Olympiakos – Atlético Madrid 3:2 (kon.) | Juventus – Malmö 2:0 (kon.) | Real Madrid – Bazilej 5:1 (kon.)
Liverpool – Razgrad 2:1 (kon.) | Monaco – Leverkusen 1:0 (kon.) | Benfica – Zenit 0:2 (kon.)
Galatasaray – Anderlecht 1:1 (kon.) | Dortmund – Arsenal 2:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
2:0 (1:0)
Arsenal FC
Utorok 16.09.2014, 20:45 • Signal Iduna Park (Dortmund) • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    88
    Demotivovaný Wilshere je ďalším adresátom žltého varovania od portugalského arbitra. Jack bol potrestaný za sotenie Erica Durma pri postrannej čiare.
     
    86
    Gunners už ale striedať nemôžu, čo naopak činí Jürgen Klopp, ktorý namiesto výborného Immobileho posiela na trávnik Adriána Ramosa.
     
    79
    Domáci manažér po druhýkrát strieda, pričom tentokrát už nevynútene. Namiesto dobre hrajúceho Schmelzera príde Srb Miloš Jojič.
     
    77
    Na hracej ploche už registrujeme i nemeckého majstra sveta Lukasa Podolskeho, ktorý vymenil kapitána Gunners Mikela Artetu.
     
    76
    Azda posledný plamienok hosťujúcich nádejí uhasína Danny Welbeck, ktorý sa mýli i vo svojej tretej veľkej šanci v drese Arsenalu. Výborne na ľavej strane zapracoval prehliadaný Santi Cazorla, ktorý obišiel Durma, aby následne prihrával práve na anglického reprezentačného kanoniera. Ten sa šikovne obtočil okolo Nevena Subotiča, ktorý si dovolil prvé zaváhanie v zápase, no z hranice šestnástky Weidenfellera neprekonal, keď loptu napálil iba nad brvno domácej svätyne. Arsenal už dnes na body zrejme nesiahne.
     
    71
    Wojciech Szczesny deklaruje odovzdanosť a dekoncentráciu hráčov v modrých dresoch. Po malej domov od Laurenta Koscielneho, ktorý sa pri vysokom a aktívnom pressingu Dortmundu ocitol v tiesni, si loptu preberal až príliš komfortne, čím ponúkol priestor pre šprintujúceho Aubameyanga, ktorý takmer upratal jeho skazenú rozohrávku do siete. Od gabonského útočníka sa lopta odrazila tesne mimo ľavej žrde. Následne prepadol v rozohrávke i Arteta a Mkhitaryan v obrovskej tutovke pálil z nájazdu tesne nad brvno. Gunners sú zrelí na uterák!
     
    61
    Po ďalšom odovzdanom výkone schádza utrápený Mesut Özil, ktorý prežíva hádam najťažšie obdobie vo svojej kariére. Verím, že sa uč čoskoro bude znovu futbalom len baviť. Na jeho miesto vybieha Alex Oxlade-Chamberlain. Okrem neho sme videli striedanie Cazorlu za Ramseyho.
     
    58
    To, čo zatiaľ na strane hostí vôbec nevidíme, domácim vychádza i so zatvorenými očami. Priamočiary a rýchly prechod smerom vpred zatiaľ rozhoduje toto stretnutie. Dortmund tak znovu činil po pravej strane, kde sa po Mkhitaryanovej prihrávke dostal do úniku Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý to v osobnom súboji znovu „natrel" Laurentovi Koscielnemu, aby následne z hranice šestnástky opečiatkoval brvno Szczesneho bránky! Arsenal sa aj so šťastím stále nachádza v hre o body, ale na ich zisk by som si práve nestavil...
     
    54
    Mesut Özil sa už dostáva do svojej typickej porazeneckej a odovzdanej nálady. Pri postrannej čiare si vybíjal frustráciu na unikajúcom Schmelzerovi, čo Olegário Benquerença odmenil žltou kartou.
     
    52
    Borussia Dortmund pokračuje v euforickom výkone a razom to už mohlo byť o tri góly! To by bola už pre Londýnčanov asi nezvrátiteľná situácia. Dnes výborný Kevin Großkreutz mal nakročené k ďalšej asistencii, keď geniálne preniesol hru na pravú stranu. Tam sa cez bránicu dvojicu Koscielny-Gibbs dostal znovu Ciro Immobile, ktorého strelu z desiatich metrov tentokrát Szczesny kryl. Poliak pohotovo vyráža na rohový kop, Arsenal stále žije!
    AUBAMEYANG(GROßKREUTZ) - 2:0
     
    48
    Dortmund dal gól!
    Borussia v samom úvode druhého dejstva zdvojnásobuje svoje vedenie a Arséne Wenger už bude musieť reagovať. Tentokrát mu nezlyhali kraje obrannej štvorice, ale defenzívna trojka, ktorá nezachytila rýchly výpad dvojice v žlto-čiernom. Na polovici ihriska sa po dlhej lopte zo zadných radov dostal k guľatému nezmyslu PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, ktorý si šikovne vymenil loptu s Großkreutzom, ktorý ho nádherným oblúčikom poslal do úniku. Gabonský útočník v nájazde na Szczesneho uspel, dokázal si ho obhodiť a jeho strelu do prázdnej bránky už na čiare nezastavil ani Koscielny. 2:0 pre BVB!
     
    46
    Pred úvodným hvizdom druhej časti tu máme ešte jednu zmenu na domácej strane, keď namiesto Sebastiana Kehla vybehne mladučký Matthias Ginter.
    IMMOBILE(GROßKREUTZ) - 1:0
     
    45
    Dortmund dal gól!
    Krajní obrancovia Arsenalu opäť zadriemkali a tentokrát sa to už domácim podarilo strestať. Domáci otvárajú skóre z pätnástej strely v zápase, ale čakanie určite stálo zato. Hĺbkovú prihrávku z vlastnej polovice od Großkreutza si v stredovom kruhu prevzal CIRO IMMOBILE, ktorý sa rozbehol do Gibbsom nezaplneného priestoru. Sekundovať mu už nestačil ani Laurent Koscielny, čo taliansky útočník využil a z vnútra šestnástky triafa pravý dolný roh Szczesneho bránky. Ten bol na jeho krížnu strelu prikrátky, Borussia ide po zásluhe do vedenia!
     
    41
    Konečne sa do úvodnej gólovej príležitosti zápasu dostali i londýnski hostia, ktorých snaha vôbec nebola márna. Danny Welbeck sa odhodlane rozbehol stredom ihriska, avšak pred šestnástkou ho dokázal odzbrojiť Neven Subotič. Následne sa ale lopty zmocnil Jack Wilshere, ktorý oblúčikom poslal do obnovenej šance znovu nedávnu akvizíciu z Manchestru United, no Danny sa podobne ako cez víkend proti Manchestru City v koncovke pomýlil. Ľahunký obstrel Weidenfellera mu nevyšiel, lopta skončila nejaké tri metre mimo pravej žrde.
     
    34
    Alexis Sánchez teraz na polovici ihriska prepadol v rozohrávke, respektíve ho prepadol bývalý kapitán Borussie Sebastian Kehl. Skúsený a celoživotný člen domáceho kádru postupoval stredom ihriska až pred šestnástku, odkiaľ rozdával loptu doprava na Aubameyanga. Pierre-Emerick sa z desiatich metrov pokúsil prestreliť Szczesneho na bližšej žrdi, no poľská reprezentačná jednotka pohotovo vyráža na rohový kop.
     
    29
    Borussia začína poriadne dupať na plyn a Kanonieri sa nestíhajú obracať. Na pravej strane Gunners po druhýkrát prepadol Héctor Bellerín, čo po dlhej Schmelzerovej lopte využíval Ciro Immobile. Ten z ľavej strany vbehol až do šestnástky, z ktorej ľavej strany posielal loptu na hranicu malého vápna. Tam si Laurent Koscielny takmer strelil vlastný gól, no Szczesny i v tomto prípade situáciu zachránil, aby následne Mkhitaryan prepálil odkrytú bránku Londýnčanov. Napriek dvom super-šanciam BVB hráme po polhodine hry bez gólov.
     
    27
    Pierre-Emmerrick Aubameyang zahadzuje prvú veľkú príležitosť dnešného zápasu. Absolutórium patrí Ericovi Durmovi, ktorý krížom cez súperovu polovicu vyviezol loptu až pred šestnástku Londýnčanov. Tam prihrával na Henrikha Mkhitaryana, Armén z prvej prestrčil na Großkreutza, ktorý mal na ľavej strane šestnástky dostatok priestoru. Ten využil na presnú prízemnú loptu na Aubameyanga, no africký zakončovateľ poslal loptu iba do hrejivej náruče Wojcieha Szczesneho. Keby bol loptu poslal k žrdi, Dortmund mohol vyhrávať!
     
    14
    S blížiacim sa koncom úvodnej štvrťhodiny sme už konečne sledovali nejakú zaujímavú príležitosť, ktorá mohla prameniť v otvárací gól dnešného duelu. Po ďalšom rohovom kope BVB z pravej strany, ktorý rozohrával Marcel Schmelzer, prepadla lopta až k Sokratisovi Papastathopoulosovi, ktorý sa dobre zorientoval a dokázal vystreliť. Gólman Szczesny toho cez obrovitú postavu Pera Mertesackera veľa nevidel, ale na jeho šťastie sa koncovka gréckeho stopéra z piatich metrov kotúľala iba mimo pravej žrde. Pokračujeme bez gólov.
     
    5
    Arsenal sa po prvýkrát dostal na polovicu súpera, no po nepresnej prihrávke a podkĺznutí Wilshera sa hostia museli brániť rýchlemu protiútoku BVB. Ten ťahal Aubameyang, ktorý pred šestnástkou prihrával na Mkhitaryana. Ten sa už v šestnástke uvoľňoval cez kapitána Artetu, no namiesto koncovky zvolil hlúpy a teatrálny pád. Penalta sa právom nepískala, arménsky futbalista dostáva namiesto Oscara žltú kartu.

    Erik Farkaš

    Góly: 45. Immobile(Großkreutz), 48. Aubameyang(Großkreutz)

    Karty:   5. Mkhitaryan (DOR) – 54. Özil (ARS), 88. Wilshere (ARS)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller (C) – Durm, Subotič, Papastathopoulos, Schmelzer – Kehl, S. Bender – Aubameyang, Mkhitaryan, Großkreutz – Immobile
    Náhradníci: Langerak – Kagawa, Jojič, A. Ramos, Ginter, Bandowski, Amini
    Manažér: Jürgen Klopp (GER)

    Arsenal FC: Szczęsny – Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Wilshere, Arteta (C), Ramsey – A. Sánchez, Welbeck, Özil
    Náhradníci: Ospina – Rosický, Podolski, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Chambers, J. Campbell
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    Rozhodca: Olegário Benquerença – R. Santos, N. Pereira – N. Monitz