Sassuolo – Cagliari 1:1 (kon.) | AS Rím – Bergamo 3:1 (kon.)
koniec
AS Rím
3:1 (2:0)
Atalanta Bergamo
Sobota 12.04.2014, 20:45 • Stadio Olimpico (Rím) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    87
    Rudi Garcia predsa len požije jedného zo svojich mladíkov. Je ním Federico Ricci, ktorému prepustil miesto strelec druhého gólu Adem Ljajič.
     
    80
    Domáci následne striedajú svojich krajných obrancov. Vyšťaveného Maicona, ktorý neustále kmital hore-dole, nahradí Romagnoli.
     
    78
    Atalanta dala gól!
    Bergamo sa napokon predsa len dočkalo čestného zásahu. Pár šancí si už na to vypracovalo, ale gól prichádza až teraz. Na pravej strane dostal príliš veľa priestoru Benalouane, ktorý ho využil na presný center do šestnástky. Na zadnej žrdi naň naskakoval holohlavý GIULIO MIGLIACCIO, ktorý hlavičkoval presne k pravej žrdi. De Sanctis nestihol zareagovať.
     
    77
    Hraciu plochu opustí i samotný vládca Ríma Francesco Totti. Domáceho kapitána v závere nahradí Brazílčan Bastos.
     
    74
    Hosťujúci stredný obranca Guglielmo Stendardo opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto príde na Stefano Lucchini.
     
    73
    Andrea Consigli má napriek trom inkasovaným gólom i kusisko šťastia, ktoré mu opäť pomohlo. De Rossi z hĺbky poľa vysúval Adema Ljajiča, ktorý sa stredom ihriska dostal až pred šestnástku. Odtiaľ zaujímavo zakončoval k ľavej žrdi, ktorú na šťastie hostí i zasiahol. Lopta sa následne odrazila k čupiacemu rezignovanému Consiglimu.
     
    68
    Od Marcela Estigarribiu to už na dnes bolo všetko a tréner Stefano Colantuono ho radšej posiela dole. Na jeho miesto príde Baselli.
     
    67
    Marcelo Estigarribia zbytočne dohrával rozohrávajúceho Taddeiho, začo od hlavného rozhodcu Guidu vidí žltú kartu.
     
    63
    AS Rím dal gól!
    Rímske AS pridáva i tretí gól do Consigliho siete, čím sa zrejme dostáva už do rozhodujúceho vedenia. Na pravej strane prehadzoval Maicon na Ljajiča, ktorý z prvej vysunul GERVINHA. Srbova kolmica dokonale oklamala ofsajdovú pascu Bergama a strapatý Riman z Pobrežia Slonoviny povedľa Consigliho poľahky skóruje. 3:0 a zrejme definitívne tri body pre Vlkov.
     
    59
    Giuseppe De Luca sa dnes nedokázal presadiť tak, ako tomu bolo v posledných týždňoch. V poslednej tretine zápasu ho nahradí Marko Livaja.
     
    51
    Hostia sa od postrannej čiary predsa len preštrikovali až na os ihriska a pred De Sanctisom to poriadne horelo. De Luca na pravej strane vysunul kapitána Denisa, ktorý sa zbavil brániaceho Castana, obišiel i domáceho gólmana a pred ním stála už odkrytá bránka. Do strely sa mu však v sklze hodil obetavý De Rossi, ktorý zamedzil zníženiu.
     
    44
    AS Rím dal gól!
    Lahôdková akcia rímskeho AS znamená zdvojnásobenie domáceho vedenia. Na pravej strane dostal príliš veľa priestoru Gervinho, ktorý sa dostal až do šestnástky. Odtiaľ prihrával na Tottiho, ktorý nádherným oblúčikom vyzval De Rossiho. Ten na ľavom okraji šestnástky prihral doprava na ADEMA LJAJIČA, ktorý prestrelil rozhodené zadné rady Atalanty Bergamo. Domáci idú do zaslúženého dvojgólového vedenia.
     
    36
    Obrovská dvojitá šanca AS Rím opäť nekončí druhým gólom. Francesco Totti na pravej strane najskôr uvoľnil Maicona, ktorý vnikol až do šestnástky a z jej pravého okraja sa pokúsil zaskočiť Consigliho. Ten si však priestor na prvej žrdi postrážil a vyrazil na roh. Centrovaná lopta následne prepadla až k Nainggolanovi, ktorý mohol zakončovať zo siedmich metrov. Jeho točený pokus však letel tesne mimo.
     
    34
    Priamy kop z približne dvadsiatich metrov rozohrával srbský krídelník Adem Ljajič. Ten poslal loptu nádherne ponad múr, no jeho strela sa do pravej šibenice len tesne nezakrútila. Chýbalo jej však len niekoľko decimetrov. Atalanta tak naďalej prekvapujúco prehráva len o jeden gól.
     
    32
    Luca Cigarini napálil do Doda, ktorý sa hnal za prihrávkou od Nainggolana. Na polovici ihriska si stredopoliar hostí vyslúžil žltú kartu.
     
    25
    Rimania sa mohli dočkať zdvojnásobenia svojho vedenia, no po koncovke cisára sa tak nestalo. Práve Totti rozohral akciu AS, ktorú na pravej strane vyšperkoval vysunutý bek Maicon. Ten sa odpútal od Brivia a presne odcentroval do priestoru, kam nabiehal Francesco Totti. Ten v sklze posielal loptu iba tesne mimo ľavej žrde. Čo-to tam ešte stihol naložiť i Stendardovi.
     
    13
    AS Rím dal gól!
    Dlho to však už neplatilo a rímska vlčica už pálila ostrými. Stredopoliar De Rossi posielal šikovný oblúčik na nabiehajúceho Doda, ktorý z ľavej strany ešte stihol vrátiť loptu pod seba. Zmocnil sa jej líder Totti, ktorého vo vápne zahákol Stendardo. Po jeho zákroku sa možno mohla kopať penalta, no to je už teraz jedno. Lopta sa totiž odrazila na hranicu šestnástku, kde bol nachystaný RODRIGO TADDEI. Ten sa do strely poriadne položil a ostrý projektil už Consigli na ceste do siete nezastavil. Po zásluhe sa domáci dostávajú do vedenia!
     
    12
    Gervinho je naďalej pri chuti a gólman hostí Consigli musel ísť opäť na zem. Dvadsať metrov od bránky si krídelník z Pobrežia Slonoviny prebral prihrávku od kapitána Tottiho. Následne si šikovne zasekol Cigariniho a z hranice šestnástky vypálil k ľavej žrdi. Consigli sa však dostal k lopte včas a stihol vyraziť do strany. Bergamo tak prekvapujúco naďalej žije.
     
    6
    Po ľavej strane sa opäť prehnal ľahkonohý Gervinho, ktorý sa už chystal na vniknutie do šestnástky. Dvadsať metrov od bránky ho však nedovolene zastavil stopér Stendardo, ktorý vidí prvú žltú kartu v zápase.
     
    3
    Center od rohovej zástavky sa hosťom ešte podarilo odvrátiť, no lopta sa dostala iba k cisárovi Tottimu. Ten rozdal doprava na Gervinha, ktorý si kostrbato narazil s Tolóiom, no k lopte sa predsa len dostal. Následne sa ešte prekľučkoval na ľavú stranu, odkiaľ sa snažil prehodiť vybiehajúceho Consigliho. Ten však svoju prácu s ťažkosťami zvládol.

    Erik Farkaš

    Góly: 13. Taddei, 44. Ljajič, 63. Gervinho – 78. Migliaccio

    Karty:   6. Stendardo (BER), 32. Cigarini (BER), 67. Estigarribia (BER)


    AS Rím: De Sanctis – Maicon, Rafael Tolói, Leandro Castan, Dodô – Taddei, De Rossi, Nainggolan – Ljajič, Totti (C), Gervinho
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Bastos, Jedvaj, Torosidis, Romagnoli, Ricci, Mazzitelli
    Manažér: Rudi Garcia

    Atalanta Bergamo: Consigli – Benalouane, Stendardo, Yepes, Brivio – Estigarribia, Cigarini, Migliaccio, Bonaventura – De Luca, Denis (C)
    Náhradníci: Frezzolini, Sportiello – Bellini, Bentancourt, Carmona, Baselli, Lucchini, Giorgi, Livaja, Raimondi, M. Koné, Nica
    Manažér: Stefano Colantuono

    Rozhodca: Marco Guida – A. Padovan, G. Vuoto – M. Passeri