Valencia – Vigo 2:1 (kon.) | Sociedad – Villarreal 1:2 (kon.) | Almería – Bilbao 0:0 (kon.)
Osasuna – Real Betis 2:1 (kon.) | Valladolid – Granada 0:1 (kon.) | Rayo Vallecano – Getafe 1:2 (kon.)
Sevilla – Elche 3:1 (kon.)
koniec
Rayo Vallecano
1:2 (0:1)
Getafe CF
Nedeľa 18.05.2014, 18:00 • Estadio del Rayo Vallecano (Madrid) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Prajem príjemný večer a vítam vás pri sledovaní druhého dňa posledného 38. Kola Primera División! Dnes sa nám súťaž definitívne končí, no už včera sa rozhodlo o titule pre Atlético Madrid, ktoré muselo v zápase s Barcelonou vyhrať alebo aspoň remizovať. Podarila sa im druhá varianta, a tak mestský rival slávnejšieho Realu Madrid môže oslavovať ligový pohár. V dnešnom druhom dni je na programe 6 duelov, do ktorých sa zaradil aj zápas medzi Rayom Vallecanom a Getafe CF. Duel sa začína o 18:00 a ako hlavný rozhodca ho bude viesť Jesús Gil.

    Rayo Vallecano
    Domáci futbalisti sa pred posledným zápasom nachádzajú na 12. priečke so ziskom 43 bodov, ktoré vybojovali za 13 výhier a 4 remízy. V ostatných 20 zápasoch súperovi podľahli. Vallecano môže v prípade výhry nad Getafe poskočiť len o jednu priečku, a to iba v prípade prehry jedenástej Málagy. Desiata je v tabuľke Valencia, ktorá má však oproti Vallecanu lepšie skóre. Pomer gólov a inkasovaných lôpt v bráne Raya Vallecana je 45:78. V posledných piatich zápasoch sa domácim darilo nasledovne: remíza, výhra, výhra, prehra, prehra. Práve v poslednom zápase La Ligy Rayo jasne prehralo na ihrisku Villarrealu CF výsledkom 4:0. Najlepším strelcom domáceho celku je Argentínčan Joaquín Larrivey, ktorý dokázal v tejto sezóne nastrieľať 12 gólov a je sedemnástym najlepším strelcom najprestížnejšej futbalovej súťaže v Španielsku.

    Getafe CF
    Jeden z najmenej slávnych klubov hlavného mesta Španielska je na tom tabuľkovo horšie, ako jeho posledný súper, keďže sa hostia nachádzajú na pätnástej priečke. Na konte majú 39 bodov a v prípade výhry a prehry ostatných lepšie postavených klubov môžu skončiť celkovo iba o priečku vyššie, keďže by bodovo preskočili Elche. Trinásty je Espanyol, ktorý má však lepšie skóre. Getafe zatiaľ v tejto sezóne nastrieľalo 33 gólov, zatiaľ čo o dvadsať viac inkasovalo. Aktuálna forma hostí pred posledným zápasom je možno o kúsoček lepšia než forma Vallecana: prehra, remíza, výhra, remíza, výhra. V poslednom zápase La Ligy Getafe zdolalo Sevillu 1:0. Najlepšími strelcami hosťujúceho tímu sú Ángel Lafita a Pedro León, ktorí majú na konte rovnako po sedem gólov.

    Dnes nám španielska futbalová súťaž finišuje, a tak si nenechajte ujsť ani jej posledné zápasy. Príjemný športový zážitok želá Lukáš R. Ovšonka!
     
    Úvodné zostavy:

    Rayo Vallecano: Rubén – Tito, Zé Castro, Galeano, Rat – Baena, Trashorras ("C") – Falqué, Bueno, Perea – Larrivey
    Náhradníci: Cobeño – Martínez, Gálvez, Bangoura, Longo, Rochina, Fernández

    Getafe CF: Júlio César – Valera, Alexis, López, Rafa ("C")- Lacen, Juan Rodríguez – Pedro León, Sarabia, Lafita – Marica
    Náhradníci: Codina – Lago, Gavilán, Arroyo, Sammir, Míchel, Borja

    Rozhodca: Jesús Gil – Á. Nevado, J. Canelo – V. García.
     
    Menšie madridské derby sa začína už o malú chvíľu. Hráči sú momentálne v tuneli.
    Rayo Vallecano bude viesť španielsky tréner Paco Jémez a hostí bude z lavičky usmerňovať rumunský kouč Cosmin Contra.
     
    Domáci sa v poslednom zápase sezóny predvedú v bielo-červených dresoch a hostia proti nim nastúpia v modrých dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    K úvodnému výkopu sa postavila dvojica hosťujúcich hráčov, ktorá zahájila toto stretnutie, no okamžite však agresívne začali domáci, ktorí si loptu s ľahkosťou vybojovali na svoje kopačky.
     
    2
    Domáci sa vcelku rýchlo presúvali po pravej strany ihriska a z priestoru pri hranici šestnástky sa snažil prihrávať Bueno, no jeho prihrávku zblokoval Alexis na rohový kop.
     
    2
    K hlavičkovému zakončeniu strely sa nedostal Roberto Trashorras, ale bol to až napokon Baena, ktorý zakončoval, no len vedľa pravej žrde. Výkop od Júlia Césara.
     
    3
    Opäť sme videli domácich v peknej rýchlej akcii. Po ľavej strane sa pohyboval Perea, ktorý vyslal do šestnástky center a ten si našiel kopačku Larriveya, no jeho strela bola už nepresná. Pri lopte Getafe.
     
    4
    Hostia si vybojovali rohový kop a majú tak možnosť realizovať sa.
     
    4
    Ku lopte smerujúcej k bližšej žrdi sa dostal Rafa, no jeho strela spoza obrancu skončila napokon mimo ihriska a je tu ďalší rohový kop pre Getafe CF.
     
    5
    Ani z druhého rohového kopu v poradí neprišla možnosť dobrej koncovky, a tak získali loptu bezpečne domáci futbalisti a pokračujú do útoku.
     
    6
    Domáci však nič účinného zo svojho pobytu na súperovej polovici nevykúzlili, a tak odkopával César ďaleko od svojej brány.
     
    7
    Rumunský obranca Rat zastavil prienik Pedra Leóna ja za cenu outového vhadzovania pre hosťujúci celok. Ďalej však akcia Getafe už nepokračovala.
     
    8
    Hosťujúci futbalisti teraz mierne svojich protívnikov zabreli svojím agresívnym pohybom na obrannej polovici Vallecana a snažia svojou miernou drzosťou vybojovať si loptu.
     
    9
    Ciprian Marica sa zmocnil lopty pred vápnom, samostatne sa presunul krížom na ľavú hranicu vápna, no potom smeroval až ku postrannej čiare a ako keby čakal, kým ho začnú domáci napádať. Napokon hráči Vallecana vybojovali loptu.
     
    10
    Iago Falqué zle prihral na stredovej čiare pri kraji ihriska a lopty sa zmocnili rozbehnutí hosťujúci hráči, ale napokon dokázal celú krátku akciu zastaviť Zé Castro, ktorý už posunul na opačnú stranu, kde boli ostatní spoluhráči.
     
    11
    Oba tímy zatiaľ hrajú prvých desať minút opatrne. Začína to krátkymi prihrávkami na obrannej polovici a v istej chvíli príde dlhý center, ktorý je však vo väčšine prípadov nepresný.
     
    12
    Alexis zblokoval strelecký pokus Alberta Pereu z ľavej strany, no potom sa ešte k lopte dostal Bueno na hranici šestnástky, ale ten si už nevytvoril streleckú možnosť.
     
    13
    Pablo Sarabia sa skvelo vysunul až pred šestnástku a dostal ideálny dlhý center do týchto miest, loptu si spracoval a pripravoval sa na strelu, no v tom momente bol pri ňom Zé Castro, ktorý mu loptu odkopol mimo hracej plochy!
     
    14
    Aká to bola menej nebezpečná vzdialenosť, o to to bola väčšia práca pre brankára domácich! Lafita získal loptu na ľavej strane ihriska, rýchlo sa presunul až na ľavú krajnú hranicu šestnástky odkiaľ centroval, no jeho nahodená lopta smerovala na bránu a gólmana Rubéna zaskočila, keďže len tak-tak ju vytlačil nad hornú žrdku!
     
    15
    Domáci futbalisti sa snažili rýchlo odpovedať, keď Falqué centroval z pravej strany priamo do šestnástky, kde si bol César príliš neistý a vyrazil len pred seba a tam už bol Larrivey, ale ten sa príliš dlho pripravoval a napokon nevypálil.
     
    16
    Domáci sa previnili faulom tesne za deliacou čiarou na útočnej polovici súpera, a tak môžu hráči Getafe bezpečne rozohrávať.
     
    17
    Túto akciu zahrali hostia dlhou loptou, ktorá však smerovala až nad bránu Rubéna. Bolo to také menšie odovzdanie lopty pre domáci tím.
     
    18
    Rayo Vallecano malo k dispozícii štandardnú situáciu, keď centroval z celkom slušnej vzdialenosti Roberto Trashorras na vzdialenejšiu žrď, no jeho spoluhráč, ktorý sa snažil zakončovať, už bol v ofsajdovom postavení.
     
    19
    Hostia sa snažili zahrať outové vhadzovanie priamo do šestnástky, čo však to správne ovocie neprinieslo a pozorný Galeano odkopol loptu až na súperovu polovicu.
     
    20
    Lafita bol v súboji pri kraji ihriska faulovaný a vypýtal si aspoň loptu pre svoj tím a menšie upokojenie hry.
     
    21
    Pravdepodobne pre zdravotné ťažkosti Juana Rodriguéza je tento hráč vymenený a od tejto chvíle bude po zvyčok zápasu hrať Borja Fernández.
     
    22
    Obranca Getafe Rafa musel hasiť možnosť pre domácich, keď z ľavej strany smeroval do šestnástky nebezpečný center, ale kapitán hostí bol v strehu a odhlavičkoval.
     
    23
    Medei Lacen je za svoj zákrok voči hráčovi Vallecana potrestaný žltou kartou a je tu štandardka pre domáci tím.
     
    24
    Iago Falqué poslal loptu svojou ľavačkou príliš nízko a mimo dosah svojich spoluhráčov, preto bezpečne odhlavičkoval López.
     
    25
    Júlio César zahrával loptu z vlastnej polovice až pred šestnástku domácich, kde boli jeho spoluhráči, no tí boli perfektne krytí hráčmi Vallecana.
     
    25
    Aj ďalší hráč Getafe je potrestaný žltou kartou. Lisandro López zastavil protihráča v prieniku nedovolene a patrí mu prvý stupeň kartového trestu.
     
    26
    Lafita teraz poslal k zemi Trashorrasa v stredovom kruhu a hlavný rozhodca Gil posúdil tento zákrok ako nedovolený. Právom.
     
    27
    Hostia mali k dispozícii štandardku z väčšej vzdialenosti a chvíľu si loptu hlavičkami posúvali už pred šestnástkou, ale potom prišiel faul domáceho Galeana, ktorý dostáva žltú kartu a taktiež je tu aj ďalšia štandardná situácia pre hostí.
     
    28
    K lopte sa postavil tradičný aktér na tieto situácie, ktorým je Pedro León, no ten spoza hranice šestnástky mieril len nad hornú žrdku a jeho strela taktiež nemala dostatočnú razanciu.
     
    29
    Hostia pokračujú vo svojom útočnom ťažení a snažia sa na ofenzívnej polovici získať takmer každú loptu. Svojím agresívnym napádaním sa im to aj celkom darí.
     
    30
    Pedro León teraz odcentroval z miest pri rohovej zástavke štandardku, ale jeho centrovaná lopta len preletela pokutovým územím a skončila až na opačnej rohovej zástavke.
     
    31
    Borja Fernández sa teraz nepríjemne zrazil s Raúlom Baenom, no horšie je na tom práve Baena, ktorý ostal istú chvíľu na trávniku, ale už je v poriadku.
     
    31
    Pedro León skvelo vystihol prihrávku na Lafitu a na hranici šestnástky mu posunul loptu do medzery medzi dvoma hráčmi Vallecana bližšie k bráne. Lafita si tak loptu spracoval a pálil, no jeho projektil napokon smeroval len vedľa opačnej ľavej žrde!
     
    32
    Rubén si teraz vybehol pre loptu až za šestnástku, bol oproti nemu rozbehnutý Lafita, ale napokon si brankár domáceho tímu dokázal loptu ustrážiť pre seba a vykopnúť.
     
    33
    Hostia majú k dispozícii ďalšiu štandardku z menej nebezpečnej vzdialenosti, no predsa je tu možnosť nacentrovať na hlavičku. Pedro León zahráva.
     
    34
    León napokon poslal loptu priamo do pokutového územia, kde však s istotou zasiahol brankár Rubén a loptu vyrazil mimo šestnástky.
     
    35
    Domáci takpovediac provokujú hráčov Getafe, keďže si nebezpečne prihrávajú na vlastnej polovici už v oblasti vlastnej šestnástky, ale zatiaľ však majú všetko pod kontrolou.
     
    36
    Ángel Lafita získal loptu na ľavej strane po tom, čo hráči Vallecana zle usmernili svoju kombináciu, no svojimi kľučkami nedokázal proti dvojic protihráčov uspieť a nedostal sa ku koncovke.
     
    36
    Vzápätí však agresívnou hrou vybojoval rohový kop a je tu možnosť pre jeho tím.
     
    37
    Getafe napokon z rohového kopu nevyprodukovalo streleckú koncovku. Lopta sa ocitla za šestnástkou na kopačke Alexisa, ktorý centroval ku pravej hranici vápna, no len do rúk brankára Rubéna.
     
    38
    Domáci si to teraz najprv nakrátko rozhodili pred polovicou, potom poslal Baena pekný center na ľavú stranu, kde bol Falqué a ten sa snažil z prvej nájsť spoluhráčov v šestnástke, no ako prvý bol pri lopte Júlio César.
     
    39
    Rafa López teraz nepekne zasiahol proti prenikajúcemu Raúlovi Baenovi, za čo si vyslúžil žltú kartu. Štandardka pre Vallecano.
     
    40
    Hradba tiel hosťujúcich hráčov však dokázala loptu smerujúcu na hranicu šestnástky odstaviť do bezpečia a nedala šancu domácim na úvodný gól.
     
    40
    Je tu však ďalšia štandardka pre domácich, keďže bol Alberto Perea pred vápnom fauovaný. Teraz je to skutočne nebezpečná vzdialenosť.
     
    41
    Opäť však chybne zahraná štandardná siutácia. Trashorras poslal svoj center príliš nízko nad zemou a nepresne, čím len trafil hosťujúcu dvojicu hráčov. Následne smeroval do rýchleho protiútoku Lafita, ale ten spoza šestnástky len prestrelil bránu.
     
    42
    Domáci opäť šli do ďalšieho útoku, no ich akcia skončila mimo ihriska a od brány bude vykopávať brazílsky brankár Júlio César.
     
    43
    Getafe dalo gól! Napokon to hosťom po niekoľkých šanciach padlo do brány a ku koncu prvého polčasu je tak stav 0:1! Skvelý individuálny pohyb hrotového hráča CIPRIANA MARICU, ktorý sa pred šestnástkou zbavil dvojice hráčov a pokračoval bližšie ku bráne a z hranice vápna vypálil ku pravej žrdi!
     
    44
    Júlio César mal teraz menšie problémy so zásahom proti ďalekonosnej strele od jedného z domácich futbalistov a pravdepodobne sa nebezpečne udrel do žrde a teraz leží na zemi a je ošetrovaný!
     
    45
    Júlio César však napokon nebude musieť ku koncu polčasu striedať a je späť v hre.
     
    45+1
    Hostia sa ešte na malý moment dostali na útočnú polovicu, avšak ich kombinácia skončila zrazením lopty súpera na rohový kop.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme najprv prvých desať minút videli opatrný futbal, no následne to už bolo celkom zaujímavé sledovanie aj pre bežného diváka, ktorý si určite prišiel na svoje. Hra bola obohatená o zopár štandardiek, najmä na domácej strane, ale gól prišiel až v samotnom závere prvého dejstva, a to sa dokonca presadili hostia, keď v 43. minúte otvoril skóre Ciprian Marica.
    Druhý polčas začína približne o 19:03.
     
    Napokon sa nám začiatok druhého polčasu pravdepodobne predĺži....
     
    Stále čakáme na začiatok druhého dejstva. Momentálne vám neviem povedať, či je na štadióne Raya Vallecana nejaký problém...
     
    Dôvod čakania na druhý polčas je známy: V zápase Osasuna Pamplona – Real Betis sa totiž stalo nešťastie, keď po gólových oslavách spadla tribúna s fanúšikmi a došlo aj k niekoľkým desiatkam zranení. Vzhľadom na to, že práve prebieha posledné kolo sezóny sa druhé polčasy všetkých zápasov začnú v rovnakom čase. Ostaňte s nami, o všetkom dôležitom vás budeme informovať aj naďalej.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Tak, v týchto chvíľach je už všetko na štadióne Osasuny Pamplony pravdepodobne v poriadku a my už pokračujeme druhým dejstvom v zápase Raya Vallecana a Getafe CF.
     
    47
    Hneď v úvode začali domáci futbalisti agresívnou hrou a dokázali si vybojovať aj rohový kop, no napokon brankár Júlio César pokry priestor troch žrdí.
     
    48
    Lafita pekne pretlačil loptu svojím rýchlym pohybom až na útočnú polovicu, ale tam už znížil svoju rýchlosť a posunul loptu na svojich spoluhráčov, ktorí si už prihrávajú s istotou.
     
    49
    Striedanie v tíme Rayo Vallecano: z ihriska odchádza Tito, prichádza Sebastian Fernández.
    Striedanie v tíme Rayo Vallecano: z ihriska odchádza Baena, prichádza Rochina.
     
    50
    Hostia už pôsobili vcelku pokojne s loptou na kopačkách a prihrávali si ju medzi sebou na vlastnej polovici, no v tom prišla malá chyba a loptu už mali hráči Vallecana. Getafe však všetko opäť uhasilo.
     
    52
    Domáci sa snažili rýchlo preniknúť priamočiarym centrom Zé Castra na Buena, no napokon bola táto vyslaná lopta nepresná a je tu možnosť pre Getafe.
     
    53
    Lafita sa teraz nebezpečne pohyboval a zrýchľoval s loptou po ľavej hranici šestnástky a v pokutovom území aj spadol, no napokon to bolo nezavinené.
     
    54
    Pedro León teraz získal loptu v šestnástke v stoji, čo nie je príliš dobrá možnosť, keďže sa nedokázal pretlačiť cez protistojaceho obrancu a stratil loptu.
     
    55
    Teraz mal loptu na pravej strane Alberto Perea, ktorý si zasekol Rafu a následne odcentroval do priestoru šestnástky, kde však nakoniec neboli ďalší jeho spoluhráči.
     
    57
    Domáci mali loptu pod kontrolou na kopačkách na útočnej polovici, napokon prišla prihrávka na hranicu vápna, kde bol Joaquín Larrivey, no ten si už nepripravil loptu na zakončenie.
     
    58
    Teraz bol hosťujúci Lafita faulovaný a zrazený k zemi v priestore blízko rohovej zástavky a je tu štandardka pre Getafe.
     
    58
    Pedro León poslal loptu v stredne vysokej veľkosti priamo na bránu, no lopta sa mierne pozastavila cez viacerých hráčov obidvoch tímov a spadla tesne pred Rubéna, ktorý ju bezpečne zachytil do rúk.
     
    59
    Na ihrisku sa teraz začala diať menšia potýčka medzi hráčmi oboch tímov, no napokon je len za faul potrestaný žltou kartou hosťujúci obranca Alexis a nastáva štandardka pre Rayo Vallecano.
     
    60
    Rat sa snažil poslať center priamo do ohňa v šestnástke, no napokon jeho priamy kop len preletel pokutové územie a jeho spoluhráči tak nemali možnosť zakončovať. Už sme však v priebehu hry videli viacero takýchto nevydarených štandardiek v podaní Vallecana.
     
    61
    Roberto Trashorras sa odhodlal k strele spoza šestnástky, no jeho projektil bol napokon veľmi nepresný smeroval nad bránu Getafe. Lopta pre Césara.
     
    62
    Na ihrisku je pekne vidieť, že domáci čoraz viac tlačia súpera a snažia sa o prípadný zvrat stretnutia. Teraz im však po ľavej strane príliš nevyšla kombinácia, keďže prihrávka na Falquého skončila v oute.
     
    63
    Po dlhšej dobe sa k útoku dostali hostia a tí aj ohrozili bránu súpera! Juan Valera perfektne prihral pred šestnástku Pedrovi Leónovi, ktorý bol osamotený a vypálil spoza šestnástky do stredu brány, kde už bol pripravený brankár Rubén a zasahoval!
     
    64
    Tak ako dobre Juan Valera zahral v útoku, tak teraz dostal žltú kartu. Nič to nemení na tom, že Rayo bude mať ďalšiu štandardku.
     
    66
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Angel Lafita, prichádza Pedro Mosquera.
     
    67
    Rayo Vallecano dalo gól! Domáci dokázali premeniť túto štandardku, ktorá sa im konečne podarila na 100 %! ROBERTO TRASHORRAS sa postavil k lopte, ktorá bola asi najbližšie pri pravom hornom rohu šestnástky a vypálil k pravej žrdi! Strela však nebola príliš razantná, no v istej chvíli pred Júliom Césarom skočila a Brazílčana to poriadne zaskočilo.
     
    69
    Hostia sa snažili ihneď natlačiť sa ku koncovke po tomto nešťastnom góle, ale ich úsilie bolo v týchto chvíľach strelecke neodmenené.
     
    70
    Pedro León súperil s Rubénom Rochinom pred vlastnou šestnástkou a poslal ho k zemi, no ten ho vzápätí nepríjemne udrel kopačkou do tváre. León bol však o malú chvíľu v poriadku.
     
    71
    Teraz sa nedovolene previnil Borja Fernández v strede ihriska, avšak ten si svoj zákrok priznal bez žiadnych protestov. Takto by sa mal správať každý športovec.
     
    72
    Domáci zahrali svoj rohový kop na krátko jemnou prihrávkou a vzápätí jeden z dvojice hráčov pri rohovej vlajke poslal loptu do šestnástky, ale príliš nízko nad zemou. Obrana Getafe tak nemala menšie problémy loptu získať pre svoju potrebu.
     
    73
    Hostia si teraz pekne vymenili loptu na útočnej polovici, keďže to dokázal Pedro León spoločne s Pablom Sarabiom, no v tom momente bol prvý menovaný faulovaný a je tu štandardka z menej nebezpečnej vzdialenosti.
     
    74
    León poslal center na hranicu šestnástky, kde mal spoluhráča, no ten už následne nezakončoval a ani nebol úspešný pri prihrávke do stredu pokutového územia.
     
    75
    Rochina poslal dobrú loptu na ľavú hranicu vápna, kde bol Bangoura, no ten z týchto miest už neposunul ideálne ku vzdialenejšej žrdi. Obrana Getafe bola pozornejšia.
     
    76
    Bangoura spadol pred šestnástkou v rýchlosti, no dopomohol mu Pedro Mosquera, ktorý je potrestaný žltou kartou a je už šiestym kartovo potrestaným hráčom v tíme. v tomto zápase.
     
    77
    Rubén Rochina sa dostal k rozohrávke a pálil ihneď z dobrej pozície z tohto voľného kopu, no jeho delovka putovala len nad hornú žrdku.
     
    78
    Sarabia posunul loptu na hranicu šestnástky Ciprianovi Maricovi, ktorý aj skóroval, ale jeho zásah neplatí, keďže smerovala táto prihrávka už do jasného ofsajdu.
     
    79
    Falqué posunul po čiare na ľavej strane v šestnástke Buenovi, ten si zasekol protihráča, no vzápätí mu ju pozorný Lisandro López odobral z moci.
     
    80
    Tentokrát je tu však štandardka na opačnej strane pre Pedra Leóna.
     
    81
    Pedro León napokon poslal loptu ku vzdialenejšej žrdi, kde mal aj istý počet spoluhráčov, ale všetko s prehľadom vyriešil brankár Rubén.
     
    82
    Po sérii hlavičiek sa k lopte spoza vápna dostal Joaquín Larrivey, ktorý si vytvoril pozíciu, vysunul sa bližšie na stred a pálil, no jeho tvrdú strelu brankár César bravúrne zneškodnil!
     
    83
    Obrovské šance aj na druhej strane! Najprv Pedro León potiahol akciu po ľavej strane, dostal sa až ku hranici šestnástky, no loptu skvelo vyrazil Rubén priamo na kopačku Cipriana Maricu pri vzdialenejšej žrdi a ten ideálne posunul Pablovi Sarabiovi, ktorý vypálil z tesnej blízkosti na tribúny! Toto je živý príklad a manuál ako zahadzovať šance.
     
    84
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Pedro León, prichádza Sammir.
     
    85
    Pablo Sarabia sa dostal ku lopte pred hranicou šestnástky, ľavačkou si vysunul protihráča na stred a spoza jeho nôh pálil, ale jeho prízemná strela napokon nenašla priestor troch žrdí.
     
    86
    Predčasná radosť z gólu na strane domácich fanúšikov! Rochina vyslal oblúčikový center na hrot, kde bol Larrivey a ten sa uvoľnil na pravú stranu a skóroval, ale čiarový rozhodca si všimol ofsajd, a tak gól neplatí!
     
    87
    Prichádza rohový kop pre hostí. Pablo Sarabia je pri rohovej zástavke.
     
    87
    Sarabia si vymenil loptu na krátko s Maricom, ktorý mu do voľného priestoru pri zadnej čiare priťukol loptu a Sarabia zakončoval z ťažkého uhla, čím si zákrokom brankára Rubéna vypýtal ďalší rohový kop.
     
    88
    Pedro León už síce nie je v hre, ale napriek tomu bol potrestaný žltou kartou, keďže preukázal nepekné gestá na adresu hlavného rozhodcu a taktiež aj rozzúrene vybehol z priestorov striedačiek.
     
    89
    Bueno sa dostal ku šanci pri vápne, ale bol faulovaný protihráčom, ktorý sa aj chytá za hlavu, pretože to bol skutočne prísny verdikt. Trashorras (Vallecano) je však tým, ktorý je potrestaný.
     
    90
    Ku lopte pri pravom hornom rohu vápna sa dostal napokon, ako už je tradične známe, Roberto Trashorras, ktorý vypálil nebezpečne a lopta hlavičkou Buena smerovala priamo na ruky brankára Júlia Césara, ktorý zasiahol perfektne!
     
    90+1
    Brankár Rubén Martinéz je potrestaný žltou kartou za faul vo vlastnej šestnástke na Sammira, ktorý odchádza kopať penaltu!
     
    90+2
    Getafe dalo gól! CIPRIAN MARICA napokon dokázal premeniť penaltu ku pravej žrdi a spečatil víťazstvo svojho tímu!
     
    90+3
    Priamo po výkope skúšal vypáliť ďalekonosne Larrivey, ale jeho projektil smeroval len vedľa brány.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa nám zápas posledného kola medzi Rayom Vallecanom a Getafe CF, v ktorom boli úspešnejší hostia a tí zvíťazili dvomi gólmi Maricu v 43. a druhej nadstavenej minúte druhého polčasu. Za domácich sa ako jediný presadil v priebehu 67. minúty Trashorras.

    Vážení športoví priatelia, chcem vám poďakovať za priazeň počas celej sezóny najvyššej španielskej súťaže a teším sa aj na nasledujúcu, ktorá začína v auguste tohto roku.

    Želám vám príjemný zvyšok večera a úspešný štart do nového pracovného týždňa. Lúči sa s vami Lukáš R. Ovšonka. (20:21:23)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 67. Trashorras – 43. Marica, 90+2. Marica (pen.)

    Karty:   27. Galeano (VAL), 89. Trashorras (VAL), 90+1. Rubén (br.) (VAL) – 23. Lacen (GET), 25. L. López (GET), 39. Rafa López (GET), 59. Alexis (GET), 64. Juan Valera (GET), 76. Mosquera (GET), 88. Pedro León (GET)


    Rayo Vallecano: Rubén – Tito, Zé Castro, Galeano, Rat – Baena, Trashorras ("C") – Falqué, Bueno, Perea – Larrivey
    Náhradníci: Cobeño – Martínez, Gálvez, Bangoura, Longo, Rochina, Fernández

    Getafe CF: Júlio César – Valera, Alexis, López, Rafa ("C")- Lacen, Juan Rodríguez – Pedro León, Sarabia, Lafita – Marica
    Náhradníci: Codina – Lago, Gavilán, Arroyo, Sammir, Míchel, Borja

    Rozhodca: Jesús Gil – Á. Nevado, J. Canelo – V. García