Novosibirsk – Kazaň 3:2 (po pr.) | Novgorod – Ufa 6:2 (kon.)
koniec po predl.
HC Sibir Novosibirsk
3:2 (0:0, 0:2, 2:0 - 0:0, 1:0)
Ak Bars Kazaň
Nedeľa 16.03.2014, 11:00 • Ice Sports Palace Sibir • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    85:42
    Novosibirsk dal gól!

    Je rozhodnuté, nielen v tomto zápase, ale aj v celej sérii!! Domáci využili rýchly protiútok a rozhodujú o svojej výhre! Celú akciu začal Sannikov, ktorý potiahol puk do útočného pásma a následne zakončoval z ľavej strany. Tento pokus ešte Garipov vyrazil, následne však pokračoval tlak domácich, prišla strela od modrej čiary, puk sa dostal do obrovskej skrumáže, kde sa najlepšie zorientoval STEPAN SANNIKOV a popod Garipova poslal puk do siete!
    Asistencie : Sergej Šumakov, Oleg Gubin
     
    77:20
    Obojstranné vylúčenie za zbytočnú šarvátku! Začínajú pracovať emócie a je to na ľade vidno. Obaja kohúti už sedia na trestnej lavici.
     
    75:45
    Šumakov mohol rozhodnúť túto sériu! Dostal krásnu prihrávku pred bránku hostí, ale puk nikým nekrytý nedokázal dostať do bránky! Na gól stále čakáme!
     
    65:00
    Medvěděd pálil od modrej, brankár domácich tento pokus vyrazil, ku dorážke sa dostal Pesonen, ale sám pred brankárom domáceho tímu zaváhal a gól nedal!
     
    62:50
    Teraz bol veľký závar pred bránkou hostí! Enlund pálil na bránku hostí, puk sa odrazil ku Monja, vypálil, ale brankár hostí sa včas premiestnil a puk vyrazil betónom preč!
     
    62:40
    Teraz mali domáci šťastie! Pesonen pálil od pravého mantinelu, puk ešte tečoval Stapleton, našťastie pre domácich letel nad bránku.
     
    59:59
    Sekundu pred koncom sa po brejku dostal ku strele z uhla Monja, ale brankár hostí puk vyrazil preč a zápas sa tak bude predlžovať.
     
    59:55
    V samom závere mohol dať gól Varnakov, dostal skvelú prihrávku na hokejku, ale jeho tvrdú strelu dokázal domáci brankár so šťastím vyraziť preč!
     
    58:00
    Tak a domáci si teraz pekne zavraili. Hostia budú hrať do konca tretej tretiny presilovku! Plechanov sa úder do oblasti hlavy a krku dostáva 2 minúty. Hostia majú veľkú šancu zápas rozhodnúť!
     
    52:35
    Toto tempo však narušila šanca Lehterä! Ten sa dostal ku puku a nebezpečne vypálil. Garipov musel vytiahnuť veľmi dobrý zákrok aby puk schoval do svojej výstroje.
     
    51:35
    Obojstranné vylúčenia. Na domácej strane si ide za sekanie sadnúť Lekomtsev a Pesonen dostal trest za filmovanie. Uvidíme, čo nám prinesie hra 4 na 4.
     
    44:41
    Novosibirsk dal gól!

    Presilovku domáci hokejisti využívajú a začíname tak odznova! Hostia teraz len neveriacky krútia hlavami, že stratili dvoj-gólový náskok. Domáci sa usadil iv útočnom pásme, rozbehli presilovkový kolotoč, puk dostal na modrú ALEXANDER KUTZOV, ktorý bombou pod pravý horný roh vyrovnáva stav stretnutia na 2:2!
    Asistencia : Alexej Kopejkin, Jegor Martynov
     
    42:40
    Domáci budú mať teraz veľkú príležitosť na strelenie vyrovnávajúceho gólu! Burmistrov ide na trestnú lavicu za sekanie.
     
    42:08
    Novosibirsk dal gól!

    Domácim sa teda podarilo rýchlo streliť kontaktný gól a sú tak ešte v hre! Opäť boli domáci aktívnejší, dostali hostí pod tlak a tento gól ich určite nakopne ešte viac. Kopeikin sa dostal ku puku, prihral ho úplne voľnému DMIITRY KUGRYSHEV, ktorý od modrej strelou švihom prepálil všetko čo mu stálo v ceste a brankár hostí bol prekvapený a na tento pokus nedokázal zareagovať – 1:2!
    Asistencia : Alexej Kopejkin.
     
    34:38
    Bars Kazaň dala gól!

    Tak to je neuveriteľné! Hostia na malú chvíľu ožili a v krátkej dobe dávajú už druhý gól v zápase! Domáci boli v poriadnom šoku po prvom inkasovanom góle, hrali v kŕči, čo využili hostia na pridanie druhého gólu! Celé to začal Pesonen, ktorý dobre zabojoval v rohu klziska, prihral pred bránu úplne voľnému ALEXANDROVI SVITOVOVI, ktorý naznačil strelu na bekhned, položil si brankára a do prázdnej bránky dáva druhý gól hostí – 0:2!
    Asistencia: Janne Pesonen, Jevgenij Medvěděv.
     
    31:56
    Bars Kazaň dala gól!

    Tak toto je ľadová sprcha pre domáci tím, ktorý je v zápase aktívnejší, ale premrhali veľa šancí, Kazaň ožila a dala z totálne nenápadnej akcie prvý gól v zápase! Domáca obrna bol dobre odstavená hráčmi hostí, puk sa odrazil na hokejku JEVGENIJ MEDVĚDĚV, ktorý prestrelil všetko čo mu stálo v ceste. Domáci brankár bol skvelo odtlačený z bránky a zasiahnuť tak nemohol – 0:1!
    Bez asistencie.
     
    25:35
    Lehterä sa už už dostával do zakončenia po skvelej prihrávke, ale chýbalo mu len pár decimetrov aby zachytil puk a poslal ho do odkrytej bránky! Domáci teraz priam sršia aktivitou.
     
    23:40
    Veľká šanca domácich pri tejto presilovke sa zrodila práve teraz! Lehterähe sa dostal ku dorážke, ale Garipov sa opäť stihol premiestniť včas ku pravej tyčke a krásne betónom vyrazil puk preč!
     
    23:11
    Domácich čaká ich druhá presilovka v zápase. Stapleton sa previnil držaním a na trestnej lavici si posedí 2 minúty. Predchádzajúca presilovka domácim moc nevyšla, uvidíme ako to bude teraz.
     
    19:21
    Prvú presilovku v zápase si v závere prvej tretiny vybojovali domáci hokejisti. Nikolaj Bělov to prehnal a za nedovolené bránenie dostáva 2 minúty na trestnej lavici.
     
    13:50
    Aj na domácej strane prišla teraz veľká šanca na zmenu skóre zápasu! Domáci sa dostali po chybe hostí do prečíslenia, na bránku hostí vypálil Monja, túto strelu Garipov vyrazil len pred seba, puk dorážal Enlund, ale Garipov sa opäť krásne vyznamenal a zabránili puku aby došiel do bránky.
     
    12:50
    Zatiaľ najväčšia šanca v zápase a mali ju prekvapivo menej aktívny hostia! Po skrumáži pred bránkou domácich sa dostal ku puku Burmistrov a mal pred sebou už len domáceho brankára. Jeho pokus však vôbec netrafil priestor bránky domácich.
     
    07:25
    Aktivita domácich hokejistov teraz ochladne, pretože budú hrať v oslabení. Bělov sa previnil podrazením a hostí čaká presilovka. Hostia sú v presilovkách veľmi účinný.
     
    05:30
    Krásny zákrok brankára hostí Garipova, keď po buly musel čeliť hneď niekoľkým strelám, najprv tej Kvartalnovej, ktorú len vyrazil, puk do bránky dorážal Romanov, ale brankár hostí sa stihol včas premiestniť a krásne puk vyrazil betónom!
     
    04:15
    Teraz to viackrát pred bránkou hostí horelo a puk odksakoval od jednej hokejky domáceho hokejistu ku druhému. Na šťastie hostí sa puk nikomu z domácich nepodarilo dopraviť do bránky!

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 43. Kugryshev (Kopeikin), 45. Kutuzov (Kopeikin, Martynov), 86. Sannikov (Šumakov, Gubin) – 32. Medvěděv (bez asistencie), 35. Svitov (Pesonen, Medvěděv)


    HC Sibir Novosibirsk: Koskinen (Bespalov)- Bělov, Martynov, Alexejev, Kutuzov, Lekomcev, Ožiganov, Plechanov- Lehterä, Monja, Enlund- Kugryšev, Koskiranta, Kopejkin (C)- Sannikov, Gubin, Šumakov- Karamnov, Romanov, Kvartalnov, Ignatuškin
    Ak Bars Kazaň: Garipov (Barulin)- Nikulin (C), Tokranov, Heshka, Medvěděv, Bělov, Kornějev, Jarullin- Pesonen, Obuchov, Svitov- Varnakov, Burmistrov, Stapleton- Těreščenko, Vincour, Petrov- Tkačjov, Bodrov, Lukojanov

    Rozhodca: Bulanov, Kulakov- Misyur, Raming