Sparta Praha – Storhamar 1:2 (kon.) | Třinec – Stavanger 4:3 (po pr.) | Mníchov – Košice 1:0 (kon.)
Davos – Färjestad 0:1 (po pr.) | Bern – IFK Helsinky 3:2 (2:0 po s.n.) | Frölunda – Jyväskylä 3:2 (kon.)
koniec
EHC Red Bull Mníchov
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
HC Košice
Piatok 28.08.2015, 19:30 • Olympia-Eisstadion, Mníchov • Liga majstrov • Skupina 8
Partner:
     
    59:23
    Košický tréner Oremus si vyžiadal oddychový čas, Melicherčík po ňom ostane na striedačke!
     
    59:23
    Košice si napokon ešte zahrajú presilovku a majú skvelú šancu na vyrovnanie! Na trestnú lavicu smeruje domáci Wolf, ktorý si na vylúčenie skutočne nevybral vhodnú dobu.
     
    57:35
    Košičania sa natlačili do pásma a skutočne odhodlane sa pokúšali dostať puk do bránky. Po nahodení spoza obrany ho najskôr tečoval Suja a potom sa ho snažil dorážať Bicek, ale Birken sa zvalil na zem a hru prerušil.
     
    56:01
    Košičania predviedli obrovskú snahu. Na pravesj strane si puk v kruhu v útočnom pásme prevzal Jenčík a prudko pálil, ale jeden z mníchovských obrancov sa mu do strely obetavo hodil a zblokoval ju.
    51:20. CHRISTENSEN - 1:0
     
    51:20
    Tím EHC Red Bull Mnichov dal gól!

    Košičania nechali súpera v pásme osamoteného a Jason Jaffray s pukom na hokejke dobre zapracoval za súperovou bránkou. Napokon ho spoza svätyne prehodil do najnebezpečnejšieho priestoru, kde ho jemne nasmeroval MADS CHRISTENSEN, na čo Melicherčík nestihol zareagovať a Mníchov oslavuje prvý gól zápasu. Asistencie: Jason Jaffray a Florian Kettemer.
     
    48:49
    Košičania sa presunuli do útoku a dokonca sa im tam podarilo aj nebezpečne zakončiť. Strela z hokejky Biceka ale smerovala nepríjemne a hlavne neplánovane iba do Smabyho, ktorý v bolestiach odchádza rovno do šatne.
     
    46:47
    Mníchovčania pokračujú v obrovskom tlaku na košickú bránku! Puk teraz priamo pred svätyňu hostí dostal Boyle, ale ten bol tvrdo bránený a napokon aj s pukom vytlačený za bránku.
     
    46:08
    Mníchov sa z vlastnej obrany prepracoval do útoku, ale teraz už skutočne mohol otvoriť skóre tohto zápasu! Skvelé prečíslenie dvoch proti jednému zakončil strelou spred bránky Jaffray, ale Melicherčík predviedol dokonalý zákrok lapačkou a Nemcom pokazil gólovú radosť.
     
    44:31
    Mníchov sa musel do pásma dostať na druhý pokus, ale mohol dosiahnuť gól! Priamo pred bránku si nakorčuľoval Maurer, ale puk mu mieril na zadnú časť hokejky a zakončenie z anjlepšej možnej pozície napokon neprišlo.
     
    43:12
    Výborná šanca Mníchova! Pinizzotto vysunul puk kolmo na Sparrea, ale ten zoči-voči Melicherčíkovi nepochodil a ani len nevystrelil!
     
    38:25
    Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hákovania aj Jiří Bicek a Košičania sa budú dokonca brániť aj v trojici!
     
    37:29
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za obranca Radek Philipp.
     
    34:05
    Na opačnej strane predviedli Slováci rýchly brejk. Na jeho konci bol Suja, ale ani jeho zakončenie presný zásah neprinieslo.
     
    33:56
    Košičania sa ale napokon v defenzíve predsa len potrápili. Po pravej strane sa pred bránku nepozorovane predral Aucoin, ale Melicherčík pohotovo zasiahol.
     
    28:41
    Mníchov takmer otvoril skóre! Po dobrej práci v pásme sa pred bránku tlačil Pinizzotto, ktorý ale nedokázal strelou spoza obrany prekvapiť gólmana Melicherčíka.
     
    22:11
    Mníchov sa bude brániť! Toni Söderholm podrazil Bartoša a inkasuje dvojminútový trest.
     
    21:56
    Mníchov sa napokon prepracoval až do útoku a mohol sa ujať vedenia! Pinizzotto prediedol veľmi dobrú strelu, ale Melicherčík reflexívne zasiahol a puk vytlačil.
     
    18:39
    Košice si opäť zahrajú presilovku! Za podrazenie smeruje na trestnú lavicu na dve minúty Keith Aucoin.
     
    17:10
    Košičania však vzápätí mohli udrieť proti plnému počtu hráčov súpera! Spoza bránky našiel Bartoš Hričinu, ktorý ihneď pálil, ale v rýchlosti trafil iba korčuľu Hrnku.
     
    15:07
    Košice si zahrajú presilovku! Za podrazenie Češíka smeruje na trestnú lavicu St. Denis.
     
    13:38
    Košičania si takmer vyrobili veľký problém! Mladík Pavúk chcel puk rozohrávať spred vlastnej bránky, ale nešťastne mu poskočil cez hokejku a smeroval do bránky, ale Melicherčík bol na svojom mieste a pohotovo zasiahol.
     
    11:33
    Obrovská šanca domáceho tímu na otvorenie skóre! Aktivita Mníchovčanov sa napokon vyplatila, domáci nastrelili puk na brankára a o dorážku sa ešte pokúšal Wolf, ale neúspešne.
     
    06:25
    Košičania sa mohli ujať vedenia! Adam Lapšanský to spravil veľmi dobre, dostal sa do menšieho úniku a prudko pálil, ale domáci brankár Birken puk zachytil.
     
    03:31
    Košice sa budú brániť! Na dve minúty za podrazenie smeruje na trestnú lavicu Miroslav Macejko.
     
    01:10
    Mníchov napokon v ofenzívnej aktivite vytrval a prinieslo mu to veľmi zaujímavú možnosť na skórovanie. Z ľavej strany sa pred bránku Melicherčíka natlačil Sparre, ale košikého brankára neprekonal.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 52. Christensen (Jaffray, Kettemer)


    EHC Red Bull Mníchov: Aus den Birken (Lang) – Boyle, Soderholm, Dehner, Regehr, Smaby, St. Denis, Kettemer, Herpich – Christensen, Wolf, Jaffray – Aucoin, Pinizzotto, Sparre – Kahun, Mauer, Maurer, Eder
    HC Košice: Melicherčík (Riečický) – Štrbák (C), Slovák, Šedivý, Philipp, Pavúk, Cebák, Macejko – Jenčík, Lelkeš, Lapšanský – Bartánus, Suja, Bicek (A) – Hričina, Bartoš (A), Hrnka – Sojčík, Češík, Chovan, Bortňák

    Rozhodca: Daniel Gamper (AUT), Martin Rohatsch (GER) – Thorsten Lajoie (GER), Markku Büse (GER)

    Diváci: 3173