CFC Janov – AS Rím 1:0 (kon.) | Juventus – Cagliari 3:0 (kon.) | Catania – Bergamo 2:1 (kon.)
AC Miláno – Sassuolo 2:1 (kon.) | Chievo – Inter 2:1 (kon.) | Lazio – Bologna 1:0 (kon.)
Neapol – Hellas Verona 5:1 (kon.) | Parma – Livorno 2:0 (kon.) | Fiorentina – Turín 2:2 (kon.)
koniec
SSC Neapol
5:1 (3:0)
Hellas Verona
Nedeľa 18.05.2014, 20:45 • Stadio San Paolo, Neapol • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Stretnutie sa začne o 20:45, prajem Vám príjemný futbalový zážitok.
     
    Hellas Verona naposledy zdolala Neapol v januári 2001. Odvtedy mužstvá zviedli 8 vzájomných duelov, z ktorých SSC štyri vyhralo a štyri sa skončili nerozhodným výsledkom. V posledných troch vzájomných zápasoch zakaždým Neapol vyhral a bolo tomu tak i v prvom tohtosezónnom meraní síl, ktoré sa odohralo 12.januára 2014 a na pôde Hellas zaknihoval Neapol výhru rozdielom triedy, 0:3.
     
    Najlepším strelcom domáceho výberu je argentínsky útočník Gonzalo Higuaín, ktorý v tejto sezóne nastrieľal už 17 ligových gólov. Na druhom mieste je José Callejón so štrnástimi zárezmi a prvú trojicu kanonierov uzatvára Dries Mertens, ktorý má na konte 9 presných zásahov. Kapitán slovenskej reprezentácie Marek Hamšík odohral v tejto sezóne len 28 ligových zápasov a vsietil v nich sedem gólov, čo je najmenej počas celého pôsobenia v tíme Neapol.


    Najlepším strelcom hostí je skúsený taliansky útočník Luca Toni, ktorý súperom nasúkal už 20 gólov v tejto sezóne. Za ním sa o druhé miesto delí dvojica Jorginho a Juan Iturbe so siedmymi presnými zásahmi a so šiestimi gólmi obsadzuje tretiu priečku najlepších strelcov Verony Rômulo.
     
    Vítam Vás pri poslednom 38.kole talianskej Serie A, v rámci ktorého sa na Stadio San Paolo stretne domáci SSC Neapol s tímom Hellas Verona FC.

    Neapol nemá na konci ročníka zlú formu, z posledných ôsmych ligových zápasov prehral len jediný a pripísal si 5 výhier a dve remízy. Na začiatku mája SSC oslavovalo zisk Talianskeho pohára, keď si poradilo vo finále s Fiorentinou 1:3. Odvtedy odohral Neapol dva ligové zápasy a oba vyhral. Najskôr doma porazil Cagliari rozdielom triedy 3:0 a naposledy si pripísal výhru hokejovým výsledkom 2:5 na pôde Sampdorie.
    Neapol je na treťom mieste, na ktorom už sezónu aj ukončí a má na svojom konte 75 bodov,čo je o rovných desať menej ako má druhý AS Rím, ale taktiež o jedenásť viac ako štvrtá Fiorentina.

    Mužstvo z Verony si taktiež v závere sezóny potykalo s dobrou formou, z posledných piatich duelov nevyhralo len jeden jediný a síce keď doma nestačilo na Fiorentinu po výsledku 3:5. Podobne ako Neapol, aj Hellas svoje posledné dva zápasy vyhral. Na pôde Atalanty si pripísal tri body za výhru 1:2 a naposledy si na domácej pôde poradil vysoko 4:0 s Cataniou.
    Hellasu Verona patrí momentálne deviata priečka s rovnakým bodovým ziskom ako má ôsmy AC Milán, čiže 54 bodov. Táto dvojica stráca jeden bod na siedmu Parmu, naopak náskok jedného bodu má pred desiatym Laziom.
     
    -5
    Úvodné zostavy:

    SSC Neapol: Doblas – M. Britos, Henrique, F. Ghoulam, B. Džemaili, C. Maggio, Jorginho, D. Zapata, D. Mertens, José Callejón, L. Insigne
    Náhradníci: A. Réveillère, R. Colombo, G. Mesto, C. Zúñiga, G. Pandev, J. Radošević, Pepe Reina, G. İnler, I. Łasicki

    Hellas Verona FC: Nicolas – A. Agostini, Rafael Marques, F. Cacciatore, D. Maietta, M. Donadel, E. Hallfreðsson, Marquinho, J. Sala, L. Toni, J. Iturbe
    Náhradníci: Rafael, M. Albertazzi, D. Cacia, B. Janković, E. Cirigliano, G. Donsah, V. Moras, M. Rabusic, J. Gómez Taleb, A. González, D. Borra

    Rozhodca: L. Pairetto – S. Di Francesco, G. Tasso.
     
    Zápas sa onedlho začne.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O rozohrávku sa postaral hosťujúci tím, konkrétne skúsený Luca Toni.
     
    5
    Neapol dal gól!
    Skóre dnešného duelu otvára JOSÉ CALLEJÓN, ktorý potešil domácich fanúšikov už svojím pätnástym presným zásahom v tejto sezóne.
     
    7
    Iturbe bol faulovaný v strede pola a Neapol rozohráva voľný kop.
     
    10
    Ospravedlňujem sa za menšie technické problémy v úvode duelu. Zápas pokračuje a momentálne sledujeme boje v oblasti stredového kruhu.
     
    11
    Džemaili sa pekne prekľučkoival až k bráne hostí, kde hľadal Zapatu, Ten sa takmer dostal k zakončeniu, ale Nicolas zakročil včas a odkopom poslal loptu na pravú stranu za postrannú čiaru.
     
    13
    Neapol dal gól!
    Jorginho rozohrával domácu akciu zo stredového kruhu, odkiaľ našiel pekným pasom Insigneho, ten posúval Mertensovi, ktorý prešprintoval s loptou bližšie k bráne a posunul ju na hranicu šestnástky Zapatovi. DUVAN ZAPATA sa obtočil okolo svojej osi a pomedzi dvoch obrancov peknou prízemnou strelou poslal loptu do siete. Je to jeho štvrtý gól v ročníku a Neapol vďaka nemu vedie už 2:0.
     
    15
    Hellas teda takýto úvod nečakalo, Neapol hrá vo veľkej pohode a veľmi pohľadne kombinuje. Zatiaľ je to však ďaleko od hosťujúcej svätyne.
     
    17
    Pri lopte momentálne hostia, ale Cacciatore nevymyslel na pravej strane nič okrem spätnej prihrávky a tak si Hellas prihráva na vlastnej polovici.
     
    17
    Po centri z ľavej strany sa dostal Luca Toni k hlavičke, ale mieril len do stredu brány, kde bol pozorný Antonio Doblas.
     
    18
    Callejón centroval nepresne a videli sme odkop od brány Hellasu, po ktorom ale domácim v útoku nevyšiel križný pas a stratili loptu.
     
    20
    Jorginho sa nepresadil na pravom krídle a stratil loptu., Krátko potom ju v strede výborne spracoval Juan Iturbe a založil akciu hostí, na konci ktorej bol Marquinho, ktorý pekne pálil z ľavej strany spoza šestnástky, ale Doblasa neprekvapil a ten si postrážil loptu v náručí.
     
    21
    Za faul v strede pola dostáva domáci José Callejón žlté napomenutie. Hostia z následného voľného kopu nevyťažili nič, naopak dopredu išiel domáci Neapol, ale jeho akcia skončila po útočnom faule autora druhého gólu, Zapatu.
     
    22
    Verona si vybojovala loptu na pravom krídle, kde ju domáci zahrali len do autu. Spoza postrannej čiary vhadzoval Fabrizio Cacciatore, ale krátko po jeho presnom hodení lopty ju získala domáca obrana a založila protiútok.
     
    24
    Neapol veľmi pekne a strhujúco kombinoval na jeden dotyk na polovici súpera, ktorý len bezmocne hľadel na loptu a nemohol sa k nej dostať. Na pravej strane však fauloval Marquinho Zapatu a domáci budú zahrávať voľný kop.
     
    25
    Neapol dal gól!
    Po voľnom kope, ktorý nasledoval po Marquinhovom faule sa znovu pred pokutovým územím hostí rozpútal ofenzívny kolotoč, ktorý dirigovali hráči v bledomodrých dresoch. Po Callejónovom centri z pravej strany sa pohodlne presadzuje hlavičkou DUVAN ZAPATA a dáva svoj druhý gól v tomto zápase.
     
    28
    Po inkasovanom góle sa pokúšali o ofenzívnu kombináciu hosťujúci hráči, ale na dostrel súperovej brány sa nedostali. V strede pola získal jeden z domácich loptu a už znovu kombinuje Neapol na polovici súpera. Dnešný duel pripomína exhibíciu.
     
    29
    Hellas sa dostal k lopte, ale v stredovom kruhu nedokázal vymyslieť nič iné ako spätný pas do obrany.
     
    30
    Hallfreðsson bojoval o loptu na útočnej polovici pri pravej rohovej zástavke, ale prehnal to s razanciou a fauloval Henriqueho a Neapol zahrával voľný kop. Jeden z bekov poslal loptu na krátko gólmanovi, ktorý ju dlhým odkopom posiela do stredu pola. Je za nami prvá polhodinka hry.
     
    32
    Po útočnom faule Mertensa na Marquinha sa na vlastnej polovici dostala k lopte obrana Hellasu. Jej akcia končí ďalším faulom domáceho hráča, tentokrát ním bol Jorginho a hostia zahrávali voľný kop z ľavej strany, po ktorom sa dostal Iturbe do zakončenia, ale nebude z toho nič iné ako výkop strážcu domácej svätyne, Doblasa.
     
    34
    Hallfreðsson dostal dobrú loptu tesne pred pokutovým územím Neapolu, ale nedokázal ju spracovať a prišiel o ňu. Následne fauloval jedného z domácich obrancov.
     
    35
    Čoraz aktívnejší hostia dokázali dostať loptu do siete, keď sa po centri z pravej strany strelecky presadil Luca Toni. Bol však v postavení mimo hru a gól neplatí.
     
    37
    Veľmi pekne sa predieral k bráne hostí Lorenzo Insigne a po jeho spätnom pase sa odhodlal k ďalekonosnej strele Blerim Džemaili, ale jeho rana smerovala vysoko vysoko nad svätyňu Nicolasa.
     
    39
    Hellas pridal na aktivite, pekný center z ľavej strany na Iturbeho bol zblokovaný domácimi na roh a po ňom Neapol získal loptu. Domácu akciu potiahol Džemaili a na jej konci stál Dries Mertens,ktorého rana však Nicolasa neprekvapila. Krátko potom sa k zakončeniu dostal aj Zapata.
     
    40
    Neapol znovu hodnú chvíľu kombinoval na súperovej polovici, na ľavej strane sa k strele odhodlal Insigne, ale jeho rana bola zblokovaná a v snahe dostať sa k odrazenej lopte sa Zapata dopustil útočného faulu. Po voľnom kope hostí sa Iturbe na súperovej polovici nepresadil.
     
    42
    Ďalekonosný strelecký pokus Driesa Mortensa končí len v Nicolasovom náručí a Belgičan tak svoj desiaty gól v sezóne nepridáva.
     
    43
    Nezadržateľne sa blíži záver prvého dejstva a stále sa hrá vo vysokom tempe a dnešný futbal nemôže žiadneho fanúšika nudiť. Možno len mrzieť to môže niekoho, kto fandí Hellasu, pretože hostia sa stále nedokážu dostať na dostrel Doblasovej svätyne, hoci teraz kombinovali na polovici Neapolu pekne.
     
    45
    Zapata pekne prenikal po ľavom krídle, následne nahrával do druhej vlny Jorginhovi, ktorý sa snažil prízemným pasom preniesť hru na druhú stranu súperovej polovice, ale domáca obrana jeho myšlienku prečítala. Hráči Hellasu prešli cez stredovú čiaru, ale ďalej ich už domáca defenzíva nepustila.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas priniesol veľmi pekný futbal, darí sa najmä domácim, ktorí po dvoch presných zásahoch Zapatu a jednom Callejóna vyhrávajú už 3:0. Druhé dejstvo dnešného futbalového predstavenia sa začne približne 21:51.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza José Callejón, prichádza Josip Radoševič.
     
    46
    V úvode sme videli dve nepresnosti Neapolu a dvakrát vhadzovali loptu spoza postrannej čiary hostia. Po druhom vhodení sa však Toni na pravom krídle nepresadil a jeden z domácich bekov nahrával do zadu až k Doblas a Antonio Doblas dlhým výkopom preniesol ťažisko hry do stredu pola.
     
    48
    Dlhý center zo stredového kruhu poslal jeden z hostí na Toniho. Ten však nedokázal ťažkú loptu spracovať a dostal sa k nej Henrique, ktorý založil útok domácich a tí už kombinujú na polovici súpera.
     
    49
    Kombinácia Neapolu nepriniesla priame ohrozenie hosťujúcej brány, teraz si v strede pola pre zmenu vymieňajú hráči Hellasu Verona.
     
    51
    Kombinácia Neapolu už nebola taká priamočiara, aké sme zvykli vidieť v prvom polčase. Maggio na pravej strane posúval loptu na krátko Džemailimu, ktorý ju však nezachytil a vhadzovať budú hostia.
     
    52
    Hostia potiahli peknú akciu po pravom krídle a po prihrávke do behu zakončoval Domenico Maietta, ale jeho prízemná strela nenarobila Doblasovi problémy.
     
    53
    V strede pola, priamo v stredovom kruhu bol faulovaný Toni a o rozohranie voľného kopu hostí sa postaral Hallfreðsson.
     
    54
    Alessandro Agostini fauloval pri stredovej čiare Mertensa v šprintérskom súboji a dostáva za to žltú kartu.
     
    55
    Striedanie v tíme Hellas Verona FC: z ihriska odchádza Fabrizio Cacciatore, prichádza Juan Gómez Teleb.
     
    56
    Neapol drží loptu vo svojej moci, nikam sa neponáhľa a Christian Maggio volil v strede pola spätnú prihrávku.
     
    58
    Verona kombinovala v strede pola, ale následný dlhý center do pokutového územia neprešiel a domáci odvrátili loptu na polovicu súpera. Tam si až trikrát hostia riskantne nahrávali, ale ani jeden z napádajúcich domácich to nedokázal využiť.
     
    58
    Striedanie v tíme Hellas Verona FC: z ihriska odchádza Alessandro Agostini, prichádza Michelangelo Albertazzi.
     
    59
    Za potiahnutie za dres dostáva žltú kartu Josip Radoševič.
     
    59
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Blerim Džemaili, prichádza Camilo Zúñiga.
     
    61
    Tempo hry už nie je také vysoké ako v prvom polčase, je za nami hodinka hry a pri lopte domáci tím.
     
    61
    Neapol dal gól!
    Po prudkej prihrávke do behu si vo veľkej rýchlosti vymenil Zapata loptu s Mertensom, ale tá sa dostala k Albertazzimu, ktorý ju posúval gólmanovi. Lenže DRIES MERTENS bol rýchlejší, obhodil si na zemi gólmana a pohodlnou strelou do odkrytej brány poslal Neapol do štvorgólového vedenia. Mertens tak týmto gólom dosiahol v tejto sezóne hranicu desiatich presných zásahov.
     
    64
    Iturbe bol faulovaný na pravej strane a uvidíme priamy kop Hellasu.
     
    66
    Hellas Verona dala gól!
    Priamy kop z pravej strany zahrával sám faulovaný JUAN ITURBE a peknou zatočenou strelou, ktorá sa obtrela o múr brániacich hráčov znižuje na 1:4. Pre Iturbeho je to gól s poradovým číslom 8 v tomto ročníku.
     
    69
    Striedanie v tíme Hellas Verona FC: z ihriska odchádza Rafael Marques, prichádza Michael Rabusič.
     
    70
    Neapol pekne kombinuje na ľavom krídle, do konca zápasu ostáva dvadsať minút, ale o víťazovi je už zrejme dávno rozhodnuté.
     
    71
    Hostia si nedokázali na ľavej strane v strede pola udržať loptu, pretože najskôr bol zdvojený Rabusič a krátko potom i Maietta.
     
    73
    Krásnu prudkú strelu vyslal z ľavej strany spoza šestnástky Lorenzo Insigne, ale výborne zasiahol Nicolas a vyboxoval prudkú ranu domáceho hráča.
     
    74
    Akciu domácich po pravom krídle pozastavil Marquinho, ktorý poslal loptu do autu. Ten však domáci môžu zahrať na dlhé vhodenia až do pokutového územia hostí.
     
    76
    Vstupujem do poslednej štvrťhodinky zápasu a sledujeme obliehanie pokutového územia Hellasu Verona. Zapatov center z ľavej strany bol pridlhý, ale Henrique ho s ťažkosťami zachytil a následne sám centroval do vápna z pravej strany. jeden z domácich však vysokým výskokom a následnou hlavičkou odvracia loptu do bezpečia., ale nie na dlho, pretože domáci sú pri lopte znova a kombinujú na polovici hostí.
     
    77
    Neapol dal gól!
    Dlhý center zo stredu pola spracoval na ľavej strane Lorenzo Insigne, ktorý sa následne zbavil beka a posunul loptu Mertensovi a DRIES MERTENS sa prudkou gólovou strelou, ktorá končí v sieti, stáva spolu so Zapatom druhým dvojgólovým strelcom dnešného stretnutia.
     
    78
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Jorginho, prichádza Igor Lasicki.
     
    80
    Hellas sa nepresadil na útočnej polovici a akciu domácich ťahá po ľavej strane Insigne. Vstupuje do poslednej desaťminútovky duelu.
     
    81
    Doblas musel vybehnúť z brány a zachytiť loptu pred Gómezom, ktorý unikol domácej defenzíve d ostával sa do brejku po dlhom centri od jedného zo spoluhráčov.
     
    83
    V strede pola kombinujú hostia, ale je to príliš ďaleko od Doblasovej brány.
     
    84
    Hellas si loptu dlho neudržal a k strele sa dostal Duvan Zapata, lenže po jeho nepresnom pokuse sa znovu pokúšajú ofenzívu hostia.
     
    84
    Ani tentokrát si Hellas loptu na súperovej polovici dlho neužil a dopredu išli domáci. Zo strednej vzdialenosti napriahol Christian Maggio, ale jeho pokus presný nebol a medzi tri tyče hosťujúcej brány nemieril. Nasleduje odkop do hosťujúcej svätyne v podaní Nicolasa.
     
    87
    Hellasu sa stále nedarí nič vymyslieť a často prichádza o loptu, čo k pohľadným kombináciam využíva domáci Neapol.
     
    88
    Stále sledujeme Neapol ako si udržiava hru pod kontrolou, tentokrát si dokonca prihrávali dozadu až k Doblasovi.
     
    88
    Rýchlym šprintom sa na pravej strane zbavil Dries Mertens brániaceho hráča a vypálil na bránu, ale jeho prízemný pokus si Nicolas postrážil.
     
    89
    V závere už jasná dominancia domácich, ktorí hráčov Hellasu absolútne nepúšťajú k lopte a snažia sa ešte zveľadiť svoj presvedčivý náskok. Center z ľavej strany bol presný, ale jeden z domácich bol teraz v ofsajde.
     
    90
    Toni a Hallfreðsson sa v útoku nepresadili a pri lopte je znovu mužstvo v bledomodrých dresoch.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa skončil a najmä počas prvého polčasu sme mohli sledovať atraktívne futbalové divadlo, v tom druhom si už Neapol len kontroloval svoje vedenie. Dva góly vsietili Duvan Zapata a Dries Mertens a jeden, ten úvodný pridal José Callejón. Za hostí sa presadil Juan Iturbe z priameho kopu. Neapol tak svoj posledný ligový zápas tohto ročníka zvládol a vyhral nad Hellasom Verona presvedčivo a zaslúžene 5:1.

    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem Vám príjemný zvyšok víkendu.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 5. Callejón, 13. Zapata, 25. Zapata, 61. Mertens, 77. Mertens – 66. Iturbe

    Karty:   21. Callejón (NEA), 59. Radoševič (NEA) – 54. Agostini (VER)


    SSC Neapol: Doblas – M. Britos, Henrique, F. Ghoulam, B. Džemaili, C. Maggio, Jorginho, D. Zapata, D. Mertens, José Callejón, L. Insigne
    Náhradníci: A. Réveillère, R. Colombo, G. Mesto, C. Zúñiga, G. Pandev, J. Radošević, Pepe Reina, G. İnler, I. Łasicki

    Hellas Verona: Nicolas – A. Agostini, Rafael Marques, F. Cacciatore, D. Maietta, M. Donadel, E. Hallfreðsson, Marquinho, J. Sala, L. Toni, J. Iturbe
    Náhradníci: Rafael, M. Albertazzi, D. Cacia, B. Janković, E. Cirigliano, G. Donsah, V. Moras, M. Rabusic, J. Gómez Taleb, A. González, D. Borra

    Rozhodca: L. Pairetto – S. Di Francesco, G. Tasso