Valencia – Vigo 2:1 (kon.) | Sociedad – Villarreal 1:2 (kon.) | Almería – Bilbao 0:0 (kon.)
Osasuna – Real Betis 2:1 (kon.) | Valladolid – Granada 0:1 (kon.) | Rayo Vallecano – Getafe 1:2 (kon.)
Sevilla – Elche 3:1 (kon.)
koniec
Real Valladolid
0:1 (0:1)
Granada CF
Nedeľa 18.05.2014, 18:00 • Estadio Municipal José Zorrilla • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Na trávniku teraz sledujeme dva rozličné scenáre. Ten prvý sa odohráva na strane Realu Valladolid, kde zavládol obrovský smútok, pretože domáci tím sa s najvyššou španielskou súťažou lúči. Na strane druhej je mužstvo Granady, ktoré si týmto triumfom zabezpečilo účasť v La Lige aj v budúcom ročníku.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme príjemný zvyšok dňa. (20:25:01)
     
    Real Valladolid vypadáva zo španielskej Primera División!
     
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Prebieha už šiesta minúta nadstaveného času a domáci futbalisti pôsobia viac než zúfalo. Loptu už ani nemajú na svojich kopačkách a zápas sa o malý moment skončí.
     
    90+5
    S rozohrávkou sa ale takisto neponáhľal. Granada teraz hrá presne svoju hru a loptu pošle až na opačnú polovicu trávnika.
     
    90+4
    Napokon je ale všetko v poriadku. Fernández sa postavil na nohy, ktoré ho ešte pred chvíľou boleli tak neuveriteľne, že sa nemohol ani postaviť a okamžite chytá loptu po rohovom kope súpera.
     
    90+3
    Stále prebieha ošetrovanie hosťujúceho brankára. Domáci tréner a hráči sa darmo hnevajú, brankár hostí sa ponáhľať nikam nemusí.
     
    90+2
    Fernández si vyskočil po loptu, no potom padol na zem tak jednoducho ako kvapka dažďa. Na trávnik musia prísť opäť lekári, toto od Granady vôbec nie je pekné.
     
    90+1
    Po rohovom kope sme žiadne nebezpečenstvo nezaznamenali a pokračujeme v hre. Štvrtý rozhodca nadstavil 5 minút, prvá z nich je už pomaly minulosťou.
     
    90
    Hostia zaviezli loptu k bránke súpera. Postaral sa o to Nyom, ktorý chcel dokonca aj centrom nájsť niekoho v lepšej pozícii. Nikto taký sa ale nenašiel, no Granada získala aspoň rohový kop.
     
    89
    Ošetrenie trvalo viac ako minútu, domáci hráči boli už poriadne rozčertení. Lekári sú už ale preč a pokračuje sa v hre.
     
    88
    Hosťujúci Rico ostal ležať na zemi. Ťažko povedať, či je to oprávnene, alebo hostia iba takýmto spôsobom naháňajú potrebný čas. Na trávnik prichádzajú aj lekári.
     
    87
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Brahimi, prichádza Coeff.
     
    85
    Brahimi teraz vôbec nezvládol situáciu! Hostia sa až dvaja rútili na bránku, no spomínaný hráč volil poriadne sebeckú strelu, ktorou zasiahol iba brankára domáceho tímu. Spoluhráč sa mu pritom ukazoval úplne voľný, no prihrávku nedostal. Po tejto situácii už mohlo byť definitívne po zápase.
     
    84
    Domáci sa teraz do súpera poriadne zahryzli. Futbalisti Valladolidu sú stále usadení pred šestnástkou súpera, no ten sa bráni ako o život.
     
    83
    Domáci Manucho teraz premárnil veľkú šancu! Loptu dostal do dobrej príležitosti, ale nedokázal si ju v rýchlosti presne spracovať. AK by sa mu to podarilo a sklepol by si ju lepšie, oproti nemu by už stála iba osamotená brána.
     
    82
    Hostia rozohrávali loptu po predchádzajúcom faule. K dispozícii mali štandardku, ktorú ale iba odkopli k súperovej bránke. Tam si už Jiménez poradil.
     
    82
    Domác Óscar González teraz faulom súpera vôbec nešetril. Za toto si jasne vyslúžil žltú kartu.
     
    81
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza El Arabi, prichádza Ighalo.

    Veronika Pancuráková

    Góly: 44. Mitrović (vla.)

    Karty:   82. González (RVA)


    Real Valladolid: Jaime Jiménez – Rukavina, Rueda, Mitrović, Peña – D. Larsson, Rubio, Pérez, Jeffrén – Ó. González, Guerra
    Náhradníci: Mariño – Baraja, Bergdich, Rossi, Omar, Osorio, Manucho

    Granada CF: R. Fernández – Nyom, Maínz, Ilori, Angulo – F. Rico, Iturra, Recio – Brahimi, El Arabi, Piti
    Náhradníci: Karnezis – Coeff, Foulquier, Buonanotte, Fatau, Bravo, Ighalo

    Rozhodca: C. Gómez – J. Aguilar, L. Marco