CFC Janov – AS Rím 1:0 (kon.) | Juventus – Cagliari 3:0 (kon.) | Catania – Bergamo 2:1 (kon.)
AC Miláno – Sassuolo 2:1 (kon.) | Chievo – Inter 2:1 (kon.) | Lazio – Bologna 1:0 (kon.)
Neapol – Hellas Verona 5:1 (kon.) | Parma – Livorno 2:0 (kon.) | Fiorentina – Turín 2:2 (kon.)
koniec
SSC Neapol
5:1 (3:0)
Hellas Verona
Nedeľa 18.05.2014, 20:45 • Stadio San Paolo, Neapol • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Zápas sa skončil a najmä počas prvého polčasu sme mohli sledovať atraktívne futbalové divadlo, v tom druhom si už Neapol len kontroloval svoje vedenie. Dva góly vsietili Duvan Zapata a Dries Mertens a jeden, ten úvodný pridal José Callejón. Za hostí sa presadil Juan Iturbe z priameho kopu. Neapol tak svoj posledný ligový zápas tohto ročníka zvládol a vyhral nad Hellasom Verona presvedčivo a zaslúžene 5:1.

    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem Vám príjemný zvyšok víkendu.
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    Toni a Hallfreðsson sa v útoku nepresadili a pri lopte je znovu mužstvo v bledomodrých dresoch.
     
    89
    V závere už jasná dominancia domácich, ktorí hráčov Hellasu absolútne nepúšťajú k lopte a snažia sa ešte zveľadiť svoj presvedčivý náskok. Center z ľavej strany bol presný, ale jeden z domácich bol teraz v ofsajde.
     
    88
    Rýchlym šprintom sa na pravej strane zbavil Dries Mertens brániaceho hráča a vypálil na bránu, ale jeho prízemný pokus si Nicolas postrážil.
     
    88
    Stále sledujeme Neapol ako si udržiava hru pod kontrolou, tentokrát si dokonca prihrávali dozadu až k Doblasovi.
     
    87
    Hellasu sa stále nedarí nič vymyslieť a často prichádza o loptu, čo k pohľadným kombináciam využíva domáci Neapol.
     
    84
    Ani tentokrát si Hellas loptu na súperovej polovici dlho neužil a dopredu išli domáci. Zo strednej vzdialenosti napriahol Christian Maggio, ale jeho pokus presný nebol a medzi tri tyče hosťujúcej brány nemieril. Nasleduje odkop do hosťujúcej svätyne v podaní Nicolasa.
     
    84
    Hellas si loptu dlho neudržal a k strele sa dostal Duvan Zapata, lenže po jeho nepresnom pokuse sa znovu pokúšajú ofenzívu hostia.
     
    83
    V strede pola kombinujú hostia, ale je to príliš ďaleko od Doblasovej brány.
     
    81
    Doblas musel vybehnúť z brány a zachytiť loptu pred Gómezom, ktorý unikol domácej defenzíve d ostával sa do brejku po dlhom centri od jedného zo spoluhráčov.
     
    80
    Hellas sa nepresadil na útočnej polovici a akciu domácich ťahá po ľavej strane Insigne. Vstupuje do poslednej desaťminútovky duelu.
     
    78
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Jorginho, prichádza Igor Lasicki.
     
    77
    Neapol dal gól!
    Dlhý center zo stredu pola spracoval na ľavej strane Lorenzo Insigne, ktorý sa následne zbavil beka a posunul loptu Mertensovi a DRIES MERTENS sa prudkou gólovou strelou, ktorá končí v sieti, stáva spolu so Zapatom druhým dvojgólovým strelcom dnešného stretnutia.
     
    76
    Vstupujem do poslednej štvrťhodinky zápasu a sledujeme obliehanie pokutového územia Hellasu Verona. Zapatov center z ľavej strany bol pridlhý, ale Henrique ho s ťažkosťami zachytil a následne sám centroval do vápna z pravej strany. jeden z domácich však vysokým výskokom a následnou hlavičkou odvracia loptu do bezpečia., ale nie na dlho, pretože domáci sú pri lopte znova a kombinujú na polovici hostí.
     
    74
    Akciu domácich po pravom krídle pozastavil Marquinho, ktorý poslal loptu do autu. Ten však domáci môžu zahrať na dlhé vhodenia až do pokutového územia hostí.
     
    73
    Krásnu prudkú strelu vyslal z ľavej strany spoza šestnástky Lorenzo Insigne, ale výborne zasiahol Nicolas a vyboxoval prudkú ranu domáceho hráča.
     
    71
    Hostia si nedokázali na ľavej strane v strede pola udržať loptu, pretože najskôr bol zdvojený Rabusič a krátko potom i Maietta.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 5. Callejón, 13. Zapata, 25. Zapata, 61. Mertens, 77. Mertens – 66. Iturbe

    Karty:   21. Callejón (NEA), 59. Radoševič (NEA) – 54. Agostini (VER)


    SSC Neapol: Doblas – M. Britos, Henrique, F. Ghoulam, B. Džemaili, C. Maggio, Jorginho, D. Zapata, D. Mertens, José Callejón, L. Insigne
    Náhradníci: A. Réveillère, R. Colombo, G. Mesto, C. Zúñiga, G. Pandev, J. Radošević, Pepe Reina, G. İnler, I. Łasicki

    Hellas Verona: Nicolas – A. Agostini, Rafael Marques, F. Cacciatore, D. Maietta, M. Donadel, E. Hallfreðsson, Marquinho, J. Sala, L. Toni, J. Iturbe
    Náhradníci: Rafael, M. Albertazzi, D. Cacia, B. Janković, E. Cirigliano, G. Donsah, V. Moras, M. Rabusic, J. Gómez Taleb, A. González, D. Borra

    Rozhodca: L. Pairetto – S. Di Francesco, G. Tasso