Boston – Minnesota 3:4 (kon.) | NY Islanders – Winnipeg 3:4 (kon.) | Philadelphia – LA Kings 3:2 (po pr.)
Pittsburgh – NJ Devils 8:3 (kon.) | Columbus – Ottawa 2:5 (kon.) | Toronto – Buffalo 4:0 (kon.)
Tampa Bay – Arizona 7:3 (kon.) | Chicago – Anaheim 0:1 (kon.) | Dallas – St. Louis 3:4 (po pr.)
Calgary – Montreal 1:2 (0:1 po s.n.) | Colorado – San Jose 2:3 (0:2 po s.n.) | Vancouver – Carolina 4:1 (kon.)
koniec
Columbus Blue Jackets
2:5 (1:1, 1:1, 0:3)
Ottawa Senators
cz Streda 29.10.2014, 00:05 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    51:43
    na druhé straně mohl snížit Ťjutin, ale jeho pokus vyškrábl špičkou betonu Lehner.
    Clark MACARTHUR - 2:5
     
    51:08
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí obrana nedokázala zpracovat nahozený puk od Turrise a tak se černá guma dostala až ke CLARKU MACARTHUROVI, který ji z první poslal přesně k tyči. Lapačka McElhinney eho tam byla již pozdě. Asistence: Kyle Turris.
    Alex CHIASSON - 2:4
     
    50:06
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři nakonec přeci jen dlouhou přesilovku gólově zužitkovávají. Stone křižnou přihrávkou přes brankoviště našel MacArthura, který poslal kotouč ještě lépe postavenému ALEXI CHIASSONOVI a ten příklepem poslal puk na místo určení. Asistence: Clarke MacArthur, Mark Stone.
     
    45:31
    Dalším hráčem, pro kterého předčasně skončil zápas je Corey Tropp (CBJ), jenž nesmyslně poslal Borowieckiho obličejem na hrazení a putuje již do sprchy. Trest na 5 + DKÚ je více než oprávněný.
    Erik KARLSSON - 2:3
     
    43:41
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Turris si počkal až mu najede na osu hřiště ERIK KARLSSON a švédský obránce poslal přesně puk do středu branky, kde nechal místo při přesunu McElhinney a vrátil tak jako správný kapitán svému týmu vedení. Asistence: Kyle Turris.
    Cam ATKINSON - 2:2
     
    38:57
    Columbus právě vstřelil branku!
    Johansen vyhrál buly na Wisniewského, který ihned přeposlal kotouč CAMU ATKINSONOVI, ten na nic nečekal a rovnou vypálil puk směr Lehnerova brána a trefil se parádně, přímo k tyči. Hostující gólman neměl šanci. Asistence: James Wisniewski, Ryan Johansen.
     
    28:04
    Gryba (OTT) nepříjemně atakoval domácího hráče a po právu obdržel trest na 5 minut + do konce utkání. Svého spoluhráče částečně pomstil alespoň Hartnell (CBJ). Ten ale odešel pouze s menším trestem za hrubost.
     
    26:29
    Cowen (OTT) zahrál vysokou holí a musí jít pykat na trestnou lavici.
     
    26:26
    Skille teď při akci 3 na 2 jen o centimetry minul levou šibenici Lehnerovy svatyně!
    Zack SMITH - 1:2
     
    21:44
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ceci zachytil vyhození od Blue Jackets a následná střela od ZACKA SMITHE následně překvapila všechny a nejvíce právě McElhinneyeho, který se nedokázal přesunout ke své pravé tyči a musel následně lovit puk z branky. Asistence: Cody Ceci.
     
    18:53
    V závěru třetiny je tu přesilovka pro Ottawu. Za hákování putuje na trestnou lavici Savard (CBJ).
     
    13:09
    V dalším pěstním souboji vyzval domácího Bolla tentokrát ottawský Neil, ten dostává navíc ještě jako bonus další 2 minuty.
     
    9:17
    Málem tu byla využitá další přesilovka. Phillips nechtěně tečoval puk a nadělal Lehnerovi velké potíže. Ten je ale zvládl.
     
    8:58
    Domácí útočník si vykoledoval trest na MacArthurovi (OTT), jenž tak obdržel 2 minuty za krosček.
    Clarke MACARTHUR - 1:1
     
    6:22
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Početní výhodu dokázali zužitkovat také hosté. Nahození kapitána Ottawy Erika Karlssona dokázal před MacElhinneyem tečovat CLARKE MACARTHUR a poslal puk mimo dosah domácího gólmana. Asistence: Erik Karlsson, Bobby Ryan.
     
    5:32
    Přesilovku si vyzkouší také Sens. Murray (CBJ) vykázán za hrubost.
    David SAVARD - 1:0
     
    5:19
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tentokrát už to regulérní branka je, Vennberg zavezl puk do pásma, kde jej přenechal Anisimovovi. Ten na nic nečekal a adresoval kotouč na druhou stranu DAVIDU SAVARDOVI, který střelou příklepem se trefil ideálně nad beton Lehnera a na vzdálenější tyč. Asistence: Arťjom Anisimov, Alexander Vennberg.
     
    4:46
    Columbus sice docílil branky, bylo to ale až po zapískání, takže radost byla předčasná.
     
    3:22
    Mám zde první bitku v zápase. Do pěstního souboje se pustili Boll (CBJ) a Borowiecki (OTT) ten dostává navíc ještě 2 minuty. Přesilovka pro domácí.

    Ondřej Jícha

    Góly a asistencie: 6. Savard (Anisimov, Vennberg), 39. Atkinson (Wisniewski, Johansen) – 7. MacArthur (Karlsson, Ryan), 22. Smith (Ceci), 44. Karlsson (Turris), 51. Chiasson (MacArthur, Stone), 52. MacArthur (Turris)


    Columbus Blue Jackets: McElhinney (Forsberg) – Ťjutin, Savard, Prout, Johnson, Wisniewski, Murray – Atkinson, Johansen, Hartnell – Daňo, Anisimov, Tropp – Skille, Letestu, Wennberg – Cracknell, Chaput, Boll. Trenér: Todd Richards
    Ottawa Senators: Lehner (Anderson) – Karlsson, Phillips, Cowen, Ceci, Gryba, Borowiecki – Ryan, Turris, MacArthur – Chiasson, Zibanejad, Michálek – Neil, Legwand, Smith – Stone, Lazar, Condra. Trenér: Paul Maclean.

    Rozhodca: Devorski, St. Pierre – Henderson, Shewdyk

    Diváci: 14 749