezi německou obranou se proháčkovala Vendula Přibylová, ale byla zezadu tísněna, proto ji zakončení vystihla Alblová.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 5. Zíková (Křížová), 24. Patočková (Forejtová), 26. Povová (Lédlová), 34. Křížová (Povová), 40. Vanišová (Lédlová, Přibylová), 42. Povová (Bukolská), 44. Přibylová (Lédlová), 48. Přibylová (Zedníková) – 54. E. Nixová (Gleissnerová)


    Česko: Škodová (Peslarová) – Herzigová, Horálková "C", Zedníková, Zíková, Černá, Flachsová, Brotánková – Vanišová, Přibylová, Lédlová – Povová, Bukolská, Křížová – Bucifalová, Hymlárová, Neubauerová – Patočková, Forejtová, Vonková. Trenér: Jiří Vozák.
    Nemecko: Alblová (41. P. Bysziová) – Brendelová, Gleissnerová, Ujciková, Richterová, Strobelová, Rothemundová, Botthofová, Sabusová – Zornová "C", Bittnerová, Spielbergerová – Schmidová, Kratzerová, E. Bysziová – Seitzová, Karpfová, P. Nixová – E. Nixová, Lanzlová, Feldmeierová. Trenér: Benjamin Hinterstocker.

    Rozhodca: Růžičková – Novotná, Štreitová.