Sparta Praha – Storhamar 1:2 (kon.) | Třinec – Stavanger 4:3 (po pr.) | Mníchov – Košice 1:0 (kon.)
Davos – Färjestad 0:1 (po pr.) | Bern – IFK Helsinky 3:2 (2:0 po s.n.) | Frölunda – Jyväskylä 3:2 (kon.)
koniec
EHC Red Bull Mníchov
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
HC Košice
Piatok 28.08.2015, 19:30 • Olympia-Eisstadion, Mníchov • Liga majstrov • Skupina 8
Partner:
     
    Košickí hokejisti napokon v Mníchove prehrali veľmi smolne rozdielom jediného gólu a na prvý bodík v tabuľke stále iba čakajú. Naopak, domáci Mníchov potvrdil výbornú formu a právom si vylepšil pozíciu na prvej priečke tabuľky. (22:14:31)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Košičania sa síce snažia, ale Mníchov puk vytlačil z pásma. Ostáva už iba 15 sekúnd hry.
     
    59:23
    Košický tréner Oremus si vyžiadal oddychový čas, Melicherčík po ňom ostane na striedačke!
     
    59:23
    Košice si napokon ešte zahrajú presilovku a majú skvelú šancu na vyrovnanie! Na trestnú lavicu smeruje domáci Wolf, ktorý si na vylúčenie skutočne nevybral vhodnú dobu.
     
    59:07
    Prebieha posledná minúta tretiny a Košičania sús tále vo vlastnom obrannom pásme. Mníchov hrá aj v závere výborne a súpera k ničomu nepúšťa.
     
    58:46
    Košičania chceli puk rýchlo rozohrať spred svojej bránky, ale dopustili sa iba nešťastného zakázaného uvoľnenia. Hra sa teda opúť presunie pred Melicherčíka, ktorý nemôže vykorčuľovať na striedačku.
     
    58:15
    Košičania dostali puk po buly pred svojou bránkou na opačnú stranu, ale tam im ho nemecká obrana vzala. Pred nai sú necelé dve minúty tretej tretiny.
     
    57:48
    Mníchov sa na opačnej polovici klziska pokúsil upokojiť hru. Puk iba nahodil na Melicherčíka, ktorý nemohol riskovať a hru radšej prerušil.
     
    57:35
    Košičania sa natlačili do pásma a skutočne odhodlane sa pokúšali dostať puk do bránky. Po nahodení spoza obrany ho najskôr tečoval Suja a potom sa ho snažil dorážať Bicek, ale Birken sa zvalil na zem a hru prerušil.
     
    56:16
    Na opačnej polovici ľadovej plochy sa o prechod pokúsil aj Mníchov, ale dopustil sa iba ofsajdu. Hra sa upokojí, čo by malo vyhovovať obom celkom.
     
    56:01
    Košičania predviedli obrovskú snahu. Na pravesj strane si puk v kruhu v útočnom pásme prevzal Jenčík a prudko pálil, ale jeden z mníchovských obrancov sa mu do strely obetavo hodil a zblokoval ju.
     
    55:19
    Čas sa kráti a Mníchov sa stále lepšie a lepšie bráni. Oceliari síce puk nahodili do pásma, ale tam sa vôbec nedokážu presadiť.
     
    54:55
    Mníchov hrá dobre, ale Košice sú mu vyrovnaným súperom. Oceliarov mrzí smolný inkasovaný gól, a preto sa to pokúšajú napraviť vyrovaním.
     
    54:48
    Na opačnej polovici ľadovej plochy teraz zaujímavo zakončoval Bicek, ale ani jemu pokus nevyšiel. Biken predvádza stále výborný výkon.
     
    53:32
    Mníchov stále pokračuje v aktivite. Kohun to skúsil nahodením na Meliherčíka, pretože domáci sa skutočne nemusia nikam ponáhľať.
     
    52:54
    KKošickí priaznivci ale neprestávajú povzbudzovať svoj tím a aj to by malo Košičanom v Nemecku pomôcť. Do konca tretej tretiny ostáva približne šesť minút.
     
    52:13
    Mníchov je po svojom presnom zásahu psychicky povzbudený a pokračuje v útočnej snahe. Nemci sú vo veľmi dobrej pozícii.
     
    51:49
    Košičania napokon doplatili na malinkú nepozornosť a ich súper sa ujíma vedenia vo veľmi dôležitom čase.
    51:20. CHRISTENSEN - 1:0
     
    51:20
    Tím EHC Red Bull Mnichov dal gól!

    Košičania nechali súpera v pásme osamoteného a Jason Jaffray s pukom na hokejke dobre zapracoval za súperovou bránkou. Napokon ho spoza svätyne prehodil do najnebezpečnejšieho priestoru, kde ho jemne nasmeroval MADS CHRISTENSEN, na čo Melicherčík nestihol zareagovať a Mníchov oslavuje prvý gól zápasu. Asistencie: Jason Jaffray a Florian Kettemer.
     
    50:48
    Košice nahodili puk do pásma, ale pri mantineli si na neho počkali iba domáci, ktorí sa opúť pokúsia o útok.
     
    Druhé asistentské „Áčko” má v tíme slovenského majstra na hrudi Peter Bartoš, ktorý je vo veku 41 rokov aktuálne najstarším členom košického kádra. Bartoš sa narodil v Martine, ale v Košiciach odohral už deväť sezón a v metropole východu našiel aj domov pre svoju rodinu. Peter Bartoš je vďaka svojim skúsenostiam a poctivému prístupu jedným z lídrov košickej kabíny a je vzorom pre mnohých mladších spoluhráčov nie len z klubu, ale aj z celej súťaže.
     
    50:08
    Zápas sa nám prehupol do poslednej desaťminútovky riadnej hracej doby. Priamo na štadióne v Mníchove ho sleduje 3173 divákov.
     
    49:46
    Košičania sa opúť museli stiahnuť pred svoju bránku, kde prišlo hneď niekoľko streleckých pokusov ich súpera. Jedným z nich sa prezentoval Eder, no Melicherčík si stále drží čisté konto.
     
    49:15
    Košičania ešte chceli pokračovať v útočnej aktivite, ale snaha im nevyšla. Mníchov sa dobre ubránil a puk poslal preč z pásma.
     
    48:49
    Košičania sa presunuli do útoku a dokonca sa im tam podarilo aj nebezpečne zakončiť. Strela z hokejky Biceka ale smerovala nepríjemne a hlavne neplánovane iba do Smabyho, ktorý v bolestiach odchádza rovno do šatne.
     
    47:51
    Košice sa po dlhšom čase dokázali oslobidiť a puk poslali preč zo svojej tretiny. Birken však nezaváhal ani na sekundu, vykorčuľoval proti nemu a bleskovo ho rozohral.
     
    47:17
    Košičania teraz mali v defenzíve skutočne veľké problémy, ale vďaka Melicherčíkovi sa im podarilo neinkasovať. Mníchov s pribúdajúcim časom pridáva na aktivite, sledujeme stále veľmi dobrý súboj.
     
    46:47
    Mníchovčania pokračujú v obrovskom tlaku na košickú bránku! Puk teraz priamo pred svätyňu hostí dostal Boyle, ale ten bol tvrdo bránený a napokon aj s pukom vytlačený za bránku.
     
    46:08
    Mníchov sa z vlastnej obrany prepracoval do útoku, ale teraz už skutočne mohol otvoriť skóre tohto zápasu! Skvelé prečíslenie dvoch proti jednému zakončil strelou spred bránky Jaffray, ale Melicherčík predviedol dokonalý zákrok lapačkou a Nemcom pokazil gólovú radosť.
     
    45:34
    Košičania to napokon ešte skúsili v útoku. Puk z uhla nahadzoval Bortňák, ale pred bránkou Birkena nikoho zo spoluhráčov nenašiel.
     
    45:27
    Oceliari však napokon situáciu pri vlastnom mantineli zvládli a puk vysunuli na opačnú polovicu klziska. Tam zabojoval Lapšanský, ale zatiaľ bez úspechu.
     
    44:52
    Mníchov nabral sebavedomie a stále ostáva pri bránke svojho súpera. Košičania sa musia brániť.
     
    44:31
    Mníchov sa musel do pásma dostať na druhý pokus, ale mohol dosiahnuť gól! Priamo pred bránku si nakorčuľoval Maurer, ale puk mu mieril na zadnú časť hokejky a zakončenie z anjlepšej možnej pozície napokon neprišlo.
     
    43:54
    Košickí hokejisti museli túto útočnú akciu zakladať spoza vlastnej bránky, ale ich snaha im nevyšla a po prudkom pase v smere na Birkena sa dopustili iba zakázaného uvoľnenia.
     
    43:44
    Pinizzotto sa opäť tlačil do košickej bránky, ale Pavúk ho opäť tvrdo odtlačil. Mladík v defenzíve slovenského majstra robí pred Melicherčíkom poriadok veľmi suverénne!
     
    43:12
    Výborná šanca Mníchova! Pinizzotto vysunul puk kolmo na Sparrea, ale ten zoči-voči Melicherčíkovi nepochodil a ani len nevystrelil!
     
    42:19
    Košičania vyhrali ďalšie buly pri súperovej bránke a opäť začali útočiť, ale Mníchov sa ubránil iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    42:07
    Košičania puk nahodili z pravej strany od mantinelu a pred bránkou sa ho pokúšal lepšie nasmerovať Sojčík. Aktivita sa síce počíta, ale nebezpečnejšia nebola.
     
    41:56
    Košičania to napokon skúsili strelou spoza obrany, ale tú si Birken podržal. V aréne stále počuť priaznivcov hostí, ktorí ale na gól čakajú zatiaľ márne.
     
    41:18
    Košickí hokejisti sú aj po tejto zmene strán aktívni. Po ľavej strane sa do útoku tlačil Hričina, ale na mantineli bol prudko odstavení a páliť napokon nemohol.
     
    40:42
    Košičania súpera ani len nepustili do streleckého zakončenia a už hrajú v plnom počte.
     
    40:01
    Domáci hokejisti vyhrali prvé buly tretej tretiny. Pred sebou majú ešte 25 sekúnd presilovky.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Opäť sme v nej videli dobrý a vyrovnaný výkon na oboch stranách, ale na gól stále iba čakáme. Na strely vyhráva domáci Mníchov pomerom 17:12, aj to najmä kvôli svojej presilovkovej aktivite.

    Tretia tretina sa začne približne o 21:05
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:46
    Mníchovčania si nerozumeli v útoku a po zlej prihrávke sa sami vyhodili z pásma. Košičania sa už ubránia.
     
    39:31
    Košičania už medzičasom hrajú aspoň v štvorici, ale stále sa musia brániť. Mníchov je aktívny a cíti šancu na otvorenie skóre.
     
    39:05
    Mníchov sa bleskovo vrátil do útočnej tretiny a pokúša sa tam rozostaviť. Košičania ale súpera do lepšej pozície nepúšťajú, aj keď stále hrajú v trojici.
     
    38:53
    Košičania sa v trojici bránia dobre a puk vyhodili cez všetky čiary. Pred nami je už iba posledná minúta tretiny, Mníchov bude začínať od svojej bránky.
     
    38:25
    Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hákovania aj Jiří Bicek a Košičania sa budú dokonca brániť aj v trojici!
     
    38:04
    Košičania ale v defenzíve predviedli dobrú prácu a orientáciu a puk dokázali poslať cez všetky čiary. Oceliari sa zatiaľ bránia bez akýchkoľvek problémov.
     
    37:38
    Domáci hráči začali hru vo svojej početnej výhode aktívne. Z pravej strany puk pred bránku hľadal Kahun, ale nikomu z Mníchovčanov sa ho nepodarilo tečovať.
     
    37:29
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za obranca Radek Philipp.
     
    35:50
    Košičania v útoku opäť siahali po puku, ale opäť sa im ho nepodaril získať. Nemeckí hokejisti sa stále dobre bránia.
     
    35:09
    Pred nami je posledná päťminútovka tejto tretiny a na ľadovej ploche stále sledujeme obrovský boj. Hráči oboch celkov sa snažia o nebezpečnejšie zakončenie, ale gólmani sú pozorní.
     
    34:05
    Na opačnej strane predviedli Slováci rýchly brejk. Na jeho konci bol Suja, ale ani jeho zakončenie presný zásah neprinieslo.
     
    33:56
    Košičania sa ale napokon v defenzíve predsa len potrápili. Po pravej strane sa pred bránku nepozorovane predral Aucoin, ale Melicherčík pohotovo zasiahol.
     
    33:14
    Mníchov puk na druhý pokus iba nahodil za bránku, ale tam si všetko postrážil kapitán Košíc Štrbák. Košičania nemajú so súperom žiadne problémy.
     
    32:47
    Mníchovčania sa dokázali proti náporu súpera urbániť a chceli sa presunúť na opačnú polovicu klziska, ale tam natrafili iba na prehustený priestor.
     
    32:10
    Košičania sa stále držia v útoku. Od modrej čiary pálil Slovák, ale jeho pokus bol tečovaný iba mimo bránky Birkena.
     
    31:45
    Košičania sa ešte pokúsili udržať v pásme, ale strelecké zakončenie neprišlo. Nemeckí obrancovia sa prezentujú skvelou defenzívnou činnosťou.
     
    31:37
    Košičania dostali puk do pásma. Za bránkou sa ho tam pokúšal vybojovať Hričina, ale nebol úspešný a jeho tím radšej odišiel striedať.
     
    30:50
    Mníchovčania Oceliarom nedovolili puk dokorčuľovať v pásme a iba ho vysunuli do stredu klziska. Stále sledujeme vyrovnaný súboj.
     
    30:26
    Košičania to skúšajú strelami z každej možnej pozície. Bartánus si teraz puk od stredového kruhu stirahol až do útoku na ľavý kruh, ale jeho švih skončil iba nad bránkou.
     
    29:36
    Košičania ešte vo svojej aktivite pokračovali. Phillip nahodil puk na bránku, lenže Birken puk podržal dlho a rozohrávka už neprišla.
     
    29:24
    Na opačnú polovicu klziska sa dostali aj Košičania. Z veľkého uhla to tam skôr propagačne skúšal Suja, ale trafil iba bočnú sieť Birkenovej bránky.
     
    28:41
    Mníchov takmer otvoril skóre! Po dobrej práci v pásme sa pred bránku tlačil Pinizzotto, ktorý ale nedokázal strelou spoza obrany prekvapiť gólmana Melicherčíka.
     
    Najlepším strelcom Košíc v aktuálnom ročníku Champions Hockey League bol pred týmto zápasom Jiří Bicek, ktorý sa v prvom dueli postaral o oba góly slovenského majstra. Skúsený 36-ročný odchovanec košického hokeja je všetkým fanúšikom na Slovensku dobre známy najmä z pôsobenia v NHL, kde v drese New Jersey Devils vybojoval slávny Stanley Cup. Dnes patrí vo svojom rodnom klube k najväčším oporám tímu a jeho líderské kvality potvrdzuje aj asistentské „Áčko” na jeho hrudi.
     
    28:11
    Mníchovčania to napokon skúsili strelou spoza obrany, ale tá bola zblokovaná iba na ochrannú sieť. Hra sa po dlhšej dobe prerušuje a nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    27:10
    V tejto chvíli sa hrá dlhšie bez prerušenia, ale na ľadovej ploche nevidíme žiaden strelecký pokus. Oba celky sa pokúšajú usadiť v pásme, ale defenzívy sú pozorné.
     
    26:46
    Košičania sa pohodlne ubránili a puk vysunuli do stredu klziska, ale zaútočiť už nestihli, pretože domáci všetko ustrážili.
     
    26:19
    Mníchovčania sa nasťahovali do útočnej tretiny a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Košická obrana zatlačila súpera k mantinelu, kde nemá Maurer žiadnu šancu na úspech.
     
    25:41
    Mníchovčania puk ihneď vyhodili z pásma a Košičanov pri návrate do útoku zastavil ofsajd.
     
    25:08
    Košičania sa už proti plnému počtu hráčov súpera udržali v útoku. Za bránkou tam s pukom operoval Lelkeš, ale Birken jeho pokus o prehodenie vystihol.
     
    24:50
    Mníchov sa pomerne pohodlne ubránil a medzičasom už hrá v plnom počte. Obranu domácich musíme skutočne pochváliť!
     
    24:02
    Oceliari sa napokon po urputnom boji dokázali dostať do pásma a k strele, ale ani na dvakráť Češík elpšie neuspel a Birken nebezpečnejšie nezasahoval.
     
    23:29
    Mníchovčania stále držia puk mimo svojej obrannej tretiny a Košice sa so súperovou obranou stále trápia.
     
    23:10
    Košičania sa vrátili do útoku, kde Bartánus s pukom na hokejke urobil kusisko práce. Bartánus sa napokon od modrej čiary rozhodol aj strieľať, ale jeho rana bola zrazená do stredu klziska.
     
    22:34
    Mníchovčania puk pohodlne vyhodili cez všetky čiary a bránia sa bez akéhokoľvek zaváhania. Oceliari musia začínať spoza svojej bránky.
     
    22:11
    Mníchov sa bude brániť! Toni Söderholm podrazil Bartoša a inkasuje dvojminútový trest.
     
    21:56
    Mníchov sa napokon prepracoval až do útoku a mohol sa ujať vedenia! Pinizzotto prediedol veľmi dobrú strelu, ale Melicherčík reflexívne zasiahol a puk vytlačil.
     
    21:11
    Medzičasom už domáci hokejisti hrajú v plnom počte a pokúšajú sa dostať do pásma. Úvod tretiny je opúť veľmi aktívny.
     
    20:37
    Košičania mali vo vlastnej presilovke pred Melicherčíkom vážnejšie problémy, ale Štrbák napokon puk odvrátil na opačnú polovicu klziska. Tam od modrej príklepom pálil Šedivý, ale jeho rana bola zrazená.
     
    20:26
    Mníchovčania puk ihneď vyhodili cez všetky čiary a Košičania museli začínať spoza vlastnej bránky. Oceliari ďaleko nezašli a o puk na modrej čiare opäť prišli.
     
    20:01
    Druhá tretina sa začala výherným buly pre domácich. Len pripomeňme, že Košice majú k dispozícii ešte 38 sekúnd presilovky.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Videli sme v nej bojovný výkon an oboch stranách a šance pri oboch bránkach. Gólmani sú ale zatiaľ stopercentní a svoje tímy držia nad vodou, takže na prvý presný zásah stále iba čakáme.

    Druhá tretina sa začne približne o 20:22.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:28
    Hra je prerušená a na ľadovú plochu smeruje klubový lekár Košíc! Ten si do opatery berie Eduarda Šedivého, ktorý bol zrejme pri niektorom zo súbojoval zasiahnutý do ruky, ktorú si s bolestivým výrazom v tvári drží. Pevne veríme, že to nebude nič vážne.
     
    19:13
    Mníchovčania začali hru v početnej nevýhode veľmi dobre a puk ihneď vyhodili cez všetky čiary. Oceliari musia začínať od začiatku.
     
    18:39
    Košice si opäť zahrajú presilovku! Za podrazenie smeruje na trestnú lavicu na dve minúty Keith Aucoin.
     
    18:03
    Košičania si puk prevzali na svoje hokejky a poslali ho preč z pásma. Tam ho ale opäť získal iba Mníchov, ale ten pri pokuse o prechod do pásma zastavil ofsajd na modrej čiare.
     
    17:58
    Mníchov sa rýchlo presunul do útoku a pokúša sa tam niečo vymyslieť. Kahun prudko pálil spoza obrany a Maurer chcel tečovať, ale Melicherčík bol rýchlejší.
     
    17:10
    Košičania však vzápätí mohli udrieť proti plnému počtu hráčov súpera! Spoza bránky našiel Bartoš Hričinu, ktorý ihneď pálil, ale v rýchlosti trafil iba korčuľu Hrnku.
     
    17:07
    Mníchov oslabenie predýchal bez vážnejších problémov a už hrá v plnom počte.
     
    16:30
    To isté sa teraz podarilo aj Bicekovi, ale toho súperi o puk ihneď obrali. Mníchov sa stále bráni veľmi dobre.
     
    16:14
    Dobrú aktivitu teraz predviedol hosťujúci Bartánus, ktorý si puk vzal pri svojej bránke a dostal sa s ním až do útoku, ale tam domáci všetkých Košičanov pokryli a košický útočník nemal komu prihrávať.
     
    15:57
    Košičania sa sáce po veľkej snahe do útoku dostali, ale domáci im puk opäť vzali a opäť ho vyhodili cez všetky čiary. Oba celky odchádzajú striedať.
     
    15:22
    Mníchovčania následne buly vyhrali a puk poslali cez všetky čiary. Košičania musia začínať spoza Melicherčíka.
     
    15:14
    Košičania okamžtie začali aktívne a puk poslali pred bránku súpera. Tam síce vznikol menší zmätok, ale Birken sa napokon zorientoval a hru prerušil.
     
    15:07
    Košice si zahrajú presilovku! Za podrazenie Češíka smeruje na trestnú lavicu St. Denis.
     
    15:01
    Mníchov si puk pozbieral za vlastnou bránkou a presunul sa do útoku. Tam to strelecky skúsil Eder, ale Phillip bol následne natlačený do bránky a hra sa prerušuje.
     
    14:56
    Košičania napokon za svojou bránkou zaváhali až príliš dlho a hru na opačnú polovicu lepšie ani nepreniesli. V týchto chvíľach je hokej pomalší než na začiatku.
     
    14:12
    Mníchov ešte pokračoval vo svojej útočnej aktivite. Puk tam ale za bránkou zobral Slovák, ktorý ho dobre postráži.
     
    13:38
    Košičania si takmer vyrobili veľký problém! Mladík Pavúk chcel puk rozohrávať spred vlastnej bránky, ale nešťastne mu poskočil cez hokejku a smeroval do bránky, ale Melicherčík bol na svojom mieste a pohotovo zasiahol.
     
    13:32
    Košičania sa dostali spred svojej bránky, ale v útoku nič nevymysleli. Hrnka nakorčuľoval na pravý kruh, ale prihrávka mu smerovala iba na päty a strieľať nemohol.
     
    12:59
    Na ľadovej ploche sa strhla menšia potýčka! Bol v nej domáci Pinizzotto a hosťujúci Pavúk, ale rozhodcovia situáciu rýchlo upokojili a napokon sa nebude ani vylučovať.
     
    12:08
    Mníchov sa vrátil do pásma a pokračoval vo svojej aktivite. Z uhla nadvakrát zakončoval Pinizzotto, ale na Melicherčíka ani raz nevyzrel.
     
    Kapitánom Košíc je urastený zadák Martin Štrbák. Dnes už štyridsiatnik z Prešova je bývalý reprezentačný rekordér, ktorý odohral v drese Slovenska 162 zápasov, v ktorých sa ako obranca postaral o 13 gólov. O tento rekord ho dokázal zatiaľ obrať iba útočník Miroslav Šatan. Štrbák má na svojom konte striebro z Petrohradu 2000, zlato z Göteborgu 2002 a bronz z Helsínk 2003. So svojimi skúsenosťami a veľkým herným prehľadom patrí v extralige medzi najväčšie osobnosti celej súťaže.
     
    11:42
    Košičania sa bleskovo presunuli na opačnú polovicu klziska a hru upokojili. Od modrej čiary pálil Macejko, Birken pre istotu kryl.
     
    11:33
    Obrovská šanca domáceho tímu na otvorenie skóre! Aktivita Mníchovčanov sa napokon vyplatila, domáci nastrelili puk na brankára a o dorážku sa ešte pokúšal Wolf, ale neúspešne.
     
    10:52
    Domáci sa stále nevedia udržať v pásme, pretože aktivita Košíc je obrovská. Mníchov opäť iba nahadzuje puk na zadný mantinel.
     
    10:19
    Mníchovčania to teraz napokon skúsilinahodením spoza modrej čiary a puk nebezpečne poskakoval, tak si ho Melicherčík pre istotu prikryl.
     
    09:54
    Mníchov prestiredal, ale puk sa mu nepodarilo prehodiť cez prehustený stred klziska. Stále sa hrá zo zabezpečených defenzív na oboch stranách.
     
    09:30
    Košičania sa stále pokúšajú dobyť súperovu defenzívu, ale Mníchov sa teraz drží iba pri svojom gólmanovi. Veľmi defenzívne poňatá minúta.
     
    08:54
    Češík chcel následne puk zaviesť do pásma, ale po pravej strane pri mantineli sa mu to nepodarilo. Mníchov sa dobre bráni a hru nateraz upokojil.
     
    08:08
    Mníchovčania vybojovali puk v strede klziska a presunuli sa do útoku. Tam prišlo na Melicherčíka zaujímavé nahodenie a mohla prísť aj dorážka, ale Češík puk upratal.
     
    07:38
    Košice sa dostali späť do pásma. Bartoš tam na pravom kruhu dobre zapracoval a naviazal si hráča, čo chcel následne využiť prihrávkou do medzikružia, ale tam nikoho zo svojho tímu nenašiel.
     
    07:16
    Mníchovčania mali vo vlastnej obrane problém aj s pukom na hokejkách, a preto ho radšej iba vysunuli do stredu klziska. Oceliari hrajú veľmi dobre a aktívne.
     
    06:53
    Košičania ešte ostávajú v útočnej tretine, ale nevedia sa dostať k puku. Za bránkou o neho bojoval Jenčík, no súper mu ho odmietol požičať.
     
    06:25
    Košičania sa mohli ujať vedenia! Adam Lapšanský to spravil veľmi dobre, dostal sa do menšieho úniku a prudko pálil, ale domáci brankár Birken puk zachytil.
     
    06:10
    Oceliarom teraz nevyšiel pokus o rýchlu rozohrávku spoza svojej bránky a dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia. Hrať sa bude opäť pri Melicherčíkovi.
     
    05:31
    Košice po zblokovaní strely puk vyhodili cez všetky čiary a súpera už späť do pásma nepustili. Macejko sa vracia na ľad a náš majster hrá v plnom počte.
     
    05:10
    Mníchov ihneď vyhral buly a naďalej drží útočné pásmo. Od modrej čiary teraz pálil Soderholm, ale aj jeho rana bola zblokovaná.
     
    04:46
    Domáci hokejisti sa do pásma vrátili, ale Košičania obetavo blokovali ich strely. Napokon prišla delovka od modrej čiary od Regehra, ale tá skončila iba na hrudi Melicherčíka.
     
    04:09
    Košičania začali hru vo vlastnom oslabení dobre a puk vyhodili cez všetky čiary. Mníchov sa nevie dostať do lepšej pozície.
     
    03:31
    Košice sa budú brániť! Na dve minúty za podrazenie smeruje na trestnú lavicu Miroslav Macejko.
     
    03:20
    Mníchov sa vrátil spť do útoku a ihneď to skúša strelecky. Od modrej čiary pálil Jaffray, ale jeho pokus bol zrazený obranou.
     
    02:43
    Oceliarom sa to napokon podarilo a dostalo sa do zaujímavej streleckej pozície. Tvrdo pálil Češík, ale len do Birkena.
     
    02:18
    Košickí hokejisti sa do Nemecka neprišli iba brániť. Za vlastnou bránkou si už prevzali puk a hru chcú preniesť na opačnú polovicu.
     
    01:10
    Mníchov napokon v ofenzívnej aktivite vytrval a prinieslo mu to veľmi zaujímavú možnosť na skórovanie. Z ľavej strany sa pred bránku Melicherčíka natlačil Sparre, ale košikého brankára neprekonal.
     
    00:48
    Mníchovčania presunuli hru na opačnú polovicu ľadovej plochy, ale hostia ich tam zatlačili iba k mantinelu a následne dokonca puk z pásma vyhodili. Sledujeme úvod bez šancí.
     
    00:12
    Prvé buly tohto zápasu vyhral hosťujúci Lelkeš a Košičania sa ihneď presunuli do útoku. Tam síce puk nahodili na zadný mantinel, ale Mníchov sa pohodlne ubránil.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    V mníchovskej hale je už všetko pripravené na začiatok stretnutia. Domáci Mníchovčania nastúpia v modrých dresoch, hostia z Košíc v bielej farbe. Duel povedie rozhodcovská štvorica Daniel Gamper (AUT), Martin Rohatsch (GER) – Thorsten Lajoie (GER), Markku Büse (GER).

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    EHC Red Bull Mníchov: Aus den Birken (Lang) – Boyle, Soderholm, Dehner, Regehr, Smaby, St. Denis, Kettemer, Herpich – Christensen, Wolf, Jaffray – Aucoin, Pinizzotto, Sparre – Kahun, Mauer, Maurer, Eder

    HC Košice: Melicherčík (Riečický) – Štrbák (C), Slovák, Šedivý, Philipp, Pavúk, Cebák, Macejko – Jenčík, Lelkeš, Lapšanský – Bartánus, Suja, Bicek (A) – Hričina, Bartoš (A), Hrnka – Sojčík, Češík, Chovan, Bortňák

    Rozhodca: Daniel Gamper (AUT), Martin Rohatsch (GER) – Thorsten Lajoie (GER), Markku Büse (GER).
    Mníchovská aréna viac ako hodinu pred začiatkom zápasu.


     
    Zápas sa odohrá v mníchovskom Olympijskom parku na Olympijskom zimnom štadióne s kapacitou 6142 sedadiel. Postavený bol ešte v roku 1967 pre Olympiádu v roku 1972. Východniarov cestovala do metropoly Bavorska podporiť aj skupina priaznivcov.
    V Mníchove finišujú s prípravami.

    Mníchovský ľad je nachystaný, sledujte nás na webe CHL od 19.30!

    Posted by HC Košice (oficiálna stránka) on Friday, 28 August 2015
    HC Košice na dopoludňajšom tréningu.
     
    Košické trénerské duo Peter Oremus – Roman Šimíček bude mať v metropole Bavorska k dispozícii takmer kompletný káder. Jedinou chýbajúcou oporou aktuálneho majstra Slovenska je urastený obranca Martin Dudáš (193 centimetrov, 110 kilogramov), ktorý má zranené koleno a chýbať bude podľa aktuálnych informácií do konca septembra. Pre 28-ročného obrancu je toto zranenie veľmi smolné, pretože po prestupe z Dukly Trenčín do Košíc sa tešil aj na medzinárodné stretnutia, avšak minimálne v základnej skupine Champions Hockey League si žiadne neužije.
    Oceliari pred dopoludňajším tréningom.

    V príprave na dnešný tréning

    Posted by HC Košice (oficiálna stránka) on Friday, 28 August 2015
     
    Aktuálna tabuľka skupiny H:
    1. Mníchov – 6 bodov (8:3)
    2. Košice – 0 bodov (2:4)
    3. Klagenfurt – 0 bodov (1:4)
    Hokejisti Košíc v Mníchove.

    Pohľadnica z Mníchova.Košickí hokejisti našli základňu v hoteli Leonardo Royal a v Olympijskom parku. Pozdravujeme našich priaznivcov do Košíc!

    Posted by HC Košice (oficiálna stránka) on Friday, 28 August 2015
     
    Prvý zápas skupiny:
    Košice – Mníchov 2:4 (0:1, 1:3, 1:0)
    Góly a asistencie:
    35. Bicek (Suja, Macejko), 53. Bicek (Bartánus, Suja) – 12. Wolf (Smaby, Jaffray), 23. Wolf (Jaffray), 27. Wolf, 31. Dehner (Aucoin, Soderholm)

    V prvom zápase začali Košičania na ľade v Steel aréne veľmi dobre a súpera poriadne potrápili. Mníchovčania ale potom zvýšili svoju aktivitu, Wolf bez väčších problémov dosiahol hetrik a trénerský tandem Oremus – Šimíček dokonca siahol po zmene brankára, keď Melicherčíka nahradil Riečický. Oceliari ale aj napriek stavu na kocke nehrali zle a súper sa musel obracať. Slovenskí zástupcovia sa do hry dostali dvoma gólmi skúseného Biceka, no tie prišli pomerne neskoro a Košičania už duel výraznejšie zdramatizovať nestihli.
    ____________________

    Druhý zápas skupiny:
    Klagenfurt – Mníchov 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
    Góly a asistencie:
    32. Geier – 39. Boyle (Pinizzotto), 46. Kahun (Kastner, Dehner), 60. Maurer (Kahun), 60. Mauer

    Prvý trip skupiny H absolvoval nemecký Mníchov, ktorý sa po zápase v Košiciach presunul do Rakúska. Tam natrafil na veľmi vzdorovitý domáci Klagenfurt, ktorý v prvej tretine predviedol dobrú aktivitu, ale diváci presný zásah nevideli. Prvý gól prišiel až po zmene strán a vedenia sa ujali rakúski hokejisti, no príliš dlho si ho neužili. Mníchovčania aj v tomto dueli predviedli svoje kvality, zápas bez väčších problémov otočili a do tabuľky si pripísali ďalšie tri body. Aj v tomto stretnutí sa medzi tromi žrďami nemeckého celku predstavil Danny Aus den Birken, ktorý po prvom zápase chválil Košičanov.
    Košičania do Mníchova odlietali ešte v stredu večer.

    Košickí hokejisti odchádzajú na zápasy do Mníchova a Klagenfurtu

    Posted by HC Košice (oficiálna stránka) on Wednesday, 26 August 2015
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní prestížnej nadnárodnej súťaže Champions Hockey League. Košice sa jej ako jediný slovenský tím zúčastňujú už druhýkrát po sebe a dnes ich v ročníku 2015/2016 čaká druhý duel, ktorý odohrajú na klzisku nemeckého Mníchova.

    HC Košice je aktuálny slovenský majster a držiteľ celkovo 17 medailí zo samostatnej slovenskej najvyššej hokejovej súťaže. Košický hokejový klub má na svojom konte okrem 8 slovenských titulov aj dva federálne majstrovské tituly, čo je najviac spomedzi všetkých slovenských tímov, ktoré pôsobili v československej lige. Košičania patria na Slovensku už dlhé roky k absolútnej hokejovej elite a v posledných 8 rokoch si vždy zahrali v extraligovom finále. Z tohto obdobia majú na svojom konte až 5 majstrovských titulov, pričom tri z nich získali počas 3 sezón v rade, čo je slovenský unikát. Do sezóny 2015/2016 vstúpia opäť v pozícii majstra, pretože v uplynulom ročníku obhájili zisk titulu a v prípade ďalšieho zisku zlata by si tak zopakovali už druhý majstrovský hetrik v rozpätí 8 rokov. Svoje domáce zápasy hrávajú v modernej Steel aréne, ktorá má kapacitu 8347 divákov. Košičania sa v uplynulom ročníku ako jediný slovenský klub predstavili v Champions Hockey League a v základnej skupine skončili na treťom mieste.

    Red Bull Mníchov je nemecký hokejový klub založený v roku 1998, kedy začínal až v 6. nemeckej súťaži. V priebehu 14 rokov sa ale prepracoval až medzi elitu, kde svoj doterajší najväčší úspech zaknihoval v uplynulej sezóne, kedy sa prebojoval až do štvrťfinále. Tímové farby mníchovského klubu sú modrá, biela a červená. Hokejisti tohto celku hrávajú svoje domáce zápasy v aréne Olympia Eishalle, ktorá bola postavená v roku 1965 a pojme 6 256 divákov. Hlavným trénerom tohto celku je Kanaďan Don Jackson, ktorý ešte ako hráč dvakrát získal Stanley Cup s Edmontonom Oilers a ako tréner päťkrát vybojoval nemecký titul s Eisbärenom Berlin a raz rakúsky titul so Salzburgom.
     
    Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 52. Christensen (Jaffray, Kettemer)


    EHC Red Bull Mníchov: Aus den Birken (Lang) – Boyle, Soderholm, Dehner, Regehr, Smaby, St. Denis, Kettemer, Herpich – Christensen, Wolf, Jaffray – Aucoin, Pinizzotto, Sparre – Kahun, Mauer, Maurer, Eder
    HC Košice: Melicherčík (Riečický) – Štrbák (C), Slovák, Šedivý, Philipp, Pavúk, Cebák, Macejko – Jenčík, Lelkeš, Lapšanský – Bartánus, Suja, Bicek (A) – Hričina, Bartoš (A), Hrnka – Sojčík, Češík, Chovan, Bortňák

    Rozhodca: Daniel Gamper (AUT), Martin Rohatsch (GER) – Thorsten Lajoie (GER), Markku Büse (GER)

    Diváci: 3173