Valencia – Vigo 2:1 (kon.) | Sociedad – Villarreal 1:2 (kon.) | Almería – Bilbao 0:0 (kon.)
Osasuna – Real Betis 2:1 (kon.) | Valladolid – Granada 0:1 (kon.) | Rayo Vallecano – Getafe 1:2 (kon.)
Sevilla – Elche 3:1 (kon.)
koniec
Real Valladolid
0:1 (0:1)
Granada CF
Nedeľa 18.05.2014, 18:00 • Estadio Municipal José Zorrilla • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Real Valladolid
    Domáci sú až po uši v záchranárskych prácach. Ak dnes nevyhrajú automaticky vypadávajú. V tabulke sú na predposlednom 19. mieste zo ziskom 36 bodov. Na svojho dnešného súpera stráca 2 bodi, takže nič iné ako víťazstvo nepripadá do úvahy. Valladolid v poslednom zápase prehral na pôde posledného Betisu po divokom zápase 4:3 a stralil tak dôležité body v boji o záchranu. Najlepším strelcom mužstva je Guerra s 15 gólmi.


    Granada
    Hostia sú na tom o niečo lepšie ale stále nemajú zaistenú záchranu v lige. V aktuálnej tabuľke sa nachádzajú na 17. pozícií so ziskom 38 bodov. Dnes porrebujú získať aspoň jeden bod aby sa zachránili. Prípadna prehra ich posunie do druhej ligy. V poslednom zápase narazili na Almeriu, ktorej podľahli na vlastnom ihrisku 2:0. Hostia sú totálne z formy keď nevyhrali už 4 kolá po sebe. Najlepším strelcom mužstva je El Arabi, ktorý v tejto sezóne nastrieľal 12 gólov. Pridá nejaký aj dnes ?
     
    Vítam všetkých fanúšikov futbalu a hlavne španielskej ligy. Pred nami je posledné kolo súťažného ročníka 2013/2014. O majstrovi je po včerajšku rozhodnuté, keď Athlético Madrid len remizovalo s Barcelonou a zobralo jej titul. Dnes sa ale rozhodne o tom kto si udrží miesto v La lige aj pre novú sezónu. Pred nami je zápas medzi Real Valladolid a Granada. Zápas pre vás bude komentovať Vladimír Mihálik.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Guerra inkasoval v súboji s rečou nepríjemný úder a zostáva ležať na trávniku.
     
    4
    El Arabi zamieril veľmi zlú strelou mimo tri tyče, odkopáva bude Jiménez.
     
    5
    Ďaleký a nepresný center končí až u Fernándeza, ten berie loptu do rúk.
     
    12
    Hosťom prvý center nevyšiel, po ďalšom preťahovanie o loptu sa predsa len dostal v pokutovom území k hlavičke El Arabi a Jiménez musel proti nepríjemnému lopte zasahovať.
     
    15
    Rico sice míč hlavou tečoval, ale ne do míst, kam by si přál. Chybělo mu pár centimetrů k tomu, aby na míč dosáhl a hlavičkoval přesněji.
     
    16
    Guerra (Valladolid) predviedol peknú prihrávku do šestnástky so zreteľom nájsť spoluhráča. Súperov obranca ju ale zvládol relatívne v pohode pokryť.
     
    19
    Jeffren (Valladolid) dostáva pas a strieľa z asi 22 metrov. Pokus namieril do ľavej šibenice, ale Roberto Fernandez (Granada) loptu chytá vďaka slušnému zákroku.
     
    23
    Piti (Granada) prišiel do súboja neskoro a protihráča poslal k zemi. Tento raz bez kartového trestu.
     
    24
    erra (Valladolid) zarotoval center do pokutového územia. Obrana súpera loptu upratala do bezpečia.
     
    27
    Perez (Valladolid) skúsil nájsť spoluhráča prihrávkou spoza šestnástky. Defenzíva súpera je rýchla a pohotovo vystavila útočnej snahe červenú.
     
    34
    Brahimi (Granada) poslal super prihrávku do šestnástky, kde si ju prevzal Youseff El Arabi (Granada), ktorý ale už nestihol zakončiť.
     
    40
    To bola veľká strelecká príležitosť! Fran Rico (Granada) predviedol dobrý nábeh do veľkého vápna a centrovanú loptu poslal na bránku. Jeho pokus ale jeden z obrancov zablokoval brilantným sklzom. Tím Granada má výhodu rohového kopu.
     
    44
    Granada dala gól! Stefan Mitrović (Valladolid) si zrazil prihrávku smerujúcu na jedného z útočiacich hráčov nešťastne do vlastnej bránky. Stav duelu sa tak mení na 0:1.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Druhý polčas sa začal výkopom hosťujúcich futbalistov. Ani jeden z trénerov počas prestávky nestriedal, a tak pokračujeme v pôvodnom zložení na oboch stranách.
     
    53
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Jeffrén, prichádza Manucho.
     
    53
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Larsson, prichádza Osorio.
     
    56
    Druhý polčas sa nám začal bez vážnejších šancí na jednej či druhej strane. Medzičasom sme už videli aj dve striedania, a tak sa nám hra snáď trochu rozprúdi.
     
    61
    Granada získala rohový kop. Hostia budú môcť zvýšiť svoj náskok na rozdiel dvoch presných zásahov.
     
    63
    Hosťujúci hráči ale napokon úspešní neboli. Loptu síce od zástavky poslali do stredu šestnástky, no tam už na to čakali pripravení domáci futbalisti, ktorí situáciu s prehľadom zvládli.
     
    68
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Piti, prichádza Foulquier.
     
    70
    Futbalisti Granady nechcú nič zbytočne riskovať. Na ich bránku letel dlhý center, no Fernández nezaváhal, vybehol si proti lopte a zakopol ju za postrannú čiaru.
     
    75
    Domáci hráči sú v týchto chvíľach o poznanie aktívnejší. Hostia sa museli úplne stiahnuť do defenzívy, a tak na útok ani len nemôžu pomyslieť.
     
    76
    Podobná situácia ako pred niekoľkými minútami. Brankár Fernández musel opäť vybehnúť zo svojej bránky, aby pred dobiedzajúcimi súpermi včas odvrátil loptu. Stihol to naozaj na poslednú chvíľu.
     
    79
    Veľká šanca domácich! Bol v nej striedajúci Osorio, ktorý sa snažil v sklze zasiahnuť loptu priamo pred bránkou. Chýbali mu skutočne iba centimetre a mohlo byť vyrovnané.
     
    81
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza El Arabi, prichádza Ighalo.
     
    82
    Domác Óscar González teraz faulom súpera vôbec nešetril. Za toto si jasne vyslúžil žltú kartu.
     
    82
    Hostia rozohrávali loptu po predchádzajúcom faule. K dispozícii mali štandardku, ktorú ale iba odkopli k súperovej bránke. Tam si už Jiménez poradil.
     
    83
    Domáci Manucho teraz premárnil veľkú šancu! Loptu dostal do dobrej príležitosti, ale nedokázal si ju v rýchlosti presne spracovať. AK by sa mu to podarilo a sklepol by si ju lepšie, oproti nemu by už stála iba osamotená brána.
     
    84
    Domáci sa teraz do súpera poriadne zahryzli. Futbalisti Valladolidu sú stále usadení pred šestnástkou súpera, no ten sa bráni ako o život.
     
    85
    Brahimi teraz vôbec nezvládol situáciu! Hostia sa až dvaja rútili na bránku, no spomínaný hráč volil poriadne sebeckú strelu, ktorou zasiahol iba brankára domáceho tímu. Spoluhráč sa mu pritom ukazoval úplne voľný, no prihrávku nedostal. Po tejto situácii už mohlo byť definitívne po zápase.
     
    87
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Brahimi, prichádza Coeff.
     
    88
    Hosťujúci Rico ostal ležať na zemi. Ťažko povedať, či je to oprávnene, alebo hostia iba takýmto spôsobom naháňajú potrebný čas. Na trávnik prichádzajú aj lekári.
     
    89
    Ošetrenie trvalo viac ako minútu, domáci hráči boli už poriadne rozčertení. Lekári sú už ale preč a pokračuje sa v hre.
     
    90
    Hostia zaviezli loptu k bránke súpera. Postaral sa o to Nyom, ktorý chcel dokonca aj centrom nájsť niekoho v lepšej pozícii. Nikto taký sa ale nenašiel, no Granada získala aspoň rohový kop.
     
    90+1
    Po rohovom kope sme žiadne nebezpečenstvo nezaznamenali a pokračujeme v hre. Štvrtý rozhodca nadstavil 5 minút, prvá z nich je už pomaly minulosťou.
     
    90+2
    Fernández si vyskočil po loptu, no potom padol na zem tak jednoducho ako kvapka dažďa. Na trávnik musia prísť opäť lekári, toto od Granady vôbec nie je pekné.
     
    90+3
    Stále prebieha ošetrovanie hosťujúceho brankára. Domáci tréner a hráči sa darmo hnevajú, brankár hostí sa ponáhľať nikam nemusí.
     
    90+4
    Napokon je ale všetko v poriadku. Fernández sa postavil na nohy, ktoré ho ešte pred chvíľou boleli tak neuveriteľne, že sa nemohol ani postaviť a okamžite chytá loptu po rohovom kope súpera.
     
    90+5
    S rozohrávkou sa ale takisto neponáhľal. Granada teraz hrá presne svoju hru a loptu pošle až na opačnú polovicu trávnika.
     
    90+6
    Prebieha už šiesta minúta nadstaveného času a domáci futbalisti pôsobia viac než zúfalo. Loptu už ani nemajú na svojich kopačkách a zápas sa o malý moment skončí.
     
    Koniec zápasu.
     
    Real Valladolid vypadáva zo španielskej Primera División!
     
    Na trávniku teraz sledujeme dva rozličné scenáre. Ten prvý sa odohráva na strane Realu Valladolid, kde zavládol obrovský smútok, pretože domáci tím sa s najvyššou španielskou súťažou lúči. Na strane druhej je mužstvo Granady, ktoré si týmto triumfom zabezpečilo účasť v La Lige aj v budúcom ročníku.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme príjemný zvyšok dňa. (20:25:01)

    Veronika Pancuráková

    Góly: 44. Mitrović (vla.)

    Karty:   82. González (RVA)


    Real Valladolid: Jaime Jiménez – Rukavina, Rueda, Mitrović, Peña – D. Larsson, Rubio, Pérez, Jeffrén – Ó. González, Guerra
    Náhradníci: Mariño – Baraja, Bergdich, Rossi, Omar, Osorio, Manucho

    Granada CF: R. Fernández – Nyom, Maínz, Ilori, Angulo – F. Rico, Iturra, Recio – Brahimi, El Arabi, Piti
    Náhradníci: Karnezis – Coeff, Foulquier, Buonanotte, Fatau, Bravo, Ighalo

    Rozhodca: C. Gómez – J. Aguilar, L. Marco