Crystal Palace – Aston Villa 1:0 (kon.) | Fulham – Norwich 1:0 (kon.) | Southampton – Cardiff 0:1 (kon.)
Stoke City – Newcastle 1:0 (kon.) | Sunderland – Everton 0:1 (kon.) | West Bromwich – Tottenham 3:3 (kon.)
koniec
Southampton FC
0:1 (0:0)
Cardiff City FC
Sobota 12.04.2014, 16:07 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    89
    Wilfired Zaha nám ukázal, prečo si ho minulý rok vybral sám Alex Ferguson, krásnou individuálnou prácou sa uvoľnil cez dvojicu protihráčov až do pokutového územia pred brankára Gazzanigu. Chýbal tomu jedine presný zásah, no domáci brankár podržal Saints!
     
    88
    Lambert bol prekvapený, že k nemu lopta po rohovom kope prepadla a na zadnej žrdi ju nedokázal dopraviť tam, kde by ju chcel vidieť každý domáci fanúšik!
     
    87
    Striedanie v tíme Cardiff City FC: z ihriska odchádza Dæhli, prichádza Bellamy.
     
    82
    Center Luka Shawa z ľavej strany síce z pokutového územia obrana Cardiffu odpratala, no len ku Clynovi, ktorého prízemnú strelu skvelý Marshall dokázal vyraziť!
     
    79
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Cork, prichádza Ward-Prowse.
     
    78
    Striedanie v tíme Cardiff City FC: z ihriska odchádza Fabio, prichádza McNaughton.
     
    77
    Domáci nevyužili obrovitánsku šancu na vyrovnanie nepriaznivého stavu! Krásne to všetko vymyslel Schneiderlin, ktorý mäkučkým oblúčikom poslal do samostatného nájazdu striedajúceho Gallaghera. Ten sa vyhol ofsajdovej pasci, no loptu napálil len do Marshalla!
     
    67
    Aktuálny stav vôbec nenapovedá o tom, čo sa dialo, respektíve deje na ihrisku. Hold, taký je už raz futbal. Southampton sa to snaží zmeniť druhým striedaním. Svoju dnešnú misiu dokončil Chambers, ktorého post zaujal Clyne.
     
    66
    Tréner domácich reaguje na vzniknutú situáciu striedaním. Ihrisko opustil Ramiréz, ktorého miesto zaujal Gallagher.
     
    65
    Cardiff dal gól! Obrovský šok pre všetkých domácich priaznivcov! Cardiff City ide do vedenia. Po štandardnej situácii lopta prepadla na hranici pokutového územia ju stopérovi CALOVI, ktorý to urobil ako starý mazák, pripravil si to na ľavačku a krásnou strelou zakončil k pravej žrdi.
     
    61
    Avizované striedanie je tu. Zápas sa skončil pre Medela, ktorý svoje miesto prepustil veľkému talentu anglického futbalu a Manchestru United Wilfriedovi Zahovi, ktorý práve v Cardiffe hosťuje.
     
    61
    Veľmi peknou individuálnou akciou sa blysol hosťujúci Dæhli, ku ktorému pristupovali domáci obrancovia až príliš benevolentne, dovolili mu pripraviť si loptu na strelu pravačkou, ktorú Gazzaniga musel vyrážať!
     
    56
    Domáci teraz poriadne podkúrili pod kotol a obrana Cardiffu sa musí poriadne obracať! Lallana sa pekne uvoľnil v pokutovom území, nabil Schneiderlinovi, ktorý to chcel prepáliť z prvej, no neuspel.
     
    33
    Lambert sa dostal v pokutovom území do dobrej streleckej pozície, z mierneho uhla však len nechal vyniknúť brankára Marshalla, ktorý vrazil loptu na rohový kop!
     
    27
    Loptu si na rozohratie priameho kopu postavil Ricky Lambert, ktorý dokázal vystreliť ponad múr presne k pravej tyči, kde však bol včas Marshall, ktorý vyrazil loptu do bezpečia. Po následnom pokračovaní akcie sa ešte k centru z ľavej strany dostal Shaw, ktorý však prízemným pasom našiel opäť len brankára Cardiffu.
     
    20
    Po výbornej prihrávke Ramiréza sa aj s kusiskom šťastia predral za hosťujúcu obranu Schneiderlin. V rozhodujúcom momente mu však lopta odskočila od nohy až k brankárovi Marshallovi a zo slušnej šance tak nič nebolo.
     
    17
    Gazzaniga bol po prvý raz v zápase donútený predviesť svoje brankárske umenie, strela z priameho kopu mierila na bližšiu tyč, ktorú si domáci brankár postrážil a loptu vyrazil!
     
    14
    Davis si odskočil na pozíciu hrotového útočníka, priťukol loptu Lallanovi, okamžite sa rozbehol do pokutového územia a od Lallanu aj dostal prihrávku. Davis sa snažil o zakončenie z uhla, ktoré však bolo zrazené a Marshall tak mohol ostať pokojný!
     
    9
    Po prvý raz v zápase sa v ofenzívnej činnosti pripomenuli aj futbalisti Cardiffu City. Po odvrátenej štandardnej situácii sa k lopte dostal na hranici pokutového územia Mutch, ktorý sa pokúsil okamžite vystreliť, no jeho pokus bol zblokovaný.
     
    3
    Lallana sa na ľavej strane dostal k stratenej lopte, počkal si na nábeh Shawa, ktorému posunul loptu po svojej ľavej ruke. Talentovaný obranca domácich okamžite posielal loptu pred bránu, kde bolo znemožnené zakončiť Lambertsovi!

    Michal Bakoš

    Góly: 65. Cala


    Southampton FC: Gazzaniga – Chambers, Fonte, Lovren, Shaw – Davis, Cork, Ramírez, Schneiderlin, Lallana – Lambert.
    Náhradníci: Cropper – Clyne, Hooiveld, Wanyama, Ward-Prowse, Do Prado, Gallagher.

    Cardiff City FC: Marshall – Théophile-Catherine, Caulker, Velikonja, Fábio – Dæhli, Mutch, Medel, Kim, Whittingham – Campbell.
    Náhradníci: Turner, McNaughton, Eikrem, Gunnarsson, Berget, Zaha, Bellamy.

    Rozhodca: Jonathan Moss – S. Bennett, S. Long – K. A. Woolmer