Valencia – Vigo 2:1 (kon.) | Sociedad – Villarreal 1:2 (kon.) | Almería – Bilbao 0:0 (kon.)
Osasuna – Real Betis 2:1 (kon.) | Valladolid – Granada 0:1 (kon.) | Rayo Vallecano – Getafe 1:2 (kon.)
Sevilla – Elche 3:1 (kon.)
koniec
Rayo Vallecano
1:2 (0:1)
Getafe CF
Nedeľa 18.05.2014, 18:00 • Estadio del Rayo Vallecano (Madrid) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Skončil sa nám zápas posledného kola medzi Rayom Vallecanom a Getafe CF, v ktorom boli úspešnejší hostia a tí zvíťazili dvomi gólmi Maricu v 43. a druhej nadstavenej minúte druhého polčasu. Za domácich sa ako jediný presadil v priebehu 67. minúty Trashorras.

    Vážení športoví priatelia, chcem vám poďakovať za priazeň počas celej sezóny najvyššej španielskej súťaže a teším sa aj na nasledujúcu, ktorá začína v auguste tohto roku.

    Želám vám príjemný zvyšok večera a úspešný štart do nového pracovného týždňa. Lúči sa s vami Lukáš R. Ovšonka. (20:21:23)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Priamo po výkope skúšal vypáliť ďalekonosne Larrivey, ale jeho projektil smeroval len vedľa brány.
     
    90+2
    Getafe dalo gól! CIPRIAN MARICA napokon dokázal premeniť penaltu ku pravej žrdi a spečatil víťazstvo svojho tímu!
     
    90+1
    Brankár Rubén Martinéz je potrestaný žltou kartou za faul vo vlastnej šestnástke na Sammira, ktorý odchádza kopať penaltu!
     
    90
    Ku lopte pri pravom hornom rohu vápna sa dostal napokon, ako už je tradične známe, Roberto Trashorras, ktorý vypálil nebezpečne a lopta hlavičkou Buena smerovala priamo na ruky brankára Júlia Césara, ktorý zasiahol perfektne!
     
    89
    Bueno sa dostal ku šanci pri vápne, ale bol faulovaný protihráčom, ktorý sa aj chytá za hlavu, pretože to bol skutočne prísny verdikt. Trashorras (Vallecano) je však tým, ktorý je potrestaný.
     
    88
    Pedro León už síce nie je v hre, ale napriek tomu bol potrestaný žltou kartou, keďže preukázal nepekné gestá na adresu hlavného rozhodcu a taktiež aj rozzúrene vybehol z priestorov striedačiek.
     
    87
    Sarabia si vymenil loptu na krátko s Maricom, ktorý mu do voľného priestoru pri zadnej čiare priťukol loptu a Sarabia zakončoval z ťažkého uhla, čím si zákrokom brankára Rubéna vypýtal ďalší rohový kop.
     
    87
    Prichádza rohový kop pre hostí. Pablo Sarabia je pri rohovej zástavke.
     
    86
    Predčasná radosť z gólu na strane domácich fanúšikov! Rochina vyslal oblúčikový center na hrot, kde bol Larrivey a ten sa uvoľnil na pravú stranu a skóroval, ale čiarový rozhodca si všimol ofsajd, a tak gól neplatí!
     
    85
    Pablo Sarabia sa dostal ku lopte pred hranicou šestnástky, ľavačkou si vysunul protihráča na stred a spoza jeho nôh pálil, ale jeho prízemná strela napokon nenašla priestor troch žrdí.
     
    84
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Pedro León, prichádza Sammir.
     
    83
    Obrovské šance aj na druhej strane! Najprv Pedro León potiahol akciu po ľavej strane, dostal sa až ku hranici šestnástky, no loptu skvelo vyrazil Rubén priamo na kopačku Cipriana Maricu pri vzdialenejšej žrdi a ten ideálne posunul Pablovi Sarabiovi, ktorý vypálil z tesnej blízkosti na tribúny! Toto je živý príklad a manuál ako zahadzovať šance.
     
    82
    Po sérii hlavičiek sa k lopte spoza vápna dostal Joaquín Larrivey, ktorý si vytvoril pozíciu, vysunul sa bližšie na stred a pálil, no jeho tvrdú strelu brankár César bravúrne zneškodnil!
     
    81
    Pedro León napokon poslal loptu ku vzdialenejšej žrdi, kde mal aj istý počet spoluhráčov, ale všetko s prehľadom vyriešil brankár Rubén.
     
    80
    Tentokrát je tu však štandardka na opačnej strane pre Pedra Leóna.
     
    79
    Falqué posunul po čiare na ľavej strane v šestnástke Buenovi, ten si zasekol protihráča, no vzápätí mu ju pozorný Lisandro López odobral z moci.
     
    78
    Sarabia posunul loptu na hranicu šestnástky Ciprianovi Maricovi, ktorý aj skóroval, ale jeho zásah neplatí, keďže smerovala táto prihrávka už do jasného ofsajdu.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 67. Trashorras – 43. Marica, 90+2. Marica (pen.)

    Karty:   27. Galeano (VAL), 89. Trashorras (VAL), 90+1. Rubén (br.) (VAL) – 23. Lacen (GET), 25. L. López (GET), 39. Rafa López (GET), 59. Alexis (GET), 64. Juan Valera (GET), 76. Mosquera (GET), 88. Pedro León (GET)


    Rayo Vallecano: Rubén – Tito, Zé Castro, Galeano, Rat – Baena, Trashorras ("C") – Falqué, Bueno, Perea – Larrivey
    Náhradníci: Cobeño – Martínez, Gálvez, Bangoura, Longo, Rochina, Fernández

    Getafe CF: Júlio César – Valera, Alexis, López, Rafa ("C")- Lacen, Juan Rodríguez – Pedro León, Sarabia, Lafita – Marica
    Náhradníci: Codina – Lago, Gavilán, Arroyo, Sammir, Míchel, Borja

    Rozhodca: Jesús Gil – Á. Nevado, J. Canelo – V. García