Crystal Palace – Aston Villa 1:0 (kon.) | Fulham – Norwich 1:0 (kon.) | Southampton – Cardiff 0:1 (kon.)
Stoke City – Newcastle 1:0 (kon.) | Sunderland – Everton 0:1 (kon.) | West Bromwich – Tottenham 3:3 (kon.)
koniec
Southampton FC
0:1 (0:0)
Cardiff City FC
Sobota 12.04.2014, 16:07 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Cardiff City oslavuje dôležité a veľmi cenné víťazstvo, na ktorom nezmení nič ani to, že Southampton bol počas celého priebehu zápasu jasne lepším a aktívnejším tímom. Saints však nevyužili svoje velikánske šance, hosťom zachytal skvelým spôsobom brankár Marshall a skvele sa z hranice pokutového územia trafil stopér Cala. To sú hlavné dôvody, prečo sa zápas skončil, tak ako sa skončil. Z mojej strany je to na dnes všetko, neostáva mi nič iné len vám poďakovať za pozornosť a zaželať ešte pekný zvyšok soboty i celého víkendu. (18:01:29)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    V posledných minútach veľmi agilný Zaha sa teraz nevyhol ofsajdovej pasci, do ktorej ho domáca obrana chytila.
     
    90+3
    Zaha to urobil výborne, tesne za hranicou poliacej čiary dobre zapracoval a vybojoval pre svoj tím autové vhadzovanie, ktoré má teraz cenu zlata.
     
    90+2
    Center Shawa bol veľmi dobre zblokovaný jedným z hosťujúcich obrancov. Pri lopte Cardiff.
     
    90
    Domáci majú na vyrovnanie ešte štyri minúty, presne toľko sa totiž nadstavuje nad rámec riadnej hracej doby.
     
    90
    Prebieha posledná minúta riadnej hracej doby, domáci obliehajú zamurované pokutové územie Cardiffu.
     
    89
    Wilfired Zaha nám ukázal, prečo si ho minulý rok vybral sám Alex Ferguson, krásnou individuálnou prácou sa uvoľnil cez dvojicu protihráčov až do pokutového územia pred brankára Gazzanigu. Chýbal tomu jedine presný zásah, no domáci brankár podržal Saints!
     
    88
    Lambert bol prekvapený, že k nemu lopta po rohovom kope prepadla a na zadnej žrdi ju nedokázal dopraviť tam, kde by ju chcel vidieť každý domáci fanúšik!
     
    87
    Striedanie v tíme Cardiff City FC: z ihriska odchádza Dæhli, prichádza Bellamy.
     
    84
    Cardiff už bráni so všetkými hráčmi na vlastnej polovici, za súčasného stavu a v aktuálne prebiehajúcej minúte sa od hostí ani nič iné neočakáva.
     
    82
    Center Luka Shawa z ľavej strany síce z pokutového územia obrana Cardiffu odpratala, no len ku Clynovi, ktorého prízemnú strelu skvelý Marshall dokázal vyraziť!
     
    81
    Marshall je v dnešnom stretnutí obrovskou oporou svojho tímu. S centrovanou loptou nemal teraz žiadny problém a v pohode ju stiahol zo vzduchu.
     
    79
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Cork, prichádza Ward-Prowse.
     
    78
    Striedanie v tíme Cardiff City FC: z ihriska odchádza Fabio, prichádza McNaughton.
     
    77
    Domáci nevyužili obrovitánsku šancu na vyrovnanie nepriaznivého stavu! Krásne to všetko vymyslel Schneiderlin, ktorý mäkučkým oblúčikom poslal do samostatného nájazdu striedajúceho Gallaghera. Ten sa vyhol ofsajdovej pasci, no loptu napálil len do Marshalla!
     
    76
    Lallana si prehodil loptu na pravačku a nadýchaným centrom hľadal na zadnej tyči Lamberta. Ten však neuspel v hlavičkovom súboji.
     
    75
    Cardiff sa okamžite dostal do rýchleho brejku, ktorý výborne potiahol Zaha. Ten následne odovzdal loptu na druhú stranu Campbellovi, ktorý nemal komu a tak sa rozhodol zakončiť. Lopta si cestu medzi tri žrde nenašla.
     
    74
    Gallagher sa po súboji pred pokutovým územím ocitol na trávniku, pýtal si faul, no ostalo to bez odozvy hlavného rozhodcu.
     
    72
    Théophile-Catherine s loptou na kopačke príliš nešpekuloval, zvolil najjednoduchšie možné riešenie, nakopol loptu dopredu na Cambpella, síce nepresne, no to teraz hostí trápi najmenej.
     
    70
    Hostia sa nemusia nikám ponáhľať, stačí im kombinovať v okolí postrannej čiary, tak ako to teraz predvádzal striedajúci Wilfired Zaha.
     
    67
    Aktuálny stav vôbec nenapovedá o tom, čo sa dialo, respektíve deje na ihrisku. Hold, taký je už raz futbal. Southampton sa to snaží zmeniť druhým striedaním. Svoju dnešnú misiu dokončil Chambers, ktorého post zaujal Clyne.
     
    66
    Tréner domácich reaguje na vzniknutú situáciu striedaním. Ihrisko opustil Ramiréz, ktorého miesto zaujal Gallagher.
     
    65
    Cardiff dal gól! Obrovský šok pre všetkých domácich priaznivcov! Cardiff City ide do vedenia. Po štandardnej situácii lopta prepadla na hranici pokutového územia ju stopérovi CALOVI, ktorý to urobil ako starý mazák, pripravil si to na ľavačku a krásnou strelou zakončil k pravej žrdi.
     
    62
    Lallana si pekne spracoval zo vzduchu centrovanú loptu, snažil sa zbaviť pri postrannej čiare spoluhráča, čo sa mu nepodarilo, no získal aspoň aut pre Saints.
     
    61
    Avizované striedanie je tu. Zápas sa skončil pre Medela, ktorý svoje miesto prepustil veľkému talentu anglického futbalu a Manchestru United Wilfriedovi Zahovi, ktorý práve v Cardiffe hosťuje.
     
    61
    Veľmi peknou individuálnou akciou sa blysol hosťujúci Dæhli, ku ktorému pristupovali domáci obrancovia až príliš benevolentne, dovolili mu pripraviť si loptu na strelu pravačkou, ktorú Gazzaniga musel vyrážať!
     
    60
    Samotný Gaston Ramiréz aj rohový kop rozohral, svojim centrom od rohovej zástavky však nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov v zaujímavej pozícii.
     
    59
    Strela Ramiréza z druhej vlny bola zrazená, rohový kop pre Southampton. Hostia majú pripravené prvé striedanie, zatiaľ s ním však čakajú.
     
    58
    Po dlhšej dobe sa opäť stretol s loptou aj brankár Saints Gazzaniga, ktorý bez najmenších problémov stiahol loptu zo vzduchu a ukryl ju do svojich rukavíc.
     
    57
    Chambers veľmi dobrou prihrávkou vysunul Ramiréza, ten však nemal v šprintérskom súboji s Velikonjom, ktorý ho zakrižoval, navrch.
     
    56
    Domáci teraz poriadne podkúrili pod kotol a obrana Cardiffu sa musí poriadne obracať! Lallana sa pekne uvoľnil v pokutovom území, nabil Schneiderlinovi, ktorý to chcel prepáliť z prvej, no neuspel.
     
    54
    Shaw si prikryl loptu telom, nasadil okolo Kima, ktorého sa dokázal striasť, no stroskotal vo finálnej fáze. Jeho prízemný center obrana hostí nemala problém dešifrovať.
     
    52
    Hostia si sami zavarili, príliš dlho sa hrali s loptou v okolí svojho pokutového územia, domáci ju zásluhou svojho výborného napádania získali a takmer z toho bola veľká šanca. Našťastie pre Cardiff, Davis pokazil rozhodujúci prihrávku.
     
    50
    Shaw opäť trápil na ľavom krídle obrancov Cardiffu, mladý Angličan si však loptu predkopol pred seba až príliš, stihol hu ešte síce na hracej ploche, no kvalitne odcentrovať sa mu už nepodarilo.
     
    49
    Luke Shaw to dostal do svojej obľúbenej pozície, súboj jeden na jedného zvládol výborne, prehodil si loptu na pravačku, no unáhlene sa pokúsil o zakončenie, ktoré mu absolútne nevyšlo.
     
    48
    Medelovi vôbec nevyšiel dlhý nákop smerom dopredu. Loptu nasmeroval len do územia nikoho. Southampton získal zadarmo loptu.
     
    47
    Chambers dokázal z pravého krídla odcentrovať loptu do pokutového územia, loptu však nasmeroval len presne do rukavíc brankára Marshalla.
     
    46
    Ani jeden z trénerov sa nerozhodol počas polčasovej prestávky prevetrať svoj tím nejakým striedaním. Do druhého dejstva tak na ihrisko vybehli totožné zostavy, ako do prvého.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Posledným mužom, ktorý sa v prvom polčase dotkol lopty bol hosťujúci brankár Marshall.
     
    45
    Nadstavený čas činí jednu minútu.
     
    45
    Prebieha posledná minúta minúta riadnej hracej doby prvého polčasu. Domáci sa v nej dopustili chyby v rozohrávke, ktorú však Cardiff nedokázal potrestať.
     
    43
    Domáci útočník Lambert sa dnes na trávniku veľmi zaujímavo pohybuje. Chvíľku je na samom hrote útoku, inokedy sa zas sťahuje hlbšie do stredu poľa. V tomto prípade bol na hrote, v pokutovom území aj dokázal prehlavičkovať Fabia, no viac z toho nevyťažil.
     
    42
    Lambert prehodil loptu do pokutového územia na Rodriguéza, ktorý sa za ňou pretláčal, no predsa len bližšie k nej mal brankár Marshall, ktorý ju dokázal skrotiť s menšími ťažkosťami.
     
    41
    Cork dostal na pravej strane veľa priestoru, chcel ho využiť na priame zakončenie. Prehodil si loptu na ľavačku, no jeho následná strela bola veľmi, veľmi nevydarená.
     
    39
    Cardiff zahrozil zo svojho prvého rohu v zápase. Kim robil na bránkovej čiare spoločnosť domácemu brankárovi, ktorého zneistil, lopta sa od rohovej zástavky stáčala priamo do siete, a tak musel Gazzaniga zakročiť a vyraziť ju.
     
    38
    Luke Shaw opäť preletel po ľavej strane do pokutového územia ako šíp, striasol sa trojice prenasledovateľov, jeho následný center podľa domácich fanúšikov zasiahol Caulkera do ruky, no opakovaný záber nám ukázal, že tomu tak nebolo ani zďaleka.
     
    37
    K dlhému nákopu zo zadných radov sa Campbell nedostal, ocitol sa síce na trávniku, no faul si nevypýtal. Všetko bolo vrámci pravidiel.
     
    36
    Lallana dostal na pravé krídlo veľmi peknú prihrávku, predviedol nám ešte krajšie spracovanie, následne chcel vyzvať na súboj jedného proti jednému Fábia, ktorý ho veľmi rýchlo dokázal od lopty odzbrojiť.
     
    34
    Domáci mali k dispozícii svoj tretí rohový kop v tomto stretnutí, center na zadnú tyč z dielne Davisa odvrátil von zo šestnástky hostí Caulker.
     
    33
    Lambert sa dostal v pokutovom území do dobrej streleckej pozície, z mierneho uhla však len nechal vyniknúť brankára Marshalla, ktorý vrazil loptu na rohový kop!
     
    32
    Lambert sa pre túto chvíľu zmenil zo strelca na nahrávača, poslal loptu do pokutového územia, kde sa o zakončenie snažil Chambers i Schneiderlin, no ani jeden z domácej dvojice nebol úspešný.
     
    30
    Fábio sa chcel vydať po ľavom krídle na ofenzívny výlet, v rozlete mu však zabránil Chambers, ktorý išiel na zem a zobral si späť požičané z predchádzajúceho vzájomného súboja.
     
    29
    Chambers bol pri pravej postrannej čiare ztrojený, nemal príliš na výber, napokon to bol Brazílčan Fábio, ktorý poslal loptu do autu.
     
    27
    Loptu si na rozohratie priameho kopu postavil Ricky Lambert, ktorý dokázal vystreliť ponad múr presne k pravej tyči, kde však bol včas Marshall, ktorý vyrazil loptu do bezpečia. Po následnom pokračovaní akcie sa ešte k centru z ľavej strany dostal Shaw, ktorý však prízemným pasom našiel opäť len brankára Cardiffu.
     
    26
    Celú domácu akciu začal Shaw, ktorý si to so spoluhráčmi veľmi pekne ponarážal, až sa dostal na hranici pokutového územia Lallana, ktorého hostia zastavili len za cenu faulu a nebezpečného priameho kopu.
     
    25
    Dæhli sa na ľavom krídle pekne zbavil svojho strážcu, centrom ľavou nohou našiel v pokutovom území hlavu Mutcha, ktorý predĺžil loptu na Campbella, a ten hlavičkoval mimo.
     
    24
    Davis si ešte chcel pred pokutovým územím posunúť loptu na ľavačku a zakončiť. Výborným defenzívnym zákrokom mu to však znemožnil Wittingham.
     
    23
    Medel bol na Lallanovi nalepený až príliš, snažil sa ho tesne brániť, no prehnal to a počínal si mimo rámec pravidiel. Rozhodca mu zapískal faul.
     
    22
    Southampton má veľmi dobre zvládnutý pressing, ktorým okamžite po strate lopty naháňa rozohrávku súpera, vďaka čomu sa domácim lopta veľmi skoro vracia späť na kopačky.
     
    21
    Máme za sebou viac ako dvadsať minút hry a hádam po prvý raz v zápase sledujeme, že futbalisti Cardiffu sú v dlhšom držaní lopty.
     
    20
    Po výbornej prihrávke Ramiréza sa aj s kusiskom šťastia predral za hosťujúcu obranu Schneiderlin. V rozhodujúcom momente mu však lopta odskočila od nohy až k brankárovi Marshallovi a zo slušnej šance tak nič nebolo.
     
    19
    Lamberts si prišiel po loptu hlbšie do poľa, videl pred sebou voľný priestor, ktorý sa rozhodol zúžitkovať na strelu. Pokus z úctyhodnej vzdialenosti však anglickému útočníkovi príliš nevyšiel, lopta skončila úplne mimo.
     
    17
    Gazzaniga bol po prvý raz v zápase donútený predviesť svoje brankárske umenie, strela z priameho kopu mierila na bližšiu tyč, ktorú si domáci brankár postrážil a loptu vyrazil!
     
    16
    Píska sa proti domácej brány, Lovren si počínal nedovoleným spôsobom. Cardiff má k dispozícii priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti.
     
    15
    Medel to urobil výborne, pred pokutovým územím prečítal úmysel Lallanu a čisto mu odobral loptu. Následne sa však unáhlil a nepresnou rozohrávkou vrátil loptu domácim.
     
    14
    Davis si odskočil na pozíciu hrotového útočníka, priťukol loptu Lallanovi, okamžite sa rozbehol do pokutového územia a od Lallanu aj dostal prihrávku. Davis sa snažil o zakončenie z uhla, ktoré však bolo zrazené a Marshall tak mohol ostať pokojný!
     
    13
    Ramirez zbadal nábeh Schneiderlina, ktorý si pohybom pýtal loptu do pokutového územia. Tam mu ju aj jeho spoluhráč smeroval, no hosťujúca obrana hostí výborne zafungovala.
     
    12
    Dirigent domácej hry Davis nám tentoraz predviedol presný pas na Lallanu, ktorý si z ľavej strany stiahol loptu viac na stred a centrom na zadnej žrdi hľadal Chambersa, ktorý sa aj dostal k hlavičke, no tej chýbala väčšia presnosť i dôraz.
     
    11
    Hostia si však loptu na svojich kopačkách príliš dlho neponechali, okamžite sa snažili dlhým nákopom nájsť vpredu Campbella, no neúspešne.
     
    10
    Steven Davis sa snažil preniesť hru na ľavú stranu, pre Shawa to však bola príliš prudká lopta. Krajný bek domácich mal čo robiť, aby ju udržal vôbec na hracej ploche, čo sa mu napokon podarilo, no len za cenu toho, že ju odovzdal súperovi.
     
    9
    Po prvý raz v zápase sa v ofenzívnej činnosti pripomenuli aj futbalisti Cardiffu City. Po odvrátenej štandardnej situácii sa k lopte dostal na hranici pokutového územia Mutch, ktorý sa pokúsil okamžite vystreliť, no jeho pokus bol zblokovaný.
     
    8
    Luke Shaw dostal na ľavej strane opäť priestor na to, aby mohol svojou nebezpečnou ľavačkou odcentrovať do pokutového územia. Tentoraz mu to však nevyšlo ideálne podľa predstáv, s jeho pasom nemal Marshall najmenšie problémy a loptu bezpečne stiahol zo vzduchu do svojich rukavíc.
     
    7
    Davis zdvihol hlavu a dlhým pasom za obranu sa snažil vysunúť do šance Lambertsa. Pred ním však loptu zastavil Velikonja a domáceho bombardéra tak do pokutového územia nepustil.
     
    6
    Domáci si teraz trošíčku nerozumeli a sami sa pripravili o možnosť ohroziť bránu súpera. Lallanov center smeroval na hlavu Davisa, Ramiréz však nevedel, že ho má za sebou, a tak zasiahol loptu ako prvý. Tá skončila mimo nebezpečného územia.
     
    5
    Domáci vytiahli svoje napádanie poriadne vysoko na polovici súpera a vyťažili z toho žiadaný efekt. Cardiff im prakticky zadarmo odovzdal loptu nepresným nákopom.
     
    4
    K centru sa dostal aj Chambers, no z opačnej strany ihriska. Jeho prízemný pas však nenašiel žiadneho adresáta a jeden z obrancov hostí loptu odkopol do bezpečia.
     
    3
    Lallana sa na ľavej strane dostal k stratenej lopte, počkal si na nábeh Shawa, ktorému posunul loptu po svojej ľavej ruke. Talentovaný obranca domácich okamžite posielal loptu pred bránu, kde bolo znemožnené zakončiť Lambertsovi!
     
    2
    Lallana pri snahe obtočiť sa stratil rovnováhu a ocitol sa na trávniku. Bolo to však bez prispenia protihráča, pokračujeme preto v hre bez prerušenia.
     
    1
    Výkop dnešného zápasu mali na starosti domáci futbalisti, ktorí nastúpili v červenej kombinácii. Hostia z Cardiffu pre dnešný zápas zvolili modré dresy.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Southampton FC: Gazzaniga – Chambers, Fonte, Lovren, Shaw – Davis, Cork, Ramírez, Schneiderlin, Lallana – Lambert.
    Náhradníci: Cropper – Clyne, Hooiveld, Wanyama, Ward-Prowse, Do Prado, Gallagher.

    Cardiff City FC: Marshall – Théophile-Catherine, Caulker, Velikonja, Fábio – Dæhli, Mutch, Medel, Kim, Whittingham – Campbell.
    Náhradníci: Turner, McNaughton, Eikrem, Gunnarsson, Berget, Zaha, Bellamy.

    Rozhodca: Jonathan Moss – S. Bennett, S. Long – K. A. Woolmer.
     
    Najlepšie európske ligy sa nám pomaly, ale isto blížia ku svojmu koncu. My sa v tomto online prenose spoločne bližšie pozrieme na priebeh stretnutia 34. kola anglickej Premier league medzi Southamptonom a Cardiffom City.

    Southampton mal viac ako fantastický štart aktuálneho ročníku, pod vedením trénera Pochettina sa dlho pohyboval na čelných pozíciách tabuľky. Postupom času však Southampton dochádzal dych, čo sa odzrkadlilo aj na jeho postavení. Domácim patrí aktuálne so 48 bodmi na konte ôsme miesto za stále uradujúcim majstrom Manchestrom United. Southampton eviduje v tabuľke formy, ktorá je zostavená z posledných piatich zápasov a mala by najlepšie napovedať o aktuálnej forme, deväť bodov za dve víťazstvá a tri porážky. V minulom kole domáci cestovali do Manchestru, kde si na Etihad stadium zmerali sily s Manchestrom City, ktorému podľahli vysoko 1:4.

    Klub z hlavného mesta Walesu si pobyt medzi anglickou elitou užil iba jeden rok, po ktorom sa s najväčšou pravdepodobnosťou opäť posunie o súťaž nižšie. Zverencom bývalého zakončovateľa Červenžch Diavlov, Oleho Solskjearea, patrí predposledné miesto ligovej tabuľky. Na konte má Cardiff 26 bodov, na Norwich, ktorému patrí posledné miesto zaručujúce záchranu, hostia strácajú päť bodov. Teoreticky sa to ešte všetko môže vyvinúť tak, že sa Cardiff v najvyššej súťaži zachráni, no je to pravdepodobné, o to viac, že hostia získali v posledných piatich zápasoch len štyri body. Počas minulého víkendu privítal Cardiff v domácom prostredí Crystal Palace, ktorému v súboji nováčikov podľahol rozdielom triedy.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:07.

    Michal Bakoš

    Góly: 65. Cala


    Southampton FC: Gazzaniga – Chambers, Fonte, Lovren, Shaw – Davis, Cork, Ramírez, Schneiderlin, Lallana – Lambert.
    Náhradníci: Cropper – Clyne, Hooiveld, Wanyama, Ward-Prowse, Do Prado, Gallagher.

    Cardiff City FC: Marshall – Théophile-Catherine, Caulker, Velikonja, Fábio – Dæhli, Mutch, Medel, Kim, Whittingham – Campbell.
    Náhradníci: Turner, McNaughton, Eikrem, Gunnarsson, Berget, Zaha, Bellamy.

    Rozhodca: Jonathan Moss – S. Bennett, S. Long – K. A. Woolmer