Slovinsko – Rakúsko 4:0 (kon.) | Rusko – Nórsko 4:0 (kon.) | Švajčiarsko – Lotyšsko 1:3 (kon.)
Česko – Slovensko 5:3 (kon.)
koniec
Rusko
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Nórsko
Utorok 18.02.2014, 13:30Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:19
    Rusko dalo gól!

    Rusi ešte dostali Nórov pod tlak a dokázali ešte pridať jeden gólik na radosť svojich fanúšik a stretnutie sa už asi skončí stavom 4:0! Tichonov išil za bránku Nórov po puk, počkal si, kým ALEXEJ TEREŠČENKO sa dostal pred bránku Nórov a krásnou tvrdou strelou poslal puk za bezmocného Haugena!
    Asistencia : Viktor Tichonov.
     
    58:53
    Rusko dalo gól!

    Kto iný, ako dnešná hviezda ALEXANDER RADULOV spečatil postup Rusov do štvrťfinále gólom do prázdnej bránky.
    Asistencia : Pavel Dacjuk.
     
    57:45
    Áno, je tomu naozaj tak! Haugen na striedačke a do hry sa zapojí šiesty korčuliar! Nóri hrajú power-play!
     
    57:45
    Oddychový čas si berú Nóri. Ich tréner im dáva pokyny a zdá sa, že odvolajú už aj brankára!
     
    55:25
    Krásny prienik kapitána domácich Dacjuka, zbavil sa hneď niekoľko obrancov Nórska, dostal sa ja pred brankára Haugena, ale jeho bekhendový pokus do bránky Nórska nevošiel!
     
    52:00
    Ovečkin sa sám rútil na bránku Nórska, jednoznačne bol podrazený, ale ani jeden z rozhodcov neavizoval vylúčenie. Všetci sa tomu čudujú, veď to bol predsa faul, ale na trestnú lavicu nemieri nik!
     
    44:00
    Už to mohlo byť 3:0! Ruský diváci tomu neveria, že tak nie je! Tarasanko sa po chybe Nórov rútil sám na bránku Nórska, ale brankár Haugen krásnym zákrokom zabránil gólu! Nóri už útočia vo väčšom počte, takéto situácie sa si budú ešte opakovať.
     
    42:20
    Medvěděv vypálil od modrej, ale Haugen sa včas stihol premiestniť ku pravej tyčke a puk vyraziť preč. Nóri stále nemôžu vyhodiť puk preč z ich obranného pásma.
     
    41:20
    Ovečkin krásne vypálil od modrej, strela len tesne minula pravú tyčku nórskej bránky. Rusi stále ostávajú v útočnom pásme.
     
    41:15
    Ich aktivita sa však práve skončí, pretože budú hrať v oslabení potom čo sa Olimb previnil nedovoleným bránením. Budú to opäť dlhé dve minúty pre Nórov.
     
    37:11
    Rusko dalo gól!

    Tesne pred koncom druhej tretiny sa podarilo dať Rusom gól a stav stretnutia je tak 2:0! Opäť krásna akcia Rusov, ktorý dostali Nórov pod tlak, na modrej sa dostal ku puku Radulov, jeho bekhend skončil však len na ľavej tyčke bránky Nórska, avšak, ILJA KOVALČUK stál úplne voľný pred bránkou a nemal problém odrazený puk poslať do bránky Nórska.
    Asistencia : Pavel Dacjuk, Alexandr Radulov.
     
    26:50
    Teraz tam už ten gól Rusi skoro videli, ale nestalo sa tak! Dacjuk sa dobre postavil ku pravej tyčke, počkal si na prihrávku, ako náhle ju dostal hneď pálil, ale Haugen sa stihol včas premiestniť.
     
    25:47
    Tlak Rusov môže opäť viac narásť. Solberg si posedí dve minúty na trestnej lavici za držanie. Rusi majú šancu streliť druhý gól.
     
    24:12
    Rusko dalo gól!

    Tak teraz to už Rusom vyšlo a v úvode druhej tretiny idú do vedenia 1:0! Tlak Rusov už bol veľmi veľký, Nóri boli zatlačený v obrannom pásme, ku puku sa dostal ALEXANDER RADULOV, spoza brány si nakorčuloval, z uhla to poslal bekhendom na bránku Nórov a puk so šťastím skončil za chrbtom bezmocného Haugena!
    Bez asistencie.
     
    22:45
    Opäť skvelý brankár Haugen! Sjomin sa dostal ku odrazenému puku, vypálil na bránku, ale Haugen krásne puk zachytil.
     
    22:00
    Ovečkin si krásne nakorčuloval pred bránku Nórska, ale jeho tvrdý projektil chytil do lapačky dnes veľmi pozorný brankár Nórov Haugen!
     
    18:20
    Ďalšia veľká šanca Rusov! Sjomin sa krásne uvoľnil, hneď po prihrávke pálil tvrdo a presne, ale Haugen krásne puk vyrazil svojim pravým betónom.
     
    18:00
    To boli teraz veľké šance Rusov. Ich tlak je už veľmi veľký a Nóri sa nestíhajú brániť. Našťastie pre nich, strely Ovečkina a Dacjuka len tesne preleteli okolo bránky Nórska!
     
    15:30
    Rusi budú hrať presilovku a tomuto sa musia Nóri vyhýbať. Olden sa previnil hákovaním a dostáva 2 minúty.
     
    12:35
    Ovečkin vyslal svoju obávanú strelu švihom, Haugen mal zakrytý výhľad, našťastie puk smeroval do jeho ľavého betónu a pred ním puk rýchlo odstrelil jeho obranca.
     
    09:40
    Ruský tlak asi ustúpi, pretože Malkin sa previnil hákovaním a dostáva 2 minúty. Nóri môžu teraz pritlačiť na Rusov a možno ich aj niečim prekvapiť.
     
    06:15
    Tak teraz to už bola veľká šanca Rusov! Popov pálil nebezpečne od modrej, puk poskakoval okolo Haugena, dokonca bola odkrytá brána, ale nikto z Rusov nedokázal puk poslať do bránky Nórska!
     
    00:35
    Thoresen dobre napádal Kovalčuka, vypichol mu puk pred bránkou domácich, ale bol z uhla a tak zakončil nepresne. Rusi mali teraz šťastie.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 25. Radulov (bez asistencie), 38. Kovalčuk (Dacjuk, Radulov), 59. Radulov (Dacjuk), 60. Těreščenko (Tichonov)


    Rusko: Bobrovskij – Vojnov, Markov, Medvěděv, Jemelin, Belov, Nikitin, Tjutin – Kovalčuk (A), Dacjuk (C). Radulov – Popov, Malkin, Ovečkin (A) – Sjomin, Anisimov, Kuljomin – Ničuškin, Tereščenko, Tarasenko.
    Nórsko: Haugen – Holos, Bonsaksen, Trygg, Tollefsen(C), Solberg, Odegaard, Sorvik – Skroder, Olimb, Thoresen (A) – Bastiansen, Olimb, Roselli – Roest, Ask, Dahlstrom (A) – Roymark, Lund Hansen, Olden.

    Rozhodca: Piechazcek (GER), Pollock (CAN) – Mcelman (USA), Valach (SVK)