Crystal Palace – Aston Villa 1:0 (kon.) | Fulham – Norwich 1:0 (kon.) | Southampton – Cardiff 0:1 (kon.)
Stoke City – Newcastle 1:0 (kon.) | Sunderland – Everton 0:1 (kon.) | West Bromwich – Tottenham 3:3 (kon.)
koniec
Sunderland AFC
0:1 (0:0)
Everton FC
Sobota 12.04.2014, 16:07 • Stadium of Light (Sunderland) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Sylvain Distin v ich úvode ešte stihol vyfasovať žltú kartu, keď nejakých dvadsať metrov od bránky podrazil unikajúceho Boriniho.
     
    88
    Sebastian Larsson netrpezlivo rozohral ešte pred hvizdom Leeho Proberta, čo hlavný rozhodca dnešného stretnutia ohodnotil žltou kartou.
     
    85
    Šanca na domáce vyrovnanie číslo dva! Ani tá však v sieti nekončí. Aktívny Fabio Borini sa na ľavej strane pohral s Colemanom, následne si povodil i McCarthyho, no z hranice šestnástky bránku netrafil. Jeho obstrel sa síce krútil k vzdialenejšej žrdi, no tú len veľmi tesne minul. Tim Howard by však podľa môjho názoru stihol zasiahnuť.
     
    79
    Ki Sung-Yueng sa však na druhej strane takmer postaral o vyrovnanie. Situáciu mu nádherne nachystal Adam Johnson, ktorý sa jednoduchým bicyklom zbavil brániaceho Bainesa. Kórejský ofenzívny stredopoliar zakončoval z hranice šestnástky po zemi, no Howard si s jeho pokusom dokázal poradiť. Následnú dorážku zamedzil John Stones.
     
    78
    Strojca doposiaľ jediného gólu v zápase opúšťa hraciu plochu. Gerarda Deulofeua nahradí zimná posila z Moskvy Aiden McGeady.
     
    75
    Everton FC dal gól!
    Podceňovaný Sunderland napokon predsa len nevydržal. Potápa ich jeden z najskúsenejších hráčov v kádri Black Cats. Gareth Barry z polovice ihriska vysúval Deulofeua, ktorý sa poľahky zbavil brániaceho Marcosa Alonsa. Následne pochopiteľne využil priestor a vnikol do šestnástky. Takmer až od bránkovej čiary posielal prudký center pred bránku, ktorý WES BROWN zráža za chrbát bezmocného Vita Mannoneho. Taliansky brankár si na loptu síce siahol, no zastaviť ju už nedokázal. 1:0 pre favorita!
     
    71
    Hrdzavý bojovník Jack Colback má na dnes odpracované. Na jeho miesto príde exekútor štandardných situácii Sebastian Larsson.
     
    65
    Jednoduchá akcia Evertonu takmer skončila gólom. Snáď po prvýkrát sa však musel vyznamenať i gólman Vito Mannone. Na ľavej strane sa Leighton Baines poľahky zbavil Bardsleyho, čím si vypracoval pozíciu na presný center do vápna. Ten smeroval na zadnú žrď, kde volejom od zeme zakončoval Ross Barkley. Taliansky brankár domácich však pohotovo vyráža na rohový kop.
     
    62
    Obrovskú hrúbku v zadných radoch sa už podarilo vyprodukovať i domácim, no ani tentokrát to gólom nekončí. Gareth Barry posielal dlhú loptu na Naismitha, pred ktorým však zasahoval vybiehajúci gólman Mannone. Ten však odhlavičkoval loptu iba do strany, kde sa jej opäť zmocnil spomínaný škótsky krídelník. Ten ale skraja šestnástky opustenú bránku volejom netrafil.
     
    58
    Pred ďalším rohovým kopom tu máme striedanie na strane hostí. Kapitána Toffees Leona Osmana nahradí mladík Ross Barkley.
     
    54
    Voľný kop od Adama Johnsona sa hosťom podarilo ustrážiť a Toffees okamžite vyrazili do rýchleho protiútoku. Naismitha na polovici ihriska nedovolene zastavil Phil Bardsley, ktorý taktiež vidí žltú kartu.
     
    53
    Fabio Borini sa na ľavej strane šikovne odpútal od brániaceho Colemana, ktorý ho však následne stiahol k zemi. Lee Probert po krátkom váhaní vyťahuje žltú kartu.
     
    31
    Obrovský skrat hostí takmer znamenal otvárací gól pre Sunderland. Wickham na polovici ihriska vysunul Adama Johnsona, pred ktorým ale hasil Leighton Baines. Ten však posielal nedôraznú malú domov, ktorej sa zmocnil Fabio Borini. Ten obišiel i bezmocného Howarda, no jeho koncovku z uhlu na čiare zachránil stopér John Stones. Šťastie i pre Everton, nasledovať bude rohový kop.
     
    18
    Adam Johnson si vypýtal prvú žltú kartu stretnutia, keď si na pravej strane pridržal Leightona Bainesa. Ten sa ho poľahky zbavil, no k centru sa už nedostal.
     
    14
    Pozor však na prvú nebezpečnú situáciu dnešného stretnutia. Dlhá lopta do domácej šestnástky prepadla až k Stevenovi Naismithovi. Ten sa dokázal odpútať od brániaceho Wesa Browna, no z hranice malého vápna vypálil len nejaký meter nad Mannoneho brvno. Prvé šťastie pre Black Cats.

    Erik Farkaš

    Góly: 75. Brown (vla.)

    Karty:   18. Johnson (SUN), 54. Bardsley (SUN), 88. Larsson (SUN) – 53. Coleman (EVE), 90+1. Distin (EVE)


    Sunderland AFC: Mannone – Bardsley, W. Brown, O´Shea (C), M. Alonso – Cattermole, Colback – A. Johnson, Ki, Borini – Wickham
    Náhradníci: Ustari – S. Larsson, C. Gardner, Giaccherini, Cuéllar, Vergini, Scocco
    Manažér: Gus Poyet

    Everton FC: Howard – Coleman, Stones, Distin, Baines – J. McCarthy, Barry – Naismith, Osman (C), Deulofeu – Lukaku
    Náhradníci: Joel Robles – Hibbert, McGeady, Mirallas, Barkley, Garbutt, A. Alcáraz
    Manažér: Roberto Martínez

    Rozhodca: Lee Probert – R. Ganfield, M. Scholes – L. Mason