Olympiakos – Atlético Madrid 3:2 (kon.) | Juventus – Malmö 2:0 (kon.) | Real Madrid – Bazilej 5:1 (kon.)
Liverpool – Razgrad 2:1 (kon.) | Monaco – Leverkusen 1:0 (kon.) | Benfica – Zenit 0:2 (kon.)
Galatasaray – Anderlecht 1:1 (kon.) | Dortmund – Arsenal 2:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
2:0 (1:0)
Arsenal FC
Utorok 16.09.2014, 20:45 • Signal Iduna Park (Dortmund) • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Stretnutie vo Vestfálsku práve skončilo. Jednoznačne ho opanovala Borussia Dortmund, ktorá podala svoj najlepší výkon v tejto sezóne. Skutočne by sme škvrnky na domácej hre hľadali len ťažko. BVB prestrieľalo súpera v hrozivom pomere 24:4! Z tejto kanonády sa im podarilo vyťažiť dva góly v sieti Szczesneho, keď druhý pridával krátko po začiatku druhého dejstva Pierre-Emerick Aubameyang. Arsenal si okrem dvoch zaujímavých príležitostí Dannyho Welbecka nevytvoril prakticky nič, zatiaľčo na druhej strane mohol domáci náskok narastať kľudne i ďalej.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúči Erik Farkaš. Nezabudnite, že stredajší program Ligy majstrov si budete môcť taktiež vychutnávať i v spoločnosti Onlajny.eu. Ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (22:38:55)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Borussia Dortmund si už iba užíva záver zápasu, pomaličky kombinuje a ešte väčšmi deptá frustrovaných Kanonierov.
     
    90+1
    Trápenie Londýnčanov bude pokračovať ešte počas troch nadstavených minúť, ktoré pridáva portugalská rozhodcovská štvorica.
     
    90
    Jack Wilshere ponúkol i niečo zo svojich futbalových schopností, keď elegantným oblúčikom vyzval Lukasa Podolskeho, ktorý obišiel Weidenfellera, no následne si loptu až príliš predkopol a do opustenej bránky tak už zakončiť nestihol.
     
    89
    Frustrácii hostí sa ale nemožno čudovať. Napriek viacerým nepodareným výkonom si až dnes pripíšu prvú porážku v sezóne.
     
    88
    Demotivovaný Wilshere je ďalším adresátom žltého varovania od portugalského arbitra. Jack bol potrestaný za sotenie Erica Durma pri postrannej čiare.
     
    87
    Poriadne nasrdený Alexis Sánchez si vybíja svoju zlosť na portugalskom arbitrovi. Čilan patril napriek tomu medzi najlepších hráčov v modrom.
     
    86
    Gunners už ale striedať nemôžu, čo naopak činí Jürgen Klopp, ktorý namiesto výborného Immobileho posiela na trávnik Adriána Ramosa.
     
    85
    Chvíľku sa nám teraz hrať nebude, pretože na trávniku zostáva ležať Jack Wilshere, ktorý nezvládol súboj s dobre hrajúcim Ginterom. Pred ním mal zdravotné problémy i Welbeck.
     
    84
    Exkluzívny zákrok Chamberlaina teraz zachraňuje hostí od tretieho gólu v ich sieti. Mkhitaryan si už chystal gólovú koncovku.
     
    83
    Pomer streleckých pokusov pôsobí až neuveriteľne: 23 ku 3 a na bránku 7 ku 1. Arsenal dnes dostáva poriadne na frak.
     
    82
    Domáci priaznivci síce hučia, ale Szczesny hral loptu a inak ani nemal na výber, keďže pri lopte bol len o stotinu sekundy skorej, než Aubameyang.
     
    81
    Gabonského útočníka zrámoval k zemi a Pierre-Emerick sa teraz nachádza v poriadnych problémoch. Zrejme ale bude môcť pokračovať ďalej.
     
    80
    Wojciech Szczesny musel z klietky von, aby zabránil ďalšej pohrome v podaní Aubameyanga. Ten sa rozbehol po druh gól, no poľský gólman ho na hranici šestnástky k ničomu nepustil.
     
    79
    Domáci manažér po druhýkrát strieda, pričom tentokrát už nevynútene. Namiesto dobre hrajúceho Schmelzera príde Srb Miloš Jojič.
     
    78
    Anglické mužstvá síce nemôžeme nikdy odpisovať, no momentálna koncepcia Arséna Wengera ich nie je hodná.
     
    77
    Na hracej ploche už registrujeme i nemeckého majstra sveta Lukasa Podolskeho, ktorý vymenil kapitána Gunners Mikela Artetu.
     
    76
    Azda posledný plamienok hosťujúcich nádejí uhasína Danny Welbeck, ktorý sa mýli i vo svojej tretej veľkej šanci v drese Arsenalu. Výborne na ľavej strane zapracoval prehliadaný Santi Cazorla, ktorý obišiel Durma, aby následne prihrával práve na anglického reprezentačného kanoniera. Ten sa šikovne obtočil okolo Nevena Subotiča, ktorý si dovolil prvé zaváhanie v zápase, no z hranice šestnástky Weidenfellera neprekonal, keď loptu napálil iba nad brvno domácej svätyne. Arsenal už dnes na body zrejme nesiahne.
     
    75
    Priblížiť sa mu pokúšal Jack Wilshere, ktorý však nezvládol súboj s Ginterom, ktorého nedovoleným spôsobom poslal k zemi.
     
    74
    Vedenie 2:0 by v tomto čase stále mohlo byť ešte zradné. Arsenal ale zatiaľ nie je súci ani na kontaktný gól v sieti Weidenfellera.
     
    73
    To Borussia na čele s trénerom Kloppom si stretnutie vyslovene užíva. Charizmatický tréner naďalej nabáda svojich zverencov k ofenzíve.
     
    71
    Wojciech Szczesny deklaruje odovzdanosť a dekoncentráciu hráčov v modrých dresoch. Po malej domov od Laurenta Koscielneho, ktorý sa pri vysokom a aktívnom pressingu Dortmundu ocitol v tiesni, si loptu preberal až príliš komfortne, čím ponúkol priestor pre šprintujúceho Aubameyanga, ktorý takmer upratal jeho skazenú rozohrávku do siete. Od gabonského útočníka sa lopta odrazila tesne mimo ľavej žrde. Následne prepadol v rozohrávke i Arteta a Mkhitaryan v obrovskej tutovke pálil z nájazdu tesne nad brvno. Gunners sú zrelí na uterák!
     
    70
    Následný Cazorlov oblúčik letiaci na Pera Mertesackera ale akrobaticky odvracal Neven Subotič a Alexis Sánchez sa už cez Durma nepresadil.
     
    69
    Po prvej akcii Chamberlaina v zápase mohol hrať Wilshere, ktorého ale okamžite zastavil i za cenu faulu Matthias Ginter.
     
    68
    Vzápätí nato ale znovu pálil azda najlepší hráč na ihrisku Kevin Großkreutz, ktorého obstrel ale letel mimo ľavej Szczesneho žrde.
     
    67
    Borussia trochu ukolísaná tým komfortným náskokom trochu vypúšťa tempo. To by sa proti anglickému súperovi mohlo vypomstiť.
     
    66
    Arsenal sa obdobne trápil i na Evertone, Leicestri či doma proti Crystal Palace. Tam mu to ale na body ešte stačilo.
     
    65
    Dnes s výnimkou sektoru hostí nevidíme v Signal Iduna Parku ani jednu zamračenú tvár. Dortmund hrá najlepšie stretnutie sezóny.
     
    64
    Nemecká réžia zblúdila i na tribúny, kde sa vo VIP zóne baví veselý Mats Hummels, ktorý by sa mal vrátiť na trávniky už v najbližších dňoch a týždňoch.
     
    63
    Nezahriaty španielsky technik ale posielal center iba na hlavu všadeprítomného Sokratisa Papastathopoulosa.
     
    62
    Arsenal sa snáď nadýchne po získanom rohovom kope, ktorý bude z ľavej strany rozohrávať prichádzajúci Santi Cazorla.
     
    61
    Po ďalšom odovzdanom výkone schádza utrápený Mesut Özil, ktorý prežíva hádam najťažšie obdobie vo svojej kariére. Verím, že sa uč čoskoro bude znovu futbalom len baviť. Na jeho miesto vybieha Alex Oxlade-Chamberlain. Okrem neho sme videli striedanie Cazorlu za Ramseyho.
     
    60
    Stále nám do konca zostáva ešte polhodina hry. V Goodison Parku im na dva vyrovnávajúce zásahy stačilo desať minút, ale Dortmund je dnes úplne niekde inde.
     
    59
    Skôr to vidím na debakel hostí, ktorí stále nedokážu nájsť rovnováhu v zápase a pomaly začínajú pôsobiť odovzdaným dojmom.
     
    58
    To, čo zatiaľ na strane hostí vôbec nevidíme, domácim vychádza i so zatvorenými očami. Priamočiary a rýchly prechod smerom vpred zatiaľ rozhoduje toto stretnutie. Dortmund tak znovu činil po pravej strane, kde sa po Mkhitaryanovej prihrávke dostal do úniku Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý to v osobnom súboji znovu „natrel" Laurentovi Koscielnemu, aby následne z hranice šestnástky opečiatkoval brvno Szczesneho bránky! Arsenal sa aj so šťastím stále nachádza v hre o body, ale na ich zisk by som si práve nestavil...
     
    57
    Krásnou akciou sa po Sánchezovom vysunutí zapojil i Kieran Gibbs, ktorý prihrával na Welbecka, no ten loptu ideálne nezasiahol.
     
    56
    Do domácej ofenzívy sa aktívne zapojil i Sokratis Papastathopoulos, ktorý oprášil svoju pravačku. Lopta však z dvadsiatich metrov smerovala iba do stredu bránky.
     
    54
    Mesut Özil sa už dostáva do svojej typickej porazeneckej a odovzdanej nálady. Pri postrannej čiare si vybíjal frustráciu na unikajúcom Schmelzerovi, čo Olegário Benquerença odmenil žltou kartou.
     
    53
    Následná štandardná situácia už veľa vzruchu nepriniesla, no Dortmund sa naďalej baví futbalom. Arsenal stále stráda.
     
    52
    Borussia Dortmund pokračuje v euforickom výkone a razom to už mohlo byť o tri góly! To by bola už pre Londýnčanov asi nezvrátiteľná situácia. Dnes výborný Kevin Großkreutz mal nakročené k ďalšej asistencii, keď geniálne preniesol hru na pravú stranu. Tam sa cez bránicu dvojicu Koscielny-Gibbs dostal znovu Ciro Immobile, ktorého strelu z desiatich metrov tentokrát Szczesny kryl. Poliak pohotovo vyráža na rohový kop, Arsenal stále žije!
     
    50
    Arsenal je zatiaľ i naďalej márny a Wenger už skrátka bude musieť striedať. Welbeck je i naďalej vypojený na hrote.
    AUBAMEYANG(GROßKREUTZ) - 2:0
     
    48
    Dortmund dal gól!
    Borussia v samom úvode druhého dejstva zdvojnásobuje svoje vedenie a Arséne Wenger už bude musieť reagovať. Tentokrát mu nezlyhali kraje obrannej štvorice, ale defenzívna trojka, ktorá nezachytila rýchly výpad dvojice v žlto-čiernom. Na polovici ihriska sa po dlhej lopte zo zadných radov dostal k guľatému nezmyslu PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, ktorý si šikovne vymenil loptu s Großkreutzom, ktorý ho nádherným oblúčikom poslal do úniku. Gabonský útočník v nájazde na Szczesneho uspel, dokázal si ho obhodiť a jeho strelu do prázdnej bránky už na čiare nezastavil ani Koscielny. 2:0 pre BVB!
     
    47
    Bývalý dlhoročný kapitán BVB musel mať nejaký zdravotný problém, inak by sme ho zrejme registrovali i v druhej časti. Freiburgská posila Matthias Ginter zatiaľ v lige neodohral ani minútku.
     
    46
    Pred úvodným hvizdom druhej časti tu máme ešte jednu zmenu na domácej strane, keď namiesto Sebastiana Kehla vybehne mladučký Matthias Ginter.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodné dejstvo v Signal Iduna Parku je minulosťou. Jednoznačne lepším mužstvom bol výber Jürgena Kloppa. Nemecký vicemajster zasypal svojho súpera pätnástimi streleckými pokusmi, pričom ten posledný z kopačky Cira Immobileho znamenal otvárací gól v sieti Wojciecha Szczesneho. Arsenal sa zatiaľ dostal do jednej tutovky, kedy Danny Welbeck v nájazde na Weidenfellera minul. Po úvodnom dejstve tak Dortmund zaslúžene vedie 1:0.

    Druhé dejstvo snáď ponúkne gólovo bohatšie predstavenie. Onlajny.eu sa vám prihlásia opäť o 21:46.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
    IMMOBILE(GROßKREUTZ) - 1:0
     
    45
    Dortmund dal gól!
    Krajní obrancovia Arsenalu opäť zadriemkali a tentokrát sa to už domácim podarilo strestať. Domáci otvárajú skóre z pätnástej strely v zápase, ale čakanie určite stálo zato. Hĺbkovú prihrávku z vlastnej polovice od Großkreutza si v stredovom kruhu prevzal CIRO IMMOBILE, ktorý sa rozbehol do Gibbsom nezaplneného priestoru. Sekundovať mu už nestačil ani Laurent Koscielny, čo taliansky útočník využil a z vnútra šestnástky triafa pravý dolný roh Szczesneho bránky. Ten bol na jeho krížnu strelu prikrátky, Borussia ide po zásluhe do vedenia!
     
    44
    Alexis Sánchez pôsobí na pravej strane veľmi podráždene. Čilan hrá zatiaľ bez lopty a aj keď sa jej zmocní, tak nemá dostatok podpory.
     
    43
    Na druhej strane nás potešil Mkhitaryan, ktorý po Schmelzerovom pase predviedol ostrú koncovku z prvej, no lopta sa mu zviezla po kopačke a letela tak mimo.
     
    42
    Pre Arsenal to bola vôbec prvá koncovka v zápase oproti trinástim domácim. No Gunners mohli už pokojne viesť.
     
    41
    Konečne sa do úvodnej gólovej príležitosti zápasu dostali i londýnski hostia, ktorých snaha vôbec nebola márna. Danny Welbeck sa odhodlane rozbehol stredom ihriska, avšak pred šestnástkou ho dokázal odzbrojiť Neven Subotič. Následne sa ale lopty zmocnil Jack Wilshere, ktorý oblúčikom poslal do obnovenej šance znovu nedávnu akvizíciu z Manchestru United, no Danny sa podobne ako cez víkend proti Manchestru City v koncovke pomýlil. Ľahunký obstrel Weidenfellera mu nevyšiel, lopta skončila nejaké tri metre mimo pravej žrde.
     
    39
    Gunners sa mohol nadýchnuť po ďalšom Kehlovom faule, no i táto štandardná situácia skončila len nepresným centrom k Weidenfellerovi.
     
    38
    Na strely momentálne už Dortmund vedie hrozivo 13:0! Hostia zatiaľ hodne strádajú. Na bránku však smerovali len tri pokusy domácich.
     
    37
    Arsenal si mohol vydýchnuť aspoň prostredníctvom štandardnej situácie, ktorá priniesla zakončenie Alexisa. Ten ale hlavičkoval z postavenia mimo hru.
     
    36
    Ďalší lávinovitý útok Dortmundu je zastavný hvizdom portugalského rozhodcu, ktorý správne postrehol Kehlov nedovolený zákrok.
     
    35
    Tomu sa hostia dokázali ubrániť a zmenu nepriniesla ani Schmelzerova strela z druhej vlny, ktorá smerovala do stredu bránky.
     
    34
    Alexis Sánchez teraz na polovici ihriska prepadol v rozohrávke, respektíve ho prepadol bývalý kapitán Borussie Sebastian Kehl. Skúsený a celoživotný člen domáceho kádru postupoval stredom ihriska až pred šestnástku, odkiaľ rozdával loptu doprava na Aubameyanga. Pierre-Emerick sa z desiatich metrov pokúsil prestreliť Szczesneho na bližšej žrdi, no poľská reprezentačná jednotka pohotovo vyráža na rohový kop.
     
    32
    Domáci kapitán na dvakrát krotí loptu a už vyhadzuje na ľavú stranu k Schmelzerovi. Zápas dostáva konečne grády.
     
    31
    Na druhej strane bolo taktiež rušno po sóle Alexisa Sáncheza, na ktorého konci bola koncovka Welbecka, ktorý však na Weidenfellera nevyzrel.
     
    29
    Borussia začína poriadne dupať na plyn a Kanonieri sa nestíhajú obracať. Na pravej strane Gunners po druhýkrát prepadol Héctor Bellerín, čo po dlhej Schmelzerovej lopte využíval Ciro Immobile. Ten z ľavej strany vbehol až do šestnástky, z ktorej ľavej strany posielal loptu na hranicu malého vápna. Tam si Laurent Koscielny takmer strelil vlastný gól, no Szczesny i v tomto prípade situáciu zachránil, aby následne Mkhitaryan prepálil odkrytú bránku Londýnčanov. Napriek dvom super-šanciam BVB hráme po polhodine hry bez gólov.
     
    27
    Pierre-Emmerrick Aubameyang zahadzuje prvú veľkú príležitosť dnešného zápasu. Absolutórium patrí Ericovi Durmovi, ktorý krížom cez súperovu polovicu vyviezol loptu až pred šestnástku Londýnčanov. Tam prihrával na Henrikha Mkhitaryana, Armén z prvej prestrčil na Großkreutza, ktorý mal na ľavej strane šestnástky dostatok priestoru. Ten využil na presnú prízemnú loptu na Aubameyanga, no africký zakončovateľ poslal loptu iba do hrejivej náruče Wojcieha Szczesneho. Keby bol loptu poslal k žrdi, Dortmund mohol vyhrávať!
     
    26
    Na druhej strane sledujeme ďalší ofsajd v podaní letnej akvizície Cira Immobileho. Týmto bol známy už u turínskych Býkov.
     
    25
    Dortmund dostal k dispozícii ďalší voľný kop, ktorý však stále neprináša zaujímavé príležitosti pre BVB. Po Subotičovej a Kehlovej hlavičke posielal Aubameyang loptu mimo.
     
    24
    Polovica úvodného dejstva je už pomaly za nami. Na góly i vážnejšie príležitosti zatiaľ len čakáme. Najbližšie k otvoreniu skóre bol Sokratis, ktorý po rohovom kope pálil mimo.
     
    23
    Prakticky po prvýkrát dal o sebe vedieť i Mesut Ozil, no narážačku s Wilsherom dobre prečítal Sven Bender.
     
    22
    Domáci mohli rozohrávať ďalší voľný kop z ľavej strany, odkiaľ po rýchlej rozohrávke prišiel center od Großkreutza. Ten ale odvracal kapitán Londýnčanov Mikel Arteta.
     
    21
    Alexis Sánchez na druhej strane nabiehal do jednoznačnej tutovky, no pri svojej snahe ťažil z mierneho postavenia mimo hru. Nájazd Čilana na Weidenfellera sa tak nekoná.
     
    20
    Po následnom outovom vhadzovaní zakončoval o strednej vzdialenosti Sven Bender, ktorý však pálil podstatne mimo pravej žrde. Hosťujúci gólman situáciu kontroloval.
     
    19
    Mkhitaryan je poriadne nabrúsený na hlavného rozhodcu, ktorý mu neponúkol výhodu štandardnej situácie. Z následne poskytnutej výhody pálil Schmelzer len do Bellerína.
     
    18
    Danny Welbeck výborným prevzatím lopty na opačnej strane na okamih zmiatol Sokratisa, no po spätnej prihrávke ho zastúpil obozretný Subotič.
     
    17
    Schmelzerovu centrovanú loptu boxoval do bezpečia brankár Szczesny a po následnom faule na Koscielneho musia domáci vypratať súperovu šestnástku.
     
    16
    Ich prevaha môže pokračovať po voľnom kope z pravej strany, ktorý bude nasledovať po nedovolenom zákroku poctivého Sáncheza.
     
    15
    Tento stav teda platí na konci úvodnej štvrťhodinky, v ktorej boli jednoznačne aktívnejší hráči v žlto-čiernej kombinácii.
     
    14
    S blížiacim sa koncom úvodnej štvrťhodiny sme už konečne sledovali nejakú zaujímavú príležitosť, ktorá mohla prameniť v otvárací gól dnešného duelu. Po ďalšom rohovom kope BVB z pravej strany, ktorý rozohrával Marcel Schmelzer, prepadla lopta až k Sokratisovi Papastathopoulosovi, ktorý sa dobre zorientoval a dokázal vystreliť. Gólman Szczesny toho cez obrovitú postavu Pera Mertesackera veľa nevidel, ale na jeho šťastie sa koncovka gréckeho stopéra z piatich metrov kotúľala iba mimo pravej žrde. Pokračujeme bez gólov.
     
    13
    Keď sa Dortmundu nepodarí rýchle prečíslenie v krídelnom priestore a že sa to stáva často, tak posúva loptu do zadných radov. Zatiaľ nejak zvlášť strhujúce tempo nevidíme.
     
    12
    Po Kehlovom prenesení hry na ľavú stranu na Schmelzera mal prácu i Héctor Bellerín, ktorý ale dokázal odvrátiť do bezpečia.
     
    11
    Zákrok nemeckého majstra sveta znamenal rohový kop, ktorý domáci rozohrali nakrátko, do koncovky sa znovu nedostali.
     
    10
    Gunners sa však na súperovej polke znovu dlho neohriali a v ďalšej kontre už šprintoval Ciro Immobile. V šestnástke ho ale chirurgickým zákrokom odrezal Mertesacker.
     
    9
    Arsenal sa teraz snažil presadiť po pravej strane za spolupráce Welbeck-Alexis, ale bude z toho prameniť len out pre Bellerína.
     
    8
    Domáci sú ale naďalej pri chuti a rozhodne sú aktívnejším celkom na hracej ploche. Nejaký drtivý nápor ale taktiež nesledujeme.
     
    7
    Domáci sa znovu dožadovali pokutového kopu, keď mal po Immobileho obhodení zahrať Koscielny rukou. Benquerenca opäť rozpažuje.
     
    6
    Arsenal sa tak môže znovu pokúšať o nájdenie rovnováhy v tomto zápase. Zatiaľ víťazí odhodlanie domácej Borussie.
     
    5
    Arsenal sa po prvýkrát dostal na polovicu súpera, no po nepresnej prihrávke a podkĺznutí Wilshera sa hostia museli brániť rýchlemu protiútoku BVB. Ten ťahal Aubameyang, ktorý pred šestnástkou prihrával na Mkhitaryana. Ten sa už v šestnástke uvoľňoval cez kapitána Artetu, no namiesto koncovky zvolil hlúpy a teatrálny pád. Penalta sa právom nepískala, arménsky futbalista dostáva namiesto Oscara žltú kartu.
     
    4
    Žlto-čierni nasáčkovaní pred šestnástkou Londýnčanov, no Immobileho sa zatiaľ na hrote zapojiť nepodarilo a cez Koscielneho sa vo vápne nepretlačil ani Aubameyang.
     
    3
    Ako jediný ho vystrašil spoluhráč Aaron Ramsey, ktorý posielal loptu kolenom dva metre nad. Arsenal sa nevie dostať z domáceho zovretia.
     
    2
    Gunners sa museli hneď v úvode brániť rohovému kopu BVB, ktorý však ani na dvakrát nerezultoval v prvú koncovku smerom na Szczesneho.
     
    1
    Stretnutie na Westfálskom štadióne práve začalo! Úvodný výkop obstarali hostia v tmavomodrých dresoch. Dortmund v tradičnej žlto-čiernej kombinácii zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -5
    Konečne je to tu! Hymna Ligy majstrov. Blažené tóny najznámejšej futbalovej znelky pomaly doznievajú. Bonbónik utorňajšieho programu môže pomaly začať!
     
    -15
    Na druhej strane môžeme vidieť z môjho pohľadu senzačné nasadenie trápiaceho sa Mesuta Özila, ktorý zaberá miesto kreatívnemu Santimu Cazorlovi. Riešenie pravej strany v podaní Héctora Bellerína je viac-menej z núdze cnosť, keďže absencie nedovolili Wengerovi postaviť na pravú stranu skúsenejšieho beka. Pre 19-ročného Španiela to bude po jednom zápase v Capital One Cup-e len druhé predstavenie v drese Kanonierov.
     
    -30
    Domáci nastupujú vzhľadom na možnosti v očakávanej zostave. Kondične výborne vybavený Kevin Großkreutz dostal vo „veľkom" zápase podľa očakávaní prednosť pred Shinjim Kagawom.
     
    -45
    Úvodné zostavy:

    Borussia Dortmund: Weidenfeller (C) – Durm, Subotič, Papastathopoulos, Schmelzer – Kehl, S. Bender – Aubameyang, Mkhitaryan, Großkreutz – Immobile
    Náhradníci: Langerak – Kagawa, Jojič, A. Ramos, Ginter, Bandowski, Amini
    Manažér: Jürgen Klopp (GER)

    Arsenal FC: Szczęsny – Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Wilshere, Arteta (C), Ramsey – A. Sánchez, Welbeck, Özil
    Náhradníci: Ospina – Rosický, Podolski, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Chambers, J. Campbell
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    Rozhodca: Olegário Benquerença – R. Santos, N. Pereira – N. Monitz.
     
    Vitajte v Signal Iduna Parku, kde nás čaká ostré zahájenie skupinovej fázy Ligy majstrov pre sezónu 2014/15!

    Azda by sme si ani nemohli priať atraktívnejšiu konfrontáciu, než duel dvoch útočne ladených protagonistov z najkvalitnejších futbalových líg sveta. Vicemajster nemeckej Bundesligy vyzve na svojom štadióne večne štvrtý Arsenal. Oba celky sa v skupine stretli i pred rokom, kedy spoločne vyradili SSC Neapol a Olympique Marseille.
    Domáci budú v aktuálnom ročníku obhajovať vlaňajšie štvrťfinále najprestížnejšej klubovej súťaže sveta, z ktorého ich vlani vyprevadil madridský Real (0:3 a 2:0). Arsenal ešte o jeden stupienok nižšie nestačil na iného nemeckého giganta, keď Bayernu Mníchov podľahol po výsledkoch 0:2 a 1:1. Kto odštartuje cestu za slávou úspešnejšie?

    Dortmund

    Pre BVB to bude už štvrtá súťaž, v ktorej sa v tomto ročníku predstavia. Sezónu začali úspešným zvládnutím duelu o nemecký Superpokal, keď mníchovský Bayern zdolali výsledkom 2:0. Následne si v národnom pohári poradili so Stuttgarterom Kickers (4:1) aby došlo k náhlemu vytriezveniu. V ligovom prológu s Bayerom Leverkusen inkasovali Kloppovi zverenci už po deviatich sekundách.
    Odpoveď žlto-čiernych dlho neprichádzala a tak v nadstavenom čase zaznamenal potvrdzujúci gól Farmaceutov Stefan Kießling. V nasledujúcich týždňoch si už podľa očakávaní poradili s Augsburgom (3:2) i Freiburgom (3:1), no skutočná previerka prichádza až dnes. Borussia v desiatich vlaňajších dueloch nehrala nerozhodne, dvakrát prehrala doma, dvakrát vonku.

    Arsenal FC

    Kanonieri majú za sebou taktiež pestrý program a už si dokonca stihli odskúšať i nablýskané prostredie Ligy majstrov. Na úvod sezóny jednoznačne opanovali anglický Community Shield, v ktorom rozniesli Manchester City po výsledku 3:0. V ligovej súťaži to už taká sláva nie je. Po „škaredom" víťazstve na Crystal Palace (2:1) prišli tri remízy po sebe. V súbojoch s Evertonom a Manchestrom City (oba 2:2) pritom kľudne mohli ťahať za kratší koniec.
    V Európe si Wengerovci už tradične museli vybojovať skupinovú fázu v predkole. Žreb play off im prisúdil schodného súpera v podaní Besiktasu, no Gunners sa poriadne vytrápili a postúpili až jediným gólom z odvety, v podaní letnej akvizície Alexisa Sáncheza. V skupinách LM sa však Londýnčanom pravidelne darí.
    V posledných siedmich vonkajších zápasoch Champions League padli len jediný raz
    (V: 4; R: 2).

    Vzájomné zápasy:

    06.11.2013; Dortmund – Arsenal FC 0:1 (sk. LM)
    (Ramsey)

    22.10.2013; Arsenal FC – Dortmund 1:2 (sk. LM)
    (Giroud – Mkhitaryan, Lewandowski)

    23.11.2011; Arsenal FC – Dortmund 2:1 (sk. LM)
    (2x van Persie – Kagawa)

    13.09.2011; Dortmund – Arsenal FC 1:1 (sk. LM)
    (Perišič – van Persie)

    30.10.2002; Dortmund – Arsenal FC 2:1 (sk. LM)
    (Gilberto Silva (VG), Rosický – T. Henry)

    17.09.2002; Arsenal FC – Dortmund 2:0 (sk. LM)
    (Bergkamp, Ljungberg)

    Absencie:

    Domácich trápi pred dnešným zápasom skutočný lazaret. Kloppovi budú pre zranenia chýbať: Jakub Blaszczykowski, Dong-Won Ji, Oliver Kirch, Marco Reus a Nuri Sahin.
    Nastúpiť ešte nemôže ani dvojica nemeckých rekonvalescentov İlkay Gündogan a Mats Hummels.

    Francúzsky lodivod Arséne Wenger zas nemôže použiť Debuchyho, Girouda, Gnabryho, Sanoga ani Walcotta.
    Až tesne pred zápasom sa navyše bude rozhodovať o pripravenosti dvojice zadákov Chambersa a Monreala.

    Môj tip: 1:1
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Erik Farkaš

    Góly: 45. Immobile(Großkreutz), 48. Aubameyang(Großkreutz)

    Karty:   5. Mkhitaryan (DOR) – 54. Özil (ARS), 88. Wilshere (ARS)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller (C) – Durm, Subotič, Papastathopoulos, Schmelzer – Kehl, S. Bender – Aubameyang, Mkhitaryan, Großkreutz – Immobile
    Náhradníci: Langerak – Kagawa, Jojič, A. Ramos, Ginter, Bandowski, Amini
    Manažér: Jürgen Klopp (GER)

    Arsenal FC: Szczęsny – Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Wilshere, Arteta (C), Ramsey – A. Sánchez, Welbeck, Özil
    Náhradníci: Ospina – Rosický, Podolski, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Chambers, J. Campbell
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    Rozhodca: Olegário Benquerença – R. Santos, N. Pereira – N. Monitz