Olympiakos – Atlético Madrid 3:2 (kon.) | Juventus – Malmö 2:0 (kon.) | Real Madrid – Bazilej 5:1 (kon.)
Liverpool – Razgrad 2:1 (kon.) | Monaco – Leverkusen 1:0 (kon.) | Benfica – Zenit 0:2 (kon.)
Galatasaray – Anderlecht 1:1 (kon.) | Dortmund – Arsenal 2:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
2:0 (1:0)
Arsenal FC
Utorok 16.09.2014, 20:45 • Signal Iduna Park (Dortmund) • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Stretnutie vo Vestfálsku práve skončilo. Jednoznačne ho opanovala Borussia Dortmund, ktorá podala svoj najlepší výkon v tejto sezóne. Skutočne by sme škvrnky na domácej hre hľadali len ťažko. BVB prestrieľalo súpera v hrozivom pomere 24:4! Z tejto kanonády sa im podarilo vyťažiť dva góly v sieti Szczesneho, keď druhý pridával krátko po začiatku druhého dejstva Pierre-Emerick Aubameyang. Arsenal si okrem dvoch zaujímavých príležitostí Dannyho Welbecka nevytvoril prakticky nič, zatiaľčo na druhej strane mohol domáci náskok narastať kľudne i ďalej.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúči Erik Farkaš. Nezabudnite, že stredajší program Ligy majstrov si budete môcť taktiež vychutnávať i v spoločnosti Onlajny.eu. Ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (22:38:55)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Borussia Dortmund si už iba užíva záver zápasu, pomaličky kombinuje a ešte väčšmi deptá frustrovaných Kanonierov.
     
    90+1
    Trápenie Londýnčanov bude pokračovať ešte počas troch nadstavených minúť, ktoré pridáva portugalská rozhodcovská štvorica.
     
    90
    Jack Wilshere ponúkol i niečo zo svojich futbalových schopností, keď elegantným oblúčikom vyzval Lukasa Podolskeho, ktorý obišiel Weidenfellera, no následne si loptu až príliš predkopol a do opustenej bránky tak už zakončiť nestihol.
     
    89
    Frustrácii hostí sa ale nemožno čudovať. Napriek viacerým nepodareným výkonom si až dnes pripíšu prvú porážku v sezóne.
     
    88
    Demotivovaný Wilshere je ďalším adresátom žltého varovania od portugalského arbitra. Jack bol potrestaný za sotenie Erica Durma pri postrannej čiare.
     
    87
    Poriadne nasrdený Alexis Sánchez si vybíja svoju zlosť na portugalskom arbitrovi. Čilan patril napriek tomu medzi najlepších hráčov v modrom.
     
    86
    Gunners už ale striedať nemôžu, čo naopak činí Jürgen Klopp, ktorý namiesto výborného Immobileho posiela na trávnik Adriána Ramosa.
     
    85
    Chvíľku sa nám teraz hrať nebude, pretože na trávniku zostáva ležať Jack Wilshere, ktorý nezvládol súboj s dobre hrajúcim Ginterom. Pred ním mal zdravotné problémy i Welbeck.
     
    84
    Exkluzívny zákrok Chamberlaina teraz zachraňuje hostí od tretieho gólu v ich sieti. Mkhitaryan si už chystal gólovú koncovku.
     
    83
    Pomer streleckých pokusov pôsobí až neuveriteľne: 23 ku 3 a na bránku 7 ku 1. Arsenal dnes dostáva poriadne na frak.
     
    82
    Domáci priaznivci síce hučia, ale Szczesny hral loptu a inak ani nemal na výber, keďže pri lopte bol len o stotinu sekundy skorej, než Aubameyang.
     
    81
    Gabonského útočníka zrámoval k zemi a Pierre-Emerick sa teraz nachádza v poriadnych problémoch. Zrejme ale bude môcť pokračovať ďalej.
     
    80
    Wojciech Szczesny musel z klietky von, aby zabránil ďalšej pohrome v podaní Aubameyanga. Ten sa rozbehol po druh gól, no poľský gólman ho na hranici šestnástky k ničomu nepustil.
     
    79
    Domáci manažér po druhýkrát strieda, pričom tentokrát už nevynútene. Namiesto dobre hrajúceho Schmelzera príde Srb Miloš Jojič.
     
    78
    Anglické mužstvá síce nemôžeme nikdy odpisovať, no momentálna koncepcia Arséna Wengera ich nie je hodná.
     
    77
    Na hracej ploche už registrujeme i nemeckého majstra sveta Lukasa Podolskeho, ktorý vymenil kapitána Gunners Mikela Artetu.
     
    76
    Azda posledný plamienok hosťujúcich nádejí uhasína Danny Welbeck, ktorý sa mýli i vo svojej tretej veľkej šanci v drese Arsenalu. Výborne na ľavej strane zapracoval prehliadaný Santi Cazorla, ktorý obišiel Durma, aby následne prihrával práve na anglického reprezentačného kanoniera. Ten sa šikovne obtočil okolo Nevena Subotiča, ktorý si dovolil prvé zaváhanie v zápase, no z hranice šestnástky Weidenfellera neprekonal, keď loptu napálil iba nad brvno domácej svätyne. Arsenal už dnes na body zrejme nesiahne.

    Erik Farkaš

    Góly: 45. Immobile(Großkreutz), 48. Aubameyang(Großkreutz)

    Karty:   5. Mkhitaryan (DOR) – 54. Özil (ARS), 88. Wilshere (ARS)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller (C) – Durm, Subotič, Papastathopoulos, Schmelzer – Kehl, S. Bender – Aubameyang, Mkhitaryan, Großkreutz – Immobile
    Náhradníci: Langerak – Kagawa, Jojič, A. Ramos, Ginter, Bandowski, Amini
    Manažér: Jürgen Klopp (GER)

    Arsenal FC: Szczęsny – Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Wilshere, Arteta (C), Ramsey – A. Sánchez, Welbeck, Özil
    Náhradníci: Ospina – Rosický, Podolski, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Chambers, J. Campbell
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    Rozhodca: Olegário Benquerença – R. Santos, N. Pereira – N. Monitz