Novosibirsk – Kazaň 3:2 (po pr.) | Novgorod – Ufa 6:2 (kon.)
koniec po predl.
HC Sibir Novosibirsk
3:2 (0:0, 0:2, 2:0 - 0:0, 1:0)
Ak Bars Kazaň
Nedeľa 16.03.2014, 11:00 • Ice Sports Palace Sibir • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Novosibirsk zdolal Kazaň 3:2 po 2.predĺžení a v sérii tak vyhral 4:2 na zápasy, sa s vami lúčime a tešíme sa na stretnutie pri ďalších prenosoch z KHL! (14:44:22)
     
    Sibir Novosibirsk dokonale zaskočil favorizovaný Kazaň a dnes dokázal rozhodnúť o svojom postupe do semifinále play-off Východnej konferencie KHL! V dnešnom súboji navyše preukázal veľkú morálnu silu, keď v tretej tretine zmazal dvojgólové manko a zápas sa musel predlžovať. V predĺžení sme videli vyrovnanú hru, pričom o všetkom rozhodol v 86.minúte Sannikov. Sibir zvíťazil v sérii 4:2 a oslavuje víťazstvo nad veľkým favoritom z Kazane, ktorej končí sezóna už v polovici marca!
     
    Koniec zápasu.
     
    85:42
    Novosibirsk dal gól!

    Je rozhodnuté, nielen v tomto zápase, ale aj v celej sérii!! Domáci využili rýchly protiútok a rozhodujú o svojej výhre! Celú akciu začal Sannikov, ktorý potiahol puk do útočného pásma a následne zakončoval z ľavej strany. Tento pokus ešte Garipov vyrazil, následne však pokračoval tlak domácich, prišla strela od modrej čiary, puk sa dostal do obrovskej skrumáže, kde sa najlepšie zorientoval STEPAN SANNIKOV a popod Garipova poslal puk do siete!
    Asistencie : Sergej Šumakov, Oleg Gubin
     
    84:55
    Hostia predsa len trochu istejší pri držaní puku a zatiaľ v miernej prevahe. Teraz dokonca mohol pred bránou zakončovať český útočník Vincour, na puk len tesne nedosiahol!
     
    84:41
    Hra sa teraz odohrávala v strednom pásme a bola prerušená, keď puk opustil hraciu plochu.
     
    84:15
    Kazani sa podarilo dostať do útočného pásma, všetko rieši brankár Koskinen, hostia aspoň získali pásmo.
     
    84:03
    Nikulin v rozohrávke za vlastnou bránou, hra je stále opatrná a čakáme na to, ktorý tím urobí prvú vážnu chybu.
     
    83:28
    Koskiranta vybojoval puk v strednom pásme a snažil sa vysunúť Romanova, ten sa dostával do nádejnej pozície, bol však vytlačený do rohu klziska, odkiaľ sa góly nedávajú.
     
    82:05
    Do útočného pásma sa dral domáci Ignatuškin, bol však okamžite zastavený obrancom Kazane. Následne ešte domáci útočník zakončoval spomedzi kruhov, len tesne netrafil bránu.
     
    80:54
    Domáci podnikli prvú útočnú akciu v tejto časti hry, strela z ľavej strany ale presná nebola, Garipov zasahovať nemusel.
     
    80:19
    V úvode druhej časti predĺženia aktívnejší hostia, nahodenie za bránu ale úspech neprinieslo. Zrejme to bude veľmi opatrné z oboch strán.
     
    80:01
    Začalo sa druhé predĺženie.
     
    Obe mužstvá už na ľade, o pár okamihov sa začne druhé predĺženie!
     
    Prvé predĺženie nám aj napriek viacerým šanciam na oboch stranách gól neprinieslo a tak budeme pokračovať ďalšími nadstavenými 20 minútami, ktoré sa však samozrejme nemusia odohrať celé, ak jeden tím vstrelí gól a rozhodne. Druhé predĺženie začne približne o 14:30.
     
    80:00
    Prvé nadstavenie skončilo.
     
    79:25
    Enlund sa hnal do zakončenia ale zastavil ho ofsajd.
     
    78:45
    Hra 4 na 4 sa nesie v pokojnom tempe. Ani jeden z tímov nechce spraviť chybu.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 43. Kugryshev (Kopeikin), 45. Kutuzov (Kopeikin, Martynov), 86. Sannikov (Šumakov, Gubin) – 32. Medvěděv (bez asistencie), 35. Svitov (Pesonen, Medvěděv)


    HC Sibir Novosibirsk: Koskinen (Bespalov)- Bělov, Martynov, Alexejev, Kutuzov, Lekomcev, Ožiganov, Plechanov- Lehterä, Monja, Enlund- Kugryšev, Koskiranta, Kopejkin (C)- Sannikov, Gubin, Šumakov- Karamnov, Romanov, Kvartalnov, Ignatuškin
    Ak Bars Kazaň: Garipov (Barulin)- Nikulin (C), Tokranov, Heshka, Medvěděv, Bělov, Kornějev, Jarullin- Pesonen, Obuchov, Svitov- Varnakov, Burmistrov, Stapleton- Těreščenko, Vincour, Petrov- Tkačjov, Bodrov, Lukojanov

    Rozhodca: Bulanov, Kulakov- Misyur, Raming