Crystal Palace – Aston Villa 1:0 (kon.) | Fulham – Norwich 1:0 (kon.) | Southampton – Cardiff 0:1 (kon.)
Stoke City – Newcastle 1:0 (kon.) | Sunderland – Everton 0:1 (kon.) | West Bromwich – Tottenham 3:3 (kon.)
koniec
Sunderland AFC
0:1 (0:0)
Everton FC
Sobota 12.04.2014, 16:07 • Stadium of Light (Sunderland) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Stretnutie na Stadium of Light skončilo podľa očakávaní. Sunderland sa síce silou mocou bránil, no napokon ich potopil skúsený zadák Wes Brown. Zostup Čiernych Mačiek sa pomaly stáva neodvrátiteľnou záležitosťou. Na poslednom mieste totiž na záchranu strácajú až sedem bodov. Vykúpiť ich môžu jedine dohrávky. Naopak Everton sa už posúva na štvrtú priečku, na ktorej si drží dvojbodový náskok na Arsenal.

    Z dnešného stretnutia je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť. (18:07:30)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Následná štandardka však nebezpečie nepriniesla. Sebastian Larsson poslal loptu iba do stredu bránky a t už bude pre dnešok všetko. Tim Howard pevne zviera loptu a len tak ju do hry nevhodí.
     
    90+1
    Sylvain Distin v ich úvode ešte stihol vyfasovať žltú kartu, keď nejakých dvadsať metrov od bránky podrazil unikajúceho Boriniho.
     
    90
    Gus Poyet naďalej hecuje svojich zverencov, ktorí sa snažia dostať aspoň k vyrovnaniu. Dostávajú na to ešte tri nadstavené minúty.
     
    89
    Švédova štandardka navyše úspech neslávila, keď ju na hranici penaltového bodu odvrátil skúsený Gareth Barry.
     
    88
    Sebastian Larsson netrpezlivo rozohral ešte pred hvizdom Leeho Proberta, čo hlavný rozhodca dnešného stretnutia ohodnotil žltou kartou.
     
    87
    Odvrátiť ju bude môcť Seb Larsson. Domáci totiž dostávajú výhodu priameho kopu. Ten vybojoval aktívny Kórejčan Ki.
     
    86
    Čas sa domácim pomaly kráti. Nielen ten v dnešnom zápase, ale i čas potrebný na záchranu. Mačky sa blížia k ďalšej smolnej porážke.
     
    85
    Šanca na domáce vyrovnanie číslo dva! Ani tá však v sieti nekončí. Aktívny Fabio Borini sa na ľavej strane pohral s Colemanom, následne si povodil i McCarthyho, no z hranice šestnástky bránku netrafil. Jeho obstrel sa síce krútil k vzdialenejšej žrdi, no tú len veľmi tesne minul. Tim Howard by však podľa môjho názoru stihol zasiahnuť.
     
    84
    Následne si peknú parketu prichystal i Wickham, ktorý však z nejakých dvadsiatich metrov iba natiahol Tima Howarda.
     
    83
    Ten centroval na hranicu malého vápna, kde zakončoval John O´Shea. Ten však cez Distina loptu do siete neprecedil.
     
    82
    Black Cats pokračujú v ofenzíve. Marcos Alonso vybojoval rohový kop, ktorý z pravej strany rozohrá Švéd Larsson.
     
    81
    Sunderland sa naďalej nevzdáva, no do konca už zostáva len niečo vyše desiatich minút. Inkasovaný gól prišiel paradoxne neskoro.
     
    80
    Následne sa Ku dostal do ďalšej streleckej príležitosti, ktorú mu servíroval striedajúci technik Sebastian Larsson.
     
    79
    Ki Sung-Yueng sa však na druhej strane takmer postaral o vyrovnanie. Situáciu mu nádherne nachystal Adam Johnson, ktorý sa jednoduchým bicyklom zbavil brániaceho Bainesa. Kórejský ofenzívny stredopoliar zakončoval z hranice šestnástky po zemi, no Howard si s jeho pokusom dokázal poradiť. Následnú dorážku zamedzil John Stones.
     
    78
    Strojca doposiaľ jediného gólu v zápase opúšťa hraciu plochu. Gerarda Deulofeua nahradí zimná posila z Moskvy Aiden McGeady.
     
    77
    Sunderland sa na druhej strane pokúšal o okamžitú odpoveď. Fabio Borini na hrote hľadal Wickhama, ktorý na jeho center nedoskočil.
     
    75
    Everton FC dal gól!
    Podceňovaný Sunderland napokon predsa len nevydržal. Potápa ich jeden z najskúsenejších hráčov v kádri Black Cats. Gareth Barry z polovice ihriska vysúval Deulofeua, ktorý sa poľahky zbavil brániaceho Marcosa Alonsa. Následne pochopiteľne využil priestor a vnikol do šestnástky. Takmer až od bránkovej čiary posielal prudký center pred bránku, ktorý WES BROWN zráža za chrbát bezmocného Vita Mannoneho. Taliansky brankár si na loptu síce siahol, no zastaviť ju už nedokázal. 1:0 pre favorita!
     
    74
    Na druhej strane sa Cattermolea zbavil Ross Barkley, ktorý však následne pálil iba tesne mimo pravej žrde. Mannone všetko kontroloval.
     
    73
    Medzitým nám takmer unikla ďalekonosná strela v podaní Wickhama, ktorá Howardovi vypadla, no Američan ju na dvakrát skrotil.
     
    72
    Deulofeu si na pravej strane chystal ďalší center do vápna, ktorý však vinou Španielovho pošmyknutia neprišiel.
     
    71
    Hrdzavý bojovník Jack Colback má na dnes odpracované. Na jeho miesto príde exekútor štandardných situácii Sebastian Larsson.
     
    70
    Ten rozohrával sám Johnson, ktorý však zasiahol iba múrik. Odrazená lopta sa mu však vrátila a spoza šestnástky si mohol strelu zopakovať. Mieril však mimo.
     
    69
    Štandardnú situáciu budú rozohrávať i domáci. Na okraji šestnástky totiž Adam Johnson vybojoval voľný kop.
     
    68
    Anglickému full-backovi sa vo vápne podarilo nájsť hlavu Barryho, ktorý však z malého vápna poslal loptu iba nad.
     
    67
    Pozor ale na aktívneho obrancu Leightona Bainesa, ktorý na ľavej strane vybojoval rohový kop, ktorý zrejme i sám rozohráva.
     
    66
    Tomu sa domáci dokázali ubrániť a dokonca mali dostatok síl na pohrozenie. Alonsovu strelu spoza šestnástky si však Howard na druhej strane postrážil.
     
    65
    Jednoduchá akcia Evertonu takmer skončila gólom. Snáď po prvýkrát sa však musel vyznamenať i gólman Vito Mannone. Na ľavej strane sa Leighton Baines poľahky zbavil Bardsleyho, čím si vypracoval pozíciu na presný center do vápna. Ten smeroval na zadnú žrď, kde volejom od zeme zakončoval Ross Barkley. Taliansky brankár domácich však pohotovo vyráža na rohový kop.
     
    64
    Everton sa však i tentokrát dokázal ubrániť. Loptu odvracal stopér John Stones a definitívny pokoj priniesol McCarthy.
     
    63
    Pozornosť sa opäť sústreďuje pred šestnástku hostí, kam bude letieť center od pravej rohovej zástavky Štadióna Svetla.
     
    62
    Obrovskú hrúbku v zadných radoch sa už podarilo vyprodukovať i domácim, no ani tentokrát to gólom nekončí. Gareth Barry posielal dlhú loptu na Naismitha, pred ktorým však zasahoval vybiehajúci gólman Mannone. Ten však odhlavičkoval loptu iba do strany, kde sa jej opäť zmocnil spomínaný škótsky krídelník. Ten ale skraja šestnástky opustenú bránku volejom netrafil.
     
    61
    Sunderland pokračoval ďalšou štandardnou situáciou, ktorú však obrovitý francúzsky zadák Sylvain Distin odvrátil.
     
    60
    Na druhej strane sa o slovo prihlásil agilný Deulofeu, ktorý poriadne vystrašil domácich. Tí sa však vďaka spolupráci Brown a Mannone ubránili.
     
    59
    Pri ďalšom rohovom kope Čiernych Mačiek už Tim Howard taký suverénny nebol. Loptu vyboxoval iba do Kiho, od ktorého hlavy sa odrazila mimo.
     
    58
    Pred ďalším rohovým kopom tu máme striedanie na strane hostí. Kapitána Toffees Leona Osmana nahradí mladík Ross Barkley.
     
    57
    Po rohovom kope Sunderlandu to len tak zahučalo, no domácim sa ani na dvakrát nepodarilo dopraviť loptu až do siete.
     
    56
    Natrieskaný Stadium of Light naďalej spieva a ženie svojich dopredu. Domáci priaznivci veria, že dnes by to mohlo ísť.
     
    55
    Everton sa postupnou rozohrávkou dostal až do šestnástky, kde však Steven Naismith nevystrelil. Jeho pokus dokázal zablokovať John O´Shea.
     
    54
    Voľný kop od Adama Johnsona sa hosťom podarilo ustrážiť a Toffees okamžite vyrazili do rýchleho protiútoku. Naismitha na polovici ihriska nedovolene zastavil Phil Bardsley, ktorý taktiež vidí žltú kartu.
     
    53
    Fabio Borini sa na ľavej strane šikovne odpútal od brániaceho Colemana, ktorý ho však následne stiahol k zemi. Lee Probert po krátkom váhaní vyťahuje žltú kartu.
     
    52
    Steven Naismith sa dostával do ďalšej príležitosti Toffees, no pri svojej snahe si taktiež počínal útočným faulom voči Cattermoleovi.
     
    51
    Konečne niečo zaujímavé i zo strany hostí. Gerard Deulofeu prenikol po pravej strane, no jeho prízemný center Mannoneho vystrašiť nemohol.
     
    50
    Sunderland v ďalšej ofenzívnej akcii. Cattermole napravo vysúval Johnsona, proti ktorému musel vyštartovať Howard. Ten bol pri lopte včas.
     
    49
    Následný Wickhamov center bol už o niečo nebezpečnejší a Tim Howard si musel dať pozor, aby lopta nezapadla po jeho brvno.
     
    48
    Na druhej strane zo strednej vzdialenosti zakončoval Ki, ktorý však napálil loptu iba do brániaceho McCarthyho. Následný Alonsov center taktiež nebezpečie neznamenal.
     
    47
    Everton sa dostával i do úvodnej šance druhého polčasu, ktorá však dlhého trvania nemala. Gareth Barry si pomáhal útočným faulom.
     
    46
    Vitajte späť na Stadium of Light, kde sme v polčasovej prestávke nestriedali. Výkop druhej časti obstarali hostia.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodné dejstvo na Stadium of Light je za nami. Aktívnejší v ňom boli hostia, no najväčšiu šancu na otvorenie skóre mal Fabio Borini. Toho však na bránkovej čiare vychytal John Stones. Po úvodnej časti tak hráme bez gólov.

    Tie snáď prídu v druhom polčase, ktorý začne približne o 17:08.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Čierne Mačky sa zmocnili lopty, ktorú posielajú až ku gólmanovi Vitovi Mannonemu. Bezgólový polčas sa po jednej nadstavenej minúte stane realitou.
     
    44
    Sunderland momentálne bráni so všetkými hráčmi pod loptou. Mačky sa už nikam neponáhľajú a momentálny stav by im v polčase vyhovoval.
     
    43
    Následný rohový kop z pravej strany smeroval na zadnú žrď, kde hlavičkoval John O´Shea. Loptu však posielal vedľa pravej žrde.
     
    42
    Marcos Alonso parádne zlomil defenzívnu štvoricu Toffees a po jeho kolmici sa do šance mohol dostať Johnson. Toho však v sklze zablokoval McCarthy.
     
    41
    Colback posielal zaujímavú kolmicu medzi obrancov, na ktorú najlepšie reagoval Ki. Ten však vybiehal z postavenia mimo hru.
     
    40
    Z nejakých 23 metrov štandardku rozohrával ľavý bel Leighton Baines, ktorý však vyprášil iba dobre postavený múr Sunderlandu.
     
    39
    Teraz však pozor, pretože po Colbackovom faule sa bude kopať nebezpečný priamy kop. Jeho obeťou bol Leon Osman.
     
    38
    Everton momentálne na tejto štatistike opäť pracuje, keď postupne oblieha šestnástku Čiernych Mačiek. Tie vytrvalo bránia.
     
    37
    V držaní lopty taktiež nie je až taký markantný rozdiel. Karamelky ju majú v moci len o šesť percent častejšie, než Cats.
     
    36
    Everton je síce aktívnejší, no jeho prevaha zatiaľ nie je tak výrazná, akoby sa možno pred úvodným výkopom čakalo.
     
    35
    Zatiaľ ešte nie. Defenzívnu činnosť si na starosť zobral Wes Brown, ktorý poslal loptu ďaleko od talianskeho brankára Mannoneho.
     
    34
    Následná práca od kapitána Leona Osmana bude znamenať rohový kop pre Everton. Podarí sa hosťom otvoriť skóre?
     
    33
    Na druhej strane Deulofeu vysunul Lukakua, ktorý sa odpútal od Browna, no z vnútra šestnástky mieril iba dva metre mimo.
     
    32
    Toffees sa dokázali ubrániť i tentokrát, keď Johnsonov center do bezpečia odvrátil francúzsky veterán Sylvain Distin.
     
    31
    Obrovský skrat hostí takmer znamenal otvárací gól pre Sunderland. Wickham na polovici ihriska vysunul Adama Johnsona, pred ktorým ale hasil Leighton Baines. Ten však posielal nedôraznú malú domov, ktorej sa zmocnil Fabio Borini. Ten obišiel i bezmocného Howarda, no jeho koncovku z uhlu na čiare zachránil stopér John Stones. Šťastie i pre Everton, nasledovať bude rohový kop.
     
    30
    Adam Johnson si následne v rohu ihriska pomáhal nedovolene. Bainesov center skončil iba u Alonsa a Deulofeu z druhej vlny mieril nad.
     
    29
    Ten sa po Boriniho obetavej rybičke opakoval, no ani repete veľa úspechu neprinieslo. Do bezpečia stihol odohrať Cattermole.
     
    28
    Romelu Lukaku snáď po prvýkrát natiahol svoj bocianí krok a poriadne tak vytrápil O´Shea. Ten stihol odvrátiť aspoň na roh.
     
    27
    Zaujímavá spolupráca medzi Marcosom Alonsom a Borinim úspech neslávila. Posledná narážačka druhého menovaného už bola nepresná.
     
    26
    Black Cats dokonca vybojovali štandardnú situáciu, ktorú z vyše dvadsiatich metrov rozohrával Johnson. Jeho center si však Distin postrážil.
     
    25
    Plusom je absencia Verginiho, ktorý bol v doterajšom pôsobení Sunderlandu priam tragický. Takto by sa Mačky nezachránili.
     
    24
    Sunderland dnes prešiel do rozostavenia 4 – 2 – 3 – 1; čo pôsobí ďaleko ucelenejšie. Predovšetkým teda v zadných radoch.
     
    23
    Z druhej strany ho už rozohrával práve Deulofeu, ktorý však posielal prikrátky center na prednú žrď. Loptu dokázal odvrátiť Cattermole.
     
    22
    Gerard Deulofeu sa neobtočil okolo Marcosa Alonsa, ktorý si ho však pridržal a nasledovať bude voľný kop pre Toffees.
     
    21
    Karamelky predovšetkým ponúkajú ďaleko ucelenejšiu hru, čo oceňuje i hodne zaplnený sektor hostí z Liverpoolu.
     
    20
    Naďalej tak hráme bez gólov, no Everton už dvakrát výrazne pohrozil. Defenzívna štvorica pred Mannonem však zatiaľ drží.
     
    19
    Následne sa pochopiteľne kopal voľný kop, ktorý rozohrával práve postihnutý Baines. Lopta si však našla iba Colbackovu hlavu.
     
    18
    Adam Johnson si vypýtal prvú žltú kartu stretnutia, keď si na pravej strane pridržal Leightona Bainesa. Ten sa ho poľahky zbavil, no k centru sa už nedostal.
     
    17
    Škótsky krídelník však získal aspoň rohový kop, ktorý Deulofeu orientoval na Stonesa. Toho prehlavičkoval kapitán O´Shea.
     
    16
    Na pravej strane sa opäť k centru dostával aktívny Steven Naismith, ktorý však cez Marcova Alonsa neodcentroval.
     
    15
    Do ďalšej šance sa už dostával Leon Osman, ktorý však brániaceho Bardsleyho neobišiel. Hrať tak môže opäť Sunderlad.
     
    14
    Pozor však na prvú nebezpečnú situáciu dnešného stretnutia. Dlhá lopta do domácej šestnástky prepadla až k Stevenovi Naismithovi. Ten sa dokázal odpútať od brániaceho Wesa Browna, no z hranice malého vápna vypálil len nejaký meter nad Mannoneho brvno. Prvé šťastie pre Black Cats.
     
    13
    Fabio Borini šikovne prestrkoval loptu na Colbacka, ktorý sa dostával do zaujímavej situácie. Tesne pred šestnástkou ho však zakrižoval Seamus Coleman.
     
    12
    Na druhej strane sme sledovali vysoký center, ktorý do vápna posielal Ki. Lopta však pristála iba u nachystaného Tima Howarda.
     
    11
    Z druhej vlny ešte pritlačil Romelu Lukaku, ktorý však strelou spoza šestnástky taktiež mieril iba na pripraveného Mannoneho.
     
    10
    Domáci sa po rohovom kope nepresadili a naopak sa museli brániť rýchlemu brejku Deulofeua. Ten však ideálny moment na zakončenie preváhal a následne pálil iba do stredu.
     
    9
    Prebudení domáci však pokračovali v aktívnejšom prístupe a po Johnsonovej snahe na pravej strane sa bude kopať rohový kop, na ktorý odvracal Distin.
     
    8
    Navyše tam dosť nepríjemne dohral obrancu Bainesa, začo mohol vidieť žltú kartu. Nestalo sa tak a hosťom zostáva iba lopta.
     
    7
    Sunderland ale po mĺkvych minútach vystrkuje zúbky a priaznivci na Stadium of Light ožívajú. Borini sa do ďalšej šance ale nedostal.
     
    6
    Čierne Mačky sa konečne vymanili spod tlaku, keď po dlhom nákope vpred zakončoval Borini. Jeho pokus zo siedmich metrov však letel podstatne mimo.
     
    5
    Karamelky ale od úvodu búšia do svojho súpera a Sunderland je zatiaľ v poriadnych problémoch. Stále však neinkasoval, čo je to najdôležitejšie.
     
    4
    Leon Osman posielal zaujímavý center na Lukakua, ktorý sa však cez brániaceho O´Shea nepretlačil a nezískal ani rohový kop.
     
    3
    Toffees sú od úvodu aktívnejší a snažia sa tlačiť na svojho súpera. Ten v rozohrávke kazí, čo ženie vodu na mlyn hostí.
     
    2
    Everton to po prvýkrát skúšal sprava, kadiaľ sa pretláčal vo forme hrajúci Steven Naismith. Priestor mu však uzavrel Marcos Alonso.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia obstarali domáci, ktorí nastupujú v tradičných pruhovaných dresoch. Everton v modrej sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Sunderland AFC: Mannone – Bardsley, W. Brown, O´Shea (C), M. Alonso – Cattermole, Colback – A. Johnson, Ki, Borini – Wickham
    Náhradníci: Ustari – S. Larsson, C. Gardner, Giaccherini, Cuéllar, Vergini, Scocco
    Manažér: Gus Poyet

    Everton FC: Howard – Coleman, Stones, Distin, Baines – J. McCarthy, Barry – Naismith, Osman (C), Deulofeu – Lukaku
    Náhradníci: Joel Robles – Hibbert, McGeady, Mirallas, Barkley, Garbutt, A. Alcáraz
    Manažér: Roberto Martínez

    Rozhodca: Lee Probert – R. Ganfield, M. Scholes – L. Mason.
     
    Vitajte na pochmúrne naladenom Stadium of Light, kde budeme pokračovať 34. kolom anglickej Premier League.

    Lajtmotívom celého kola bude spomienka na udalosti v Hillsborough, kedy zahynulo 96 fanúšikov Liverpoolu. Spomienkou pre Čierne Mačky sa čoskoro môže stať i účinkovanie v Premier League. Sunderlandu sa totiž absolútne nedarí a fiaskom skončili i posledné dve pondelňajšie dohrávky.
    Dnes sa navyše postavia rozbehnutému Evertonu, ktorý naďalej šliape v snahe postúpiť do Ligy majstrov. Cesta Toffees by dnes rozhodne mala pokračovať.

    Tabuľkové postavenie:

    20. Sunderland: 6 – 7 – 18; skóre 29:53; body 25
    5. Everton FC: 18 – 9 – 5; skóre 52:31; body 63

    Forma:

    Sunderland: P – P – P – P – R – P
    Everton FC: V – V – V – V – V – P

    Black Cats sa nachádzajú v obrovskom prúsery. Na záchranu momentálne strácajú sedem bodov a najbližší program sa nejaví nijak nádejne. Všetko, čo Mačky drží nad vodou, sú dve dohrávané stretnutia, ktoré majú k dispozícii. Čo z toho, keď Sunderland stráca body kde sa len dá. Z posledných siedmich ligových stretnutí Cats neprehrali len jediné (Crystal Palace 0:0).
    Čaro akosi stráca i manažér Gus Poyet, ktorý pred necelým týždňom zaznamenal najťažšiu porážku (Tottenham 1:5). Príliš optimizmu im nevlieva ani domáca bilancia. Na vlastnom trávniku totiž získali menej bodov, než vonku (12 respektíve 13). Pochopiteľne sa jedná o najhoršiu bilanciu v tabuľke.

    Žeby sa mala napraviť práve dnes, tak na to by som si rozhodne nevsadil. Na Stadium of Light totiž prichádza rozbehnutý Everton. Ten sa stále nevzdáva sna predrať sa medzi najvyberanejšiu európsku smotánku. Na štvrtý Arsenal totiž pri jednom zápase k dobru stráca iba jediný bodík. Vďačiť za to môžu i minulotýždňovému vzájomnému zápasu, kedy Gunners prevalcovali 3:0.
    Keďže Kanonieri dnes majú povinnosti v FA Cup-e, Toffees sa po víkende môžu nachádzať na blaženej štvrtej priečke. Víťazstvom by navyše o dva body prekonali svoje doterajšie maximum v Premier League. Problém by to pre Karamelky byť nemal. Momentálne si totiž držia sériu šiestich víťazstiev v rade.

    Vzájomné zápasy:

    26.12.2013; Everton FC – Sunderland 0:1
    (Ki)

    20.04.2013; Sunderland – Everton FC 1:0
    (Sessegnon)

    10.11.2012; Everton FC – Sunderland 2:1
    (Fellaini, Jelavič – A. Johnson)

    09.04.2012; Everton FC – Sunderland 4:0
    (M. Gueye, Pienaar, Osman, Anichebe)

    27.03.2012; Sunderland – Everton FC 0:2 (FA Cup)
    (Jelavič, D. Vaughan/VG)

    17.03.2012; Everton FC – Sunderland 1:1 (FA Cup)
    (T. Cahill – Bardsley)

    Mačkám sa oba posledné stretnutia podarilo vyhrať zhodne 1:0, no predtým na triumf čakali šestnásť duelov.
    Zaujímavým faktom je, že Sunderland v druhých polčasoch ostatných osemnástich stretnutí zaznamenal len dva presné zásahy!

    Absencie:

    Aby toho v tomto ročníku nebolo málo, tak tretej najhoršej ofenzíve sa zranil ďalší útočník. Je ním Altidore, ktorý by však nemal chýbať dlho.
    To už nie je prípad prvej voľby pre ofenzívu. Steven Fletcher si už túto sezónu do lopty nekopne. Mimo zostáva i brankár Keiren Westwood.

    Toffees sa pred stretnutím budú musieť rozhodovať o Osmanovi. Toho trápi roztrhnuté obočie, pre ktoré striedal už v úvode zápasu s Arsenalom. Návrat kapitána Jagielku sa zas odkladá o týždeň.
    Tri týždne chýbajú k návratu Darrona Gibsona. Kvartet Oviedo, Pienaar, Arouna Koné a Lacina Traoré dátum návratu zatiaľ nepozná.

    Toľko predzápasový náhľad do oboch kabín. Favoritom stretnutia je rozhodne Everton, ktorý si v snahe preniknúť medzi európsku smotánku ďalšie zaváhania nemôže dovoliť. Proti zbedačenému Sunderlandu by sa tomu rozhodne mal vyvarovať.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:07.

    Erik Farkaš

    Góly: 75. Brown (vla.)

    Karty:   18. Johnson (SUN), 54. Bardsley (SUN), 88. Larsson (SUN) – 53. Coleman (EVE), 90+1. Distin (EVE)


    Sunderland AFC: Mannone – Bardsley, W. Brown, O´Shea (C), M. Alonso – Cattermole, Colback – A. Johnson, Ki, Borini – Wickham
    Náhradníci: Ustari – S. Larsson, C. Gardner, Giaccherini, Cuéllar, Vergini, Scocco
    Manažér: Gus Poyet

    Everton FC: Howard – Coleman, Stones, Distin, Baines – J. McCarthy, Barry – Naismith, Osman (C), Deulofeu – Lukaku
    Náhradníci: Joel Robles – Hibbert, McGeady, Mirallas, Barkley, Garbutt, A. Alcáraz
    Manažér: Roberto Martínez

    Rozhodca: Lee Probert – R. Ganfield, M. Scholes – L. Mason