Novosibirsk – Kazaň 3:2 (po pr.) | Novgorod – Ufa 6:2 (kon.)
koniec po predl.
HC Sibir Novosibirsk
3:2 (0:0, 0:2, 2:0 - 0:0, 1:0)
Ak Bars Kazaň
Nedeľa 16.03.2014, 11:00 • Ice Sports Palace Sibir • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 11:00.
     
    Vitajte pri online prenose zo zápasu série play-off KHL, v ktorom proti sebe nastúpia HK Sibir Novosibirsk a AK Bars Kazaň. Úvodné buly je naplánované na 11:00. Zápasom Vás bude sprevádzať Miroslav Revaj.

    Séria osemfinále play-off opäť pokračuje. Zápas medzi HK Sibir Novosibirsk a AK Bars Kazaň má na pláne už svoj šiesty zápas. Postupový mečbal má v rukách domáci tím, pretože vedie v sérii hranej na 4 víťazstvá 3:2. Ako sa celá séria zatiaľ vyvíjala si teraz povieme :

    Prvý zápas sa odohral na ľadovej ploche Kazaňe a zápas skončil víťazstvom Novosibirsku 3:1. Druhý zápas už domáci tím zvládol a vyhral po predĺžení 3:2. Tretí zápas sa odohral na ľadovej ploche Novosibirsku a domáci tím deklasoval hostí vysoko 7:1. Štvrtý zápas však vyhrali hostia po výsledku 6:3 a tak sa séria vyrovnala na 2:2 a zároveň aj natiahla.V piatom zápase uspel Novosibirsk futbalovým výsledkom 1:0 a získal postupový mečbal v domácom prostredí.

    V zápase ide obom tímom o veľa a tak nás určite čaká zaujímavý a napínavý zápas. Tento zápas tak nemá jasného favorita. Hostia sú však pod tlakom, pretože hrajú vonka a domáci tím ma v rukách mečbal.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Sibir Novosibirsk: Koskinen (Bespalov)- Bělov, Martynov, Alexejev, Kutuzov, Lekomcev, Ožiganov, Plechanov- Lehterä, Monja, Enlund- Kugryšev, Koskiranta, Kopejkin (C)- Sannikov, Gubin, Šumakov- Karamnov, Romanov, Kvartalnov, Ignatuškin

    AK Bars Kazaň: Garipov (Barulin)- Nikulin (C), Tokranov, Heshka, Medvěděv, Bělov, Kornějev, Jarullin- Pesonen, Obuchov, Svitov- Varnakov, Burmistrov, Stapleton- Těreščenko, Vincour, Petrov- Tkačjov, Bodrov, Lukojanov

    Rozhodca: Bulanov, Kulakov- Misyur, Raming.
     
    Ešte raz vítam všetkých, ktorý sa rozhodli sledovať tento prenos. Zostavy oboch tímov sú už známe a zverejnené. Dnes sa v zápase nepredstaví nikto zo Slovenska, ale Česko bude mať 1 zástupcu v podobe Tomáša Vincoura, ktorý nastúpi za hostí. Zápas povedú ako rozhodcovia páni Bulanov, Kulakov – Misyur, Raming. Prajem príjemný športový zážitok!
     
    Oba tímy sú už spolu s rozhodcami na ľadovej ploche. Vypočujú si národné hymny a zápas sa nám môže začať. Využijú domáci postupový mečbal, alebo si hostia vynútia rozhodujúci zápas u nich ? To sa dozvieme na konci zápasu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:01
    Zápas sa nám už začal. Úvodné buly vyhrali domáci.
    Domáci dnes hrajú v modrých dresoch a hostia v bielych.
     
    00:05
    Domáci sa snažili po buly hneď prejsť do útočného pásma, zastavil ich však ofsajd.
     
    00:30
    Pekná akcia domáceho tímu, keď sa po buly v strednom pásme usadili v útočnej tretine, dostali sa na dostrel bránky a domáci kapitán Kopejkin vyslal peknú strelu, puk však končí vo výstroji brankára hostí.
     
    00:35
    Po buly v útočnej tretine domáceho tímu sa ku strele od modrej dostal Bělov, brankár hostí je však opäť úspešný a puk vyrazil mimo bránku hostí.
     
    01:00
    V úvode zápasu sú jednoznačne aktívnejší domáci hokejisti, ktorý si už pripísali aj pár sľubných príležitostí. Hostia sa zatiaľ v zápase hľadajú a prechod do útočného pásma im nevychádza.
     
    02:00
    Tak teraz už hosťom prechod do útočného pásma vyšiel na výbornú, puk na hokejku dostal Těreščenko, ktorý sa dostal až na dostrel domácej bránky, ale jeho bekhend skončil len na zadnom mantinely. Domáci brankár zasahovať nemusel a tak stále čaká na prvý zákrok v tomto zápase.
     
    02:30
    Aktivita je teraz na hokejkách hostí, ale pozorná defenzíva domáceho tímu ich do šancí nepúšťa. Zatiaľ sa hrá rýchly a aktívny hokej, čo sa divákom na štadióne páči.
     
    03:15
    Teraz je to hokej ako na hojdačke, raz sú v útočnom pásme domáci a raz hostia. Šumakov mal puk na hokejke, ale dlho váhal či má strieľať, až sa dostal z uhla a zakončiť sa mu nepodarilo.
     
    04:15
    Teraz to viackrát pred bránkou hostí horelo a puk odksakoval od jednej hokejky domáceho hokejistu ku druhému. Na šťastie hostí sa puk nikomu z domácich nepodarilo dopraviť do bránky!
     
    05:25
    Ani strela Kutuzova si miesto do bránky hostí nenašla. Opäť bol pozorný brankár hostí Garipov a puk chytil do svojej lapačky.
     
    05:30
    Krásny zákrok brankára hostí Garipova, keď po buly musel čeliť hneď niekoľkým strelám, najprv tej Kvartalnovej, ktorú len vyrazil, puk do bránky dorážal Romanov, ale brankár hostí sa stihol včas premiestniť a krásne puk vyrazil betónom!
     
    05:40
    Hostia sa tiež nechcú nechať zahanbiť a začínajú útočiť do plných. Obuchov vyslal tvrdý pokus na domácu bránku, ale brankár domáceho tímu včas vytasil svoju lapačku a puk do nej schoval.
     
    06:00
    Puk majú častejšie na hokejkách domáci hokejisti, nachádzajú sa aj v útočnom pásme, ale na pozornú obranu hostí zatiaľ nič nevymysleli.
     
    07:25
    Aktivita domácich hokejistov teraz ochladne, pretože budú hrať v oslabení. Bělov sa previnil podrazením a hostí čaká presilovka. Hostia sú v presilovkách veľmi účinný.
     
    07:35
    Domáci sa však hneď oslobodzujú a hostia musia ísť po puk až ku svojej bránky.
     
    08:00
    Tak, táto presilovka hosťom vôbec nevychádza. Domáci sa dokázali opäť oslobodiť vyhodením puku cez všetky čiary. Domáci tak zbierajú ďalšie cenné sekundy.
     
    08:30
    Až teraz sa hosťom podarilo pritlačiť pri presilovke na domáci tím. Peknú strelu od modrej vyslal Tokranov, ale brankár domácich bol pozorný a puk chytá do svojej výstroje.
     
    09:35
    Domáci v plnom počte. Hostia zahrali presilovku veľmi zle a prakticky ani neohrozili domácu bránku. Domáci sa môžu skúsiť teraz vrátiť ku svojej aktívnejšej hre.
     
    09:45
    Hostia zachytili puk a skúšali rýchly prechod do útočného pásma. To im však nevyšlo a vyrobili zakázané uvoľnenie. Domáci tak získavajú pásmo.
     
    10:00
    Domáci sa po buly dokázali usadiť v útočnom pásme a hosťom poriadne podkúrili pod kotol. Šumakov pálil tvrdo, ale brankár hostí Garipov bol pripravený.
     
    11:20
    Domáci mladík Šumakovo je v zápase veľmi aktívny a opäť narobil poriadny prievan pred bránkou hostí. Jeho technická strela však opäť končí len na brankárovi hostí Garipovi.
     
    12:50
    Zatiaľ najväčšia šanca v zápase a mali ju prekvapivo menej aktívny hostia! Po skrumáži pred bránkou domácich sa dostal ku puku Burmistrov a mal pred sebou už len domáceho brankára. Jeho pokus však vôbec netrafil priestor bránky domácich.
     
    13:15
    Domácich táto šanca vôbec nerozhodila a opäť sú v zápase aktívnejší. Usadili sa v útočnom pásme a pritlačili na hostí. Dopredu ich ženú aj ich fanúšikovia.
     
    13:50
    Aj na domácej strane prišla teraz veľká šanca na zmenu skóre zápasu! Domáci sa dostali po chybe hostí do prečíslenia, na bránku hostí vypálil Monja, túto strelu Garipov vyrazil len pred seba, puk dorážal Enlund, ale Garipov sa opäť krásne vyznamenal a zabránili puku aby došiel do bránky.
     
    14:35
    Oba tímu mali už veľkú príležitosť na gól a tempo hry je naozaj vysoké. Avšak, teraz začína mierne upadať. Verme, že nie na dlho.
     
    15:05
    Opäť pozorný brankár hostí Garipov, keď musel zasahovať po chybe svojich spoluhráčov. Enlund zachytil puk za bránkou, prihral pred bránku hostí, kde strieľal Lehterä, ale skvelého brankára hostí neprekonal.
     
    15:35
    Brankár hostí Garipov mal opäť ďalšiu prácu, ale so strelou z uhla v podaní Karamnova problém nemal. Domáci však ešte ostanú v útočnom pásme. Vhadzovať sa bude v obrannom pásme hostí.
     
    16:30
    Brankár Garipov sa teda na nedostatok práce sťažovať nemôže. Opäť musel zasahovať, ale so strelou Monjia si poradil.
     
    17:45
    Hostia sa už osmelili a skúšajú pritlačiť na domácich hokejistov. Domáci sa však pozorne bránia a vyrážajú do nebezpečných brejkov. Blíži sa záver prvej tretiny, uvidíme či sa ešte niečoho zaujímavého dočkáme.
     
    18:25
    Nikulin sa dostal ku strele od modrej, ale brankár domácich bol na mieste. Po dlhej dobe si tak domáci brankár oprášil svoju výstroj.
     
    19:01
    Beží posledná minúta prvej tretiny. Pri puku sú domáci hokejisti a skúšajú ešte niečo v závere tretiny vymyslieť.
     
    19:15
    Domáci Ožiganov dostal puk na modrú a nebezpečne vypálil. Brankár hostí však zasahovať nemusel, pretože puk skončil na zadnom mantinely.
     
    19:21
    Prvú presilovku v zápase si v závere prvej tretiny vybojovali domáci hokejisti. Nikolaj Bělov to prehnal a za nedovolené bránenie dostáva 2 minúty na trestnej lavici.
     
    19:30
    Hostia sa však dokázali oslobodiť. Zatiaľ sa domáci nemôžu usadiť v útočnom pásme.
     
    19:50
    Aj teraz sa hosťom podarilo sa oslobodiť. To je všetko z prvej tretiny!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Videli sme zaujímavú prvú tretiny, v ktorej však gól. Mierne lepší boli v zápase domáci, ale aj hostia mali dobré príležitosti na skórovanie. Hra má rýchle tempo bez častého prerušenia. Uvidíme, čo nám prinesie druhá tretina. Určite je sa na čo tešiť.
     
    Rozhodcovia a aj oba tímy sú už späť na ľadovej ploche. Druhá tretina sa nám o malú chvíľu začne.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:01
    Druhá tretina sa nám už začala. Vhadzovanie vyhrali domáci.
    Domáci tím ešte pokračuje v presilovke.
     
    20:10
    Hostia sa rýchlo oslobodzujú. Domáci si idú po puk za svoju bránku a už zakladajú nebezpečný útok.
     
    20:20
    Obuchov zachytil pred bránkou hostí nahodený puk a zbiera tak cenné sekundy pre svoj tím. Po chvíli puk vyhodil cez všetky čiary preč.
     
    21:00
    Domácim podobne ako hosťom presilovka moc nevychádza. Za malú chvíľu sa skončí a poriadne v nej nič nevymysleli.
     
    21:20
    Hostia v plnom počte. Podobne ako hostia tak ani domáci svoju prvú presilovku nevyužili. Na prvý gól tak stále čakáme. V predchádzajúcom zápase padol jeden jediný a to až v tretej tretine.
     
    22:00
    Domáci pokračujú v aktívnejšej hre z prvej tretiny, ale pozorná obrna hostí ich do šancí nepúšťa. Hostia vyrazili do brejku, ale ten sa skončil niekde v strednom pásme.
     
    22:30
    Domáci si pri prechode do útočného pásma nerozumeli a je z toho len zakázané uvoľnenie. Hostia sa tak dostanú do útočného pásma.
     
    23:11
    Domácich čaká ich druhá presilovka v zápase. Stapleton sa previnil držaním a na trestnej lavici si posedí 2 minúty. Predchádzajúca presilovka domácim moc nevyšla, uvidíme ako to bude teraz.
     
    23:30
    Táto presilovka už domácim vychádza a hrajú ju naozaj veľmi dobre. Usadili sa v útočnom pásme a rozbehli už svoj presilovkový kolotoč.
     
    23:40
    Veľká šanca domácich pri tejto presilovke sa zrodila práve teraz! Lehterähe sa dostal ku dorážke, ale Garipov sa opäť stihol premiestniť včas ku pravej tyčke a krásne betónom vyrazil puk preč!
     
    24:15
    Domáci sa stále držia v útočnom pásme! Túto presilovku hrajú proste skvele. Jedine čo tomu chýba je asi jasné, presná gólová strela. Majú na to ešte nejaký čas.
     
    24:40
    Garipov opäť dobre podržal hostí! Kutuzov sa dostal ku nebezpečnej strele od modrej, ale brankár hostí je dnes stále nepriestrelný. Presilovka domácich sa pomaly kráti.
     
    25:05
    Garipov si nemá čas ani vydýchnuť pri tejto presilovke. Nebezpečne pálil Kopejkinm ale puk chytá brankár hostí do svojej výstroje. Takto sa má hrať presilovka, domácich však trápi koncovka.
     
    25:11
    Hostia v plnom počte. Domáci zahrali ukážkovo túto presilovku, škoda len, že nedokázali dať gól. Uvidíme, ako bude hra pokračovať v hre 5 na 5.
     
    25:35
    Lehterä sa už už dostával do zakončenia po skvelej prihrávke, ale chýbalo mu len pár decimetrov aby zachytil puk a poslal ho do odkrytej bránky! Domáci teraz priam sršia aktivitou.
     
    26:30
    S takýmito strelami akú teraz vyslal Vjačeslav Bělov od modrej nemôže mať skvelý brankár hostí Garipov problém. Puk v pohode chytá do svojej lapačky.
     
    27:15
    Hostia sú pod veľkým tlakom a riešia to len za cenu zakázaného uvoľnenia. Domáci cítia šancu na skórovanie a idú za ňou. Veľmi im v tom pomáhajú aj domáci fanúšikovia. V hre ide o veľa a to o postup do štvrťfinále v play-off.
     
    27:30
    Zaujímavo to z otočky po zisku puku skúšal Kugryšev, ale strelu chýbalo potrebná razancia a brankár hostí Garipov má puk vo svojej výstroji.
     
    28:45
    Domáci sú stále aktívnejší, ale gól nie a nie prísť. Hostia však už začínajú ožívať.
     
    29:40
    Hostia sa už dostali z tlaku a častejšie majú puk. Skúšajú sa prebiť do útočného pásma, ale to sa im nedarí.
     
    31:10
    Hostia sa stále držia v útočnom pásme a obstreľujú bránku domácich. Strela Pesonena bol zrazená do rohu klziska.
     
    31:56
    Bars Kazaň dala gól!

    Tak toto je ľadová sprcha pre domáci tím, ktorý je v zápase aktívnejší, ale premrhali veľa šancí, Kazaň ožila a dala z totálne nenápadnej akcie prvý gól v zápase! Domáca obrna bol dobre odstavená hráčmi hostí, puk sa odrazil na hokejku JEVGENIJ MEDVĚDĚV, ktorý prestrelil všetko čo mu stálo v ceste. Domáci brankár bol skvelo odtlačený z bránky a zasiahnuť tak nemohol – 0:1!
    Bez asistencie.
     
    33:45
    Hostia po góle ožili a sú jasne lepší v zápase. To je teda rapídny obrat v hre, ktorý čakal asi málokto.
     
    34:38
    Bars Kazaň dala gól!

    Tak to je neuveriteľné! Hostia na malú chvíľu ožili a v krátkej dobe dávajú už druhý gól v zápase! Domáci boli v poriadnom šoku po prvom inkasovanom góle, hrali v kŕči, čo využili hostia na pridanie druhého gólu! Celé to začal Pesonen, ktorý dobre zabojoval v rohu klziska, prihral pred bránu úplne voľnému ALEXANDROVI SVITOVOVI, ktorý naznačil strelu na bekhned, položil si brankára a do prázdnej bránky dáva druhý gól hostí – 0:2!
    Asistencia: Janne Pesonen, Jevgenij Medvěděv.
     
    35:30
    Ale domáci sa žiadnu cenu neskladajú zbrane a snažia sa opäť byť aktívnejší a dostať hostí pod tlak. Garipov je však stále nepriestrelný, čo dokázal aj teraz pri strele od modrej v podaní Lehterä.
     
    37:15
    Teraz sa hostia trochu stiahli, čo sa snažia domáci využiť na strelene kontaktného gólu. Stále však chybujú v koncovke. Hostia tak ostávajú v pokoji a skúšajú to na brejky.
     
    38:15
    Hostia sa teraz dokázali usadiť v útočnom pásme a domáci sa musia začať brániť. Strela Stapleton však našťastie pre domácich nebola presná a bránku domácich neohrozila.
     
    38:40
    Strela Lehteräho bola zrazená do rohu klziska. Opäť začínajú útočiť domáci, ale stále si nepotykali s presnou koncovkou. Hostia zrejme prečkajú záver druhej tretiny bez ujmy.
     
    39:01
    Beží posledná minúta druhej tretiny, ktorá na výbornú vyšla hosťom. Navyše sa teraz domáci nemôžu dostať ku puku a tak ešte uvidíme, čo nám prinesie posledná minúta tejto tretiny.
     
    39:15
    Pesonenove nahodenie na bránku domáceho tímu prikryl do svojej lapačky radšej domáci brankár. Domáci sa asi do záverečného tlaku v tejto tretine nedostanú.
     
    34:40
    Hostia sa stále držia v útočnom pásme, ale domáci sa v pohode bránia. Zrejme sa už žiadnej šance v druhej tretine nedočkáme.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina bola ešte zaujímavejšia ako tá prvá, ale hlavne dočkali sme sa aj gólu a to hneď dvoch. Domáci boli od začiatku aktívnejší, ale nedokázali svoje šance premeniť. Hostia sa na chvíľu prebrali a udreli hneď dvakrát a domáci nechápu čo sa stalo. Avšak, nevzdali sa a ďalej bojujú. Uvidíme ,čo nám prinesie tretia tretina, či sa ešte domáci spamätajú a dokážu vyrovnať, alebo si hostia svoj náskok udržia a zápas vyhrajú.
     
    Rozhodcovia aj oba tímy sú už späť na ľadovej ploche. Tretia tretina sa nám za chvíľu začne.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:01
    Začala sa nám tretia tretina. Vhadzovanie vyhrali hostia.
    Udržia hostia náskok a vynútia si 7.zápas u nich ? To sa dozvieme na konci zápasu.
     
    41:00
    Vincour preveril pozornosť domáceho brankára, ale ten s nahodeným pukom nemal problém, ale pre istotu radšej hru prerušil.
     
    41:45
    Domáci sa snažia čo najrýchlejšie streliť kontaktný gól a zápas tak zdramatizovať. Skúšajú to z každej príležitosti, podobne ako teraz Romanov, ale z uhla brankára hostí neprekonal.
     
    41:55
    Monja pálil od modrej, ale brankár hostí v pohode chytá.
     
    42:08
    Novosibirsk dal gól!

    Domácim sa teda podarilo rýchlo streliť kontaktný gól a sú tak ešte v hre! Opäť boli domáci aktívnejší, dostali hostí pod tlak a tento gól ich určite nakopne ešte viac. Kopeikin sa dostal ku puku, prihral ho úplne voľnému DMIITRY KUGRYSHEV, ktorý od modrej strelou švihom prepálil všetko čo mu stálo v ceste a brankár hostí bol prekvapený a na tento pokus nedokázal zareagovať – 1:2!
    Asistencia : Alexej Kopejkin.
     
    42:40
    Domáci budú mať teraz veľkú príležitosť na strelenie vyrovnávajúceho gólu! Burmistrov ide na trestnú lavicu za sekanie.
     
    44:41
    Novosibirsk dal gól!

    Presilovku domáci hokejisti využívajú a začíname tak odznova! Hostia teraz len neveriacky krútia hlavami, že stratili dvoj-gólový náskok. Domáci sa usadil iv útočnom pásme, rozbehli presilovkový kolotoč, puk dostal na modrú ALEXANDER KUTZOV, ktorý bombou pod pravý horný roh vyrovnáva stav stretnutia na 2:2!
    Asistencia : Alexej Kopejkin, Jegor Martynov
     
    45:40
    Tak toto asi nik nečakal, žeby domáci v priebehu 5 minút tretej tretiny dokázali vyrovnať stav na 2:2. Avšak určite si to za svoju hru a aktivitu v zápase zaslúžili. Stále tak majú šancu túto sériu rozhodnúť. Uvidíme, či prinesie zvyšok tretej tretiny.
     
    46:50
    Domáci Kugryšev to skúsil zaujímavo bekhendom, ale brankára hostí Garipova týmto pokusom neprekvapil. Domáci však ešte ostanú v útočnom pásme.
     
    48:25
    Teraz sa hra presúva zo strany na stranu. Bude to určite o jednom góle a oba tímy sa ho snažia streliť. Avšak, do šancí sa ani jednému z dnešných aktérov nedarí dostať. Hra má naozaj vysoké tempo.
     
    49:30
    Ignatuškin skvelo zapracoval, získal puk a dostal sa aj do zakončenia. Bol však z uhla a jeho pokus skončil len na betóne brankára hostí Garipova.
     
    49:45
    Domáci sú teraz opäť aktívnejší a hostia sa ubránili len za cenu zakázaného uvoľnenia. Domáci tak ešte v útočnom pásme ostanú.
     
    50:35
    Ignatuškin sa opäť dostal do zakončenia, ale jeho slabšiu strelu dokázal brankár hostí Garipov schovať do svojej výstroje.
     
    51:35
    Obojstranné vylúčenia. Na domácej strane si ide za sekanie sadnúť Lekomtsev a Pesonen dostal trest za filmovanie. Uvidíme, čo nám prinesie hra 4 na 4.
     
    51:45
    V hre 4 na 4 vidíme opatrnejší hokej. Ani jeden z tímov nechce spraviť chybu a tak sledujeme pomalšie tempo hry.
     
    52:35
    Toto tempo však narušila šanca Lehterä! Ten sa dostal ku puku a nebezpečne vypálil. Garipov musel vytiahnuť veľmi dobrý zákrok aby puk schoval do svojej výstroje.
     
    53:35
    Oba tímy hrajú už v plnom počte. Hra 4 na 4 sa odohrala v pokojnejšom tempe s výnimkou šance Lehterä.
     
    54:00
    Obuchov sa dostal ku nebezpečnej strele, ale domáci brankár aj napriek tomu, že skoro nič nevidel dokázal puk zobrať do svojej výstroje. Tempo hry v závere tejto tretiny začína priberať na obrátkach.
     
    55:35
    Domáci hokejisti sú v závere tretej tretiny oveľa aktívnejší než hokejisti Kazaňe. Strele Kugryševa však chýbala patričná razancia a tak s ňou nemal brankár hostí Garipov problém.
     
    56:15
    Brankár hostí Garipov mal ďalšiu prácu, keď musel vyraziť svojím betónom strelu od modrej v podaní Lekomceva.
     
    57:15
    Len na malú chvíľu sa hostia pozreli do útočného pásma a domáci si puk vybojovali späť na svoje hokejky. Domáci tak idú opäť smerom dopredu.
     
    57:35
    Opäť musel zasahovať brankár hostí Garipov, keď musel chytiť do svojej výstroje strelu Koskirantu. Bez problémov to však zvládol.
     
    58:00
    Tak a domáci si teraz pekne zavraili. Hostia budú hrať do konca tretej tretiny presilovku! Plechanov sa úder do oblasti hlavy a krku dostáva 2 minúty. Hostia majú veľkú šancu zápas rozhodnúť!
     
    58:30
    Domáci sa skvelo bránia a hostí do útočného pásma nepúšťajú. Podarilo sa im vyhodiť puk cez všetky čiary preč.
     
    58:58
    Teraz sa už hostia dokázali usadiť v útočnom pásme. Nikulinova strela od mdorej len tesne minula bránku domáceho tímu.
     
    59:35
    Domáci sa stále dobre bránia a tak sa hostia nemôžu dostať do šance. Navyše sa domácim opäť podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary preč.
     
    59:55
    V samom závere mohol dať gól Varnakov, dostal skvelú prihrávku na hokejku, ale jeho tvrdú strelu dokázal domáci brankár so šťastím vyraziť preč!
     
    59:59
    Sekundu pred koncom sa po brejku dostal ku strele z uhla Monja, ale brankár hostí puk vyrazil preč a zápas sa tak bude predlžovať.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Ani 60 minút hry nám víťaza neurčilo a tak sa bude v zápase predlžovať! Domáci vstúpili famózne do tretej tretiny, keď za 5 minút dali dva góly a tak vyrovnali na 2:2! Zápas má vysoké tempo, veľa spádu a je to veľmi vyrovnaná hra. Hokej sa divákom proste musí páčiť a užijú si ho aj v predĺžení. Domácim hokejistom tak stále žije šanca využiť postupový mečbal.
     
    Rozhodcovia a oba tímy sú už späť na ľadovej ploche. Predĺženie sa nám za chvíľu začne. Pripomíname, že skončí až vtedy, kým jeden z tímov nedá gól.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:01
    Predĺženie sa nám už začalo. Vhadzovanie vyhrali domáci.
    Ako dlho budeme čakať na rozhodujúci gól?
     
    60:05
    Čo vlastne gól v predĺžení prinesie ? Ak ho dajú domáci tak táto séria play-off sa skončí a ďalej postupuje domáci tím. Ak ho dajú hostia, rozhodne sa u nich v 7.zápase série play-off.
     
    60:45
    Pesonen sa snažia prejsť sám s pukom pred bránku domáceho tímu, ale to sa mu nepodarilo. Domáci tak získavajú puk a snažia sa o prechod do útočného pásma.
     
    61:23
    Do brejku sa dostali hostia, ale strela Těreščenka nebola nepresná, ale radšej ju domáci brankár schoval do svojej lapačky.
     
    61:30
    Teraz sršia aktivitou hokejisti Kazaňe, ale ich strely sú nepresné, Podobne si teraz počínal Bělov, jeho strela skončila na zadnom mantinely.
     
    62:00
    Kopejkin si aj so šťastím dostal ku puku a nebezpečne vypálil. Brankár Garipov bol však včas na mieste a betónom puk vyrazil.
     
    62:40
    Teraz mali domáci šťastie! Pesonen pálil od pravého mantinelu, puk ešte tečoval Stapleton, našťastie pre domácich letel nad bránku.
     
    62:50
    Teraz bol veľký závar pred bránkou hostí! Enlund pálil na bránku hostí, puk sa odrazil ku Monja, vypálil, ale brankár hostí sa včas premiestnil a puk vyrazil betónom preč!
     
    64:00
    Tokranov pálil nebezpečne od modrej, brankár domácich však má puk vo svojej výstroji. Teraz majú šance na gól oba tímy, ale ten nie a nie padnúť.
     
    65:00
    Medvěděd pálil od modrej, brankár domácich tento pokus vyrazil, ku dorážke sa dostal Pesonen, ale sám pred brankárom domáceho tímu zaváhal a gól nedal!
     
    65:55
    Teraz sú aktívnejší hostia, ale ani im sa nedarí streliť gól.
     
    66:25
    Tokranovov to skúšal od modrej, ale brankára domácich neprekonal. Hostia sú stále aktívnejší a držia sa v útočnom pásme.
     
    67:35
    Hostia sú stále v tlaku a domáci sa musia brániť. Tvrdá strela Bodrova však domáceho brankára neprekvapila. Na rozhodujúci gól stále čakáme.
     
    69:35
    Domáci sa už dostali z tlaku a tak skúsili zaútočiť. Strela v podaní Ignatuškina končí vo výstroji brankára hostí.
     
    70:00
    Ani strela Vjačeslav Bělov z diaľky sa neujala. Brankár hostí Garipov v pohode puk chytá do svojej výstroje.
     
    70:45
    Opäť sú aktívnejší hostia, ale ich strely sú stále nepresné. Bodrov len vyprášil betóny domáceho brankára.
     
    72:00
    Strela domáceho Monja skončila len v rohu klziska. Dopredu tak idú opäť hostia.
     
    73:00
    Predĺženie je veľmi aktívne, ale na gól stále čakáme! Oba tímy majú množstvo šancí, ale chybujú v koncovke. Uvidíme, kedy ten rozhodujúci gól padne.
     
    73:45
    Ani strela od modrej v podaní Plechanova nepriniesla zmenu skóre.
     
    74:35
    Teraz je to opäť hokej ako na hojdačke. Raz sú v útoku domáci a raz hostia. V útoku boli teraz hostia, ale strela Tokranonova skončila na domácom brankárovi.
     
    75:45
    Šumakov mohol rozhodnúť túto sériu! Dostal krásnu prihrávku pred bránku hostí, ale puk nikým nekrytý nedokázal dostať do bránky! Na gól stále čakáme!
     
    77:00
    Nikolaj Bělov to skúsil sám, dostal sa prakticky až od svojej bránky ku bránke domáceho tímu, ale domáceho brankára nedokázal prekonať.
     
    77:20
    Obojstranné vylúčenie za zbytočnú šarvátku! Začínajú pracovať emócie a je to na ľade vidno. Obaja kohúti už sedia na trestnej lavici.
     
    78:45
    Hra 4 na 4 sa nesie v pokojnom tempe. Ani jeden z tímov nechce spraviť chybu.
     
    79:25
    Enlund sa hnal do zakončenia ale zastavil ho ofsajd.
     
    80:00
    Prvé nadstavenie skončilo.
     
    Prvé predĺženie nám aj napriek viacerým šanciam na oboch stranách gól neprinieslo a tak budeme pokračovať ďalšími nadstavenými 20 minútami, ktoré sa však samozrejme nemusia odohrať celé, ak jeden tím vstrelí gól a rozhodne. Druhé predĺženie začne približne o 14:30.
     
    Obe mužstvá už na ľade, o pár okamihov sa začne druhé predĺženie!
     
    80:01
    Začalo sa druhé predĺženie.
     
    80:19
    V úvode druhej časti predĺženia aktívnejší hostia, nahodenie za bránu ale úspech neprinieslo. Zrejme to bude veľmi opatrné z oboch strán.
     
    80:54
    Domáci podnikli prvú útočnú akciu v tejto časti hry, strela z ľavej strany ale presná nebola, Garipov zasahovať nemusel.
     
    82:05
    Do útočného pásma sa dral domáci Ignatuškin, bol však okamžite zastavený obrancom Kazane. Následne ešte domáci útočník zakončoval spomedzi kruhov, len tesne netrafil bránu.
     
    83:28
    Koskiranta vybojoval puk v strednom pásme a snažil sa vysunúť Romanova, ten sa dostával do nádejnej pozície, bol však vytlačený do rohu klziska, odkiaľ sa góly nedávajú.
     
    84:03
    Nikulin v rozohrávke za vlastnou bránou, hra je stále opatrná a čakáme na to, ktorý tím urobí prvú vážnu chybu.
     
    84:15
    Kazani sa podarilo dostať do útočného pásma, všetko rieši brankár Koskinen, hostia aspoň získali pásmo.
     
    84:41
    Hra sa teraz odohrávala v strednom pásme a bola prerušená, keď puk opustil hraciu plochu.
     
    84:55
    Hostia predsa len trochu istejší pri držaní puku a zatiaľ v miernej prevahe. Teraz dokonca mohol pred bránou zakončovať český útočník Vincour, na puk len tesne nedosiahol!
     
    85:42
    Novosibirsk dal gól!

    Je rozhodnuté, nielen v tomto zápase, ale aj v celej sérii!! Domáci využili rýchly protiútok a rozhodujú o svojej výhre! Celú akciu začal Sannikov, ktorý potiahol puk do útočného pásma a následne zakončoval z ľavej strany. Tento pokus ešte Garipov vyrazil, následne však pokračoval tlak domácich, prišla strela od modrej čiary, puk sa dostal do obrovskej skrumáže, kde sa najlepšie zorientoval STEPAN SANNIKOV a popod Garipova poslal puk do siete!
    Asistencie : Sergej Šumakov, Oleg Gubin
     
    Koniec zápasu.
     
    Sibir Novosibirsk dokonale zaskočil favorizovaný Kazaň a dnes dokázal rozhodnúť o svojom postupe do semifinále play-off Východnej konferencie KHL! V dnešnom súboji navyše preukázal veľkú morálnu silu, keď v tretej tretine zmazal dvojgólové manko a zápas sa musel predlžovať. V predĺžení sme videli vyrovnanú hru, pričom o všetkom rozhodol v 86.minúte Sannikov. Sibir zvíťazil v sérii 4:2 a oslavuje víťazstvo nad veľkým favoritom z Kazane, ktorej končí sezóna už v polovici marca!
     
    S konštatovaním, že Novosibirsk zdolal Kazaň 3:2 po 2.predĺžení a v sérii tak vyhral 4:2 na zápasy, sa s vami lúčime a tešíme sa na stretnutie pri ďalších prenosoch z KHL! (14:44:22)

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 43. Kugryshev (Kopeikin), 45. Kutuzov (Kopeikin, Martynov), 86. Sannikov (Šumakov, Gubin) – 32. Medvěděv (bez asistencie), 35. Svitov (Pesonen, Medvěděv)


    HC Sibir Novosibirsk: Koskinen (Bespalov)- Bělov, Martynov, Alexejev, Kutuzov, Lekomcev, Ožiganov, Plechanov- Lehterä, Monja, Enlund- Kugryšev, Koskiranta, Kopejkin (C)- Sannikov, Gubin, Šumakov- Karamnov, Romanov, Kvartalnov, Ignatuškin
    Ak Bars Kazaň: Garipov (Barulin)- Nikulin (C), Tokranov, Heshka, Medvěděv, Bělov, Kornějev, Jarullin- Pesonen, Obuchov, Svitov- Varnakov, Burmistrov, Stapleton- Těreščenko, Vincour, Petrov- Tkačjov, Bodrov, Lukojanov

    Rozhodca: Bulanov, Kulakov- Misyur, Raming